Hunk22014.04.12. 20:38

Dark Souls 2

Jobb vagy nem jobb, ki mit ért a halál figyel és rájövünk, hogy kezünket fogja.

Fogja is, részünk lesz, rájövünk nem lesz olyan egyszerű! Halunk egy szálló szót és elindulunk, vénség mégis tovább küld, csalogat minket és az örvény beránt minket a mélybe. Márvány hideg lapján kelve, melegség fogad egy-két kosza lépés után. Mi barátságnak tűnt, tünedező testvériség és remény mi csalogatott rájövünk még csak az első pont volt. Innét kezdődik az az út, kialudt fáklyák mentén a tanulás útja. Egyszerű, minden egyszerűbbnek tűnik az is, végigvonulni nem nagy nehézség. Tanultak után, egy fény csapja meg az arcom a falu a pihenő barátságos. De itt kérdezem hol a halál? Körbe nézek egy lovaggal társalogva, megvan az első áldozat.

Hisz meghalni nem csak testileg lehet hanem lelkileg is, az már rosszabb,

Meghalni már az első rosszul megválasztott úton, egy zöld páncélos lovag által, majd még egy alkalommal egy jól irányzott elugrással a szakadékba.

Eljutván a lovagokon keresztül az első keményebb harcig,

egy nagy hatalmas vörös páncélos lovagig, az aréna sem teljes és az ember kis kör alakú arénában majd megint tenger mélyén végzi. Halál idegesítő átok, és egyedül marad a hős, behívna másokat egyetlen vigasz, hogy erősebb lett az fegyver, a fa pajzs mit úgy talált majd egy idegesítőbb harc. Legyőzvén megvan az első tábortűz, békésen ül le a vándor lovag. Ilyen nehéz, visszatér a faluba, elindul egy újabb úton hol rájön.Könnyebbik útra rátalált, hogy meghal?

Igen megfog halni, nem egyszer hanem sokszor míg az öt megillető trón székébe helyet foglal.

A játék érdekes, jobban összerakott sztori mégis hiányos.

Rakjuk össze de valahogy mégis annyira próbáltak új lenni, annyira próbáltak a régi rajongóknak kedvezni, hogy nagy részben az egész!

Az egész rosszabb lett. Egy keveréknek tűnik egy mix. Mely a Démon és Dark világát próbája keverni mind két elődből a legjobbat átrakni ebbe a címbe. Nem rossz megvan, hogy megint nem igazán és csak egy-két véletlenül elejtet mondatból tudjuk meg merre is kéne elindulni. Oda kell figyelni elolvasni megint a tárgyak leírását, de mikor kezünkbe kerül egy előző részből áthozott tárgy rájövünk az egész leírás mit sem ér. Csak azért létezik, hogy a rajongó jobban érezze magát. A történet végén rámászunk inkább az NPC történetére, az fog érdekelni, honnét jöttek mit csináltak? Csak a halál meghal az érdeklődés, az ember csalódik ebben is és meghal az unalomtól. Mivel a szövegük olyan rövid és legtöbb érdektelen sokszor ismétlődnek, kapnak néha egy-két új dialógust mégis nem teszi őket semmi érdekessé. Nekem is igazán csak Tark maradt meg a története, oly rövid mégis az egyik legjobb mit berakhattak a Dark Souls 2 világába. Így igaz bőven marad kérdés legtöbbet mégis nem fogjuk megtudni soha sem, mert rosszul van az egész összerakva és jönnek a találgatások melyből bőven több lesz mint eddig.

Sokat harcoltam, élveztem is volna CO-OP örömeit de nem tudtam az új rendszer

csak akkor működik ha két játékos komolyan együtt játszik. Az egyik elhúz az összekapcsolódás lehetetlen még egy bizonyos gyűrűvel is. Egy részben igaz megértem rendszert evvel akarták megelőzni kis szintű invader karakterek futkározzanak és vadásszanak erősen feltuningolt fegyverekkel és páncélzattal.

Idegesítő is ment pont ez a rendszer véget nagyon kevés az invader, pont ez miatt nagyon kevés munkája van egy másik szövetségnek a Kék apostoloknak.

Ha nincs invader nem mennek be máshoz segíteni, és ez nem csak NG-ben de NG+-ban is nagyon durván észre vehető. Az egyik új kedvenc szövetségem a patkány szövetség, aki erős PVP-re vágyik az meg Harang szövetségben találja meg számításait. A játékban van aréna harcra is lehetőség, ez sem működik teljesen jól nem szólva kevés játékos tartja be az előző részekben kialakult szabályokat de erre később. Az aréna sajnos nem működik rendesen, hiába állítja be opció menüben csak európai játékosokkal találkozzon az ember, az arénában ez nem működik. Berak Mexikói, kanadai vagy épen Brazil ellenfelet néha ilyenkor még a szintet sem nézi és én 120 szinttel berakott egy 153 szintűhöz. 33 színt nem tűnik soknak, mégis nagyon sok ez a különbség.

A PVP másik vészes oldala a varázsló buildekel teli vannak játék varászokkal 47 aréna harcból 43-szor varázslóval találkoztam. A varázslatok a játékban erősek, sokkal erősebbek mint az első részben, Faith varázslatok nagy része rendben van, a Pyro varázslatok sincs semmi gond, a baj sima varázslatok és boszorkány varázslatokkal van mik nagyin rosszul vannak belőve, legtöbbje vagy túl gyenge vagy túl erős. Erre jött már patch ami sajnos nem igazán hozott változást, ezt javítani kell így nincs semmi élvezet, hogy fegyverre fókuszáló karakterrel ugrálgatnom kell vagy kergetnem egy varázslót ki néha megfordul ereget egy-két varászlatot aztán ennyi. Sajnos nagyon kevés fegyveres viadal, így a PvP megutáltam, minden pontján. Adok egy tippet ha igazán jó fegyveres harcokra vágyik valaki, Iron Keep első híd, rá a megfelelő a sok sárkány tag közül lehet válogatni és meglehet csodálni milyen felszerelésben van az alany.

Ha itt nem keverne be a rendszer mert néha más ruházatban jelenik meg az illető, mint amilyet az ember lát. Ezt javították ennek ellenére előfordulhat. Lag és lagstabb nem igen találkoztam a sok társammal ellentétben. Eddig CO-OP tapasztaltam csak lag-ot, ez azért van mert ott nagy részben bekapcsolom külföldi kapcsolódást. Egyszer ezt bekapcsolva hagytam egy invadelést is kaptam, melyben hozzáérni sem tudtam az ellenfélhez, annak köszönhető bekapcsolva hagytam régiót. Be van kapcsolva nem találkoztam ilyen problémával. Visszatérek a DS-ben kialakult viadal etikett nagyon tetszett az első részben. A két fő szabály az üdvözlés, nem gyógyítunk harc közben és ha több volt is a lag meg hasonló játszhatatlan viadalok, mégis mindenki betartotta ezeket a szabályokat. A másik dolog mi nem tetszik, két és fél év míg játszottam az DS első részével, nem kaptam ennyi utálatos üzenetet PvP után. Ott is bőven több száz viadalt lenyomtam, eventteken vettem részt. Itt mégis minden vesztet harc után kapok valami hülye üzenetet, pedig még rá sem írok az ellenfélre. CO-OP segít valaki azt megszoktam köszönni. Megutáltam az egészet így egy jó ideig nem fogok PvP-re fókuszálni vagy éppen eventeken részt venni, mert ilyen formában csak elveszi az ember kedvét, nem is kicsit.

Sokan panaszkodtak a grafikára a világ nagy részben tetszik, mert végre nem olyan elmosódott minden. A textúrák élesek és egy sziklán felismerhetek valamit vagy épen el is tudok olvasni feliratokat. A világ természetesen nem tökéletes, egy rész nagyon ki van dolgozva egy rész meg eléggé elhanyagoltnak tűnik vagy ép az is. A szörnyek egy része újra hasznosítót, egy részben teljesen újak az igazán jól kinéző dögök mégis a főellenfelek. A játék NG-ben nehéz amúgy nem vészes, NG+-ban meg nagyon könnyű, egy jól megalkotott karakter magas szinttel nincs akadály és ezt a több ellenfél és a megjelenő piros fantomok sem nagy akadályok. Az újra kezdés nagyon ajánlott, egy-két ládában új felszerelés jelenik meg és így lehet nagyon sok új cuccot is megszerezni, páncélok és fegyverek. Az újra játszhatósággal így nincsen gond, főleg hogy vannak NPC kik kapnak új dialógust is. De a játékra így nem az igazi, kell még ide javítás bőven nagy részben hogy egy normális CO-OP össze lehessen hozni egy ismerősél. A játék nem rossz annak ellenére hogy sok minden nem tetszik, fejlődési rendszer tökéletes, az újrajátszhatóság remek, felfedezni valló is bőven akad benne a világ meg hatalmas. Az első végig vitel 97 órámba került, nem nagyon hiszem bármit is kihagytam és a játékban már 4 karaktert is indítottam. Kicsit hosszúra sikerült a játék mégis megérdemli ezt a hosszú véleményt mit eddig tapasztaltam. Jó játékot és sok halált mindenkinek, sötét korszak megint lecsapott és nagyot is üt!

*A kép eredetileg CosTA-S csináálta.:

http://www.deviantart.com/art/Dark-Souls-2-432098939

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

4 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

5 napja
3

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

7 napja
4

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
32

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

2021.01.17.
9

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.