akyyyc2009.08.27. 09:17

Újabb játék 100%-osan végigjátszva.

Alone in the Dark kritika... Előre szólok, hosszú lesz:D Összeségében nem rossz játék. Az elején kicsit szokatlan volt az irányítás, nem mindig odament a karakter, amerre szerettem volna, de vannak ennél ezerszer szarabb játékok. Ez legalább még olcsó is volt, de azt kell, hogy mondjam, megérte azt az 1500 magyar forintot :) Rövidnek nem mondanám, hisz eltartott egy ideig, mire végigvittem, bár tény, lehetne azért hosszabb. Persze aki hatalmas kocka, és van milliónyi játéka, meg végigjátszással játssza, az 1 nap alatt simán kijátssza, de én szeretek élvezkedni rajta... :D Története nekem eléggé bejött, már amit értettem belőle. Épp most kezdtem bele a filmek beszerzésébe, tudom nem kellene, hisz Uwe Boll, de hát még úgyse láttam tőle filmet eddig sikeresen elkerültem, pedig Bloodrayne anno hogy vonzott:O Egyedül a játék vége nem tetszett, eléggé elcsépelt, lehetett volna azért valami Happy End. Picit Spoilersen a tovább mögött...

Sokaknak nem tetszett az Evil Root's vadászat. Pedig ennek is megvolt a hangulata, Ahogy észrevettem, egy-egy "gyökér" levadászása már egy kiebb küldetésnek is lehetett mondani, ilyenkor egy kisebb videó következett, hogy hol is van a Roots, és jölj rá, hogy jutsz oda. Kicsi gondolkodással rá lehetett jönni, hogy pl. nem is kell hozzá feljutni, hanem egy régi módszerrel csak egy bogárra kell dobni egy "időzített" Molotov koktélt, és ő felviszi oda, hogy felrobbantsa a gonosz gyökereket. Bár azért ha megszerezzük a teljes 100/100-as látásmódot (most hirtelen nem jut eszembe a neve) spectral vision-t, adhatott volna valami extrát, több életerő, több zseb a kabátban (ez az, ami nagyon hiányzott). Apropó kabát, elég szemléletesen megoldották ezt a kabátot, nem úgy mint egyes játékoknál ahol nálad van több 10 fegyver, mégse látszódik a karakterünkön, hogy nála van, ugye Payne bácsi:D

A játékban nincs multi, de nem is baj, ez egy fullhorror játék, epizodikus tartalmakkal, ráadásul ha elakadunk egy helyen, csak "továbbtekerjük", és később újra megpróbálhatjuk végigvinni, bár én ezt nemigazán alkalmaztam :)

Persze így hamar végig lehet vinni, aki így játszik, aztán jön fikázni hogy jajj de rövid 10 perc alatt végigvitte: lol.

Amúgy a játék végén tetszett az elsőre agyonbonyolítottnak tűnő puzzle játékok, melyeket ha rájövünk a megoldára, a fejünket a falba verjük, hogy na de mégis, ilyen egyszerű? Pl mikor visszamegyünk a múzeumba kimenekíteni Saráh-t, és hogy jutunk be a raktárba, nyakunkon az idő lejárásával? Körbenézünk, látunk valami szerelvényt a falon, az jut az ember eszébe, biztos azzal kell kezdeni valamit, fenét, csak bele kell lőni az ajtóba... :D

Evil Rootsokhoz visszatérve olvastam, hogy páran itt hagyták abba, mert megunták ezt az unalmas monoton játékmenetet. Érdekes, nekem itt a S.T.A.L.K.E.R. -t juttata eszembe, abba is voltak hasonló küldetések.

Kár, hogy nincs második része, tuti vevő lennék rá. Most tervezem egyébként majd megnézni a filmeket is ( nem most rögtön:D ). De azon is gondolkoztam, megkéne csinálni kicsiben a játékot filmben. Városomba van is egy ilyen park:D A speciális jeleneteket meg kékháttérel felvennénk, és kivágnánk a játékból.

Egyébként tök jó a zenéje, készült is belőle egy kis Tiesto mix, bár véleményem szerint nem a legjobb, de meglehet hallgatni :) Jókis Bulgár népasszonykórus :D

Egy a lényeg: most már 3 játékkal büszkélkedhetek, amit teljesen végigvittem, 1000/1000-ra (igaz 4-nek kéne lennie, ha lenne Gold-om, hisz a Colin DiRT csak a multis acsik hiányoznak; meg GTA4-ben is, csak az PC-s, bár egykét Single-s acsit nem adott meg, majd magyarításkor megcsinálom).

Szerkesztői jegyzett: Amúgy volt egy apróbb baki a játékban, ami nem kicsit idegesített: acsiszerzés volt, visszamentem egy régebbi pályára, hogy kombináljak mindent mindennel, majd véletlen rámentem New Game-ra. Erre törlődött az elmentésem, pedig a másik befejezetést nem csináltam meg. És azokhoz 50-es SVision kell, meg 16 végigvitt fejezet:C De végülis hamar meglett, legalább a jó részeket újra végigvittem:)

És most lehet elküldeni a fenébe...

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

3 napja
3

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

5 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

5 napja
37

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

2021.02.23.

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
36

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7