CHASE2020.03.24. 19:18

Az évtized tíz alulértékelt filmje

Nem írtam oda, hogy leg- alulértékeltebb, mert hát olyan nincs.

Azt hiszem, az itt következő filmek mindegyikéről elmondható, hogy viszonylag kevésbé ismertek, ugyanakkor kimondottan igényes és érdekes témájú filmek egytől egyig, amelyben - egy kivételével - kifejezetten nagy sztárok szerepelnek.

További szócséplés helyett itt vannak a filmek, amiket én a legalulértékeltebbnek tartok.

(megemlítendő még a Sin City 2, ami semmivel nem rosszabb mint az első rész, igaz, azt én már önmagában nem tartom annyira nagy számnak, és ezért nem tettem be a felsorolása)

10. Silence

Hogy tud egy ilyen igényes, és sokrétű film eltűnni a süllyesztőben?

A Wall Street farkasa után ezt megrendezni: Martin Scorsese nem véletlenül korunk egyik nagy rendezője.

9. Two Night Stand

Miles Teller és Analeigh Tipton mulatságos és nagymértékben igazságokra épülő vígjátéka egy balul sikerült randiról - amely mégis megismétlődni kénytelen.

8. Layla M.

Egy muszlim lány megpróbáltatásai Hollandiában, csak hogy utána elkeveredjen a Közel-Keletre és lássa, milyen az igazi elnyomás.

7. 50/50

Félig vígjáték, félig dráma, pont ahogy a címe mutatja. Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt és Anna Kendrick teljesen valószínűtlen egymása találása.

6. Beasts of No Nation

A Netflix első saját gyártású filmje volt, és ez lehet, hogy kissé meg is fogta abban, hogy a saját erényei alapján ítéljék meg. Idris Elba jutalom szerepben, a soron következő James Bond film rendezőjétől.

5. Free Fire

Hatalmas marhaság, de akkor is ajánlom. Ben Wheatley radar alatt maradt filmje, hatalmas sztárparádé (Brie Larson, Armie Hammer, Cillian Murphy) és egy raktári leszámolás krónikája.

4. Booksmart

Már annyiszor tettem róla említést, hogy én kezdem unni, de akkor is nagyon kevés (szám szerint három) alulértékeltebb filmet tudok nála.

3. First Reformed

Ethan Hawke jutalomjátéka és velőt rázóan aktuális kérdések egy pap szemszögéből nézve. Ez a film szó szerint kifordíthatja a világodat a sarkaiból.

2. The Walk - Kötéltánc

A közönség valamiért nem kapott rá a Kötéltáncra, és ezt a mai napig nem értem. Igaz, ennek a filmnek nagy hibája a folyamatos narrálás, de egyébként minden másban kifogástalan közönségfilm.

Joseph Gordon-Levitt valószínűleg utolsó esélye volt, hogy igazán nagy sztárrá váljon, Ben Kingsleynek viszont ténylegesen egyik utolsó szerepe.

1. The Nice Guys

Nagy levegő: A Nice Guys sztem minden idők egyik legjobb buddy movie-ja. És minden idők egyik legnagyszerűbb vígjátéka.

Ez a film egyszerűen fenomenális és teljesen érthetetlenül alulértékelt.

A film jobb pillanataiban a Monthy Pythont idézi (lásd a lépcsősoros jelenet), egyébként csak egy simán jó buddy-cop movie. Russell Crowe és Ryan Gosling elképesztően jó párost alkotnak, és a mozitörténelem nagy párosait idézik meg a játékukkal.

A kissé érdektelenebb sztorivonal talán az egyetlen gyengeség, de egyébként semmi ok nincs arra, hogy valaki ezt a filmet kihagyja.

PS: olyan filmeket nem soroltam az alulértékeltek közé mint a Source Code, a Coherence, az Enemy, vagy akár a Snowpiercer, amelyeket aránylag kevés ember látott, de azért relatíve ismertek (és elismertek) egy adott körben.

(Véletlen ilyen csiri-csáré lett a bejegyzés, nem direkt.)

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

1 napja
6

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

3 napja
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém. (Nem kell aggódni, nem írok végig rímekben.)

3 napja
14

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

5 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

7 napja
8

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
14

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4