CHASE2020.05.17. 18:17

A 10 legjobb képregényfilm

Krisz, Kenny és az én szememmel.

Nem fűzném túl bő lére, összedugtuk hárman a fejünket, és összeállítottunk egy listát amit mi a legjobb képregényfilmeknek tartunk.

Képregényfilmek alatt most kizárólag a Marvel/DC vonalat értve, bár a nevezettek között voltak másféle alkotások is (pl. Sin City, Constantine) de azok nem jutottak el a top tízbe.

Az összeállítók személyéről annyit kell tudni, ha valaki esetleg nem mindennap böngészi ezt az oldalt, hogy Krisz Click! elsősorban a házimoziban, Kenny Click! pedig ténylegesen a képregény világban van otthon, így hát a szavazatokat ezek is befolyásolhatták.

Én meg hát egy picit minden filmet szeretek, de én is előnyben részesítem a látványosabb, mozgalmasabb filmeket.

Először is három film, amely a Top tízből éppen kiszorult, aztán rátérünk magára a tízes listára:

*- Pókember: Idegenben

 • Man of Steel

 • X-Men: Az elsők*

Ezek jutottak be majdnem a Top tízbe.

A végleges pedig íme:

 1. Bosszúállók

Anno egy hatalmas ugrás volt a szuperhős filmek terén. Talán az egyik leggrandiózusabb film a repülő Shield anyahajóval, a New York-i támadással, vagy Thor harcával Amerika kapitány és Vasemberrel szemben, ami jól épített az addigi részekre.

Tele van gegekkel, és az egész film kiválóan működik, baromi jó együtt a csapat, pláne Hulkkal kiegészülve.

Megemlítendő még a zenéje. Nick Fury is cool, Coalson ügynök is nagy kedvenc, szerencsére a SHIELD ügynökeiben rengeteget van.

 1. A Galaxis Őrzői

A Galaxis Őrzői kiemelkedő tulajdonsága a humora, de ami még nagyszerűbb az a galaxis építés: a remek világok, a remek karakterek és 80-as évek flow.

A 80-as évek stílus eleve egy nagy flash, de azon kevés jól felépitett SW szerű világok közé tartozik, amik tényleg jól működnek, és megkockáztatjuk, hogy hangulatosabb, mint maga a SW.

A karakterek meg mind nagyon jó fejek, élükön Chris Prattel.

 1. Batman v Superman

A film, amely esetében már rég túltettük magunkat a negatívumokon.

Ha a Winter Soldier komoly, akkor ez nagy betűsen Komoly, sőt inkább Komor.

A karakterek a legjobbak az egészben: Batman egy pszichésen frusztrált bűnöző irtó, sokkal keményebb mint Bale volt, Superman pedig maga a megtestesült jó, akinek elég csak megjelennie és kb olyan hatást kelt, mint Jézus.

És ne feledkezzünk meg Wonder Womanről, aki rohadt cool, és hozzá az a metálos zene!

Lex Luthor pedig lehet hogy sokak biztosítékát kiverte, de legalább újított.

A BvS-ben azonban a harc a legjobb. Mindegy volt-e értelme, vagy sem, de látványosságban és stílusban mindent ver, és végső soron ezért áll itt a film - a vége ugyanakkor lehetett volna kicsit jobb.

A rendezői változat kicsit többet elárul, talán jobb is mint a mozis változat.

 1. Thor: Ragnarök

Hogy a Marvel előbb-utóbb újítani fog a formulán az legkésőbb a Thor Ragnarökkel vált bizonyossá.

Laza humor, szerethető karakterek, ügyesen kombinált világok. Nyoma sem volt erőlködésnek, ripacskodásnak is csak a szükséges mértékben - és megszületett Thor, aki immáron nem csak villámisten, de félelmetesen jó komikus is.

A gladiátor csata Hulk ellen, Loki "fél órás zuhanása", a mellékkarakter Korg, és akkor még nem beszéltünk az olyan színész nagyágyúk jelenlétéről mint Cate Blanchet vagy Jeff Goldblum!

Általuk válik kerek egésszé a talán valaha volt legviccesebb Marvel képregényfilm.

 1. A Sötét Lovag: Felemelkedés

Amikor már minden remény elhagy; amikor minden hitet elveszítesz; de még rátesznek egy lapáttal és még lejjebb löknek a szakadékba.

A depresszív hangulat rátelepszik az egész filmre és rendesen lehúzza az első felét, de a Rise folyamat és Batman újjászületése új életet lehel belé, és végül egy fenomenális csúcspontban ér véget.

Nem csak Batman karakterébe, hanem a film hangulatába is becsempészte Nolan, hogy a megszokott út kudarcra van ítélve. El kellett buknia Batmannek és kicsit a filmnek is, hogy feléledve nagyot üssön.

Ha nem lenne a Dark Knight és Joker, talán a trilógia legjobbja is lehetne.

 1. Amerika Kapitány: Polgárháború

A Captain America Civil War teljesen megbabonázott mikor kijött, hogy lehet egy szuperhősös film ennyire komoly és mondanivalóval felruházott.

Aztán kiderült, hogy ez a képregény folyam természetes iránya, amit a széria a Russo tesók rendezése alatt felvett.

A Polgárháború nem egyszerű eset, számos tragédia és felvetett kérdés keveredik, valamint olyan kiváló új karakterek bemutatására is teret adott mint a Fekete párduc vagy az újdonsült, Tom Holland által játszott Pókember.

A Civil War egy adott időszak legkiválóbb darabja, a legtöbb amit ebből a szuperhős formulából ki lehetett hozni.

 1. X-Men: Az eljövendő múlt napjai

Van egy olyan érzésem, hogy ahogy megyünk előre, Az eljövendő múlt napjai egyre inkább be fog vonulni a köztudatba mint az egyik legkiválóbb képregényfilm valaha.

Az Allstar casting, az időutazásos illetve emlék manipulálós történet, szerelmi szálak és sors tragédiák biztosítják, hogy ez a film soha nem fog megöregedni, és ha mégis, hát majd visszamegy az időben és kezdi elölről.

Az amerikai politikával átitatott, vietnámi háború árnyékában játszódó film ontja magából a 70-es évekbeli hangulatot, Logan megtétele főszereplőnek pedig abszolút telitalálat volt. Ily módon keveredik a régi X-Men gárda (Patrick Stewart, Halle Berry, Hugh Jackman) és az újak (Michael Fassbender, James McAvoy, Jennifer Lawrence): nem kérdés, hogy az X-Men sorozat legfényesebb ékköve a film.

 1. A sötét lovag

"How about a magic trick?"

Heath Ledger alakítása mint a képregényvilág legzseniálisabb bűnözője új értelmet adott a gonosz karakterek kiteljesedésének.

Innentől kezdve a gonosz karakterek legalább annyira hangsúlyosak mint a hősök, akik ellen az egész irányul.

Heath Ledger alakítása, Nolan rendezése új irányt szabott a zsánernek, és nem kevesen vannak, akik a mai napig ezt tartják a műfaj etalonjának.

A sötét hangulat és Hans Zimmer idegtépő zenéje itt komoly és összetett történettel is találkozik; nem pusztán látványos, hanem okos és jól felépített film a Dark Knight.

A film vége pedig azt bizonyítja, hogy nem kötelező a happy end ahhoz, hogy egy film kultikussá váljon.

 1. Amerika Kapitány: A tél katonája

A Winter Soldier a maga idejének talán legkomolyabb akciófilmje.

Ha nem lennének a hasonlóságok a Metal Gear Soliddal (a tanker az elején, az ügynökségi szál, az összeesküvés-elméletek, a kormányzatban elrejtett Hydra, a katonává átépített egykori barát...stb) már akkor is egy full nívós, hangulatos és komoly filmet kapnánk, de így extra fun.

Chris Evans Amerika kapitányként ebben a filmben a legjobb, Winter Soldier alias Bucky pedig félelmetes, ahogy megjelenik minden alkalommal az már szinte a Joker rettegtetését idézi. A film akciójelenetei pedig a legjobbak az egész Marvel szériában.

Nincs jobb film mint a Winter Soldier, ami jobban összegezné a Marvel tíz éves működését és ilyen szinte megállná a helyét más műfajokban is.

A Russoék itt vették át a pálcát rendezésben, és ahova eljutottak, az se volt semmi.

 1. Bosszúállók: Végtelen háború

Meg kell említenem, hogy 1 ponttal nyert mindössze a Végtelen háború, ennyivel jobb nálunk mint a Winter Soldier, és ez a két film kiemelkedett a mezőnyből: körülbelül másfélszer annyi pontot kaptak mint az utánuk következők.

A Végtelen háború olyannyira a Marvel legjobbja, hogy nehéz is mit mondani róla. Mit mondjunk egy olyan filmről, amelyik 76 (!) karaktert mozgat, de soha nem tűnik soknak; fél tucat helyszín között váltogat de soha nem tűnik kapkodónak; és végül a gonosz nyer, mégsem egy letargiával dúsított, sötét és baljós filmet kapunk, hanem egy energikus és sokszor vicces filmet?

A Végtelen háború tíz év munkája: ennyi idő kellett felépíteni a karaktereket ahhoz, hogy ez a bravúr sikerüljön, ennyi év példamutató és szorgos teljesítménye mind egy filmben térül meg.

Jelzés értékű (bár ez csak a mi ízlésünk), hogy a folytatása, a Végjáték még csak a Top tíz közelébe se jutott, ettől függetlenül az Infinity War nem önmagában áll. Fontos, hogy a két filmet egyben nézzük, ám kicsit se merül fel kétség azzal kapcsolatban, hogy melyik a jobb.

Örökké emlékezetes jelenetek, örök kedvenc beszólások, karakter intrikák és látványos harcok, amelyek során mindenki a legjobbját hozza. Most derül ki hogy ki is valójában Dr. Strange, Tony, Starlord, Thor, Póki, Gamora és maga Thanos, aki talán a filmtörténelem legjobban kivitelezett CG karaktere.

Ezen a filmen nincs fogás, ha csak az nem, hogy az eredeti Avengers csapat kicsit háttérbe szorul - ők a következő részben jutottak nagyobb szerephez.

(Krisz, Kenny, Chase)

szavazatot kaptak még: Watchmen, 300, Captain Marvel, Deadpool 2, Logan, Végjáték, Pókember 2 (2004), Ultron kora, Batman visszatér (1992), Galaxis őrzői 2, Wonder Woman

Köszönjük szépen a figyelmet, ha elolvastad, a kommentek között pedig természetesen megteheted a tétjeidet.

Neked melyik a favorit?

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

Comedian
Top 10 - 2020 legjobb filmjei

Sorra vesszük a tavalyi év legjobb filmjeit.

20 órája
2

Comedian
Batman: Gotham gázlángfényben

A viktoriánus kori Denevérember Hasfelmetsző Jack nyomában.

1 napja
1

Comedian
Pár dollárral többért

Eastwood-retrospektív #2: A fejvadász szakma szépségei.

2 napja

Comedian
Hulk: Világháború

Egy szabály mind felett.

3 napja
7

pendrivedealer
Még mindig AniMonológok!

Sziasztok! Nem is tudom mikor volt utoljára, hogy csak a videókészítéssel, animációzással kapcsolatba írtam nektek, de időhiány miatt ez egy ilyen csonka bejegyzés lesz.

4 napja
2

Comedian
Batman: Az első év

A legenda kezdete...

4 napja
2

Cash Bacsi
Infinite Galaxy - Teszt (iOS)

Ki ne vágyna egy jó kis űroperára?

4 napja

Comedian
Batman: A gyilkos tréfa

Az őrület gondtalan, boldog szépségei.

9 napja
12

Comedian
WandaVision

A gyász és a valóság elviselhetetlen keserűsége.

2021.03.31.
10

Comedian
Egy maréknyi dollárért

Eastwood-retrospektív #1: A nyers realizmussal és szatirikus humorral felmutatott szigorú, ámde cinikus mosolyú középső ujj.

2021.03.30.
2

CHASE
A 90-es évek legjobb filmjei

Én nem tudom olyan szépen megcsinálni mint Liquidék, de remélem így is megfelel.

2021.03.28.
27

p34c3
Videojáték zene TOP 20

Nemcsak játék, de egyéb tevékenységek közben is szívesen hallgatom a videojátékok zenéit, a kedvenceimből készítettem most egy top 20-as listát. A lista nem feltétlenül a dalokra vonatkozik, hanem a teljes albumra, egy játéksorozatból nem került be több rész zenéje, noha többször is indokolt lett volna.

2021.03.26.
15

c1b3rpunk
Dual Sense broken spring

Decembertől februárig bírta a PS5 kontrollerem R2 gombjának rugója.

2021.03.25.
3

Stadia HUN
Resi 8 és 7! - Stadia News #1

Aktuális hírek a Stadiáról. Atom bejelentések!

2021.03.23.
6

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2021

Újabb játékok a hallhatatlanná válás felé

2021.03.18.
3

p34c3
Az én Fantasztikus Négyesem

A Konnektor podcast istállójából, Warhawk prezentációjában indult el a közelmúltban egy új podcast, amelyet Fantasztikus Négyes címmel érdemes keresnünk és hallgatnunk, ha kíváncsiak vagyunk, hogy beszélgetőpartnerei számára melyek voltak azok a videojátékok melyek utólag visszatekintve formálták az ízlésüket, olyanok, melyek többé tették őket, melyek valamennyire meghatározták, ki is az ember, akit ma ismerünk.

2021.03.14.
34

vem
Az "inventory hell" jelenség

A mostani videóban arról mesélek, milyen mechanikák vezetnek ahhoz hogy tele leszünk haszontalan és/vagy nehéz dolgokkal, melyik játék hogy próbálta ezt kezelni és mit várhatnánk el joggal a jövő játékaitól.

2021.03.07.
10

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

2021.03.02.
7

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

2021.03.01.
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

2021.02.28.
44