Cash Bacsi2019.10.15. 09:51

Elune - Teszt (iOS)

Ehunne nu, van ott valaki?

Az Elune mint olyan számtalan jelentessél bír, a World of Warcraft világában például a sötételfek tisztelik benne az egyik legnagyobb istenséget, jelen esetünkben ők lesznek a megidézhető hősök akik segítségével le kéne győznünk a sötét erőket. Igen egy kicsit talán sablonos a történet, jómagam ezért is siklottam el felette pillanatok alatt. Pedig a játék japán, tehát érdemes lenne kicsit több bizalmat adni neki, lévén mint minden szigetorszégbeli címnél itt is nagyon sok fog múlni azon, hogy azonosulni tudjunk a szereplőkkel és a világgal amiben harcolnak. Szóval ne legyetek olyanok mint én, ha tudtok angolul akkor próbáljatok egy kicsit elmélyedni benne, biztos vagyok benne hogy megéri.

Tehát ahogy korábban is írtam a játék erőteljesen sztorifüggő, a teljes élmény érdekében érdemes foglalkozni vele, de ha nincsen kedvünk hozzá, akkor hibátlanul játszható mélyebb háttértartalom nélkül is. Hiszen itt is mint a legtöbb akció RPG-taktikai játékban az lenne a feladat, hogy minél több Elune-t összeszedjünk, felállítsuk a létező leghatékonyabb csapatot, majd szépen előre haladva a sztoriban ledaráljunk mindenkit aki csak elénk kerül. Erre vagy egy tucatnyi világ áll majd a rendelkezésünkre, egyenként több mint tíz pályával, a végén pedig egy ominózus főellenféllel, természetesen minden pályát több nehézségi fokozaton is meg lehet csinálni illetve külön jutalom jár ha sikerül teljesen három csillaggal végezni a pályákkal. Ha mindez nem lenne elég akkor világonként lesznek kihívások is, ezeket a bal felső sarokban lévő „Dimension Protection” ikonnál találhatjuk, ahogyan azt is hogy miket kell tenni a kihívások érdekében illetve milyen jutalom jár értük. Szóval maximalisták előnyben, akár egy világgal is nem kevés időt el lehet mojolni.

Természetesen nem létezik olyan csapat amelyik mindenhol verhetetlen lenne, figyelni kell az elemekre, hogy az adott világban a kőpapírolló elv alapján kikkel érdemes elindulni, hőseinket csillagok alapján osztályozták, ha az egyikkel elértük a maximális szintet akkor csillagot tudunk lépni vele (Evolve) a képességeiket is tudjuk gyúrni ha rendelkezünk a megfelelő nyersanyagokkal. Lesznek természetesen felszerelések is, ezeket is lehet fejleszteni illetve idővel készíteni is, ha mindez pedig nem lenne elég akkor alakzatok közül is választhatunk illetve még ezeket is lehet fejleszteni. Nekem a legjobban az Attack alakzat jött be, ahol kettő hős van elől (ha lehet ezek Defenderek legyenek) hátul vannak a támadó egységek, ezek vagy nyilasok vagy mágusok legyenek, illetve nem árt ha legalább egy gyógyító is van köztük. Ha egy alakzat és a felosztás bevált akkor arra törekedjünk hogy minél magasabb csillagos hősöket alkalmazzunk. Lesznek olyan Elunek akik kifejezetten fejelsztésre lettek kitalálva (Upgrade) ezeket beolvasztva kedvenc hősünkbe felgyorsíthatjuk a fejlődési folyamatot. Ha egy hősből több van a feleslegeseket eladhatjuk vagy „lebonthatjuk” előző esetben pénzt az utóbbiban pedig értékes nyersanyagokat kaphatunk, amik később a csillaglépéshez fognak kelleni (Evolve).

A japán mobilos játékokra alapvetően három dolog jellemző, az első a mély és érdekes sztori (háááááááát), a második az hogy hiába F2P a model mégis elképesztően sok ingyen nyersanyagot fogunk kapni, ez itt se lesz másképpen. Végül pedig de nem utolsó sorban a mérhetetlenül nagy tartalom, számtalan tevékenység, olyan sok hogyan ezeket még felsorolni is nehéz lenne. Hiszen a sima kalandozáson és kihívásokon illetve a több nehézségi fokozaton kívül legalább egy tucatnyi egyéb tevékenység van amivel fejlődni lehet, vagy éppenséggel nyersanyagot farmolni, ezek felfedezését inkább a kedves olvasóra bíznám hiszen ahogyan azt írtam, olyan sok van belőlük hogy még felsorolni is durva lenne. Amiről mindenképpen szót kell említenem, az az Elunek idézése, erre is van legalább hat féle mód, hat féle nyersanyagot használva, ezekből eleinte elképesztően sok lesz, simán meg tudunk majd idézni olyan 50-60 hőst, nem kell sokat játszani ahhoz, hogy még több nyersanyagra tegyünk szert és még ennél is több hőst idézhessünk. De öt csillagosnál erősebbeket nem nagyon fogunk kapni, szóval azért nincsen teljesen kolbászból a kerítés.

A játék grafikája egyébként csodaszép, hangulatos, ahogyan a japán hangok és szinkronok is első osztályúak lettek, az Anime hangulat garantált, ezt főleg az Elunek szuperképességeinél fogjuk látni, amik frenetikusak lettek. Az egész harc egyébként automatizálható, az animációk túlnyomhatóak ahogyan a sztorit is kettő gombnyomásra tovább lehet léptetni. A F2P modellel nem spóroltak, minden nap elején jönnek a reklámok rendesen és ha nem vagyunk szemfülesek és figyelünk oda, akkor minden egyes bejelentkezésnél jönni fognak. A pénzünkért ahhoz képest mennyire nagylelkűen osztogatja a játék a nyersanyagokat meglepően keveset fogunk kapni, szóval komolyan el kell gondolkoznia annak aki költeni szeretne a játékra, szerintem csak a fanatikus rajongók fogják megtenni. Illetve természetesen eljön az a szint a játékban amikor már kénytelenek leszünk költekezni ha tovább akarunk lépni, de meg merem kockáztatni, hogy ehhez a szinthez legalább egy hónapig folyamatosan tolni kéne, ha eljutottál idáig majd eldöntöd, nekem csak egy hetem volt és remekül kijöttem mindennel. A játék minden pozitív vonatkozása ellenére középszerűre sikeredett, nem elég jó ahhoz hogy kiemelkedjen a nagy tömegből, de nem is annyira rossz hogy elássam itt bárki előtt is. Jó vele játszani, érdemes kipróbálni, főleg a stílus kedvelőinek.

3/5

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

13 órája
1

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

6 napja
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
12

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

CHASE
2020 25 legjobb száma

2020-ben őrületes mennyiségű zenét hallgattam. Ennek egy különleges világjárvány volt az oka, amely mindenkit otthon maradásra késztetett.

2020.12.31.

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
3

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4

Stadia HUN
Stadia bemutató

Már Magyarországon is elérhető a Google Stadia szolgáltatása. Mivel egy teljesen újfajta gaming platformról van szó, sok minden magyarázatra szorulhat. Rövid bemutató arról, hogy mit tud a Stadia, és mit várhatunk tőle a közeljövőben.

2020.12.18.
15

p34c3
Jó polákok / Loot atyafiak

Hosszú várakozás után döbbenetes körülmények között jelent meg az amúgy is elég kalandos utat maga mögött tudó lengyel szerepjáték. Ennek kapcsán - meg persze a gamer 2.0 miatt is - végre belecsapok én is a lecsóba, hiszen alig 15-20 éve tervezem csak a blogolást.

2020.12.15.
14

c0m1n65un
Pumpkin Jack és egy aniMonológ!

Sziasztok! Eljött az idő egy újabb bejelentkezésnek, hogy mit csináltam, vagyis pontosabban mit nem csináltam az elmúlt hetekbe.

2020.12.15.
1