gyuri122009.04.24. 23:27

Káosz

Drága bál,drága belépő, igényes műsorok,igénytelen rendezés.

Először is elnézést mindenkitől,hogy ilyen balfaszságokat írok folyton,de valahova muszáj leírnom.

Még múlthét pénteken volt egy Alapítványi Bál nevű rendezvény,amit röviden úgy írnék le,hogy sok pénzes emberke összeül, adományozik az iskolánknak, esznek isznak jót mulatnak, és a tanárok jópofiznak. Mindezt egy puccos előadóteremben.

Ezt persze valahogy meg is kell nyitni, mégpedig hősies diákok fellépésével. Most épp volt 3 táncos produkció,és egy éneklős. Történet szempontjából ez utóbbi a fontos.

Történt ugyanis,hogy már vagy 3-4 hete felkért 4 diákot(Gabi,Lóci Deleter,én) a töri tanárnőnk hogy készítsünk egy powerpoint bemutatót a Mad World zenéhez. Míg ők énekelnek,addig ez megy a háttérben, egyszerű dolog, valaki közben kattintgat,és váltakoznak a képet.

4-5 óra alatt elkészült. Az egyetlen probléma az volt vele,hogy sok kép egyáltalán nem illett oda, és csak azért került be mégis,mert a tanárnő "Jajj de aranyos! ezt rakjuk bee!" felkiáltása miatt be kellett rakni. Jó képek voltak,csak nem olyanok,amelyeket az ember 150 elegáns ember előtt egy elegáns bálon mutogat. Kb olyan volt ez,mintha egy haditechnikai bemutatón legótankokkal imitálnák az igaziakat.

Mindegy,lényeg a lényeg,hogy kész van,és elfogadható minőségű. Most jön a tavaszi szünet, aztán az első tanítási napon (péntek) este lesz a bál. Juppííí. Előtte még volt egy papírgyűjtés, ami nagyon rossz napon volt.

Eljött a nagy nap, még az iskolában megbeszéltünk néhány dolgot,hogy mi hogy lesz. Azt kell mondanom,hogy az így sebtében összerakott terv szinte tökéletes volt. Gabival kimegyünk ketten, mi leszünk a segítőemberek. Felállnak a színpad elé az énekesek(a színpadon volt egy banda,ők játszottak a háttérzenét az este folyamán), melléjük rakjuk a vásznat, míg mi megbújva egy falacska mögött a laptop mellett kattintgatunk Gabival. Ketten. Mert a kattintgatáshoz 2 ember kell...

Este van,ott vagyok időre, a többiek nem. Csak a matektanárom. Van a kezdésig több mint másfél óra,de ő már siettet, és parancsolja,hogy végezzem el úgy az eszközök összeállítását,hogy még konnektor sincs! Teszem amit tudok, 5 perc alatt összedobok mindenfélét, megjön Gabi. Most már ketten kapjuk a végrehajthatatlan parancsokat( "De gyerekek csináljatok már valamit!"- Mit?- "Mindegy az,de ne csak álljatok ott!").

Egyre többen jönnek. Végre egy újabb ismerős arc, a töri tanárnőm. Odajön mellém,mondja suttogva,hogy 10 perce sincs itt,de már összeveszett 2 szülővel, a matektanárom pedig annyira felidegesítette,hogy már sírt is miatta. Szuper. Akkor nem Ő sem lesz már a lelki támaszom...

Röpke 1 órával később(...) elkezdhetjük az érdemi munkát. Megjön az első értelmes parancs,rakjuk össze a maradék dolgot a főpróba előtt. Lesz főpróba! (Azt ugyanis kihagytam,hogy egyszer sem próbáltuk el a képek és a zene összehangolását, hallás után kellett volna váltogatni a képeket. De ki nem szarja le? A próba alatt úgyis meglátom,hogy hogy kell...)

Rajtunk kívül mindenki próbált. Mi ketten Gabival leesett állal néztük( én legalábbis) hogy mekkora kicseszés is ez.

Tehát egy lövésünk lesz, éles puskával, és még sosem fogtunk fegyvert... Uhh. Mire lőjünk? Mikor? Ezekre a nem elhanyagolható kérdésekre nem kaptunk választ.

Eközben a matektanárom öt percenként változtatta a tervet. Nem írom le a végtelen sok variációt, a lényeg az,hogy az eredeti helyett egy olyan lett a végleges,ahol is az énekeseket a vászon elé állítják. Puff, tehát úgy kell majd lőnünk,hogy ha sikerül is,akkor sem fognak tudni róla. Ráadásul bejött egy kiscsaj is a képbe, akinek a szövege alá is képeket vetítünk. Ez a leányzó az énekesek előtt mond egy beszédet, háttérben a gyönyörű rajzokkal.

" Nem baj Gabikám, tegyük meg amit tudunk"-mondtam a srácnak. Igazából Ő úgy szarta le az egészet,ahogy van.

De pszt,kezdődik. Tánc. Még egy. Mi jövünk. Felkapjuk az asztalokat, mindent villámgyorsan összedobunk, beállítjuk a projektort(tudniillik ezt is akkor kellett megcsinálni,hála a műsorok sorrendjének. Ha mi kezdünk,akkor minden tökéletes lett volna...) éééééés. Mi még nagyban szereltünk,amikor már kezdi is a kiscsaj a beszédét. Várjá már aranybogaram, neked még kussolni kéne! Nem kussol,magyaráz tovább. Csúszik el az egész, beszéd már a közepén tart, képek sehol. Vadul kattintgatunk, de már késő. Az egész úgy volt szar,ahogy volt.Jönnek az énekesek. Még egy kis állítgatás, az egész közönség a vásznat figyeli,amikor is a kis törpe ötödikesek beállnak a vászon elé... terv szerint. Nem látszik semmi.

Az első versszakot még úgy ahogy értettem, így az ahhoz tartozó képeket még jól raktuk be. Ekkor fél méterre a fejemtől felhangzott két hegedű, vége. Egy szót nem értek a szövegből, nincs szöveg,nem tudom fejből,hogy mennyi idő van egyes képek között. Kész,vége, feladom. Végigcsináltuk ahogy tudtuk,de ez... Röhej. Mindenki elvárta tőlünk,hogy csináljuk rendesen miközben mindenki akadályozott, egyszer sem próbáltuk el, aztán az egészet eltakarják. Lehetett ott vagy 200 ember összesen,ebből látta kb 10.

Villámgyorsan visszapakolunk mindent, még egy utolsó táncos produkció,majd vége. Végre.

És mit kapunk ezért. Sok sok dicséretet. Asszem 3 ötöst( rajzból,informatikából,töriből) és egy igazgatói dicséretet. DE MIÉRT??!! Annyira felbasz,hogy amikor alig kell valamit tenni akkor eszméletlen sok mindent adnak a tanárok,de amikor kidolgozom a belemet is,egy csupán formalitásból odavetett "köszi"-vel lezárják az egészet. El is döntöttem,hogy nem kérem a dicséreteket/ötösöket tiltakozásként,ezt mondtam is a tanároknak. Egyik oldal le sem szarja(osztályfőnök,matektanár,rajztanár- "Gyuri, miből kéred az ötöst?" -"Semmiből" -"Oké,akkor írom is a rajzhoz"), másik oldal meg még fel is idegesíti magát ezen(töri tanárnőm-Bár mindig valahogy lenyugtattam,az idióta poénokon jókat tud nevetni)

Engem átbasztak. Többször is. Az egyik legégőbb dolog amúgy az volt,hogy mivel nekem azt mondták,hogy nem kell kiöltöznöm egy (a papírgyűjtés miatt) kopottas fekete(vagy szürke? nemtom) farmerban mentem metallicás pulcsiban. El tudtok képzelni egy hosszú hajú,szemüveges,fésületlen, szakállas,koszos(ráadásul vizes is,ugyanis a töri tanárnőm parancsára a női vécében kellett innom,és lefröcsköltem magam...) "rokkert" a sok kisminkelt,kiöltözött, elegáns ember között? Gáz,mi? Ez ott nem érdekelt, csak akkor,amikor az egyik tanáromat hallottam,amint épp rólam beszél,hogy milyen bunkó vagyok,hogy így mentem el egy ilyen drága rendezvényre...

De nem mindenki hülye, két tanárom is bebizonyította,hogy megérdemlik azt a tiszteletet amit tőlem kapnak.( D: )

A fizikatanárom végig röhögte az egészet, NAGYON jó volt végre boldogan látni a tanárok között. Tudniillik ugyanis,hogy kifejezetten nincs jóban a többi tanárral. Őt emiatt nagyon sajnálom. Nincs szebb látvány,mint amikor ez a pufók, alacsony nő áll a sarokban, és vörös fejjel neveti ki a többi szerencsétlenkedő tanárt. Ez most őszinte volt,mint ahogy az aznapi öröme is.

A másik (dobpergééés) a töritanárnőm volt, felejthetetlen az az arckifejezése,amikor a matektanárom nem tudta felolvasni a nyitóbeszédet,és kárörvendő mosollyal rámnézett a kedves tanárnőm. Hm-hm, még én is elmosolyodtam,ahogy láttam a matektanárúr vörösödő fejét...

Amúgy az idegeskedéstől bedurrantak az izmaim, szombaton alig tudtam mozogni, annyira de nagyon. "Nyávogás off"

És felvettek az elitebb iskolába, megyek ügyvédkedni. Észre se vettem a méretes értesítő levelet az asztalomon, gondolom eltudjátok képzelni,hogy mennyire érdekelt ez a felvételi körüli felhajtás. Semennyire.

A másik,hogy (végre) tudok nézni animéket. Röviden: A Hellsing nagyon jó. A Death Note (SZERINTEM) erőltetett, de nem rossz. Túl nagy akar lenni a történet,amikor nem az, a sok csavarral pedig csak egy "degagyi" felkiáltást értek el nálam. Még nincs vége,emiatt nem írom le teljesen a sorozatot,lehet még a vége jó. A Ghost In the Shell film pedig szuper, a végén lévő harcjelenetet 4-szer néztem vissza, az eszméletlen jó volt. Meg a zenék is jók benne.

+fav, ahogy mondani szokás.

A harmadik,és utolsó előtti dolog,hogy névnapom van. A legérdekesebb dolog,hogy az osztályfőnököm kedveskedni akart,és pontosan belepuszilt a fülembe. Basszameg, 1 órán(!!) keresztül zúgott, ilyen pedig még csak egyszer volt. Kapni pénzt kaptam, kérhettem volna "normális" dolgot is( Xbox játékot,kardot,ruhákat,ésatöbbi) de kell a fenének. Valahogy mostanság nem tudnak az ilyen dolgok felizgatni, játszani is a legtöbbet pasziánszal szoktam.

Akkor utolsó: Pszichológus. Nem szeretek erről beszélni,mert enyhén szólva is nagyképűségnek hangzik,de ez van. Ugyanis a doktornő azt mondta az első beszélgetésünk közben,hogy szerinte én fogok hamarabb rájönni a probléma okára,és igazából nincs is szükségem pszichológusra. A 2.-on megmutattam mindkét oldalamat, itt (szerintem) megkedvelt. A 3.(azaz a keddi) találkozó alkalmával már totál felnőttként kezelt, nem volt meg az a "kis-idegbeteg-gyerek vs. okos-segítőkész-felnőtt" hangulat, inkább csak a világról beszélgettünk. Érdekes amúgy,hogy az összes "Gyuri-féle" bölcsesség elmondása után meglepődik, majd felocsúdva bólogat,és kifejti,hogy 15 éves gyerekeknél nem tapasztalt ilyen gondolkozást,meg "bárcsak mindenki így gondolkodna"

"Mintha egy bölcs 60 éves öregemberrel beszélgetnék" mondta... Azért annyira nem öregít ez a szakáll. "Önfényezés off"

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

1 napja
1

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

2 napja

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

3 napja
24

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

8 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

9 napja
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
35

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7