Kiccsidzson2010.08.12. 21:33

Örökké nem eshetsz!

De. A Portalban meg lehet valósítani azt, hogy örökké esel. Portalt kell lőni pontosan magad fölé, majd alá. Így amikor alul beleesel, fölül fogsz kiesni, majd újra bele abba a lyukba, amibe az imént estél bele. Persze az esés még így sem lesz örökkévaló, mert idővel durván begyorsul az ember, és előbb utóbb fennakad a portál peremén. De azért lehet próbálkozni. Félreértések elkerülése végett: a Portal nem logikai játék, ahogy sokan aposztofálják őt, hanem egy vérbeli kaland-FPS (mert ugyan golyókat nem lövünk, de portálokat annyit, hogy meg is unjuk, olyannyira, hogy mikor édesanyánk másnap elénk teszi a frissen elkészített tál portált, mi kezeinkkel eltoljuk azt, mondván: "Nem kő'!"). Persze kell benne agyalni eleget, de én az ismertetőit olvasva másra számítottam. Mert ha végig a steril környezetben játszódott volna, még rá is bólintanék, hogy ez egy olyan gém.

Hahaha, vicceltem. A Portal igazából Ratcheteket megyszégyenítő platform gém (csak itt nem kívülről látjuk szőrös hősünket, hanem mi magunk vagyunk azok), mert hajszálpontos ugrásokat követel. Illetve nem is ugrásokat igényel tőlünk, hanem azt, hogy hová is lőjük fel magunkat a p*csába. Mert ugye, ha van előttünk egy leküzdendő meredély, s vala a közelünkben egy mélység, akkor a mélység aljára lőtt portálba belezuhanva a meredély lábához lőtt portálból fogunk kipattanni, és lám, máris a meredély felső részén leledzünk. De tovább kavarva a dolgokat: nem ám csak letesszük a sejhajunkat a már meghódított fennsíkon, hanem tovább csavarva a dolgon, annak a tetejére is portált lövünk, hogy legközelebb ott pattanjunk ki, majd onnan kirepülve ugyanezt tesszük a még nagyobb magasság áthidalása érdekében (szerintem a fejlesztőket gyermekkorukban nem kapták meg a hőn áhitott ugráló botot).

Tehát minaddig a pontig igaz az, hogy ez egy kőkemény platform, amíg a játékos rá nem jön arra, hogy nem érdemes a levegőben kapálóznia (csak nézelődnie).

Mert utána belátja, hogy ez nem platform gém, hanem egy Silent Scope kifacsart változata. Mert nyilvánvaló ugyan, hová is kéne lőni azt a nyavajás portált, de néha nagyon hiányzik a távcső a fegyverünkről, mert olyan lehetetlen helyen van a cél. Nem is beszélve arról, mikor mozgás közben kell portált lőnünk ("csak el ne bsszam.. csak el ne bsszam.. milyen színűt is lőttem az előbb??!!").

Most, hogy mindekit jól összezavartam, rántsuk le a leplet, és lássuk be, a Portal egy modern köntösbe bújtatott Point and Click játék: mert néha a készítők úgy el tudtak dugni egy olyan faldarabot, amin megtapad a portál, HOGY FÉL ÓRÁIG CSAK AZT KERESTEM!!!

(A fenti szöveget természetesen a kivülálló nem értheti. A Portált végigvivők egy elit klub, ami után az ember két részre osztja az életét: a Portál előtti, s a Portál utáni évekre.)


megsimizi leghűségesebb társát, a tömör, törhetetlen kockát, minek minden oldalának közepén egy rózsaszín szívecske foglalja el az őt megillető helyet

vem
Az "inventory hell" jelenség

A mostani videóban arról mesélek, milyen mechanikák vezetnek ahhoz hogy tele leszünk haszontalan és/vagy nehéz dolgokkal, melyik játék hogy próbálta ezt kezelni és mit várhatnánk el joggal a jövő játékaitól.

11 órája

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

5 napja
5

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

7 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

7 napja
41

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

2021.02.23.

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
4

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
36

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15