CHASE2020.05.17. 18:17

A 10 legjobb képregényfilm

Krisz, Kenny és az én szememmel.

Nem fűzném túl bő lére, összedugtuk hárman a fejünket, és összeállítottunk egy listát amit mi a legjobb képregényfilmeknek tartunk.

Képregényfilmek alatt most kizárólag a Marvel/DC vonalat értve, bár a nevezettek között voltak másféle alkotások is (pl. Sin City, Constantine) de azok nem jutottak el a top tízbe.

Az összeállítók személyéről annyit kell tudni, ha valaki esetleg nem mindennap böngészi ezt az oldalt, hogy Krisz Click! elsősorban a házimoziban, Kenny Click! pedig ténylegesen a képregény világban van otthon, így hát a szavazatokat ezek is befolyásolhatták.

Én meg hát egy picit minden filmet szeretek, de én is előnyben részesítem a látványosabb, mozgalmasabb filmeket.

Először is három film, amely a Top tízből éppen kiszorult, aztán rátérünk magára a tízes listára:

*- Pókember: Idegenben

 • Man of Steel

 • X-Men: Az elsők*

Ezek jutottak be majdnem a Top tízbe.

A végleges pedig íme:

 1. Bosszúállók

Anno egy hatalmas ugrás volt a szuperhős filmek terén. Talán az egyik leggrandiózusabb film a repülő Shield anyahajóval, a New York-i támadással, vagy Thor harcával Amerika kapitány és Vasemberrel szemben, ami jól épített az addigi részekre.

Tele van gegekkel, és az egész film kiválóan működik, baromi jó együtt a csapat, pláne Hulkkal kiegészülve.

Megemlítendő még a zenéje. Nick Fury is cool, Coalson ügynök is nagy kedvenc, szerencsére a SHIELD ügynökeiben rengeteget van.

 1. A Galaxis Őrzői

A Galaxis Őrzői kiemelkedő tulajdonsága a humora, de ami még nagyszerűbb az a galaxis építés: a remek világok, a remek karakterek és 80-as évek flow.

A 80-as évek stílus eleve egy nagy flash, de azon kevés jól felépitett SW szerű világok közé tartozik, amik tényleg jól működnek, és megkockáztatjuk, hogy hangulatosabb, mint maga a SW.

A karakterek meg mind nagyon jó fejek, élükön Chris Prattel.

 1. Batman v Superman

A film, amely esetében már rég túltettük magunkat a negatívumokon.

Ha a Winter Soldier komoly, akkor ez nagy betűsen Komoly, sőt inkább Komor.

A karakterek a legjobbak az egészben: Batman egy pszichésen frusztrált bűnöző irtó, sokkal keményebb mint Bale volt, Superman pedig maga a megtestesült jó, akinek elég csak megjelennie és kb olyan hatást kelt, mint Jézus.

És ne feledkezzünk meg Wonder Womanről, aki rohadt cool, és hozzá az a metálos zene!

Lex Luthor pedig lehet hogy sokak biztosítékát kiverte, de legalább újított.

A BvS-ben azonban a harc a legjobb. Mindegy volt-e értelme, vagy sem, de látványosságban és stílusban mindent ver, és végső soron ezért áll itt a film - a vége ugyanakkor lehetett volna kicsit jobb.

A rendezői változat kicsit többet elárul, talán jobb is mint a mozis változat.

 1. Thor: Ragnarök

Hogy a Marvel előbb-utóbb újítani fog a formulán az legkésőbb a Thor Ragnarökkel vált bizonyossá.

Laza humor, szerethető karakterek, ügyesen kombinált világok. Nyoma sem volt erőlködésnek, ripacskodásnak is csak a szükséges mértékben - és megszületett Thor, aki immáron nem csak villámisten, de félelmetesen jó komikus is.

A gladiátor csata Hulk ellen, Loki "fél órás zuhanása", a mellékkarakter Korg, és akkor még nem beszéltünk az olyan színész nagyágyúk jelenlétéről mint Cate Blanchet vagy Jeff Goldblum!

Általuk válik kerek egésszé a talán valaha volt legviccesebb Marvel képregényfilm.

 1. A Sötét Lovag: Felemelkedés

Amikor már minden remény elhagy; amikor minden hitet elveszítesz; de még rátesznek egy lapáttal és még lejjebb löknek a szakadékba.

A depresszív hangulat rátelepszik az egész filmre és rendesen lehúzza az első felét, de a Rise folyamat és Batman újjászületése új életet lehel belé, és végül egy fenomenális csúcspontban ér véget.

Nem csak Batman karakterébe, hanem a film hangulatába is becsempészte Nolan, hogy a megszokott út kudarcra van ítélve. El kellett buknia Batmannek és kicsit a filmnek is, hogy feléledve nagyot üssön.

Ha nem lenne a Dark Knight és Joker, talán a trilógia legjobbja is lehetne.

 1. Amerika Kapitány: Polgárháború

A Captain America Civil War teljesen megbabonázott mikor kijött, hogy lehet egy szuperhősös film ennyire komoly és mondanivalóval felruházott.

Aztán kiderült, hogy ez a képregény folyam természetes iránya, amit a széria a Russo tesók rendezése alatt felvett.

A Polgárháború nem egyszerű eset, számos tragédia és felvetett kérdés keveredik, valamint olyan kiváló új karakterek bemutatására is teret adott mint a Fekete párduc vagy az újdonsült, Tom Holland által játszott Pókember.

A Civil War egy adott időszak legkiválóbb darabja, a legtöbb amit ebből a szuperhős formulából ki lehetett hozni.

 1. X-Men: Az eljövendő múlt napjai

Van egy olyan érzésem, hogy ahogy megyünk előre, Az eljövendő múlt napjai egyre inkább be fog vonulni a köztudatba mint az egyik legkiválóbb képregényfilm valaha.

Az Allstar casting, az időutazásos illetve emlék manipulálós történet, szerelmi szálak és sors tragédiák biztosítják, hogy ez a film soha nem fog megöregedni, és ha mégis, hát majd visszamegy az időben és kezdi elölről.

Az amerikai politikával átitatott, vietnámi háború árnyékában játszódó film ontja magából a 70-es évekbeli hangulatot, Logan megtétele főszereplőnek pedig abszolút telitalálat volt. Ily módon keveredik a régi X-Men gárda (Patrick Stewart, Halle Berry, Hugh Jackman) és az újak (Michael Fassbender, James McAvoy, Jennifer Lawrence): nem kérdés, hogy az X-Men sorozat legfényesebb ékköve a film.

 1. A sötét lovag

"How about a magic trick?"

Heath Ledger alakítása mint a képregényvilág legzseniálisabb bűnözője új értelmet adott a gonosz karakterek kiteljesedésének.

Innentől kezdve a gonosz karakterek legalább annyira hangsúlyosak mint a hősök, akik ellen az egész irányul.

Heath Ledger alakítása, Nolan rendezése új irányt szabott a zsánernek, és nem kevesen vannak, akik a mai napig ezt tartják a műfaj etalonjának.

A sötét hangulat és Hans Zimmer idegtépő zenéje itt komoly és összetett történettel is találkozik; nem pusztán látványos, hanem okos és jól felépített film a Dark Knight.

A film vége pedig azt bizonyítja, hogy nem kötelező a happy end ahhoz, hogy egy film kultikussá váljon.

 1. Amerika Kapitány: A tél katonája

A Winter Soldier a maga idejének talán legkomolyabb akciófilmje.

Ha nem lennének a hasonlóságok a Metal Gear Soliddal (a tanker az elején, az ügynökségi szál, az összeesküvés-elméletek, a kormányzatban elrejtett Hydra, a katonává átépített egykori barát...stb) már akkor is egy full nívós, hangulatos és komoly filmet kapnánk, de így extra fun.

Chris Evans Amerika kapitányként ebben a filmben a legjobb, Winter Soldier alias Bucky pedig félelmetes, ahogy megjelenik minden alkalommal az már szinte a Joker rettegtetését idézi. A film akciójelenetei pedig a legjobbak az egész Marvel szériában.

Nincs jobb film mint a Winter Soldier, ami jobban összegezné a Marvel tíz éves működését és ilyen szinte megállná a helyét más műfajokban is.

A Russoék itt vették át a pálcát rendezésben, és ahova eljutottak, az se volt semmi.

 1. Bosszúállók: Végtelen háború

Meg kell említenem, hogy 1 ponttal nyert mindössze a Végtelen háború, ennyivel jobb nálunk mint a Winter Soldier, és ez a két film kiemelkedett a mezőnyből: körülbelül másfélszer annyi pontot kaptak mint az utánuk következők.

A Végtelen háború olyannyira a Marvel legjobbja, hogy nehéz is mit mondani róla. Mit mondjunk egy olyan filmről, amelyik 76 (!) karaktert mozgat, de soha nem tűnik soknak; fél tucat helyszín között váltogat de soha nem tűnik kapkodónak; és végül a gonosz nyer, mégsem egy letargiával dúsított, sötét és baljós filmet kapunk, hanem egy energikus és sokszor vicces filmet?

A Végtelen háború tíz év munkája: ennyi idő kellett felépíteni a karaktereket ahhoz, hogy ez a bravúr sikerüljön, ennyi év példamutató és szorgos teljesítménye mind egy filmben térül meg.

Jelzés értékű (bár ez csak a mi ízlésünk), hogy a folytatása, a Végjáték még csak a Top tíz közelébe se jutott, ettől függetlenül az Infinity War nem önmagában áll. Fontos, hogy a két filmet egyben nézzük, ám kicsit se merül fel kétség azzal kapcsolatban, hogy melyik a jobb.

Örökké emlékezetes jelenetek, örök kedvenc beszólások, karakter intrikák és látványos harcok, amelyek során mindenki a legjobbját hozza. Most derül ki hogy ki is valójában Dr. Strange, Tony, Starlord, Thor, Póki, Gamora és maga Thanos, aki talán a filmtörténelem legjobban kivitelezett CG karaktere.

Ezen a filmen nincs fogás, ha csak az nem, hogy az eredeti Avengers csapat kicsit háttérbe szorul - ők a következő részben jutottak nagyobb szerephez.

(Krisz, Kenny, Chase)

szavazatot kaptak még: Watchmen, 300, Captain Marvel, Deadpool 2, Logan, Végjáték, Pókember 2 (2004), Ultron kora, Batman visszatér (1992), Galaxis őrzői 2, Wonder Woman

Köszönjük szépen a figyelmet, ha elolvastad, a kommentek között pedig természetesen megteheted a tétjeidet.

Neked melyik a favorit?

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

9 órája
4

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2 napja
1

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém. (Nem kell aggódni, nem írok végig rímekben.)

2 napja
10

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

4 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

6 napja
6

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
13

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4