Cash Bacsi2019.09.30. 12:09

Mario Kart Tour - Teszt (iOS)

A mobilos Super Mario Run sikere után már itt is van a saját Kartunk.

A Super Mariot mint pop kulturális jelenséget nem hinném, hogy bárkinek be kéne mutatnom, hiszen gyakorlatilag már ott tartunk, hogy legyél 90 vagy éppenséggel 9 éves mindenki minimum hallott már a Marióról. Ilyet elérni egy játék esetében nem kicsi dolog, nem véletlen, hogy harcolhat egymással a Microsoft és a Sony akár az örökkévalóságig, az első számú játékkészítő cég mindig is a Nintendo lesz. A Mario gyakorlatilag a névjegyévé vált az évtizedek során, ha Mario akkor Nintendo. Ma ebből csak annyi maradt meg, hogy még iOS-en is szükséged lesz egy Nintendo accountra ha játszani szeretnél. Erre én csak azt tudtam így elsőre reagálni hogy WTF?!?

Pedig igaz, nincsen más megoldás, ha nem rendelkezel Nintendo accounttal akkor bizony csinálni kell, ez is egy remek reklámfogás, hiszen sok ember úgy fog gondolkodni, hogy ha már van accountom miért ne vegyek egy Swichet? Úgyis régóta szemezgetek már vele, nem is kerül olyan sokba, bárhova elvihetem magammal, tolhatom bárhol, tegyünk vele egy próbát nem igaz? Higgyétek el nekem nem kevesen lesznek ezzel így, szóval már csak ezért is érdemes volt újra fejleszteni iOS-re. A Mario Kart mint a sorozaton belüli mellékvágány amúgy is mindenki nagy kedvence, a felhőtlen autózás igazi partyjátékká nőtte ki magát, hiszen ki ne szeretne részegen autót vezetni, közben meg hatalmasokat nevetni. Éppen ezért volt kicsit fura nekem, hogy mobilra kijöttek vele (hiszen a budin tolni, vagy a metrón nem éppen közösségi élmény), de szerencsére hamarosan lesz benne multiplayer, addig is meg kell elégednünk a nekünk kisorsolt random emberekkel.

Játékmenetét tekintve nem kell olyan hatalmas mélységekre gondolni, nem lesz egyéb dolgunk mint egyik bajnokságot a másik után megnyerni, majd a következőre lépni, ehhez bizony csillagokra lesz szükségünk, amiket meg az előző versenyekből szerzett pontok alapján kapunk majd. Minden versenynél meg lesz határozva, hogy egytől ötig mennyit pontot kell elérni a csillagokhoz. Minél magasabb köbcentis versenyben veszünk részt, annál gyorsabbak az események, annál jobbak a versenyzők és persze annál több pontot is kapunk. A leggyorsabb 200 köbcentis versenyhez már bizony Gold Passal kell rendelkeznünk, itt lép a képbe a fizetős tartalom, amit ugye a jó öreg Fortnite refomált meg. Ez a módszer nagyon bejött mindenkinek, nagy divat ez manapság, az iOS-es Mario kart Gold Passja nem ajánl fel valami sok tartalmat. Kicsit le is égne az arcom a készítők helyében, ugyanis amit a pénzünkért kapunk az több mint kevés, havi 4.99-ért ugyanis csupán annyit, hogy elérhetővé válik a 200cc versenyszéria, időnkét ajándékcsomagokat kapunk amik tartalmasabbak lesznek a passal, elérhetővé válnak az passos challenge-ek, illeve kaphatunk aranyozott cuccokat, érméket, kocsikat vagy kite-okat. Jó persze ha belegondolunk egyelőre nem sok minden más van amit fel tudna ajánlani a játék, de pl. a heti fix „ingyen” gem nem lett volna egy rossz megoldás. Apropó gemek vásárlása, olyan botrányosan alacsony mennyiséget kapunk a pénzünkért, hogy még leírni se merem, na jó mégis; 5.99-ért 10+1-et, ez eddig szerintem a negatív rekord, szinte rablás. WTF v2.0 ?!? A Clash of Clansben például 4.99-ért 500-at kapunk, csak összehasonlításnak. Nem tudom kinek a döntése volt meghatározni a fizetős tartalom mértékét, de egy dologban biztos vagyok, a potenciális vásárlók száma minimum a felére fog csökkenni, mikor meglátják ezeket a mennyiségeket. De nem aggódjon senki egy cseppet sem, egyrészt mert a Gold Pass első kettő hete ingyenesen is kipróbálható (azért előtte egy nappal ne felejtsétek lemondani, mert ez bizony előfizetés) illetve a játék tökéletesen játszható ráköltés nélkül is, túlságosan is, ugyanis a korábban említett pakk mennyiséget kb. 1 óra játékkal össze tudjuk kukázni magunknak, akkor mire fel költsünk rá ilyen sokat? Érthetetlen, de gondolom ezt idővel majd javítani fogják.

A versenyek sikere egyébként a köbcenti és a csillaggyűjtögetésen kívül három másik fontos tényezőből fognak összeállni, ott lesz ugye a sofőr, a verda és a kite, az utóbbi akkor lesz hasznos amikor a versenyen történik valami esemény ami miatt annyira elrepülünk a fenébe, hogy a biztos landoláshoz szükség lesz valami lavírozóeszközre, erre a kocsikba beépített sárkányrepülő lesz a legjobb eszköz. Illetve ami ugyancsak nagyon fontos, hogy minden eszköz hozzá lesz rendelve valamelyik pályához, ez azt jelenti, hogy például lesz olyan pálya amit Peach szeret a legjobban, ennek következményeképpen ha fegyversorsolásra kerül a sor, akkor ő akár három közül is választhat. Mondanom sem kell hogy a megfelelő fegyver kritikusan fontos tud lenni egy-egy verseny alatt, hiszen a helyezések másodpercenként képesek változni, annak fejében ki, mikor, milyen csúzlit süt el. Ezek igencsak nagy választékban lesznek megtalálhatóak, használatuk nagyon egyszerű, a kivitelezés mindig vicces időnként meglepően látványos is tud lenni.

Ha kiválasztottuk a megfelelő pilótát, verdát és a hozzátartozó ideális Kite-ot, akkor már nem is lesz más dolgunk mint eldönteni, hogy milyen fajta módon szeretnék irányítani a játékot, erre lesz kettő egyszerű és egy nagyon kemény választási lehetőségünk, amiket kombinálni is tudjuk majd. Szóval azt kell eldöntenünk, hogy gombokkal akarunk-e játszani vagy pedig a telefonba beépített gyroscope segítségével. A gombos megoldás lassú és nem valami felhasználóbarát, míg a telefont kormányként használni szerintem minden esetben a legjobb választás. Emellett pedig lehetőségünk lesz arra, hogy a sorozatnak már-már védjegyévé vált driftelést be szeretnénk-e kapcsolni, ha bekapcsoljuk az élmény sokkal életszerűbb lesz, a játék közbeni sikoltozás és üvöltés garantált, viszont ezzel a módszerrel gyakorlatilag hardcore szintű kőkemény kihívásra kell számítani, mindenki csak saját felelősségére válassza ezt a lehetőséget. A Mario Kart mobilos változata tartalmazza mindazt amit egy Mario játéktól elvárhatunk, igaz a fizetős rész pofátlanság, nem is ajánlom senkinek, mert csak elrontja vele az élményt, a játék biztos vagyok benne hogy folyamatosan bővülni fog és egyre több tartalommal bír majd. Egyszerűen nem tudok semmi más rosszat mondani ellene, mert szinte hibátlan, mindenképpen próbáljátok ki!

4.5/5

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

Comedian
Top 10 - 2020 legjobb filmjei

Sorra vesszük a tavalyi év legjobb filmjeit.

22 órája
2

Comedian
Batman: Gotham gázlángfényben

A viktoriánus kori Denevérember Hasfelmetsző Jack nyomában.

1 napja
1

Comedian
Pár dollárral többért

Eastwood-retrospektív #2: A fejvadász szakma szépségei.

3 napja

Comedian
Hulk: Világháború

Egy szabály mind felett.

3 napja
7

pendrivedealer
Még mindig AniMonológok!

Sziasztok! Nem is tudom mikor volt utoljára, hogy csak a videókészítéssel, animációzással kapcsolatba írtam nektek, de időhiány miatt ez egy ilyen csonka bejegyzés lesz.

4 napja
2

Comedian
Batman: Az első év

A legenda kezdete...

4 napja
2

Cash Bacsi
Infinite Galaxy - Teszt (iOS)

Ki ne vágyna egy jó kis űroperára?

4 napja

Comedian
Batman: A gyilkos tréfa

Az őrület gondtalan, boldog szépségei.

2021.04.01.
12

Comedian
WandaVision

A gyász és a valóság elviselhetetlen keserűsége.

2021.03.31.
10

Comedian
Egy maréknyi dollárért

Eastwood-retrospektív #1: A nyers realizmussal és szatirikus humorral felmutatott szigorú, ámde cinikus mosolyú középső ujj.

2021.03.30.
2

CHASE
A 90-es évek legjobb filmjei

Én nem tudom olyan szépen megcsinálni mint Liquidék, de remélem így is megfelel.

2021.03.28.
27

p34c3
Videojáték zene TOP 20

Nemcsak játék, de egyéb tevékenységek közben is szívesen hallgatom a videojátékok zenéit, a kedvenceimből készítettem most egy top 20-as listát. A lista nem feltétlenül a dalokra vonatkozik, hanem a teljes albumra, egy játéksorozatból nem került be több rész zenéje, noha többször is indokolt lett volna.

2021.03.26.
15

c1b3rpunk
Dual Sense broken spring

Decembertől februárig bírta a PS5 kontrollerem R2 gombjának rugója.

2021.03.25.
3

Stadia HUN
Resi 8 és 7! - Stadia News #1

Aktuális hírek a Stadiáról. Atom bejelentések!

2021.03.23.
6

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2021

Újabb játékok a hallhatatlanná válás felé

2021.03.18.
3

p34c3
Az én Fantasztikus Négyesem

A Konnektor podcast istállójából, Warhawk prezentációjában indult el a közelmúltban egy új podcast, amelyet Fantasztikus Négyes címmel érdemes keresnünk és hallgatnunk, ha kíváncsiak vagyunk, hogy beszélgetőpartnerei számára melyek voltak azok a videojátékok melyek utólag visszatekintve formálták az ízlésüket, olyanok, melyek többé tették őket, melyek valamennyire meghatározták, ki is az ember, akit ma ismerünk.

2021.03.14.
34

vem
Az "inventory hell" jelenség

A mostani videóban arról mesélek, milyen mechanikák vezetnek ahhoz hogy tele leszünk haszontalan és/vagy nehéz dolgokkal, melyik játék hogy próbálta ezt kezelni és mit várhatnánk el joggal a jövő játékaitól.

2021.03.07.
10

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

2021.03.02.
7

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

2021.03.01.
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

2021.02.28.
44