Cash Bacsi2019.09.24. 10:44

First Summoner - Teszt (iOS)

Nézz szembe a sötétséggel!

Jockey Ewing óta évről évre egyre divatosabb negatív szereplőket az előtérbe helyezni, megkedveltetni a nézőkkel, vagy olyanokkal antihősökkel mint Dexter, Hannibal vagy éppenséggel Lucifer kifejezetten megszerettetni. Az hogy ez most jó dolog-e vagy sem csak az idő döntheti el, illetve mindenki döntse el maga, de tény hogy manapság sokkal menőbb dolog gonosznak lenni mint jónak. Játékunk főszereplője egy kicsit más helyzetben van, ugyanis kalandozás közben meghal és a halál felajánl neki egy sötét üzletet. Visszakapja az életét, sőt, sokkal erősebb lesz mint valaha, cserébe a lelkéért és azért hogy a sötét oldalt szolgálja. Érdekel a téma? Maradj velünk!

A First Summoner egy olyan világba kalauzol el minket, illetve általa egy olyan történetet ismerhetünk meg, hogyan válik egy hősből antihős, illetve vajon a sötét oldalt szolgálva már sose tehetünk valami jót? Nagyon ingoványos ez a talaj, bevallom jómagam nem éreztem mindig jól miközben teszteltem a játékot, de biztos vagyok benne, hogy a végén lesz egy csavar, hiába néz ki karakterünk egyre zorkóbban, sötétebben és nyeli el szép lassan a sötétség, a fény mindig megtalálja az utat, legalábbis próbálok ebben hinni. Node nem kell ennyire mélyen beleásni magunkat a morális kérdésekbe, mert a First Summoner valójában egy könnyed kis akció-taktikai RPG játék, azok közül is a legjobbak közé sorolható.

Mint ahogyan az a címében is benne van, legfőbb feladatunk mindenféle sötét lénynek a megidézése lesz, az ő segítségükkel tudunk majd legyőzni egész seregeket. Jómagunk egyébként egy csinos, dögös, bögyös csöcsös végtelen hosszú combú íjász csajjal leszünk, aki egyedül édeskevés lenne (és volt is mint az a játék elejéből kiderül) ilyen hatalmas seregek ellen. De a haláltól kapott idéző képességünknek köszönhetően komoly erőket tudunk felsorakoztatni magunk mellett. Az erre kitalált rendszer a Clash Royale-hoz hasonló kártyás illetve manás módszer, amit már szerintem mindenki ismer. Első körben ugye lehet nálunk hat féle lény, akiket kártya formájában gyűjtögethetünk illetve fejleszthetünk, további kártyák összeszedésével. A lényeket pedig mana pontokkal tudjuk megidézni, ami minimális szinten magától is termelődik, de sokkal gyorsabban jönnek a pontok más lények levadászásával.

Mindig adott lesz egy lineáris, haladjunk alulról felfelé pálya, ami tele lesz pakolva ellenfelekkel, ezeket kell majd legyőzni, minél gyorsabban tesszük ezt, annál több jutalom üti a markunkat illetve a három csillagos rendszer is teljesen csak az időhöz van kötve. Karakterünk nem a kártyák fejlesztésével kapja a tapasztalati pontot, tehát ezt most felejtsük el (csak azokat a kártyákat gyúrjuk amiket jónak tartunk), hanem a pályák teljesítéséből kapja az XP-t mint ahogyan az minden hagyományos RPG-ben lenni szokott. Ha elértük a maximális szintet, akkor részt kell vennünk egy rituális csatában, ami némileg nehezebb mint a megszokott, ilyenkor egy hasonmásunkat kel legyőzni, ő is idézni fog, ő is igyekezni fog, de nálunk bizony jobb nem lehet. Ha sikerrel járunk kapni fogunk további elérhető szinteket, illetve a külsőnk is megváltozik, egyre darkosabbak, sötétebbek leszünk és persze erősebbek is. Természetesen nem csak mi és a lényeink lesznek fejleszthetők, hanem a rajtunk lévő tárgyak, felszerelések fegyverek is, amiket lehet upgrade-elni és módisítani is, az utóbbi lényege hogy a rajta lévő statisztikákat tudjuk változtatni, természetesen random statokkal illetve némi nyersanyag fejében (arany, gem) egy lista közül is választhatunk, ami további ráköltéssel ráadásul újradobható.

Maga a játék egy nagy térképen játszódik ami fel van osztva régiókra, ezek egyenként tíz pályát tartogatnak a számunkra, a végén egy nagy Boss Fighttal, amik meglepően komoly kihívást tartogatnak az egyszeri gamernek, de miután rájöttünk a titkára már nem lesz olyan nehéz. Éppen talán ennek köszönhető, hogy minden nap újrapróbálkozhatunk ezekkel a harcokkal, további értékes lootért cserébe, illetve minden egyes szektorban lesz egy titkos pálya és egy kihívás is, ami véletlenszerűen változik minden nap. Ha mindez nem lenne elég akkor eleinte csak egy, később pedig akár három csapatot is elküldhetünk őrjáratozni, további lootért természetesen. Végül pedig de nem utolsó sorba ott lesz egy játék a játékon belül, a táblás szabályokra épülő Chaos, itt meg lesz adva hogy mennyit léphetünk, adott lesz a mezők száma is, ha sikerrel járunk és eljutunk a végre akkor felajánlanak nekünk némi jutalmat. Ilyenkor eldönthetjük hogy megtartjuk azt, vagy inkább tovább megyünk, ha tovább megyünk de elbukunk akkor bukunk mindent, szóval csak okosan ezzel a dologgal, mert nem kettő perc eljutni a tábla végére. De persze mindenki érezni fogja hol vannak a határok, mire képes a csapat és a hős, érdemes persze kockáztatni is.

A játékban van BattlePass és van fizetős tartalom bőven, a legtöbbet a kosztümökért kérnek, hát igen ebben a japánok mindig is betegek voltak, szerencsétlen főhősünket kedvünk szerint (illetve amíg a pénzünk engedi) akár bikiniben és harcoltathatjuk, nem mondom a látvány gusztusos, de én inkább valami szexi páncélba öltöztetném szegényt, illetve a gyári rucik is nagyon csinosak. A játék hibátlanul játszható ráköltés nélkül is, csak a komoly rajongóknak kell majd fizetni, de nekik nem keveset, lévén egy kosztüm 3000 gem, ami nagyjából olyan 15$-nak felel meg, szóval olyan 4-5.000 Ft-ot adni egy ruháért azért eléggé komoly fanatizmust feltételez. A First Summoner egy nagyon kellemes alkotás, van benne némi túlzott sötétség ami nekem nem feküdt annyira, de mind a játékmenet, mind a grafika és a hangok nagyon magával kapóak, mindenképpen érdemes kipróbálni.

4/5

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

15 órája
2

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

6 napja
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
12

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

CHASE
2020 25 legjobb száma

2020-ben őrületes mennyiségű zenét hallgattam. Ennek egy különleges világjárvány volt az oka, amely mindenkit otthon maradásra késztetett.

2020.12.31.

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
3

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4

Stadia HUN
Stadia bemutató

Már Magyarországon is elérhető a Google Stadia szolgáltatása. Mivel egy teljesen újfajta gaming platformról van szó, sok minden magyarázatra szorulhat. Rövid bemutató arról, hogy mit tud a Stadia, és mit várhatunk tőle a közeljövőben.

2020.12.18.
15

p34c3
Jó polákok / Loot atyafiak

Hosszú várakozás után döbbenetes körülmények között jelent meg az amúgy is elég kalandos utat maga mögött tudó lengyel szerepjáték. Ennek kapcsán - meg persze a gamer 2.0 miatt is - végre belecsapok én is a lecsóba, hiszen alig 15-20 éve tervezem csak a blogolást.

2020.12.15.
14

c0m1n65un
Pumpkin Jack és egy aniMonológ!

Sziasztok! Eljött az idő egy újabb bejelentkezésnek, hogy mit csináltam, vagyis pontosabban mit nem csináltam az elmúlt hetekbe.

2020.12.15.
1