Stadia HUN2022.08.02. 13:54

A Super Smash klónok támadása

Nickelodeon All-Star Brawl és MultiVersus mókák

Úgy tűnik, reneszánszát éli a platform fighter műfaj, rövid időn belül két komoly(talan) képviselővel támadnak mindenféle rajzfilmfigurák a képernyőkön. Érdemes-e beugrani a multiplayer mókába? Mindenképp!

Nickelodeon All-Star Brawl

Első versenyzőnk tavaly októberben érkezett, de én csak nemrég fedeztem fel magamnak, amikor bekerült a PS Plus ingyenes kínálatába. Tisztességesen elkészített játék, a gameplay szolgai módon követi a nagy elődöt, de teljesen rendben van. Legfőbb vonzereje a Nickelodeon licensz (lenne), összesen 23 karakterrel. Vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban: egyrészt tök jó, hogy 15 különböző franchise-ból szerepelnek figurák, és valószínűleg mindenki talál egy-két kedvencet (Spongyabob, Garfield, Tini Nindzsák...), viszont sajnos, mivel a '90-es évektől egészen napjainkig lefedi a kínálat a sorozatokat, generációs probléma, hogy az idősebb játékosok kb csak a régi rajzfilmeket vágják, a fiatalabbak meg csak az aktuálisakat - így mindenkinek a kínálat fele egy jellegtelen massza lesz. Érdekes módon a Tini Nindzsákból 4 karakter is szerepel, míg más sorozatokból többnyire csak egy-egy, és azok sem feltétlenül a főszereplők. Mindenesetre azért én találtam nekem tetszőt, a '90-es évek végén nagy Nick-rajongó és néző voltam!

Bár maga a műfaj multiplayer-ért kiált, szerencsére van single árkád-mód a magányos játékosoknak, de a multit is lehet offline és online is tolni. Az Arcade-ot végigvinni mindegyik karakterrel azért fárasztó, de szükséges a platinához. Személy szerint én bírom, ha érdekes és változatos trófeákkal jön egy játék, itt viszonylag jó a helyzet, mindegyik játékmódhoz kapcsolódik valami, de az online sem vészes (50 meccset kell játszani). Van egy úgynevezett Sport mód is, ahol labdajátékokat lehet játszani (két oldalt vannak a kapuk, és "gólokat" kell lőni). De maga a fő játék egy korrekt verekedős, nincs benne sok mélység meg hatalmas kombók, de kellően szórakoztató, és jó kis debil/vicces karakterek vannak. Nem mondanám a műfaj csúcsának, de azért el voltam vele egy pár napig.

MultiVersus

A következő versenyző annyira új, hogy igazából még meg sem jelent! Egyelőre csak a nyitott béta változat érhető el a MultiVersus-ból, de már most nagyon minőségi és nagyon sokan játszanak vele. Free-to-play-ként fut a játék, tehát ingyenes, persze mikrotranzakciókkal egy csomó mindent lehet venni, de semmi olyat, ami komolyan befolyásolná a gameplayt, vagy ne lehetne sima játszással megszerezni idővel. A Warner Bros. játéka egy arénába tereli a DC Comics, Cartoon Network, HBO, Warner és Turner karaktereit. Egyelőre 19 játszható figura van, többnyire ismert nevek, Batman, Wonder Woman, Tapsi Hapsi, Tom és Jerry, vagy LeBron James a Space Jam 2-ből, meg egyéb sorozatokból. Alapból csak néhány elérhető, a többit úgy kell megnyitni - szerencsére rövid farmolás után simán megvehetők "játékpénzért", nem kell igazi valutát költeni rájuk. :) Full multiplayer a cucc, szóval nincs benne árkád vagy sztori mód, egyedül lehet gyakorolni, vagy botokkal játszani, többjátékosban van lokális mód, de a lényeg persze az online. A játék cross-platform, szóval mindenki mindenki ellen, PS/X/PC is.

A fő játékmód a 2 a 2 elleni, amiben az a jó, hogy akár a viszonylag béna játékosoknak is lehet sikerélménye - a gép egész jó érzékkel sorsolja össze a különböző tapasztalattal rendelkező gémereket, így többnyire kiegyenlített a küzdelem. De lehet 1 az 1 ellen, vagy 4-en mindenki mindenki ellen játszani. Gyakorlatilag ugyanazok a mozgások és a szabályok, mint a Nickelodeon-ban vagy a Smash Bros.-ban, nincs túl nagy meglepetés. Egy-két karakternek talán túl jó vagy erős néhány támadása, de ezeket folyamatosan finomítják a fejlesztők (még mindig csak bétában vagyunk!). A győzelmek után fejlődik is a karakterünk, lehet mindenféle módosítókat bepakolni idővel (jobb gyorsaság, plusz sebzés stb), de ezek nem olyan mértékűek, hogy eldöntenék a meccsek kimenetelét - szóval nem pay to win a cucc, a játékosok saját képességei számítanak. A netkód egész jó, többnyire nem volt gondom vele, simán futott, egy-két esetben lagolt csak. A trófeák itt is tetszetősek, sikerült egy viszonylag változatos listát összehozni, és szerencsére nincs lehetetlen feladat sem, inkább csak picit farmolós a téma (500 party-meccs, 300 győzelem). A többi trófea idővel beugrik majd magától, (100 dupla ringout, 100 "spike" ringout, stb). Látszik, hogy direkt úgy rakták össze a trófeákat, hogy ösztönözze a játékosokat a minél további maradásra, de még akit nem is érdekelnek a trofik, azoknak is van ok bőven maradni: csomó behozható karakter, alternatív ruhák, napi challenge-ek stb - mint ahogy megszokhattuk a hasonló játékoknál. Talán még korai bármit is kijelenteni a játékról, de már most rendkívül minőséginek tűnik, és brutál sokan játszanak vele, és remélhetőleg sokáig kitart az érdeklődés és sok-sok új tartalom fog érkezni a jövőben. Szórakoztató cucc, és a más játékbeli online tapasztalatokkal ellentétben itt még nem nagyon találkoztam szuperjátékosokkal, akik mindenkit lesöpörnek a pályáról. Jó kis casual cucc.

Stadia HUN
Piko Collection 3

7 órája

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2023

5 napja
6

drag
2022 legjobb filmjei - szerintem

9 napja
5

p34c3
Mennyire drága a PS VR2?

2023.03.05.
9

CHASE
Re-blog:

2023.03.05.
6

Necroman Mk2
Sakura Swim Club

2023.02.14.
8

Stinger
Így építs C64 hardvert

2023.02.06.
11

Comedian
Batman: Préda

2023.01.22.

Stadia HUN
Stadia - Game Over

2023.01.17.
9

p34c3
Nyakunkon a PlayStation VR2

2023.01.15.
32

pendrivedealer
Tartalmat gyártok, tehát vagyok!

2023.01.13.
5

Necroman Mk2
Antichamber

2023.01.07.
2

Malleus
The Gate of Firmament(軒轅劍外傳 穹之扉)

2023.01.05.

Stadia HUN
Morphcat Games Coll. 1

2023.01.04.
1

Necroman Mk2
2022. év dala

2022.12.30.
3

Necroman Mk2
Far Cry 3 Blood Dragon

2022.12.08.
1

Burzum
A Jó, a Rossz és a Gonosz

2022.11.26.
6

Comedian
Nyugaton a helyzet változatlan

2022.11.25.
1

Stadia HUN
Desta: The Memories Between

2022.11.21.
14

p34c3
Volt egyszer 1 Kollektorz Edisön

2022.11.20.
9