casper0072017.02.19. 12:18

Galaktikus kaland

Teljes gőzerővel folytatódik az ígéretesebbnél ígéretesebb játékok megjelenése a közösségi finanszírozós palettán. Ezúttal a játékipar veteránjai állnak össze, hogy a metroidvania zsáner szerelmeseinek étvágyát csillapítsák. Ez az Anew: The Distant Light.

A jövőben egy globális katasztrófa a Föld szinte teljes déli féltekéjét a hideg és sötét űr ölelő karjaiba robbantotta, az emberiség halálra van ítélve. Hősünk csecsemőként kerül egy ismeretlen célú űrhajó fedélzetére, ami húsz fényév távolságban, álmában immár felnőtté érő karakterünket kidobja az ágyból. Nem irigylem szegény srácot, hiszen nem tudja, miért van itt, mi a feladata, ráadásul a landolást fogadó idegen hold ellenséges életformáktól hemzseg. A készítők szerint a történet emberi érzelmeken, dallamokkal dúsan alátámasztva, de szövegek nélkül fog kibontakozni.

A bemutatkozó videó alapján az Anew úgy néz ki, mint egy életre kelt festmény. A Jeff Spoonhower által megálmodott világ olyan színes, hogy mellette a legragyogóbb szivárvány is sápatag hullámnak tűnik, az effektek élettel telik, és az egész térből árad a földöntúliság. Mindez kiegészül Wilbert Roget, II muzsikájával, ami játékos grandiózusságával tökéletes tálalás a fiatal asztronauta kalandjaihoz.

Na de lássuk a lényeget, a játékmenetet. Az Anew zsánertársaihoz hasonlóan keveri a harcokat az ügyességi ugrálós szekvenciákkal, mindemellett pedig rejtett tárgyakat, fejlesztéseket és folyamatosan megnyíló lehetőségeket kínál változatos környezetben. A Metroid örökség az új felszerelésekben és az ezekkel elérhető új területekben mutatkozik meg. A videóból leszűrhető, hogy a harcban nem csupán a fegyverek, de az agilitás is nagy szerepet kap, hősünk ugrik, csúszik, miközben serényen osztogatja a söréteket. A pályákon úton-útfélen rejtett energiacellákra bukkanhatunk, amiket aztán visszaszállítva a hajónkra addig lezárt kamrákat nyithatunk meg és fedezhetünk fel. Ha pedig ez még mindig nem elegendő, többször is beülhetünk egy tank, egy mecha, vagy egyéb felfegyverzett jármű pilótafülkéjébe.

Az eddig felfedett felszerelések alátámasztják a sokszínűséget, az alapvető kategóriába sorolható sörétestől és gépfegyvertől kezdve a sokkoló gránátokon és pajzson át olyan finomságokig terjed a lista, mint a gravitációs csizma, vagy az időhajlító doboz.

A fejlesztők szeretnék elnyerni a támogatók bizalmát, ennek reményében részletesen írnak a befolyó pénzösszeg felhasználásáról és azt is megleshetjük, milyen játékokon dolgoztak eddig: Borderlands 2, Star Wars Empire at War, Universe at War, hogy csak néhányat említsek.

Az adott támogatáshoz kapcsolódó jutalmak ezúttal sem maradnak el, 15 dollárért megkapjuk magát a játékot, egy teljes árú játék értékéért pedig póló, aláírt képeslap, soundtrack, in-game jóságok is járnak. Az Anew vezető platformja a PC, de mellette PS4-re és Xbox One-ra is készül. A készítők bevallása szerint a játék már több éve készül, de ahhoz, hogy a fejlesztés kritikus fázisában csak a lényegre koncentrálhassanak, szükségesnek látták a Kickstarter kampány elindítását. Szerencsére a kitűzött cél nem eget rengető, csupán 30.000 amerikai dollárra van szükség, aminek már majdnem a fele összegyűlt, mindössze két nap alatt.

Köszönet Warhawk-nak a figyelemfelhívásért!

Anew: The Distant Light Kickstarter oldala

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

1 napja
1

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

2 napja

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

3 napja
24

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

8 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

9 napja
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
35

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7