Cash Bacsi2020.08.17. 12:40

Grand Hotel Mania - Teszt (iOS)

A Szálloda ipart próbáltad már?

Manapság igencsak nehéz az élete azoknak akik emberekkel foglalkoznak, főleg azoknak akik idegenekkel, a világunkat pusztító gyilkosan halálos vírus nagyon komolyan megtépázta az idegenforgalmat, vendéglátást, de talán a szálloda ipart a legjobban. Volt vendéglátósként újfent boldog vagyok hogy abbahagytam annak idején az ipart, de azért még mindig kellemesen bizsergő emlékként élnek bennem bizonyos események a múltból. Szállodában nem volt még szerencsém dolgozni, szóval ha úgy vagy vele mint én, akkor a Grand Hotel Mania a te játékod lesz. Ne menj sehova!

Főszereplőnk a recepciós kislány és a londiner futár srác. Az lesz a feladatunk, hogy a szállodába belépő vendégeknek minél gyorsabban nyújtsunk tiszta és szabad szobát illetve pár pályával később már az olyan extra igényeiket is kielégítsük mint a reggeli kávé, vagy éppenséggel egy kis szendvics. A játék irányítása félelmetesen egyszerű és kényelmes, gyakorlatilag elég mindenhova csak egyser tapiznunk és az emberünk már meg is jegyzi a teendőket. A recepciós kislánynál csak akkor nyomjunk a kulcsot igénylő emberre, ha van szabad szoba, illetve arra kell nagyon figyelni, hogy sajnálatos módon csak sorban tudjuk kiszolgálni az embereket, tehát lehet hogy amiatt hogy az első embernek nem tudunk hirtelen szabad szobát biztosítani a mögötte lévő három ember meg fizetni szeretne, de nem tud, éppen ezért rommá tudnak minket stresszelni az egyre jobban növekvő sorral.

A Londiner srác ha jól vettem észre minimum kettő lépést meg tud jegyezni egyszerre, lévén kettő keze van, jól figyeljünk viszont arra, hogy mire nyomunk mert emberünk mindenképpen megcsinálja, tehát ha véletlenül nyomtunk rá ha nem. Szóval érdemes egyszerre csak az egyik kezét lefoglalni, én rögtön a játék elején lesütök egy szendót és „félig” szabadon várom a rendelést, lévén a kávé magától lefőződik, pillanatok alatt szervírozni tudjuk. Abban az esetben ha nagyon el vagyunk úszva, a szobák takarításával érdemes mind a kettő kezünkbe takarító cuccot tenni ezzel maximalizálva hatékonyságunkat.

A játékban természetesen lesznek powerupok, perkek, vagy nevezzük bárminek ezeket, lesz háromféle cucc amit egy-egy pálya előtt tudunk betenni, ebből az elsővel kétszeres sebességgel tudunk szaladgálni, míg a másodikkal a gépek fognak dupla sebességgel működni, a harmadikkal pedig megduplázhatjuk az adott pálya bevételét, szóval érdemes ezt a későbbi pályákon alkalmazni, amikor amúgy is magas a bevétel. Lesznek olyan képességek amiket pálya közben tudunk aktiválni, ebből az első a tűzijáték, ezt használva minden olyan megrendelés amire várnak a vendégek lenullázódnak, nyilván ezt akkor érdemes használni amikor nagyon el vagyunk úszva és egyszerre több fronton is. A második képesség a varázslámpás lesz, ezzel minden szoba azonnal elkészül és lefőződik minden kávé. Ahogyan az sejthető volt ezeket időnként megkapjuk ajándékba, de lehet őket vásárolni is valódi pénzért, ahogyan a fejlesztésekhez szükséges pénzt és gemeket is. Drágaköveket egyébként ingyen videók nézegetésével is kaphatunk, pénzt pedig a legjobban úgy tudjuk farmolni ha élünk a pálya végi duplázás lehetőségével és megnézve egy videót megduplázzuk a bevételt.

Ahogyan azt már korábban írtam lehetőségünk lesz arra, hogy a szállodánk különböző területeit fejlesszük, ezzel súlyos másodperceket nyerve vagy éppenséggel a vendégek magasabb elégedettsége miatt több pénzt kapva. Ilyenek lesznek a kávégép, szendvicssütő, takarító egység, szobák minősége, kávé minősége vagy éppen a szendvics ízletessége. Alapvetően nagyon fontos hogy a vendégek elégedettek legyenek, ha igyekszünk a lehető leggyorsabban adni nekik szobát és kielégíteni a szükségleteiket, akkor nem csak like-ot de smiley-t is kapunk tőlük, ami mind befolyásolja a végösszeget amit fizetni fognak. Lesznek olyan pályák ahol bizonyos kritériumokat fogunk kapni, például csinálj ennyi és ennyi pénzt, szerezz ennyi smiley-t vagy annyi like-ot, vagy nem dobhatsz el semmit a kezedből, nem lehetnek elégedetlen vendégek, vagy éppenséggel olyan is lehet hogy ezekből egyszerre több is lesz. Sajnálatos módon a játék úgy van felépítve hogy bizonyos pályákat lehetetlen legyen megcsinálni powerupok nélkül, ha pedig ezekből kifogytunk akkor végképp elértük a végállomást. Azt szoktam mondani, hogy a jó free to play játék olyan amit gond nélkül lehet játszani ráköltés nélkül is. Hát sajnos ezt az egyébként remek kis játékot nem lehet, mert csinálhatunk bármit, egy idő után kifogyunk mindenből és vásárolnunk kell. Ráadásul a pakkok drágák és nagyon fukaron adják nekünk a dolgokat, nyilván nem véletlenül.

A Grand Hotel Mania egy igazán szuper játék, szuper ötlet, remek megvalósítás, grafika és zenék, irányítás is szuper, de a F2P model kapzsisága miatt sajnos teljesen tönkreteszik nekünk az élményt. Kipróbálni mindenképpen érdemes, illetve érdekes lenne tudni ki meddig jutott el ráköltés nélkül. Én hamarosan végzek az első szállodával, remélem ki tudom még próbálni a másodikat, hátha ott van némi újdonság a játékélményben.

Update: Igen van újdonság bőven, három szoba helyett már hat szoba van és ezek milyensége is más, ezt színnel jelöli nekünk a játék. Illetve bevezették a törölköző illetve taxi rendelést is ezzel némi plusz munkát adva a recepciós lánynak, aki nyilván nem tud szobákat kiadni és kicsekkoltatni a vendégeket ha éppen taxit rendel. Szóval van a játékban bőven potenciál, a kérdés már csak az, hogy te meddig jutsz el fizetés nélkül és hogy van-e kedved egyáltalán költeni rá.

3/5

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

Comedian
Top 10 - 2020 legjobb filmjei

Sorra vesszük a tavalyi év legjobb filmjeit.

21 órája
2

Comedian
Batman: Gotham gázlángfényben

A viktoriánus kori Denevérember Hasfelmetsző Jack nyomában.

1 napja
1

Comedian
Pár dollárral többért

Eastwood-retrospektív #2: A fejvadász szakma szépségei.

3 napja

Comedian
Hulk: Világháború

Egy szabály mind felett.

3 napja
7

pendrivedealer
Még mindig AniMonológok!

Sziasztok! Nem is tudom mikor volt utoljára, hogy csak a videókészítéssel, animációzással kapcsolatba írtam nektek, de időhiány miatt ez egy ilyen csonka bejegyzés lesz.

4 napja
2

Comedian
Batman: Az első év

A legenda kezdete...

4 napja
2

Cash Bacsi
Infinite Galaxy - Teszt (iOS)

Ki ne vágyna egy jó kis űroperára?

4 napja

Comedian
Batman: A gyilkos tréfa

Az őrület gondtalan, boldog szépségei.

2021.04.01.
12

Comedian
WandaVision

A gyász és a valóság elviselhetetlen keserűsége.

2021.03.31.
10

Comedian
Egy maréknyi dollárért

Eastwood-retrospektív #1: A nyers realizmussal és szatirikus humorral felmutatott szigorú, ámde cinikus mosolyú középső ujj.

2021.03.30.
2

CHASE
A 90-es évek legjobb filmjei

Én nem tudom olyan szépen megcsinálni mint Liquidék, de remélem így is megfelel.

2021.03.28.
27

p34c3
Videojáték zene TOP 20

Nemcsak játék, de egyéb tevékenységek közben is szívesen hallgatom a videojátékok zenéit, a kedvenceimből készítettem most egy top 20-as listát. A lista nem feltétlenül a dalokra vonatkozik, hanem a teljes albumra, egy játéksorozatból nem került be több rész zenéje, noha többször is indokolt lett volna.

2021.03.26.
15

c1b3rpunk
Dual Sense broken spring

Decembertől februárig bírta a PS5 kontrollerem R2 gombjának rugója.

2021.03.25.
3

Stadia HUN
Resi 8 és 7! - Stadia News #1

Aktuális hírek a Stadiáról. Atom bejelentések!

2021.03.23.
6

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2021

Újabb játékok a hallhatatlanná válás felé

2021.03.18.
3

p34c3
Az én Fantasztikus Négyesem

A Konnektor podcast istállójából, Warhawk prezentációjában indult el a közelmúltban egy új podcast, amelyet Fantasztikus Négyes címmel érdemes keresnünk és hallgatnunk, ha kíváncsiak vagyunk, hogy beszélgetőpartnerei számára melyek voltak azok a videojátékok melyek utólag visszatekintve formálták az ízlésüket, olyanok, melyek többé tették őket, melyek valamennyire meghatározták, ki is az ember, akit ma ismerünk.

2021.03.14.
34

vem
Az "inventory hell" jelenség

A mostani videóban arról mesélek, milyen mechanikák vezetnek ahhoz hogy tele leszünk haszontalan és/vagy nehéz dolgokkal, melyik játék hogy próbálta ezt kezelni és mit várhatnánk el joggal a jövő játékaitól.

2021.03.07.
10

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

2021.03.02.
7

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

2021.03.01.
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

2021.02.28.
44