Hunk22019.09.02. 21:29

Vigor vélemény az exkluzivról

A világ háborúba menekült, kegyetlen háborúba. Bevetették azt amit úgy hívunk atombomba. Estek az égről, hullócsillag a föld minden pontjára. És csönd lett sokáig, éhesen vándorlok míg össze nem esek az úton ami a paradicsomba vezet. Szemem nyitom barlang mélyén és azt sem tudom nő vagy férfi vagyok. A barlang végén meglátom paradicsomot talán. Egy női hangot halok egy halott teste mellől beszél. Egy angyali, nyugtató női hang utasít.

Megtalálom fegyverem, első kötszerem. És hirtelen jön az atom utóhatása, ami futásra kényszerít.

Atom szemét, sugár felhő mi lassan öl, egy idő után biztos halálhoz vezet.

Angyal segítségével végre biztonságba vagyok. Egy elhagyatott rozoga házra találok. Ez az én otthonom, felújítom.

Itt vége is a történetnek, a tréning nagy részének szinte szabad kezet ad játék az embernek.

Keresünk egy csatát egy térképen, fejest is ugrunk az első csatába. Magán a térképen kapunk egy-két tanácsot ami csak ismételi magát, kicsit idegesítő tud lenni ugyan az 100 alkalommal.

Lényegében 7 fontosabb része van egy-egy térképnek.

  • Rádióantenna (Itt tudjuk lehívni 5 másodperc erejéig ki hol van)

  • Légi rádió (Ide aki először ide ér az lehetséges 4-5 pont közül ki tudja választani hova dobja le a repülő az utánpótlás csomagot. Aki másodiknak ér ide az a csomag pontos helyét tudja csak megnézni.

  • Páncélszekrény helyzete (Ritka tárgyakkal van teli, úgy egy percig tart míg kinyílik. Mi van benne az random. )

  • Nagy zöld kör (Ez jelzi a ledobott utánpótlás csomag lehetséges helyét.)

  • Fekete háromszögek ( Kiemelt helyek a térképen amiket először fel kell fedezni. Ezeken a névvel ellátót helyeken lehet igazán nyersanyagokat találni.)

  • Menekülés útvonalakat a térképről.

  • Merről jön az atom sugárzás.

Ami nincsen jelölve érdemes tudni.

  • Kék kis számzáras szekrények ( Random jelenek meg valahol a térképen, ebben is sok nyers anyag van ezt nem jelzi semmi amikor kinyitod ez is időbe telik viszont hangos. Zár egyszerű kinyitni csak addig kell tekergetni míg egy kattanás nem hall az ember, a kontroller nem rázkódik. )

Mielőtt bekerülünk egy csatába, két dolgot tudunk csinálni. Megnézni másik milyen fegyverrel jönnek. 3 különböző pluszt tudunk venni. Az első a megszerzett cuccok értékét és mennyiségét növeli. A második az utánpótlás lévő cuccok érzékét növeli. A harmadik meg biztosíték, meghalsz nem veszted el cuccaid. Ez nem teljes védelem aki lelő az is megkapja amit kimentesz igy. Nincs olyan belövöd és nem kap semmit az aki lelőt.

Ahogy berak a térképre random szétszórja a játékosokat a játék. Amikor bent van az ember akkor elindulhat nyersanyagok után kutatni , másik játékosokra vadászni, gyorsan az után pótlás területére futni. Minden pályán 3 időjárás verzió van. Tiszta idő járás, köd fette ahol láthatóság szinte nulla, harmadik meg zápor vagy hó esés ami lépteinket lepi el vagy a hó ami felerősíti.

Elég sok a hasonlóság egy BR játékkal nem az. Itt ahogy bejutottál 10 másodperccel később ki is mehetsz legközelebbi menekülési kijáraton. Azért 10 másodperc mert ennyi időt kell várni kimenekülési területen mire visszajutsz a kunyhódhoz. 12 játékos játszik egyszerre „solo” és „duo”-ban is. Minimum 6 játékossal indul egy játék.

A játékban elég sok nyers anyagot lehet szerezni, amit a házadra tudsz fordítani ami szép lassan felújítasz ahogy a környékedet is. Lesz egy kis kerted, tudsz aranyat szerezni ami a prémium fizető eszköz persze jó lassan. És ami meglepett van benne egy „Rubik” kocka.

Így eleged van harcokból vagy nyers anyag gyűjtésből addig foglalkozhatsz a Rubik kockával, aki maxolni akarja a játékot annak úgyis egyszer ki kell raknia miután random megkeverte.

A kunyhó RPG beütése van, ad egy célt is amiért nyers anyagot megyünk szerezni.

Fegyverek rengeteg van benne úgy 20 darab, gyógyító meg 4.

Fegyverek változatosak és mindegyikkel máshogy kell bánni, megtalálhatóak a köztük kések, bajonetták, gépfegyverek, pisztolyok. ( Valamikor később ingyen bővül az arzenál. )

3 feladatot ad random a játék ami random jutalmat kap az ember, valamelyik feladat nem tetszik azt lezárhatod helyette csak 12 órával később kapsz ujjat.

Van egy jól összerakott, lőtér hol gyakorolni lehet minden fegyverrel ami a tulajodba van vagy került.

Hibák ami sajnos van bőven. Az első a szerver instabil és vagy házhoz vagy a fő menübe dobja a játékost és akkor mindent elveszítesz ami nálad volt ép. Jött rá javítás ritkán így is előfordul. Nincs aim assist így a fegyverek egy részének vissza rúgását lehetetlen kezelni még egérrel is. Ezen dolgoznak nem tudni mikor jön javítás rá. Van 7 fegyver ami szinte használhatatlan. Duó játékmódban szétdobálja a párokat, ritkán is idegesítő. Ritkán előfordul egy-két grafikai bug.

Összességében a játék nem rossz, az ember szívesen beugrik órákra vagy csak 10 percre azt is meg lehet tenni. Megvan az izgalom, hirtelen óvatosan járod a területet. Vigyázol arra ami van, kell fegyver fejlesztéshez, a kunyhód fejlesztésedhez. Adományozol gyümölcsöt. Vagy csak nézed csodálatos Norvég tájat. Vigor túlélő játék és különlegesen jó exkluzív.

(Szerintem jönni fog másra is, csak idő kérdése ezen nem vitatkozni.)

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

9 órája
4

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2 napja
1

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém. (Nem kell aggódni, nem írok végig rímekben.)

2 napja
10

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

4 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

6 napja
6

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
13

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4