Altair982010.10.27. 18:59

Need For Speed Hot Pursuit- Demó kritika (PS3)

Irány az utca, újra... Need For Speed Hot Pursuit demó verzió kritika...

..„Need For Speed”… E szó hallatára biztos sokan emlékeznek vissza boldog élménnyel teli vagy esetleg szomorú, bosszantó pillanataikra. Lényegében arra szeretnék célozni, hogy a Need For Speed (későbbiekben csak NFS) címszó csengése mindenki számára ismerős lehet, aki valamilyen szinten űzi a videojátékokat. Hogy őszinte legyek számomra az elmúlt 2-3 évben, e széria egyik epizódja sem nyerte el tetszésem. Oka? Talán annyi, hogy amely jónak tűnt, az megvalósult állapotában tragikus eredménnyel futott be, és amely már az én szemembe alapból nem volt befutó, az sem nyújtott többet az elvártnál, sőt… De ugye ízlések és pofonok… Nem szeretnék mélyebben belemerülni a történetbe, ezt inkább majd a teljes verzió tesztje során fogom részletezni. Lényegében, bármely módon megutáltam az NFS játékokat mára, az új epizódja kifejezetten jónak tűnt. Ennek címe Need For Speed Hot Pursuit. Ugyan régebbi epizódok hasonló néven, hasonló stílusban már a piacra kerültek jó néhány évvel ezelőtt, de most egy új HD konzolos kiadással (ami persze független az előzőktől, annyit eltekintve, hogy ez is NFS) is testközelbe kerülhetünk.

A demó jellemzőiről megemlítenék néhány szót. Elsősorban, hogy igen csekély mindössze kb. másfél Giga byte kertében hozzáférhetünk. A főmenüben két versenyen vehetünk részt. Első egy normális illegál verseny, mivel hogy itt már nem a mostanában megszokott legális versenyeken vehetünk részt, hanem régiek példáját követve utcai versenyek kipörgetése lesz a célunk. Visszatérve, az utcai verseny mellett, egy rendőrős üldözésben is részt vehetünk, ahol mellesleg mi játsszuk a biztos urak szerepét.

Bemutatásom először is a normál versennyel kezdeném. Három szép járgány áll rendelkezésünkre a leltárban. A poén kedvéért ezeket inkább nem írnám le pontosan. Persze ezek közül szabadon választhatjuk ki a tetszőlegeset és annak színbeli formáját is testre szabhatjuk a készletből. Versenyünk során meg kelet figyelnem néhány jellemzőjét a játéknak. Közülük a grafika volt az egyik jelöltem. Nos, erre azt tudom mondani, hogy nem volt csalódás. Miért? A járműveken szép, igényes meló tükröződik. A részletessége nem csak a járműveknek, hanem az egész környezetünknek lenyűgöző volt, tekintve elődjéhez. Bár azért aki ezt kipróbálta, lazán mondhatja, hogy ez biza eléri a 2010-es paletta színvonalát. Ezek mellett a törések és robbanásokra sem mondhatjuk, hogy gyengék, viszont talán ez volt a grafikai háttér egyetlen negatív eleme, mivel gyakorlatilag egy burnout feldolgozása, valamivel szebb körítéssel.

Szerencsére nem csak grafikában valósult meg nagy, pozitív irányú változás. Kivallóan összhangba emelték a zenéket, a vezetési élményfokozó elemekkel. Mellesleg a pályák, a környezet, a civil autók és az időjárás is tette, amit kell, úgy ahogy azt kell. Ha a hangulatát értékelnem kéne, biztos kivallót kapna. Ha már az előbb szóba hoztam a versenyeket leírnám a másik pályát is, amely példája a „nagyon hangulatos” összetevőknek a játéból. Az esti pálya, a rendőrős üldözés feelingje és a további hangulatfokozó elem. Szavakkal nehéz ezt leírni, pontosan ezért már itt a motiváció, hogy kipróbáld!

Gondoltam a végére hagyok egy kis negatív „port” is, amely nem feltétlen az, tekintve, hogy direkt lett így megoldva. Ez pedig az irányítás. Kissé nehézkes volt a kocsival elérni úgy sebességet, hogy tényleg azt érezd, hogy te most „ennyivel és ennyivel” hajtasz. Tudom, érdekes hangzik, de igaz. Olyan érzés, mintha valami visszafogná az autó sebességét. De ezt így nem lehet elmagyarázni. Tessék kipróbálni! Azt tudom mondani, hogy igaz, direkt készítették ilyenre, de ez volt, ami egy keveset visszahúzta a játékélményt. Ezt azért más módon is megoldhatták volna, de így sem probléma. „Ahány ház, annyi szokás” alapon, én azt mondom, hogy ezt negatívumnak nem lehet számítani a játékban. Szerintem, akinek van rá lehetősége töltse le, próbálja ki és meglátja, hogy most ez a játék (legalábbis a próba verzió biztos), ütősre sikeredett.

Köszönöm a figyelmet!

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

3 órája
4

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

1 napja
1

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém. (Nem kell aggódni, nem írok végig rímekben.)

1 napja
10

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

4 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

6 napja
6

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
13

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4