Necroman Mk22020.11.04. 17:50

Need for Speed: Most Wanted (2012)

Take me down to the Paradise City... Ja, ez nem az a játék. Vagy mégis?

Az újrahasznosítás jegyében a Need for Speed sorozat 2012-ben még egyszer elővette a Most Wanted alcímet. Bár egyes elemeket is átvett a készítő Criterion Games a 2005-ös eredetiből, a két programban kevés közös van.

Új sofőrként érkezünk Fairheaven városába, célunk pedig az, hogy meghódítsuk a "leginkább körözött" listát. Ehhez pontokat kell először gyűjtenünk, amiket főként versenyzéssel érhetünk el. Ezen eventek mindegyike egy-egy szürreális intróval indul, módok terén megtalálható a hagyományos sprint és körversenyek mellett a sebességre hajtó szóló futamok meg rendőrök elől menekülés is. Utóbbit akár a nagy képernyőn is elindíthatjuk egy zsaru megkoccantásával, illetve ha egy verseny közben megjelennek, akkor a célvonalon áthaladást követően le is kell őket még rázni. Ez utóbbi valamivel bonyolultabb, mint az "elődben", de idővel kitapasztalható a trükkje - mondjuk lebukás esetén se vesztünk semmit. A fakabátok mellett a versenyek alatt se kell finomkodni, azaz a Burnout érzés ebben a NFS-ben is jelen van.

Érdekes újítás, hogy itt minden autónak külön fejlődésfája, egyben speciálisan hozzárendelt futamai vannak, amiből az első (easy) minden esetben a nitró megszerzését jelenti. Az AI egészen jó, főleg a nehezebb fokozatokon, de a legkönnyebben se lesz egyszerű a győzelem. A város hatalmas (bár emlékeztet Paradise City-re), és a táblás ugratók mellett az egyes kocsikat is az utcákat járva találhatjuk meg. Ez elsőre jópofa, viszont ha felturbózunk egy eleve erős sportkocsit, úgy a főellenfeleknek megfelelő, rendőrökkel kísért MW párbajok sem lesznek nehezek. A grafika 2012-höz képest rendben van, főleg az autók kidolgozása, látni néha pop-upot a távolban, de az alagútból kiérve elvakító fény kárpótol ezért. A motorhangok eredetiek, és a zenei felhozatal is igen ütősre sikeredett, még ha nem is komálja az ember a 8-10 éve nagyon menő D&B-t meg a dubstepet.

Egyes autókhoz érve a Store-ra ugrás lehetősége jelenik meg, azaz fizetős DLC-ben érhetőek csak el. Oké, én ingyen zsákoltam be a játékot, ne rinyáljak; ellenben az, hogy még az EA Play előfizetői sem kapják meg a kiegészítőket, az egy kis fekete pont a kiadónak.

Pro:

 • szürreális intrók;

 • Burnout elemek;

 • az autóválaszték;

 • nagy kiterjedésű város;

 • hosszú és tartalmas;

 • ütős soundtrack;

 • játszatja magát;

 • a motorhangok;

 • fair kihívás;

 • a grafika;

Kontra:

 • nehézségi ív hiánya;

 • a színt se választhatjuk meg;

 • nem szerkeszthető zenelista;

 • időnként bugos karambolozás;

 • (csak nálam?) szaggatnak a videók;

 • néha pop-up a láthatáron;

Kiknek ajánlható?Sokkal inkább Burnout Paradise 2 rendőrökkel és valódi kocsikkal, mint Most Wanted 2, de ha ezen túlteszi magát a(z idősebb) játékos, akkor egy igazán klassz, zúzós, árkád autóversenyt kap.

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

3 napja
8

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

4 napja
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém. (Nem kell aggódni, nem írok végig rímekben.)

5 napja
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

7 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

9 napja
8

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
20

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4