CHASE2020.05.17. 18:17

A 10 legjobb képregényfilm

Krisz, Kenny és az én szememmel.

Nem fűzném túl bő lére, összedugtuk hárman a fejünket, és összeállítottunk egy listát amit mi a legjobb képregényfilmeknek tartunk.

Képregényfilmek alatt most kizárólag a Marvel/DC vonalat értve, bár a nevezettek között voltak másféle alkotások is (pl. Sin City, Constantine) de azok nem jutottak el a top tízbe.

Az összeállítók személyéről annyit kell tudni, ha valaki esetleg nem mindennap böngészi ezt az oldalt, hogy Krisz Click! elsősorban a házimoziban, Kenny Click! pedig ténylegesen a képregény világban van otthon, így hát a szavazatokat ezek is befolyásolhatták.

Én meg hát egy picit minden filmet szeretek, de én is előnyben részesítem a látványosabb, mozgalmasabb filmeket.

Először is három film, amely a Top tízből éppen kiszorult, aztán rátérünk magára a tízes listára:

*- Pókember: Idegenben

  • Man of Steel

  • X-Men: Az elsők*

Ezek jutottak be majdnem a Top tízbe.

A végleges pedig íme:

  1. Bosszúállók

Anno egy hatalmas ugrás volt a szuperhős filmek terén. Talán az egyik leggrandiózusabb film a repülő Shield anyahajóval, a New York-i támadással, vagy Thor harcával Amerika kapitány és Vasemberrel szemben, ami jól épített az addigi részekre.

Tele van gegekkel, és az egész film kiválóan működik, baromi jó együtt a csapat, pláne Hulkkal kiegészülve.

Megemlítendő még a zenéje. Nick Fury is cool, Coalson ügynök is nagy kedvenc, szerencsére a SHIELD ügynökeiben rengeteget van.

  1. A Galaxis Őrzői

A Galaxis Őrzői kiemelkedő tulajdonsága a humora, de ami még nagyszerűbb az a galaxis építés: a remek világok, a remek karakterek és 80-as évek flow.

A 80-as évek stílus eleve egy nagy flash, de azon kevés jól felépitett SW szerű világok közé tartozik, amik tényleg jól működnek, és megkockáztatjuk, hogy hangulatosabb, mint maga a SW.

A karakterek meg mind nagyon jó fejek, élükön Chris Prattel.

  1. Batman v Superman

A film, amely esetében már rég túltettük magunkat a negatívumokon.

Ha a Winter Soldier komoly, akkor ez nagy betűsen Komoly, sőt inkább Komor.

A karakterek a legjobbak az egészben: Batman egy pszichésen frusztrált bűnöző irtó, sokkal keményebb mint Bale volt, Superman pedig maga a megtestesült jó, akinek elég csak megjelennie és kb olyan hatást kelt, mint Jézus.

És ne feledkezzünk meg Wonder Womanről, aki rohadt cool, és hozzá az a metálos zene!

Lex Luthor pedig lehet hogy sokak biztosítékát kiverte, de legalább újított.

A BvS-ben azonban a harc a legjobb. Mindegy volt-e értelme, vagy sem, de látványosságban és stílusban mindent ver, és végső soron ezért áll itt a film - a vége ugyanakkor lehetett volna kicsit jobb.

A rendezői változat kicsit többet elárul, talán jobb is mint a mozis változat.

  1. Thor: Ragnarök

Hogy a Marvel előbb-utóbb újítani fog a formulán az legkésőbb a Thor Ragnarökkel vált bizonyossá.

Laza humor, szerethető karakterek, ügyesen kombinált világok. Nyoma sem volt erőlködésnek, ripacskodásnak is csak a szükséges mértékben - és megszületett Thor, aki immáron nem csak villámisten, de félelmetesen jó komikus is.

A gladiátor csata Hulk ellen, Loki "fél órás zuhanása", a mellékkarakter Korg, és akkor még nem beszéltünk az olyan színész nagyágyúk jelenlétéről mint Cate Blanchet vagy Jeff Goldblum!

Általuk válik kerek egésszé a talán valaha volt legviccesebb Marvel képregényfilm.

  1. A Sötét Lovag: Felemelkedés

Amikor már minden remény elhagy; amikor minden hitet elveszítesz; de még rátesznek egy lapáttal és még lejjebb löknek a szakadékba.

A depresszív hangulat rátelepszik az egész filmre és rendesen lehúzza az első felét, de a Rise folyamat és Batman újjászületése új életet lehel belé, és végül egy fenomenális csúcspontban ér véget.

Nem csak Batman karakterébe, hanem a film hangulatába is becsempészte Nolan, hogy a megszokott út kudarcra van ítélve. El kellett buknia Batmannek és kicsit a filmnek is, hogy feléledve nagyot üssön.

Ha nem lenne a Dark Knight és Joker, talán a trilógia legjobbja is lehetne.

  1. Amerika Kapitány: Polgárháború

A Captain America Civil War teljesen megbabonázott mikor kijött, hogy lehet egy szuperhősös film ennyire komoly és mondanivalóval felruházott.

Aztán kiderült, hogy ez a képregény folyam természetes iránya, amit a széria a Russo tesók rendezése alatt felvett.

A Polgárháború nem egyszerű eset, számos tragédia és felvetett kérdés keveredik, valamint olyan kiváló új karakterek bemutatására is teret adott mint a Fekete párduc vagy az újdonsült, Tom Holland által játszott Pókember.

A Civil War egy adott időszak legkiválóbb darabja, a legtöbb amit ebből a szuperhős formulából ki lehetett hozni.

  1. X-Men: Az eljövendő múlt napjai

Van egy olyan érzésem, hogy ahogy megyünk előre, Az eljövendő múlt napjai egyre inkább be fog vonulni a köztudatba mint az egyik legkiválóbb képregényfilm valaha.

Az Allstar casting, az időutazásos illetve emlék manipulálós történet, szerelmi szálak és sors tragédiák biztosítják, hogy ez a film soha nem fog megöregedni, és ha mégis, hát majd visszamegy az időben és kezdi elölről.

Az amerikai politikával átitatott, vietnámi háború árnyékában játszódó film ontja magából a 70-es évekbeli hangulatot, Logan megtétele főszereplőnek pedig abszolút telitalálat volt. Ily módon keveredik a régi X-Men gárda (Patrick Stewart, Halle Berry, Hugh Jackman) és az újak (Michael Fassbender, James McAvoy, Jennifer Lawrence): nem kérdés, hogy az X-Men sorozat legfényesebb ékköve a film.

  1. A sötét lovag

"How about a magic trick?"

Heath Ledger alakítása mint a képregényvilág legzseniálisabb bűnözője új értelmet adott a gonosz karakterek kiteljesedésének.

Innentől kezdve a gonosz karakterek legalább annyira hangsúlyosak mint a hősök, akik ellen az egész irányul.

Heath Ledger alakítása, Nolan rendezése új irányt szabott a zsánernek, és nem kevesen vannak, akik a mai napig ezt tartják a műfaj etalonjának.

A sötét hangulat és Hans Zimmer idegtépő zenéje itt komoly és összetett történettel is találkozik; nem pusztán látványos, hanem okos és jól felépített film a Dark Knight.

A film vége pedig azt bizonyítja, hogy nem kötelező a happy end ahhoz, hogy egy film kultikussá váljon.

  1. Amerika Kapitány: A tél katonája

A Winter Soldier a maga idejének talán legkomolyabb akciófilmje.

Ha nem lennének a hasonlóságok a Metal Gear Soliddal (a tanker az elején, az ügynökségi szál, az összeesküvés-elméletek, a kormányzatban elrejtett Hydra, a katonává átépített egykori barát...stb) már akkor is egy full nívós, hangulatos és komoly filmet kapnánk, de így extra fun.

Chris Evans Amerika kapitányként ebben a filmben a legjobb, Winter Soldier alias Bucky pedig félelmetes, ahogy megjelenik minden alkalommal az már szinte a Joker rettegtetését idézi. A film akciójelenetei pedig a legjobbak az egész Marvel szériában.

Nincs jobb film mint a Winter Soldier, ami jobban összegezné a Marvel tíz éves működését és ilyen szinte megállná a helyét más műfajokban is.

A Russoék itt vették át a pálcát rendezésben, és ahova eljutottak, az se volt semmi.

  1. Bosszúállók: Végtelen háború

Meg kell említenem, hogy 1 ponttal nyert mindössze a Végtelen háború, ennyivel jobb nálunk mint a Winter Soldier, és ez a két film kiemelkedett a mezőnyből: körülbelül másfélszer annyi pontot kaptak mint az utánuk következők.

A Végtelen háború olyannyira a Marvel legjobbja, hogy nehéz is mit mondani róla. Mit mondjunk egy olyan filmről, amelyik 76 (!) karaktert mozgat, de soha nem tűnik soknak; fél tucat helyszín között váltogat de soha nem tűnik kapkodónak; és végül a gonosz nyer, mégsem egy letargiával dúsított, sötét és baljós filmet kapunk, hanem egy energikus és sokszor vicces filmet?

A Végtelen háború tíz év munkája: ennyi idő kellett felépíteni a karaktereket ahhoz, hogy ez a bravúr sikerüljön, ennyi év példamutató és szorgos teljesítménye mind egy filmben térül meg.

Jelzés értékű (bár ez csak a mi ízlésünk), hogy a folytatása, a Végjáték még csak a Top tíz közelébe se jutott, ettől függetlenül az Infinity War nem önmagában áll. Fontos, hogy a két filmet egyben nézzük, ám kicsit se merül fel kétség azzal kapcsolatban, hogy melyik a jobb.

Örökké emlékezetes jelenetek, örök kedvenc beszólások, karakter intrikák és látványos harcok, amelyek során mindenki a legjobbját hozza. Most derül ki hogy ki is valójában Dr. Strange, Tony, Starlord, Thor, Póki, Gamora és maga Thanos, aki talán a filmtörténelem legjobban kivitelezett CG karaktere.

Ezen a filmen nincs fogás, ha csak az nem, hogy az eredeti Avengers csapat kicsit háttérbe szorul - ők a következő részben jutottak nagyobb szerephez.

(Krisz, Kenny, Chase)

szavazatot kaptak még: Watchmen, 300, Captain Marvel, Deadpool 2, Logan, Végjáték, Pókember 2 (2004), Ultron kora, Batman visszatér (1992), Galaxis őrzői 2, Wonder Woman

Köszönjük szépen a figyelmet, ha elolvastad, a kommentek között pedig természetesen megteheted a tétjeidet.

Neked melyik a favorit?

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

6 napja
8

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==