Stadia HUN2020.12.30. 18:09

Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

Beindult a Stadia gaming, jönnek az új címek, van tartalom rendesen, így én is elkezdem bemutatni a játékokat. A Google karácsonyi meglepetése a Cthulhu Saves Christmas volt, ami az ünnepek előtt került be egyenesen a Pro játékkönyvtárába, így az előfizetők számára ingyenesen elérhető.

A CSC egy 2D-s JRPG-paródia a Zeboyd Games kétfős csapatától, az ő korábbi játékuk (Cthulhu Saves the World) előzménye. Egy nagyon light-os szerepjátékról van szó, egyszerűsített sztorival és játékmenettel. A történet a karácsonyi és Cthulhu mondavilág humoros kombinációja, ahol eltűnt Mikulás (és vele együtt a karácsony), és jobb híján Cthulhu-nak kell megmenteni az ünnepet. Eleinte nagyon erőltetettnek tartottam a poénokat (ezerszer hallott meta utalások a játékok világára), de idővel megkedveltem a szereplőket és elszórakoztam a debil cselekményen.

A harc hagyományos körökre osztott metódust követ, mindenki a saját speckó képességeit vagy tárgyakat használhat. Túl sok variáció és taktika nincsen, de a célnak bőven megfelel. A csaták elkerülhetők, de azért érdemes nem kihagyni őket egy kis exp reményében. A térképen elvétve felszereléseket is találhatunk, valamint a sztoriban időközönként megjelenő üresjáratokban (pár játékbeli "napon" harc helyett mindenféle helyekre látogatva vicces jeleneteket nézhetünk meg) is kaphatunk jó kis tárgyakat.

Maga a játék viszonylag gyorsan, kb. 4 óra alatt kipörgethető. Bár van new game +, szerintem felesleges vele vesződni, és egy végigjátszás alatt beadja az összes achievement-et. Személy szerint én pont ennyit vártam tőle, örülök is, hogy nem tartott tovább, kellemes szórakozást nyújtott. Ez a fajta játék tökéletes Stadiára: a lassú játékmenet miatt még az esetleges lag/megakadások sem rontják el az élményt, a grafika pedig aranyos, de egyszerű, jól olvasható akár mobiltelefonon is, de tv-n vagy bármilyen kijelzőn is szép. Az pedig, hogy ingyenesen elérhető, csak hab a tortán. Új előfizetők nyugodtan kipróbálhatják a próbahónap alatt.

[7]

Disclaimer: a szerző nem alkalmazottja és nem szerződött partnere a Google-nek, csupán lelkesedésből ír a Stadiáról, és reméli, idővel népszerű platform lesz a játékosok körében. :)

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

3 napja
8

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

5 napja
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém. (Nem kell aggódni, nem írok végig rímekben.)

5 napja
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

7 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

9 napja
8

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
20

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4