Shovel Knight bejelentések, bezár a Galvanic Games - ez történt pénteken

Shovel Knight bejelentések, bezár a Galvanic Games - ez történt pénteken

ne5hVáradi Dániel2024.06.15. 08:00

Készül a Shovel Knight folytatása. A fejlesztő Yacht Club Games a tegnapi nap során egy, a jövőbeli címeire koncentráló műsorban jelentette be, hogy a különböző mellékszálak mellett dolgoznak az új fővonalas epizódon is. Sok részletet nem osztottak meg vele kapcsolatban, de a közleményben szereplő "merész új kaland, amely a Shovel Knightot teljesen új dimenzióiba repíti" kijelentés arra enged következtetni, hogy ezúttal 3D-s játékot kapunk.

Újrakiadást kap a Shovel Knight. A folytatás mellett az eredeti részhez is visszatérnek a fejlesztők, a Shovel Knight: Shovel of Hope DX hasznos funkciókkal és bővítményekkel megpakolva hozzá el az eredeti kalandot. 20 játszható karakter, online multiplayer, mentési pontok és "visszatekerési" rendszer. Többek között ezekkel felvértezve érkezik Shovel of Hope DX, a pontos dátumot egyelőre nem fedték fel és a platformok közül is csak a PC van jelenleg megerősítve.

Új platformokra költözik a Shovel Knight Dig. A széria roguelite képviselője hamarosan PS5 és Xbox Series konzolokon is elérhető lesz, bár ennél pontosabb megjelenést egyelőre nem közöltek. Az új portok mellett azt is bejelentették, hogy a játék utolsó ingyenes DLC-je, a Wicked Wishes a nyár folyamán érkezik az összes platformra - gyaníthatóan ebben már az új átiratok is benne lesznek.

Nyáron bővül a Shovel Knight Pocket Dungeon is. A széria másik leágazása sem marad plusz tartalom nélkül, a Pocket Dungeon az ingyenes Paradox Pack képében egy méretes tartalmi bővítést kap, szintén az előttünk álló hónapok valamelyikében. A PC-s játékosok extraként megkapják a mod támogatást, a többi platformon játszóknak be kell érniük az új játszható karakterekkel, pályákkal és eszközökkel, valamint fejlesztők által biztosított csalási kódokkal. Apropó platformok, a fejlesztők bejelentették, hogy készülőben van a játék Xbox-os portja is.

Új trailerrel jelentkezett a Mina the Hollower. Bár a Yacht Club Games műsorának jelentős részét a Shovel Knight széria tette ki, a fejlesztők egy másik játékukból, az akció-kaland Mina the Hollowerből is mutattak új látnivalót. A pörgős trailer elsősorban a harcokra fókuszál, a játék megjelenési dátumát azonban továbbra sem fedték fel.

Újabb nagy név távozik a Blizzardtól. Az utóbbi években a stúdió több veterán munkatársától is elbúcsúzott, ebbe a sorba pedig hamarosan John Hight is beáll, aki több mint egy évtized után hagyja ott a csapatot. Hight 2011-ben csatlakozott a Blizzardhoz a World of Warcraft: Mists of Pandaria vezető producereként. Utána is főként a franchise útjának terelgetésével foglalkozott, 2021-től ő volt a sorozat vezető menedzsere. Távozásával kapcsolatban így fogalmazott: "A Blizzardnál eltöltött 12 hihetetlen év után úgy döntöttem, hogy távozom, és új küldetésbe kezdek." Arról egyelőre nem tudni, hol folytatja pályafutását.

Bezár a Galvanic Games. A seattle-i stúdió nemrég közölte a hírt, melyben a csapat bezárását ismertették. Indoklásként legújabb játékuk, a Wizard with a Gun gyenge eladásait nevezték meg, valamint azt, hogy hiába voltak biztató tárgyalásaik, nem sikerült időben szerződni partnerrel egy új fejlesztéssel kapcsolatban. A közleményben köszönetet mondtak többek között a Devolver Digitalnak, illetve természetesen a játékosoknak is, akik támogatták őket.

Alakul az Until Dawn film színészgárdája. Még az év elején jött a hír, hogy a PlayStation Productions és a Screen Gems közreműködésében élőszereplős adaptációt kap a Supermassive Games 2015-ös játéka, most pedig a szereplőgárda egy részét is ismertették. A David F. Sandberg által dirigált film Ella Rubin, Michael Cimino, Ji-young Yoo és Odessa A’zion kvartettjét szerződtette, arról azonban egyelőre nincsenek részletek, hogy a 8 fős társaság mely tagjait formálják meg.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Ez volna a 10 legszebb grafikájú Nintendo Switch játék? A pixelszámlálóból jelentjük...

A Digital Foundry munkatársai összeszedték, hogy szakmailag melyik 10 játékot látják legcsinosabbnak a korosodó Switch könyvtárából.

56 perce

Heti megjelenések

13 órája

Riven

Az 1993-as ős-Myst négy évig váratta a rajongóit a folytatással, annak újraálmodása viszont most csak három évet vett igénybe: végre a Riven is megkapta az őt megillető gondoskodást.

1 napja
1

CONCORD

A PlayStation Studios 2018-ban alapított új fejlesztőstúdiójának debütáló alkotását vihettük el egy próbakörre a hétvégén. Az első benyomások alapján profi munkával van dolgunk, de nehezen látjuk a helyét a piacon.

2 napja
24

Kaszálták a Halo TV sorozatot - ez történt pénteken

Továbbá: koROBO, River City Saga: Three Kingdoms Next, Pacific Drive, Forestrike.

2 napja
7

Splitgate 2 bejelentés, A Quiet Place gameplay - ez történt csütörtökön

Továbbá: PowerWash Simulator, Unknown 9: Awakening, BioGun, The Mortuary Assistant, Gimmick! 2, Guayota, C-Smash VRS: New Dimension.

3 napja
2

Folytatódik az Orcs Must Die! és az EA Sports FC – ez történt szerdán

Továbbá: The Plucky Squire, Hollow Cocoon, Just Crow Things, Nocturnal II, No Man's Sky, Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club.

4 napja
1

Still Wakes The Deep - Vérvörös olaj

A leginkább a történetre fókuszáló játékairól elhíresült The Chinese Room nemrég ügy döntött, hogy a 2013-as Amnesia: A Machine for Pigs után visszatér a horrorhoz, méghozzá egy eléggé érdekes koncepcióval, ami a Dolog hangulatát vegyíti a tengeri olajfúrótornyok zárt és veszélyes világával.

4 napja
6

NeoSprint - Mázli újratöltve

A már veterán-korúnak számító Atari NeoSprint c. játékával a klasszikus izometrikus versenyek kedvelőinek készített be némi adrenalinpótlékot: színpadon a Sprint 2 ük-ükunokája!

5 napja
2

Game Pass: mozgolódás július második felében

Izgalmas premier címek érkeznek a következő napokban, de elvileg hamarosan újabb bejelentések várhatóak!

5 napja

Horrorisztikus hírcsokor – ez történt kedden

Benne: The Casting of Frank Stone, Sylvio: Black Waters, Neverness to Everness, Crossy Road Castle, NetEase Games, Amber Isle.

5 napja

Jonathan Green: Drakula - A vámpír átka

Folytatjuk a magyar nyelven megjelenő lapozgatós könyveket bemutató sorozatunkat, ezúttal az Ace Gamebooks sorozat Drakulája kerül terítékre Jonathan Greentől.

6 napja

Dupla adag Call of Duty: Black Ops 6 béta közeleg, nem lesz Crash Bandicoot 5 – ez történt hétfőn

Továbbá: Spark the Electric Jester 3, Shoulder of Giants.

6 napja

Schim - Az Árnyugró

A nagyvilágban nem könnyű megtalálni a helyünket, vagy épp a helyes utat, akkor meg pláne, ha csak árnyról árnyra közlekedhetünk. Tesztlaborba vittük az utóbbi idők egyik legérdekesebb indie-koncepcióját, az árnyékugró Schim-et.

7 napja

Heti megjelenések

7 napja
3

The Case of the Golden Idol

Kalandjáték? Igen is, meg nem is. Talán szerencsésebb lenne narratívával rendelkező puzzle játéknak hívni a The Case of the Golden Idolt, amely a dedukciós játékmenetével vált kultikussá. Teszteltük a Game Pass-on is megjelent Xbox változatot...

7 napja

Retro hangulat bűvöletében - ez történt pénteken

Benne: Paraside: Duality Unbound, The Karate Kid: Street Rumble, Undergrounded, Tekken 8, Castaway, The First Descendant.

9 napja
2

Planet Coaster 2 bejelentés, GreedFall II megjelenés - ez történt csütörtökön

Továbbá: Double Dragon Revive, Daydream: Forgotten Sorrow, Aero the Acro-Bat, Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants Unleashed.

2024.07.12.
5

Anger Foot – Vadláb akcióban

Itt van végre a lábbal lerúgós FPS játék, amely a klasszikus trutymós akció-rajzfilmek rajongói mellett az FPS, az árkád és az egykori Shiny-fanok számára is hozhat érdekes pillanatokat. Vigyázat, lábszag érkezik szemből!

2024.07.11.
5

Új Double Dragon, terjeszkedik a Palworld - ez történt szerdán

Továbbá: Nobody Wants to Die, NBA 2K25, FRENZIES, Operation: Tango, Emio, Black State.

2024.07.11.
8

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==