Cash Bacsi2020.08.17. 12:40

Grand Hotel Mania - Teszt (iOS)

A Szálloda ipart próbáltad már?

Manapság igencsak nehéz az élete azoknak akik emberekkel foglalkoznak, főleg azoknak akik idegenekkel, a világunkat pusztító gyilkosan halálos vírus nagyon komolyan megtépázta az idegenforgalmat, vendéglátást, de talán a szálloda ipart a legjobban. Volt vendéglátósként újfent boldog vagyok hogy abbahagytam annak idején az ipart, de azért még mindig kellemesen bizsergő emlékként élnek bennem bizonyos események a múltból. Szállodában nem volt még szerencsém dolgozni, szóval ha úgy vagy vele mint én, akkor a Grand Hotel Mania a te játékod lesz. Ne menj sehova!

Főszereplőnk a recepciós kislány és a londiner futár srác. Az lesz a feladatunk, hogy a szállodába belépő vendégeknek minél gyorsabban nyújtsunk tiszta és szabad szobát illetve pár pályával később már az olyan extra igényeiket is kielégítsük mint a reggeli kávé, vagy éppenséggel egy kis szendvics. A játék irányítása félelmetesen egyszerű és kényelmes, gyakorlatilag elég mindenhova csak egyser tapiznunk és az emberünk már meg is jegyzi a teendőket. A recepciós kislánynál csak akkor nyomjunk a kulcsot igénylő emberre, ha van szabad szoba, illetve arra kell nagyon figyelni, hogy sajnálatos módon csak sorban tudjuk kiszolgálni az embereket, tehát lehet hogy amiatt hogy az első embernek nem tudunk hirtelen szabad szobát biztosítani a mögötte lévő három ember meg fizetni szeretne, de nem tud, éppen ezért rommá tudnak minket stresszelni az egyre jobban növekvő sorral.

A Londiner srác ha jól vettem észre minimum kettő lépést meg tud jegyezni egyszerre, lévén kettő keze van, jól figyeljünk viszont arra, hogy mire nyomunk mert emberünk mindenképpen megcsinálja, tehát ha véletlenül nyomtunk rá ha nem. Szóval érdemes egyszerre csak az egyik kezét lefoglalni, én rögtön a játék elején lesütök egy szendót és „félig” szabadon várom a rendelést, lévén a kávé magától lefőződik, pillanatok alatt szervírozni tudjuk. Abban az esetben ha nagyon el vagyunk úszva, a szobák takarításával érdemes mind a kettő kezünkbe takarító cuccot tenni ezzel maximalizálva hatékonyságunkat.

A játékban természetesen lesznek powerupok, perkek, vagy nevezzük bárminek ezeket, lesz háromféle cucc amit egy-egy pálya előtt tudunk betenni, ebből az elsővel kétszeres sebességgel tudunk szaladgálni, míg a másodikkal a gépek fognak dupla sebességgel működni, a harmadikkal pedig megduplázhatjuk az adott pálya bevételét, szóval érdemes ezt a későbbi pályákon alkalmazni, amikor amúgy is magas a bevétel. Lesznek olyan képességek amiket pálya közben tudunk aktiválni, ebből az első a tűzijáték, ezt használva minden olyan megrendelés amire várnak a vendégek lenullázódnak, nyilván ezt akkor érdemes használni amikor nagyon el vagyunk úszva és egyszerre több fronton is. A második képesség a varázslámpás lesz, ezzel minden szoba azonnal elkészül és lefőződik minden kávé. Ahogyan az sejthető volt ezeket időnként megkapjuk ajándékba, de lehet őket vásárolni is valódi pénzért, ahogyan a fejlesztésekhez szükséges pénzt és gemeket is. Drágaköveket egyébként ingyen videók nézegetésével is kaphatunk, pénzt pedig a legjobban úgy tudjuk farmolni ha élünk a pálya végi duplázás lehetőségével és megnézve egy videót megduplázzuk a bevételt.

Ahogyan azt már korábban írtam lehetőségünk lesz arra, hogy a szállodánk különböző területeit fejlesszük, ezzel súlyos másodperceket nyerve vagy éppenséggel a vendégek magasabb elégedettsége miatt több pénzt kapva. Ilyenek lesznek a kávégép, szendvicssütő, takarító egység, szobák minősége, kávé minősége vagy éppen a szendvics ízletessége. Alapvetően nagyon fontos hogy a vendégek elégedettek legyenek, ha igyekszünk a lehető leggyorsabban adni nekik szobát és kielégíteni a szükségleteiket, akkor nem csak like-ot de smiley-t is kapunk tőlük, ami mind befolyásolja a végösszeget amit fizetni fognak. Lesznek olyan pályák ahol bizonyos kritériumokat fogunk kapni, például csinálj ennyi és ennyi pénzt, szerezz ennyi smiley-t vagy annyi like-ot, vagy nem dobhatsz el semmit a kezedből, nem lehetnek elégedetlen vendégek, vagy éppenséggel olyan is lehet hogy ezekből egyszerre több is lesz. Sajnálatos módon a játék úgy van felépítve hogy bizonyos pályákat lehetetlen legyen megcsinálni powerupok nélkül, ha pedig ezekből kifogytunk akkor végképp elértük a végállomást. Azt szoktam mondani, hogy a jó free to play játék olyan amit gond nélkül lehet játszani ráköltés nélkül is. Hát sajnos ezt az egyébként remek kis játékot nem lehet, mert csinálhatunk bármit, egy idő után kifogyunk mindenből és vásárolnunk kell. Ráadásul a pakkok drágák és nagyon fukaron adják nekünk a dolgokat, nyilván nem véletlenül.

A Grand Hotel Mania egy igazán szuper játék, szuper ötlet, remek megvalósítás, grafika és zenék, irányítás is szuper, de a F2P model kapzsisága miatt sajnos teljesen tönkreteszik nekünk az élményt. Kipróbálni mindenképpen érdemes, illetve érdekes lenne tudni ki meddig jutott el ráköltés nélkül. Én hamarosan végzek az első szállodával, remélem ki tudom még próbálni a másodikat, hátha ott van némi újdonság a játékélményben.

Update: Igen van újdonság bőven, három szoba helyett már hat szoba van és ezek milyensége is más, ezt színnel jelöli nekünk a játék. Illetve bevezették a törölköző illetve taxi rendelést is ezzel némi plusz munkát adva a recepciós lánynak, aki nyilván nem tud szobákat kiadni és kicsekkoltatni a vendégeket ha éppen taxit rendel. Szóval van a játékban bőven potenciál, a kérdés már csak az, hogy te meddig jutsz el fizetés nélkül és hogy van-e kedved egyáltalán költeni rá.

3/5

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

1 napja
6

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

3 napja
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém. (Nem kell aggódni, nem írok végig rímekben.)

3 napja
14

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

5 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

7 napja
8

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
14

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4