casper0072017.02.07. 18:50

Csodálatos pusztulás

Amikor múlt év végén leültem egy pohár forró tea mellé, hogy a jövő videojátékos történéseiről elmélkedjek, azt gyanítottam, hogy jelentősen vissza fognak esni a közösségi finanszírozás felé forduló projektek. Ennek ellenére azt sem tudom, hova kapjam a fejem, és melyik fejlesztésbe szálljak be. Jelenleg bő fél tucat olyan játék kalapozik, amik érdekelnek, és legszívesebben mindegyikükről értekeznék egy bejegyzésben, erre azonban se időm, se energiám. Így olyan címeket halászok ki a sűrűből, akiknek még elkél a segítség. Ilyen a Beautiful Desolation is.

A Beautiful Desolation egy poszt-apokaliptikus környezetben játszódó, izometrikus nézetű kalandjáték, a fejlesztő pedig az a két testvérből álló The Brotherhood, amely nem is olyan régen a Stasis-szal örvendeztették meg a műfaj rajongóit. A Bischoff fivérek nem szándékoznak új ösvényekre merészkedni, a Beautiful Desolation a spirituális előd által kitaposott utat követi.

A történet szerint 1980-ban egy ismeretlen eredetű objektum, a Penrose a semmiből tűnt fel az égen. A tárgy természetesen felkeltette az emberiség érdeklődését, a vizsgálatok során kiderült, hogy a másik világból érkező látogató szinte minden tekintetben meghaladja a felfogóképességünket. A helyzet tovább bonyolódott, amikor a Penrose egy termináljából a következő üzenetet fejtették vissza: „Rendbe fogom hozni a dolgokat. Mark Leslie”.

A testvérek a fejlesztés közben részt vesznek a nemrég sikeresen megfinanszírozott Wasteland 3 látványvilágának megalkotásában, így aki kedvét leli az inXile készülőben lévő szerepjátékának szépségében, az valószínűleg itt se fog csalódni. A Beautiful Desolation helyszíne a vadregényes Afrika, ahol a fauna a jövőbeli sci-fi-be hajló világ elemeinek és különleges állatoknak ad otthont, a lakosok között ugyanúgy megtalálhatóak a törzsekbe verődött vadászok, mint a retro beütésű androidok.

A srácok az ún. photogrammetry nevű technikával kísérlik megidézni az öreg kontinens világát. Mielőtt szaktudás hiányában valami hatalmas hülyeséget írnék, megosztom, amit az érdeklődő a játék Kickstarter oldalán is olvashat. A fejlesztők számtalan fotót készítenek, amikből aztán 3D modelleket, illetve textúrákat készítenek, így a játék minden négyzetméterén a valódi Afrika köszön vissza.

A vállalkozó kedvűek most is válogathatnak a különböző támogatási fokozatok között. A belépő 5 dollár, amiért cserébe 4K felbontású háttérképek és folyamatos beszámolók ütik a markunkat, 19 zöldhasúért pedig magát a játékot is megkapjuk Steam-en vagy DRM free kiadásban. Itt nem ér véget a móka, vaskosabb támogatásért olyan finomságok járnak, mint az OST, digitális művészeti könyv, béta hozzáférés, dobozos kiadás, és még sorolhatnám.

A Beautiful Desolation már több, mint egy éve fejlesztés alatt áll, de csak akkor kezdődik meg a teljes munkaidős üzem, ha sikeresen zárul a finanszírozási kampány. Amire minden esély meg is van. Az írás pillanatában még 11 napunk van arra, hogy segítsünk elérni a 120.000 dolláros célt, aminek a háromnegyede már összegyűlt.

A Beautiful Desolation egyelőre csak Windows-ra készül, de a testvérek szeretnék Mac-re és Linux-ra is megjelentetni a játékukat. Az egyetlen hátulütő a fejlesztési idő, a Beautiful Desolation a sikeres kampány esetén leghamarabb 2019 októberében jelenhet meg, ami bő két és fél év. Aki ennek ellenére sem riad el, azt csak bátorítani tudom, hiszen a Stasis után egy újabb különleges kalandjáték van születőben. Kóstoló ugyan nincs, de a Stasis univerzumában játszódó rövidebb Cayne bárki számára ingyenesen kipróbálható, ami akár a támogatás felé is elmozdíthatja a bizonytalanokat.

Cayne

A Beautiful Desolation Kickstarter oldala

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

1 napja
1

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

2 napja

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

3 napja
24

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

8 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

9 napja
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
35

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7