Overcooked! All You Can Eat

GhzSzabó Ákos2021.03.21. 15:00

Vannak játékok, amelyek fura véletlen, vagy adminisztratív para folytán bennragadnak a csőben - az Overcooked PS5-re megjelent All You Can Eat kiadása is ilyen. Jobb későn, mint soha, fogadjátok korgó gyomorral a megkésett menüsort.

Kevés jobb, kanapén egymással üvöltözős játék létezik, mint a TEAM 17 gourmé journey-je az OVERCOOKED sorozat. Az idén 5 éves digitális receptkönyv ami a két számozott részével, valamint a milliónyi DLC-vel rengeteg család és baráti kör kapcsolatát tette próbára az idők során, az új konzolok tiszteletére kapott egy kis kötelező ráncfelvarrást. Az All You Can Eat neked készült, ha valami csoda folytán, ezidáig nem merültél még el a kulináris élvezetek és idegbeteg csapkodások világában.

A recept egyszerű, vegyél egy cuki világot, töltsd meg mindenféle vicces, kajákra utaló motívummal, dobj bele maximum 4 még cukibb szakácsot, és lassan de biztosan ereszed le őket a Michelin csillagos helyeket is megszégyenítő, konyhai pokol legmélyebb bugyrába. Talán nem annyira köztudott információ, de az első részt és annak a kiegészítőit, összesen ketten fejlesztették és szó szerint a közösség segített kialakítani a végső formulát a sok játékos expon és kiállításon gyűjtött visszajelzések alapján. Ez meg is látszik rajta, hiszen attól függetlenül, hogy pokoli nehéz, végig arra ösztönöz, hogy meglásd az adott pályán a megoldást és ennek megfelelően tudd koordinálni a csapatot. Mert azt saját tapasztalatból mondhatom, hogy ha valaki nem kiabál végig, hogy ki mit csináljon, esélytelen megszerezni azokat az áhított 3 csillagokat.

A next-gen verzió (illetve lassan tényleg hívhatjuk már, jelenlegi generációnak) szépen fel lett javítva, az Unity által hajtott motor megkapta a hőn áhított fixált 60 fps-t és a natív 4k-t. Ezen kívül javítottak a textúrák minőségén és felhúzták az effekteket ahol azt lehetett. Még soha ennyire nem volt élethű a hullámok csapkodása, a jég csillogása, az égő popojú szakács ülepe, ahogy ide-oda sikítozva próbálja meg eloltani a konyhát. Azon kívül, hogy az első két játék teljes kampánya, valamint az összes DLC-je elérhető, újdonságnak kaptunk még egy vacsi új kiegészítőt a “The Peckish Rises” személyében, amiben 7 új konyhát hódíthatunk meg, 3 új chef segítségével.

Az All You Can Eat tényleg tartalmaz mindent, amire egy ilyen, sajnos elég stresszes pandémia közepén szükségünk lehet, végre szinte nincsenek töltési idők, kaptunk új acsikat és trophykat, lehet online is játszani ha éppen (érthető módon) pont senkit sem tudunk áthívni magunkhoz. Valamint a családosoknak külön kiemelném, hogy létezik a gyerekek és feleségek (sicc) számára egy úgynevezett Assist mód, amivel lényegesen lecsökkenthetjük, a manapság amúgy is csúcsokat döntögető stressz szintünket. Nem olcsó a csomag ha teljes áron vennénk meg, de még így is annyi tartalmat kapunk amivel hosszú hetekre leköthetjük a családot. Bár pontozni nincs sok értelme, de tőlem mindenképpen kap egy Mind Megette plecsnit! Vigyázzatok magatokra!

Overcooked! All You Can Eat
Ghost Town Games, Team17 | 2020. 11. 11. | PC, XSX, PS5 (tesztelve)

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

Optimus Prime feláll, a szájak tátva maradnak

A Hasbro következő nagy dobása megdobbantotta a geek szívünket.

5 órája
9

A Resident Evil Village térképétől te is lehidalsz

Mesebeli ábrázolásban éled fel a Falu és környéke a Resident Evil VIII legutóbbi screenshotján!

5 órája
2

Epic Games Store: információ-morzsák

Hány regisztrált és aktív felhasználója van? Hol érhető el? Mennyi játék található meg rajta. Na és a lényeg: mennyire nyereséges mindez?

7 órája
7

Sonic Colors Remastered?

Szivárogni kezdett a kék sündisznó bő tíz évvel ezelőtti kalandjának felújítása. Te még emlékszel arra, amikor először láttál wispet?

8 órája
4

A PlayStation csak a blockbuster címekről szól?

The Last of Us Remake készül? Soha nem lesz Days Gone 2? Jason Schreier újabb érdekes írással jelentkezett a Sony belsős stúdióinak mélyéről.

22 órája
30

Super Meat Boy Forever: a második kör

Egy bő évtized után éledt fel a húsfiú tavaly év végén. Most viszont visszatér oda, ahonnan elindult. Érkezik a PlayStation és Xbox változat.

24 órája

Say No! More

Egy igen érdekes kombinációt szállít a Studio Fizbin, Lux Games és a Thunderful triója. A Say No! More-hoz hasonlót garantáltan nem láttál még. Hogy kerül a Virtua Cop és Maurice Moss egy asztalra? így!

24 órája

Apex Legends: játékos háború, háborús játékok

Jövő héten új eventtel köszön be Mad Maggie és 5 új játékmódot is hoz magával.

1 napja

Wonder Boy: Asha in Monster World bemutató

Szűk két perces bepillantás a szörnyek harmadik dimenzióba átemelt világába. Érkezik az 1994-es epizód felújítása.

1 napja

NEO: The World Ends with You megjelenés

Tizennégy év után visszatér a Kaszás játéka Tokió utcáira egy új csapattal. Immár három dimenzióban, három platformon.

1 napja

The Fermi Paradox: narratív sci-fi stratégia PC-re

Egy fő kérdés foglalkoztja az univerzumot: hol a fenében van mindenki?

1 napja
1

Hupikék Törpikék: négy Smurfs játék készül

Hókuszpók hurkatöltőjében négy cím is be van tárazva - ebből az első még idén érkezhet.

1 napja
5

Hot Wheels Unleashed: gameplay bemutató

Bő félórás élő műsorral készült az olasz stúdió a játék gameplay leleplezésére. Információ-cunami és kellő mennyiségű gameplay érkezett!

1 napja
3

Szeptemberre csúszik a Deathloop

Még egy picit várni kell az időhurkos bérgyilkolásra.

1 napja
5

No More Heroes III: felzárkóztatás

Véget ért a No More Broadcasting 5.1 GHm műsora, hosszabb múltidézést és egy maréknyi új jelentet is kaptunk.

2 napja

Outriders

A People Can Fly csapata is kipróbálja magát a looter-shooterek műfajában, a szolgáltatás alapú modell helyett azonban egy komplett csomagot kínálva. Csatlakoztunk a pionírokhoz, hogy meglássuk, Enoch veszélyes világa vajon kincset tartogat-e.

2 napja
19

Call of the Sea: PlayStation megjelenés?

Gyanús mottóval és képrészlettel incselkedik a spanyol fejlesztőcsapat. Hamarosan lejárna az Xbox exkluzivitás?

2 napja

Resident Evil Showcase: újabb műsor!

Egy hét múlva újabb adással jelentkeznek. Friss trailer, gameplay videó és talán egyéb meglepetések várnak.

2 napja
9

Abandoned: bejelentés

PlayStation 5 exkluzív túlélő lövölde készül egy norvég stúdióban. A cél a realizmus hajszolása minden területen.

2 napja
17

Alex Kidd in Miracle World DX megjelenés

Harmincnégy év után tér vissza a Sega Master System klasszikusa. Már napra pontos megjelenési dátum is van!

2 napja
3