akyyyc2010.01.29. 13:06

XboxTweet

Csiripeljen az Xbox.

Nem is olyan rég (csupán másfél éve:D) kezdtem el twitterezni. Mikor megtudtam, hogy az Xboxon megjelenik egy twitter alkalmazás, szolgáltatás (plusz last.fm, és facebook), örültem is neki nagyon, hisz ezek közül egyedül a last.fm-et nem igazán használtam. Bár akkor, mikor megtudtam, próbáltam magam rászoktatni, több-kevesebb sikerrel, de később nem igazán foglalkoztam az oldallal, egy bizonyos ok miatt, amit szerintem mindenki tud (gyengébbek kedvéért régiózár).

De a Twitter és Facebook alkalmazásokat lehet itthonról is használni. Úgyhogy remek. Szóval mikor megtudtam, hogy lesznek ezek az alkalmazások, már láttam lelki szemeim előtt, hogy a boxunk fog maguktól kiírni különféle információkat: megszereztük az XY achievementet; éppen ezzel a játékkal játszunk most; az előbb nyírtuk ki az ellenséget Cod-ba, de kiderült, van nála nagyobb ellenfél is... stb. Ugyanezt Facebookon is, ahol ugye lehetett volna véleményezi, akár magunk, akár barátaink.

Ehelyett semmi ilyesmiről szó nincs, csupán a szerencsétlen kontrollerrel pötyöghetjük be a twittünket, és állapotunkat facebookon. Bár még az utóbbiz valamire lehet is használni, hisz láthatóak rajta a képek, stb-k, üzenőfalak. Twitteren is, de ott többnyire linkeket osztanak meg, amiket boxon nem igazán tudunk megnézni :) Legalább egy szerencsétlen Internet Explorert tennének bele. Meg MKV támogatást. De álmodik a nyomor, lassan egy átlagos PC-nek is jobb grafikája lesz, mint boxunknak.

Na nagyon elkalandozok, a lényeg, ami miatt megírtam a bejegyzést, hogy van egy alternatíva. A neve XboxTweet. Ez egy honlap, mint a mygamercard, annyi különbséggel, hogy ha épp játszunk valami játékkal, akkor azt kitwittelhetjük Twitterünkre. Illetve azt is, ha megszerzünk egy achievementet. Ráadásként meg is "formázhatjuk" a szövegeket, beírhatunk mellé magyar szövegeket, stb. Sajnos linket is kitesz, de lehet valaki ennek örül.Valamit valamiért, ugye:D

Nem kell hozzá más, mint egy Twitter acount, és egy Live account. Feltételezem ez utóbbi mindenkinek van, így már csak egy twitter felhasználót kell kreálni, majd ellátogatni az XboxTweet honlapra (http://xboxtweet.com/) és bejelentkezni. Settings fülnél beállíthatjuk a gamertagunkat, majd kb félóra- 1 órát kell várunk mire összeköti fiókunkkal, és twitteli is ki magát.

Van egy profil fül is, melyre kattintva részletesen kilstázza, mely achievementelet szereztük meg utoljára, és egy remek listát is láthatunk, melyik játékolból szereztük meg a legtöbnbet. És itt egy kis ujdonság, mi személyees kedvencem, a címke-felhő. Aki rendes blogot vezet, bizonyára ismerős lehet neki. Minnél több ascit szerztünk meg egy játékból, annál nagyobb, és vasgatabb betüvel lesz kiírva a játék neve. Ha valamiből nagyon keveset szereztünk meg, az alig látszódik.

Szóval aki Twitterezik, és szeretné, ha kiírná a twitterjére boxa, hogy éppen mivel játszik, vagy épp mit szerzett meg, az látogassa meg az XboxTweet oldalt.

Click!

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

3 napja
3

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

4 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

5 napja
36

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

2021.02.23.

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
36

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7