AttisHUN2019.10.04. 11:53

Blood Drive

A be nem tartott ígéret....

Ki ne emlékezne a a 90-es évek végén megjelent ,kissé beteg lelkületű autós-gázolós játékra,a Carmageddonra? Pc-re megélt pár epizódot biztosan,és anno a jó öreg szürkén,a PS1-en is tiszteletét tette.Utána sokáig az özönvíz,illetve néma csönd...Egészen 2005-ig,amikor egy kicsi,nem igazán minőségi játékairól ismert stúdió,a Sidhe Interactive előrukkolt egy hasonló sítlusú játékkal. A recept egyszerű volt,mint a fakocka: zombik,rock'n'roll,tűrés-zúzás arénaként kialakított pályákon különböző pár szintén beteglelkületű/ karakter és fegyverekkel felszerelt verdája főszereplésével. A játék sztorija is a szokásos,világvége,járvány,sorosgyuri...Az emberisg fenmaradt tagjainak egy szórakozása marad:egy Las Rulettas nevű városka arénáiban lehetnek tanúi,ahogy a gépesített gladiátor főhöseink rendet vágnak a küzdőtérre terelt élőholtak és jópárszor egymás között is.Mindezt a játék karrier módjában hét bajnoki sorozat keretei között,amelyek többféle versenyfajtából állnak.Amúgy lehet választani csak egy eseményt /event/ is,illetve van challenge-játékmód,ahol értelemszerűen időre,pontra,stb. kell teljesíteni a kihívást. Lesz itt szimpla zombi gázolás/gyilkolászás,aztán ugyanez a verzió eilmikation módra,checkpoint versenyek szintén ugyanígy,a CTF-stílusra hajazó King of the Skull játékmód,illetve a Massacre,ahol mindenkit likvidálhatsz a pályán,élőholtat és riválist egyaránt. Minden karakter járgányához különböző speciális tulajdonság tartozik,lehet bosst-olni,különbözó,változatos gyilkolóeszközöket felcsipegetni az arénákkban száguldva. Eddig még jól is hangzik a dolog,a Carmageddon-illatra áhítózó gamer kíváncsian veti bele magát a szórakozásba,de valami "orrfacsaró" valamit kap csak az ínyenc falat helyett. Hogy mi az,ami elcsapja a játékos "gyomrát"? Nézzük csak: a stuff nem igazán lett szép vizualitás terén,ellenben legalább ronda. Nem hogy az Xbox/PS3-konzolgeneráció csúcsát vagy középmezőnyét nem döngeti,de éppen csak veri a retromasinák szintjét. De ami igazán tönkreteszi a dolgot,az az irányíthatóság és a fizikai modell. Oké,hogy árkádjátékról van szó,de az autók irányíthatósága még így is botrányos a /kamerarendszer sincs a helyzet magaslatán/,de a fizika.. autónk úgy pattog,repked,stb. a levegőben ütközéseknél,robbanás után,mint egy üres pet-palackot sodorna a szél. A csaló,AI-ról ne is beszéljünk. Nincs azzal gond,ha van kihívás egy játékban,de az ellenfelek előszerettel bennünket szívatnak többnyire,ráadásul az ő gépállatjaik szinte fel sem veszik a sérülést.. Ami egy darabig megmenti a játékot,az a beteg hangulat,de önmagában ez kevés. Mint ahogy azt sem értem,az Activision anno hogyan engedhette piacra kerülni ezt az összecsapott "remekművet".

pozitívum: Garmageddon-hangulat,az ötlet jó volt,morbid/beteg választható karakterek

negatívum,: csúnya,siralmas irányíthatóság,mocskos,csaló AI

összkép: 5,5 pont

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

9 órája
4

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2 napja
1

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém. (Nem kell aggódni, nem írok végig rímekben.)

2 napja
10

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

4 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

6 napja
6

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
13

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4