casper0072015.12.27. 00:04

2015 játékai - #5

Az esti szabadidő alkalmával az egyik elítélt úgy gondolta, nagyon jó ötlet felgyújtani a konyhát. Mivel még a börtönöm működésének első szakaszaiban jártam, nem készültem fel hasonló esetekre és még nem intézkedtem a megfelelő eszközökről. Mire a tűzoltók kiértek, a konyha és az étkező java része leégett.

Tudtam, hogy ha a rabok reggel nem tudnak reggelizni, abból könnyen zendülés lehet, ezért gőzerővel megkezdtem a romok eltakarítását és egy új kantin felhúzását. Azonban nem gazdálkodhattam végtelen büdzsével. Hogy ismét megetethessem az embereket, le kellett fújnom a drogprogramot. Ez hosszabb távon vezetett nem túl kedvező eredményhez. Mivel a bentlakók nem gyógyultak ki addikciójukból, felélénkült a csempészet, egyre több kábítószer és alkohol szivárgott be a börtön falain keresztül. Ez elég súlyos problémának tűnt, mert nem egy szerencsétlent késeltek meg a rumért vagy az injekcióért. Több fontosabb dologra kellett összegeket elkülönítenem, ezért nem tudtam újraindítani a programot, viszont az ijesztő méreteket öltő csempészetet is meg kellett állítanom. Ennek érdekében cellazárlatot és rovancsot rendeltem el. Utólag belegondolva nem ez volt a legjobb döntés, ugyanis az elkobzások zendüléshez vezettek. Az egyik este a rabok mindenféle szemetet szétszórtak a folyósón, majd foglyul ejtették és megölték az érkező takarítókat. Ez már elég indokkal szolgált a rohamrendőrség bevetésére. A pajzzsal és puskával felszerelt rendőrök viszonylag gyorsan lerendezték a rendetlenkedőket, viszont a nyolc halálos áldozat már túl sok volt a város vezetésének, ami megvonta a további támogatásokat. Így végül nem épülhetett meg a kápolna, a látogató központ, és a szakképző iskola sem.

Az early access-ből idén kilépő Prison Architect egy fegyintézet felépítését és működtetését bízza a játékosra. A fenti példából látható, hogy ez nem egyszerű feladat, már egy kisebb méretű intézmény is komoly tervezést és utánagondolást igényel. Nem elég cellákat felhúzni, gondoskodni kell a berendezésről, a raboknak tisztálkodniuk, enniük kell, a ruháikat ki kell mosni. Hiába szerelik be a vécéket és zuhanyrózsákat, ha nincs vezetékrendszer, akkor víz se lesz. És ha hosszú idő után úgy érzi az ember, rendben van az infrastruktúra és a logisztika, még mindig figyelmet kell szentelnie a mikromenedzsmentnek. Csak pár dolog a teljesség igénye nélkül: egészségügyi ellátás, postai szolgáltatás, besúgóhálózat működtetése, őrjáratok megszervezése, rabok ténykedésének megfigyelése, az esetleges szökések megakadályozása. A Prison Architect egy pár órás, történettel kiegészített oktató kampánnyal vezeti be az embert a börtönmenedzsment roppant érdekes világába, amire szükség is lesz, mert a sok menün nem könnyű átrágnia magát a vállalkozó kedvű börtönigazgatónak. Közben pedig ketyeg az óra, a rabok pedig élik sokszor egyáltalán nem békés életüket.

Ha pedig ez nem lenne elég, akár szerepcserére is lehetőség van, ahol bizonyíthatod, meg tudsz szökni akár egy maximális biztonsági értékeléssel bíró fegyházból is.

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

1 napja
1

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

3 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

4 napja
30

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

9 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
35

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7