Hunk22020.10.24. 19:48

HELLTAKER palacsinta és démon lányok!

HELLTAKER

YouTube nézegetem videókat amikor egyre több ajánlásban megjelent egy cím, a játék neve Helltaker volt. Ahogy utána néztem rájöttem nem mai játék már Május 11 megjelenés mégis a játék most éli a csúcsát. Nagyon sok helyen belebotoltam ebbe az Indie gyöngyszembe. Videók, zenék, cosplayesek és művészek fantáziáját is már megmozgatta.

Mi is a Helltaker, igazán úgy lehetne leírni egy fejtörő, ügyességi játék megsózva egy kis randi sim. elemekkel. Amit egy lengyel embert csinált egyedül pontosabban "Łukasz Piskorz". a játék zenéjét viszont "Mittsies" készítette és remek munkát végzettek mindketten.

A történet, az nem igazán nagy röviden megírva van a főszereplő férfi akit Helltaker neveznek és egy állómból felébredve eldönti démon háreme lesz mindegy mi az ára és mindent bevett még a remek palacsintát is amit készíteni tud.

A játék grafikája régies, tiszta és egyszerű. Ez nem ront semmit a játékélményen a rajzok a karakterek viccesek és aranyosak. A játék zenéje ami nagyon kitűnik és zseniális egyszerűen nem lehet panasz annyira nem hogy az ötödik, hetedik alakalommal is buzdítja az embert előrejutásra.

A komplett OST meghallgatható "Mittsies" oldalán ingyen.:

Játék három részre szedhető szét a cél mindig egy démon lány vagyis majdnem mindig egy démon lányhoz való eljutás és rábeszélni arra hogy velünk jöjjön. Nézzük mi az a három feladat.:

Az első fejtörő rész ami szikla darabok tologatásából, ellenfelek megöléséből, csapdák kijátszásából áll és megszerezni a démon lány ajtajához a kulcsot.. Van egy-két csavar ami megnehezíti az egészet nem idő korlát hanem lépés számláló van. Lépésekből kifogyunk meghalunk, Ellenfelek, kövek mozgatása, csapdába kerülés is levon a megadott lépésekből így hamar kifogyhatunk lépésekből ami halálhoz vezet.

Második amikor eljutunk egy démon lányhoz, beszélgetni kell velük és rábeszélni jöjjenek velünk csatlakozzanak a háremhez. A probléma rossz válasz esetén az adót pályát kezdhetjük elölről mert a démon lány főhősünket vagy megöli, megeszi.

Harmadik elem egy ügyességi, memória játék.

Az utolsó démon csaj elkap minket és egy gépben kell láncokat kikerülni miközben az egész mozog alattunk nem csak a láncokra kell figyelni arra is közben mozogjunk lemaradunk vagy túl gyorsak vagyunk instant halál. Láncok mindig ugyan ott jelenek meg(ezeket érdemes megjegyezni) és négy kört kell túlélnünk. A játék minden körben négy életet ad, aki nem szokott hozzá az ilyen játékokhoz az nagyon gyorsan elvérzik és dobja kukába az egészet.

Aki kitart a végéig az megkapja a jó befejezést, mellette még van egy rossz és egy titkos befejezés is. Aki mindent látni akar az legalább kétszer végig kell mennie a játékon vagyis majdnem mert a játék összes pályája választható már az elejétől fogva. A játék maga első nekiugrásra 20-40 perc második nekifutásra ez lemegy 20 perc alá. De vannak speedrunerek akik már 5 perc alá is lenyomták az időt.

A játék ingyenes és az egészben legviccesebb a készítő "Łukasz Piskorz" szerint a játéka "buta és egyszerű". Elmondható nagyot tevédet, sokan bele szeretek a játékba és szinte csak pozitív visszajelzések születek és elért egy legendás státuszt.A készítőt lehet támogatni a DLC megvételével ami nem is igazán DLC hanem egy gyűjtemény amelyek artwork-ok, zenék, és egy videó található amin Helltaker és Lucifer elmagyarázzák hogyan kell palacsintát készíteni. Remélem lesz második rész, mindenki örülne neki. A játék Steam-en érhető el.

Már csak annyi marad hátra, fogj egy tálca palacsintát és irány a pokol!

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

3 napja
8

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

4 napja
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém. (Nem kell aggódni, nem írok végig rímekben.)

5 napja
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

7 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

9 napja
8

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
20

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4