Cash Bacsi2020.10.05. 09:57

Kingdomtopia: The Idle King - Teszt (iOS)

Királynak lenni nagy királyság ...

A Kingdomtopiával teljesen véletlenül találkoztam, pontosan úgy ahogy a mostanában tesztelt játékok legtöbbjével. Bájos grafikája, elragadó humora és pozitív hangulata azonnal magával ragadott, pedig valójában ez is csak egy klasszikus értelemben vett klikker (azokat a játékokat hívjuk így ahol elvileg nincsen más dolgunk mint kattintgatni az egérrel vagy tapizgatni a mobilunk képernyőjét), csak éppenséggel annál egy kicsit összetettebb, modernebb és úgy éreztem megérne egy misét. Maradjatok velünk!

A játék első erőssége a történet, igaz kicsit bugyuta, kicsit sablonos, nem éppen a fordulatokról vagy az izgalmakról híres, de van benne egy egyedi báj és humor ami miatt a képernyő előtt tatja az embert és arra törekszik hogy megcsináljon minden egyes fejezetet. A történet szerint volt egyszer egy királyság ahol minden fantasztikus volt és tökéletes, majd természetesen jöttek a csúnya gonosz bácsik és mindenkit lemészároltak, még a királyt is, szóval ekkora pusztítás után nem volt más megoldás csak az újjáépítés, mégpedig a trónörökössel akik mi lennénk. Mi vagyunk a kedves, aranyos, joviális király aki semmi másra nem vágyik csak jégkrémre, később az is kiderül hogy miért, de ezt inkább nem lőném le előre.

Majd megtanítják nekünk az alapokat, ami mint a sok hozzá hasonló címnél itt is ugyanaz, építünk egy farmot majd az rögtön el is kezdi termelni a pénzt, amint összegyűlt valamennyi mi ezt egy tapizással össze is szedhetjük. A befolyó pénzt természetesen fejlesztésre költjük, hogy a farm minél több pénzt termeljen minél rövidebb idő alatt. Itt jön hamarosan a képbe az újdonság, ugyanis ha van elegendő pénzünk, akkor nem kell állandóan tapival pénzt gyűjtenünk, hanem fel tudunk bérelni egy segítőt (Mayor), aki ezt megteszi helyettünk. Ettől a pillanattól fogva a játék gyakorlatilag már nem is a klikker kategóriába tartozik, hanem valami másba, valami újba ahol már tényleg csak a menedzselésen van a hangsúly. Ha van már elegendő pénzünk akkor megvehetjük a második épületet és a folyamat kezdődik elölről. Összesen tíz épülettel fogunk találkozni amiket folyamatosan fejlesztve, felbérelve mindig embereinket egy idő után el kezd ömleni a pénz.

Majd hamarosan a csúnya gonosz bácsik újra támadni fognak minket, de ezúttal már nem győzedelmeskednek, mert a laboratóriumban embereink feltaláltak egy olyan kesztyűt ami nem elég hogy halálos csapásokat tud mérni ellenfeleinkre, de mindeközben még pénzt is termel. Hát ekkor lép a képbe megint a tapizás, erre a rövid időre őrülten nyomogassuk a képernyőt, a legjobb módszer ha két kézzel és minimum négy-négy újjal egyszerre tapizzuk, ilyenkor őrületesen sok pénz fog bejönni, főleg ha a harc előtt elfogadtuk az ingyen reklám megtekintését, mert ekkor még háromszor annyi. Ellenfeleink időnként támadni fognak minket ilyenkor jól leverjük őket és még közben pénzt is keresünk. Aztán lesznek hajtogatott papírrepülők, amiket elkapva természetesen ugyancsak pénz üti a markunkat, ha pedig megnézünk egy reklámot akkor még több pénz. Ezek néha gemet rejtenek magukban, amikkel egyébként fizetős fejlesztéseket tudunk vásárolni. Elfelejtettem megemlíteni, hogy viszonylag már a játék elején megjelenik a főépületünk egy hatalmas vár, ahol mindent szemmel tudunk tartani, többek között egy helyen fogjuk látni az összes épületünket amiket kényelmesen egy oldalon menedzselve fejlesztgethetünk. Illetve itt lesz külön fülön Reinhard a kőműves orrszarvú, akinél további fejlesztéseket vásárolhatunk, ahogyan ő is szokta mondani nem baj ha nem értjük mit veszünk, a lényeg az hogy működik és jobb lesz tőle minden. Külön fülön lesz Pugg a szuper intelligens Mobsz segédünk, akinél mindenféle hasznos statisztikát láthatunk az eddig eredményeinkről, illetve itt lesznek az Acsik (Achievements) is. Végül de nem utolsó sorban a shop is illetve itt találkozhatunk apánk szellemével.

Aki ahhoz képest hogy már halott meglehetősen kapzsi, az „Offering” segítségével megtehetjük hogy minden vagyonunkat és ingóságunkat felajánljuk neki, ezzel úgynevezett Heirloom tokeneket kapunk, ennek az lenne az értelme, hogy a következő alkalommal amikor elölről kezdjük építeni a birodalmat már jóval több pénzt fog hozni minden egyes épület, gyakorlatilag pár perces melóval újra ott lehetünk ahol eredetileg voltunk és folytathatjuk a farmolást. Ennek az egész rendszernek az a lényege, hogy észre fogjuk venni egy idő után szinte megáll a termelés, alig tudunk fejleszteni, alig tudunk előre haladni, a kitűzött cél felé ami hozza a következő fejezetet meg végkép csigalassúsággal közeledünk, szóval ilyenkor érdemes mindent felajánlani és elölről kezdeni jóval kedvezőbb statisztikákkal. Ahogyan az minden klikker játékban lenni szokott, farmolunk, fejlesztünk, majd minden kezdődik elölről, de már jóval erősebbek leszünk. A játékban összesen tizenöt fejezet van, ami ugye viszi előre a sztorit és nagyon szórakoztató és vicces, ha másért nem is ezért mindenképpen érdemes vele tolni, de vigyázat, mert már az ötödik (mi eddig jutottunk el) is nagyon kemény teljesíteni, szóval nem pár napos szórakozásról van szó.

A Kingdomtopia egy nagyon kellemes színfolt a stílusán belül, van benne elég újdonság és érdekesség, hogy érdemes legyen rá időt szánni és kipróbálni. Persze ez a stílus eleve arra rendeltetett, hogy pár nap esetlegesen hét után abbahagyjuk, de addig is jót fogunk szórakozni. Közepes értékelésnél többet tőlem viszont nem kaphat, mert ez a stílus eleve éppen hogy csak karcolja a játék fogalmát, egy próbát viszont mindenképpen megérdemel.

3/5

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

3 napja
7

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

4 napja
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém. (Nem kell aggódni, nem írok végig rímekben.)

5 napja
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

7 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

9 napja
8

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
20

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4