casper0072016.02.17. 19:25

Kétes üzelmek

Megjelent a legnépszerűbb verekedős játék, a Street Fighter ötödik része. Hatalmas esemény a zsáner rajongóinak, ráadásul a Capcom ígérete szerint az V egy sok évig folyamatosan támogatott felvonása lesz a szériának. Persze a gondok nem maradtak el, és egy egészen félelmetes módszer is felütötte a fejét.

Oldern már megírta, milyen gondokkal küzd a Street Fighter V, ami egyrészt szomorú, másrészt egyáltalán nem meglepő. Ma már nagyon is jellemző, hogy egy játék - általában a hatalmas költségvetésű címek kevernek nagy port - hibáktól hemzsegve és kivágott tartalmak hiányában szenvedve jelenik meg. A szerverek se működnek, erről már két és fél éve írtam itt, a blogomban. A helyzet azóta se javult. Ezt alaposan ki is beszélte a közönség a cikknél, van, aki jogosan háborodik fel, van, aki már csak legyint, ez a jelenség ma már megkerülhetetlen. Én magam nem vagyok jártas a sorozatban, de még a műfajban sem, nincs tapasztalatom az új résszel, állítólag játékként jól működik, csak éppen élvezni nem lehet. Ugyanakkor van itt egy „apró” hiba a mátrixban, amiről én is tudok beszélni.

Ha jól értelmeztem az eddig hallottakat, a Street Fighter V folyamatosan bővül majd. A Splatoon jutott eszembe, ami hónapok alatt sok frissítést és tartalmat kapott, így végül teljes értékű játékká vált. Ugyanígy a Capcom fejlesztéséhez is jönnek majd karakterek, játékmódok, stb. Az érkező szereplőket in-game és valódi pénzért is meg lehet vásárolni. És itt vontam fel a szemöldököm. A Street Fighter V egy teljes árú, 60 eurós játék. Nem olcsó. Ha valaki kifizeti ezt az összeget, és csak fokozatosan a játékba befoldozva kapja meg a tartalmat, akkor az lenne a minimum, hogy a később érkező dolgokat azonnal használatba is vehesse. Ha nem akar, ne kelljen „grindolnia”, és semmiképp se kényszerüljön rá arra, hogy még pár euróval könnyítse a pénztárcáját.

Én nagyon szívesen fizetek az alapáron felül, ha a játék, amit kapok, teljes értékű, és tényleges plusz tartalmat kapok a pénzemért cserébe. Ha egy cím tartalmilag csonkítottan jelenik meg, és ezért fizetem ki a teljes árat, akkor később nem akarok azért fizetni, hogy valamikor nálam legyen a teljes csomag. Persze lehet mondani, hogy játsszak sokat, és akkor az in-game valutából feloldom az új karaktereket, de még így is sántítana a történet, mivel az ilyen jellegű megoldások nem pár óra befektetett időt követelnek meg, hanem ennek sokszorosát. Vagyis, ha nem egy hardcore Street Fighter rajongó vagy, aki a játékkal kel és fekszik, jobb esetben is csak pár szereplőt nyithatsz meg felár nélkül. Persze ez most még csak feltételezés.

Ez a modell jól működik a F2P játékok esetében. Ott van például a League of Legends. Egy árva fillért nem kell fizetned a játékért, ha érkezik egy friss szereplő, akkor megvásárolhatod pár zöldhasúért vagy a meccsek alatt összegyűjtött pontokért. De a Street Fighter-ért kifizetsz 60 eurót. Kifizeted a jövőben érkező karaktereket is. Na ne szórakozzunk már kedves Capcom!

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

1 napja
1

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

2 napja

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

3 napja
24

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

8 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

9 napja
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
35

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7