Hunk22016.01.02. 00:38

Fable Legends béta tapasztalatok!

Fable Legends nehéz lenne bemutató az első lépések alapján. Először is teljesen eltér az előző részektől a játék F2P lesz és teljesen négy fős co-op lesz kihegyezve. Amit háttér információt tudunk az biztos az első Fable játék előtt játszódik több 100 évvel amikor még igazán hősök nem léteztek, az igazi hősök még csak ébredeztek és lassan kialakultak. Minden kis város országnak megvannak kis harcosai, önkéntes, katonái kik a rossz ellen harcolnak és a játék során ezek találkoznak. Ennyi és semmi több nem hangzik el a betanuló pályán, ami nem más mint az első kaland. És megtudjuk hogyan lett harcosunk hős vagy mért nevezik hősnek. Amit egy kellemes férfi kommentál végig, a láthatatlan mesélő ki sokszor fogunk hallani. Ennyit a történetről mi még bőven folytatódik erre visszatérek később. A játék elsőre 98% kész van, nem bogár mentes.

Fable Legends nem rossz, a zárt béta alatt tapasztaltak meggyőztek arról a játék jó lesz és megéri a világban kalandozni, bőven találkoztam rossz dologgal is legtöbbje javítható, van olyan, ami biztos nem fog eltűnni. De kezdjünk is bele.

A hősünk „A” gomb megnyomására mindig beszólal valami kis érdekeset, egy gomb van a hárításra/védekezésre ez karakter függő ki mit csinál. „X, Y, B” gombokra speciális képesség van, amit játékon belül a pihenő idő alatt vagy fővárosban bármikor átrendezhetünk. Lesz egy negyedik is hős karakter utolsó szintjén is ami 20!

A speciális képességgel egy kaland elkezdése előtt mindig a leggyengébb aktív és ahogy haladunk előre úgy aktiválódnak sorba , így a kaland felénél már az összes aktív. A gonosz oldalon szerintem kevés lett a gomb, igaz nyomva tartod ezt és úgy nyomod azt működik azért a csat hevében elég szépen be lehet keveredni és megszokást igényel lényegében az összeset.

A hősök irányítása könnyű, a gonoszt meg nem irányítjuk csak parancsokat adunk szörnyeinknek. A fejlődési rendszer egyszerű kalandokkal XP gyűjtünk és ezüstöt. Színt lépéskor kapott pontokat elosztjuk 3 ponton ERŐ/STAMINA/MANA és egy elért szint után egy képesség fán is választhatunk egy pontot a maximális szint amúgy egy karakternél húsz és tízes szinten erezhetően belassul. A városban vehetünk gyógyító és varázs italokat. Vehetünk speciális kincses ládákat mely három felé van osztva fa, vas, ékkővel kirakott. Van egy bank is melynek a jele egy arany tojás, itt tudunk vásárolni aranyat. Itt vehetünk haj, bőr, szem színt és egyéb kiegészítőket. A várban képeket csodálhatunk meg a hősökről ha azt megnyitjuk vagy a vár közepén bármilyen kalandot elindíthattunk az ott lévő térképről. Van két mini játék is elérhető, egy zenész ki különböző dalokat énekel beszélünk vele. És természetesen a négy alap karakteren kívül itt vehetjük meg a többi höst. Nincs élő társak a gép a NPC társakat rak mellénk, ugyan ez van gonosszal is. Ez nem jelenti azt könnyebb lesz a játék. A szörnyek okosak taktikáznak, körbe kerítenek megpróbálnak elcsalni a társaidtól vagy csapdát állítanak neked nagyot is tudnak sebezni.

A társaid is kicsit butácskák, ennek ellenére végzik a dolgukat nem hagynak cserben akkor lövik be a gyógyító varázslatot amikor kell, speciális képességet úgy használják ahogy az ember elvárná. Néha jobban is éreztem magam velük, mint megbízhatatlan embertársaimmal. Béta első napjain sajnos a játékosok akikhez besorolt az élet, mindenki a saját feje után ment így egy kalandot nem lehetett befejezni. Szerencsére ez úgy egy hét után megváltozott és egy-két emberkén kívül mindenki végre egy csapat dolgozott és ezt meg is követeli a játék. Itt aki egyedül hősködik hamar elfogy az a három kis gyógyító italka és csak utána szenvedést okoz a csapatnak. Hősnek lennie jó, gyorsan fejlődünk és hamar elég erős leszünk, gonosznak lenni rossz a szörnyek lassan fejlődnek és sok van belőlük és legjobb dögöket még külön meg is kell venni, legalább amit egyszer megveszünk az a mienk. A játék több kalandra van osztva, Bétaban már tíznél is több volt, mindegyik egyedi és igaz pont a legjobbat és leghosszabbat nem lehet befejezni. Így is jó volt az egyik rövid kaland, vagy az egyik három kalandból álló történet mit végig lehetett vinni.

A grafika egy érdekes téma mindig valaki erre tojik és azt mondhatom nagyon szép, mesebeli kicsit néhol elnagyolt. Teljesen illeszkedik a világba, árnyék és fény effektek szépek. Részlet gazdag a táj, legkisebb dolog is felismerhető. A speciális képességek csodálatosak, látványosak és van ami az egész képernyőt beteríti. Az egyik kaland igaz kicsit talán kilóg a többi közül, ezek általában az erdős kalandok hisz inkább érzem magam „ghibli” műben mint egy Fable világban. A lények a karakterek, főleg az erdő „Spirit”-ek valamelyik stúdió anime művéből estek volna ki, szerintem nem sokat tévedek valamelyik grafikus onnét vett volna ihletet.

Ez kicsit más mégis ahogy haladunk előre vagy aki nem tapasztalt „ghibli” stúdió műveivel annak fel sem fog tűnni. Kaland szó sokszor előjön mert kalandozunk néha világos és vidám búzamezőkön, gyümölcs kertek közt, világos réteken vagy sötét, kicsit horrorisztikus és félelmetes erdőben.

A fő városban az idő változik, besötétedik a lámpák kigyulladnak megjelenek a szentjánosbogarak és egyéb varázs lények itt-ott egész varázslatos, mesebelien szép.

A grafikában nem lehet panasz akárhogy nézem, nem nagyon lesz fanyalgó, képfrissítés tökéletes lag-nak semmi nyoma.

Gonosz ő róla nem is beszéltem, gonosz mindent felülről lát, a pálya neki egyszerű és a harcok és a szörnyek és még speciel effektek is sem látja, csak terelgeti a szörnyeket és ennyi. Gonosznak ezüst téren kétszeres szorzója van még vesztet csata után is. Amit látunk nem ronda de steril és egyszerű, egy részt meg is lehet érteni teljesen át akarjuk látni gonoszként az eseményeket minden vacak dolog nem vakíthat el minket. Csak szegényesnek tűnik az egész. Grafikára így nem lehet panasz, vagyis aki nagyon akar kicsike dolgokat talál ahhoz már igen extrém pózokba kell állítani a kamerát és a hőst!

Ami nem tetszik van ilyen is, a Gonosz fejlődése nagyon lassú sok szörny miatt és mindennyik szörny máshogy fejlődik és lassan. Ez véget kevesen játszanak gonoszt és sokszor előfordul gép ellen kell játszani, igaz a gép is kemény dió ott is meg lehet bukni ha nincs csapat munka. Példát mondjak a három leggyengébb szörnyem 3 teljes játék után lépte át az első szintet és erősödött, főellenfeleket is lehet erősíteni, de azok még 8 játék után is felénél tartott a csík. Minni boss szörnyek meg nem is próbáltam mert úgy 85,000 ezüstbe kerülnek és az vagy 140 komplett kaland lejátszása egy hőssel. Aki egy másik sima hőst akar vásárolni annak is legjobb esetben 55,000 ezüst be fog fájni a legolcsóbb hős ami csak 90 komplett kaland. A játék minden szekciójában ahol ezüsttel fizetünk legyen az egy sima potion vagy ruha vagy egyéb dolog képünkbe nyomja ezüst helyet fizethetünk arannyal is, mi szép és jó az arany az igazi pénzből kell venni. Említettem feljebb a „Bankot” nem véletlen egy arany tojás a jele. A bankot ás árait elnézve „arany tojást tojó tyúk” szereztek maguknak a készítők és tojni is fog nem keveset. Természetesen itt meg lehet említeni a kedves kollégákat kik egyedül hősködtek, hősök mivel gyorsabban fejlődnek mint a szörnye így kisebb kihívást nyújtanak már a későbbiekben a kalandok. Azért volt szerencsém találkozni kétszer is olyan élő játékos által irányítót gonosza, akiknek a szörnyei a kaland közepére már legyőzött minket. Még ha akkor kettes szinten voltam csak. Ami nagy hiba a ruhákról vagy éppen a pontok elosztásáról és a fejlődésről a tanuló pálya nem tér ki, így érdemes a városban a menüben körbe nézni.

Minni játékok abból kettő van.:

Horgászat.:

Különböző halakat kell kifogni melyekhez különböző csalikat vehetünk vagy kaland során találhatunk a ládákban. Egyik ritkább min a másik egyelőre azon kívül megnézed őket semmi hasznuk.

Horgász lelkűek biztos tetszeni fog,

Célba rúgás.:

Ez nem más mint van három tyúk és egy hajóról rugdossuk őket célba, ami nem más mint különböző színű vízen úszó fa tojások. Mellé megy elveszítünk egy csirkét mert megfullad a vízbe. Betalál szegény tyúk belefúródik, lepattan vagy szétloccsan rajta és egyéb más dolgok.

Ehhez legalább van egy ranglista is, humoros is! Itt megadhatjuk a sugár erősségét, irányát és durr. Amúgy csirke segíthetünk a levegőben még korhegállatjuk az irányt és az „A”-t püfölve még kicsit megnövelhetjük tovább szálljon csirkénk nem sokkal viszont.

A béta és a játék összességében tetszett, jól elvoltam és elvagyok vele.

Látszik rajta fiataloknak készült maga a játék és főleg a gonosz irányítása és fejlődési rendszerre véget inkább a sötét oldal a felnőtteknek fog tetszeni. A páncolokban nincs sok különbség ami van rajtuk az lebeg és lobog, vagy éppen világit. Igaz egyes szörnyek, hősök sokba kerülnek mivel a kalandok változatosak és élvezi az ember őket és bele lehet mélyedni. Az 140 kaland gyorsan lemegy az ember észre sem veszi.

A humor bőven megvan és minden hősnek egyedi dumája van, viselkedése és személyisége mindegy egyes kalandhoz is írtak a készítők egy-egy viccesebb beszólást. Szívesen visszatérek majd Fable Legends világába hősnek lenni nem könnyű de jó, tyúkokat rugdosni meg annál is jobb!

vem
Az "inventory hell" jelenség

A mostani videóban arról mesélek, milyen mechanikák vezetnek ahhoz hogy tele leszünk haszontalan és/vagy nehéz dolgokkal, melyik játék hogy próbálta ezt kezelni és mit várhatnánk el joggal a jövő játékaitól.

12 órája

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

5 napja
5

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

7 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

7 napja
41

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

2021.02.23.

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
4

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
36

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15