[Összefoglaló] Future Games Show Summer Showcase 2024

Future Games Show Summer Showcase 2024

dragCsető Zsolt2024.06.08. 22:30

Talán az eddigi legtöbb izgalmas újdonságot tartogatta az idei "nem-E3" felhozatalából a Future Games Show nyári műsora, ahol új bejelentésekből, valamint már ismert, de sokakat érdeklő címekből is akadt szép számmal az indie alkotások mellett. Első körben nézzük a legfontosabb friss leleplezéseket!

ERIKSHOLM: THE STOLEN DREAM (PC, PS5, Xbox Series)

A River End Games csapatát 15 iparági veterán alkotja, akik olyan címeken dolgoztak korábban, mint a Battlefield, a Little Nightmares, a Mirror's Edge vagy az Unravel. Első fejlesztésük ugyanakkor egyikre sem hasonlít: az Eriksholm egy felülnézetes lopakodós játék lesz, mely a címben is szereplő fiktív városban játszódik, korai XX. századi körítéssel, erős sztori fókusszal és megkapó látvánnyal. Megjelenés 2025-ben.

BOGDAN'S CROSS (PC)

Az előzőnél még régebbi, középkori hangulatot áraszt Federico Breser egyszemélyes fejlesztése, mely a keresztes hadjáratokból merít egy alaposat, benne egy templomos lovaggá vált medvével, akire epikus kaland vár. A főhős azonban ne tévesszen meg, erős történelmi hűségre számíthatunk ugyanis a 2025-ben érkező játékban.

NIKODERIKO: THE MAGICAL WORLD (PC, PS5, Xbox Series, Switch)

A Vea Games színes-szagos platformere a régisulis, oldalnézetes játékmenetre igyekszik ráfrissíteni egyet, kooperatív játéklehetőséggel, barátságos, családbarát karakterekkel, hét bejárható világgal és a legendás David Wise zenéivel. 2024 végén számíthatunk rá.

TOVÁBBI ÚJ BEJELENTÉSEK

A fenti címeken túl voltak további új bejelentések is: akad itt folytatás, teljesen új cím, DLC, valamint új fejlesztőcsapat is.

 • In Sink (PC) - A kooperatív játékok kedvelői közös logikai feladványokra készülhetnek, hiszen az In Sinkben aktív kommunikációval kell összehangolnunk minden egyes mozdulatunkat.
 • Happy Bastards (PC) - Kinek kell XP, ha híres vagy? - mondják a frissen leleplezett stratégiai játék nagyképű főhősei.
 • Deliver Us Home (PC) - A Keoken Interactive szériájának legújabb felvonása Kickstarter-kampánnyal igyekszik támogatást szerezni, melyet június 11-én lőnek majd fel.
 • Woodrunner Games - Egy új indie stúdió első játéka, akinek tagjai a Cupheaden dolgoztak. Leleplezés valamikor az év második felében!
 • Goat Simulator 3: Multiverse of Nonsense (PC, PS5, Xbox Series) - Aki nem unja még a Coffee Stain kecskés őrületét, az hamarosan egy új DLC-re nevezhet be: a multiverzumos tematikájú kiegészítő június 19-én debütál.

ŐKET IS LÁTTUK

A műsoridő nagyobb részét ezúttal is a már bejelentett, megjelenés előtt álló játékok kapták, melyek listájából ebben a szekcióban szemezgethettek kedvetekre.

 • Bodycam (PC) - Új előzetest kapott a hiperrealizmusra törekvő fejkamerás FPS, amely mától elérhető a Steamen.
 • Linkito (PC) - A Kalinarm logikai játékának új előzetese sokat nem mutat - a megjelenés mindenesetre nincs messze, hiszen július 23-án érkezik. Demó a Steamen!
 • Sonokuni (PC) - Hogy mi történik akkor, ha a Hotline Miami találkozik a hip-hoppal és a japán mitológiával? A választ a Don Yasa Crew csapata adja meg.
 • Dustborn (PC, PS5, PS4, Xbox Series, Xbox One) - Friss ízelítőt kaptunk abból, milyen döntéseket kell majd meghoznunk ebben az interaktív road tripben, amely augusztus 20-án érkezik.
 • Pneumata (PC, PS5, Xbox Series) - A Deadbolt Interactive túlélő-horrorja brutálisan nyugtalanítónak ígérkező belső nézetű képviselője lesz a műfajnak. Idén nyáron érkezik.
 • Sacrifire (PC) - A 90-es évek klasszikusaiból merítő RPG nemcsak új trailert kapott, hanem a Steamen ki is próbálható a nyilvános playtest keretein belül.
 • Once Human (PC) - A multiplayer túlélő-shooter megjelenése nincs már messze, hiszen július 9-én érkezik. A premier közelségére való tekintettel most kaptunk egy áttekintő videót a fejlesztőktől.
 • Toy Tactics (PC) - A játékfigurák és az RTS műfaj ötvözésével többen is próbálkoztak már korábban: most a Kraken Empire is hozzáteszi a magáét a műfajhoz, a játék pedig Early Access formában már most elérhető a Steamen.
 • Mandragora (PC, PS5, Xbox Series) - Újabb műsorba jutott magyar fejlesztésű játék: a Primal Game Studio soulslike és metroidvania elemekkel dolgozó alkotásáról kaptunk egy rövid, kommentárral ellátott áttekintő videót.
 • First Dwarf (PC) - Egyedül és csapatban is játszható törpés-robotos kaland, felfedezéssel, bázisépítéssel és természetesen sok-sok harccal. Demó a Steamen!
 • Screenbound (PC) - Új kedvcsinálóval jelentkezett az egészen kreatív alapötletű platformer, melyben lényegében egyszerre irányítjuk magunkat 2D-ben és 3D-ben.
 • The Operator (PC) - Nyomozás egy operátor szemszögéből, szimulátoros megközelítéssel és izgalmas összeesküvésekkel.
 • The Precinct (PC, PS5, Xbox Series) - Kezdő zsaruként nem könnyű az élet - egy sandbox RPG-ben bizonyíthatunk augusztus 15-től.
 • Parcel Corps (PC, PS5, Xbox Series) - Bejelentették, hogy szeptember 3-án érkezik a mókásnak ígérkező biciklifutáros játék. Demó a Steamen!
 • Eternal Strands (PC, PS5, Xbox Series) - Egyszerre régimódinak és modernnek érződő akció-kaland, felfedezéssel, közelharccal, mágiával és mitikus hangulattal.
 • Run From Mummies (PC, PS5) - Rajzfilmes megközelítésű, kooperatív felállásban is játszható dungeon crawler, sok-sok csapdával és főellenféllel - idén ősszel érkezik.
 • Hell of an Office (PC) - Precíziós platformer a pokolból - a rögtönzött alliteráció mellé egy október 3-i megjelenési dátumot is tudunk mutatni. Demó a Steamen!
 • Detective Dotson (PC) - India, parkour és álcák minden mennyiségben - érdekes koktéllal készül számunkra a Masala Games nyomozós játéka. Demó a Steamen!
 • Nobody Wants to Die (PC, PS5, Xbox Series) - A cyberpunk nyomozós thriller legújabb előzetesében egy kis fejlesztői betekintést kaptunk a háttérsztoriba, a zenébe és a játékmenetbe.
 • Dredge: The Iron Rig (PC) - Megjelenési dátumot kapott a tavalyi év egyik legfelkapottabb indie-játékának DLC-je: a The Iron Rig augusztus 15-én érkezik.
 • Enter The Chronosphere (PC) - Továbbra sem vagyunk híján a szokatlan műfajkoktéloknak, hiszen az Effort Star játéka képében egy körökre osztott bullet hellt köszönthetünk.
 • The Casting of Frank Stone (PC, PS5, Xbox Series) - A fejlesztők mesélnek nekünk eme nagyszabású kollaboráció új kedvcsinálójában, ahol a Supermassive Games az Until Dawn interaktív horror receptúráját, a Behaviour Interactive pedig a Dead by Daylight világát dobja be a közösbe. Megjelenés valamikor idén.
 • The Relic: First Guardian (PC, PS5) - A soulslike műfaj újabb képviselője szuperdarkos, de igencsak látványos képi világgal igyekszik elnyerni a rajongók figyelmét.
 • Starship Troopers: Extermination (PC) - A korai hozzáférésű játék fejlesztői betekintőjében a következő frissítés, a Carnage on Planet X-11 került a fókuszba.
 • Duck Detective: The Secret Salami (PC, Switch, iOS, Android) - A frissen megjelent nyomozós játék fejlesztői bejelentették, hogy hamarosan mobil platformokra is elérhető lesz a kacsadetektíves kaland.
 • Warhammer 40,000: Space Marine II (PC, PS5, Xbox Series) - A Relic Entertainment TPS-ének régóta várt folytatása is kapott egy átfogó bemutató videót, benne minden fontos tudnivalóval. Megjelenés szeptember 9-én.

MONTÁZSOK

Akadt néhány ömlesztett szekció is az adásban, ahol rövidebb formátumban tálálták számunkra az érdekességeket.

 • FGS Snapshot - Benne: Diabotical Rogue, Drug Dealer Simulator 2, Starvaders, Clockwork Ambrosia, Sword of the Necromancer: Resurrection, Antonblast, Farlands, Big Boy Boxing.
 • Ones to Play - Csupa olyan játék, ami frissen kapott demót a Steamen: Motor Doom, Angeline Era, 10 Dead Doves, Servonauts, Dystopika, Guntouchables, Wild Bastards, Metal Suits.
 • Netflix Games - Idén újabb címekkel bővül a Netflix videójátékos felhozatala, ezekből kaptunk egy rövid összefoglalót.
 • Unreal Engine 5 - Hogy mi mindenre képes az Epic újgenerációs játékmotorja? Ezt igyekszik szemléltetni számunkra ez a változatos kétperces összeállítás.
 • Indie Elevator Pitch Vol. 1 - A montázs címéhez híven 45 perces, lényegretörő bemutatókat kaptunk, melyekkel kifejezetten a feltörekvő indie fejlesztőket igyekeznek támogatni: Schim, World's Worst Handyman, Judero, Hermit and Pig.

Ha egyben szeretnétek visszanézni a Roger Clark (Arthur Morgan - Red Dead Redemption 2) és Britt Baron (Tifa - Final Fantasy 7 Rebirth) által hostolt, közel másfélórás adást, akkor az alábbi lejátszóra tenyereljetek.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Heti megjelenések

49 perce

Berserk Boy

Nem mondhatjuk el, hogy szana-szét lennénk kényeztetve Mega Man játékokkal, sőt még klónokkal se nagyon, de szerencsére a berzerkerek gondolnak ránk és elénk vetik a fiukat - ezzel is betöltve az űrt.

10 órája
1

Steam Next Fest 2024 nyár #2: varázslók, háborúk, háborgó önmagunk klónjai

A Next Fest következő állomásán megállunk, hogy varázslóként kommandózzunk, elnézzünk az emberiség egyik legsötétebb korszakába, a háborgó mélységbe, valamint önmagunk háborgó klónjainak segítségével éljünk túl egy vad bolygó viszontagságai között.

1 napja
1

Beyond Good & Evil 2 életjel, kevesebb belsős PS VR2 játék jöhet- ez történt pénteken

Továbbá: PowerWash Simulator, Fate Seeker II, Stray Gods: The Roleplaying Musical.

2 napja
5

Tiny Terry's Turbo Trip - Tipli van, Terry!

A Short Hike, a Lil' Gator és hasonló társaik felnyitották szemünket a falatnyi élvezetek irányába. Végy egy aprócska világot, egyszerű, de szemnek tetszetős látvánnyal, majd tömd tele kedves-rendes karakterekkel, pöttöm tennivalókkal, pár óra alatt teljesíthető sztorival.

2 napja
4

Visszatér a Beyond Good & Evil, tovább nosztalgiázik a Limited Run Games – ez történt csütörtökön

Továbbá: Warhammer 40,000: Space Marine 2, Dune: Awakening, Otherskin, The Berlin Apartment, Nivalis, Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Pepper Grinder, Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate, Deliver Us the Moon.

3 napja
13

Steam Next Fest 2024 nyár #1: szörnyek, futárok, szájberpunkok

Indulhat a nyári Steam Next Fest zúzás? Első felvonásunkban egy John Wick szimulátorral, igazságosztókkal, futárkodással és cyberpunk városnézéssel szolgálunk. Öveket becsatolni!

3 napja
1

Kihagyja a Sony a Gamescomot, PlayStationre jön a Fesztáv – ez történt szerdán

Továbbá: Creatures of Ava, Eden Genesis, Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin.

4 napja
2

Kamaeru: A frog refuge – Hippity-hoppity

Chloe megunta a nagy hajtást és helyette nyugodtabb életre vágyik. Ezt a motivációját segítő szándékkal is ötvözi: békáknak akar menhelyet létrehozni. Ennek kialakításában és menedzselésében segítünk mi a Kamaeru játékmenetében.

4 napja
2

Game Pass: mozgolódás június második felében

Érkezik az EA Sports FC 24 az EA PLAY kínálatába, ezen kívül azonban túl sok nagy név nem tűnik fel a hónap második felében.

4 napja
1

Egy Direct és más szinte semmi - ez történt kedden

Továbbá: Yars Rising, Baten Kaitos I & II HD Remaster, Evotinction, Bandai Namco.

5 napja
3

Games to Get Excited About Fest 2024 - a mágikus szám: 105!

Vajon mennyi indie játék fér bele egy órányi műsorba?

5 napja
1

Új Metroidot és Zeldát hozott a nyári Nintendo Direct - összefoglaló

Metroid Prime 4: Beyond, The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, Mario & Luigi: Brothership, Super Mario Party Jamboree, Donkey Kong Country Returns HD, Dragon Quest III HD-2D REMAKE, és még sok minden más...

5 napja
26

Elden Ring – Shadow of the Erdtree

Hogy mit nyújthat több száz óra után a FromSoftware legutóbbi souls-műremeke? Természetesen még több kihívást, még több kegyetlen főellenfelet - és ezzel együtt még több katarzist és felfedezést, amik kárpótolnak szenvedéseinkért.

5 napja
24

Játékadaptációt kap a Hang nélkül, bezár a Pieces Interactive - ez történt hétfőn

Továbbá: Graven, Captain Blood, Uncharted, Forza Horizon 5, Life By You, Lords of the Fallen.

6 napja
9

Heti megjelenések

7 napja
4

Alan Wake 2: Night Springs – szörnyen vicces rémálmok

Hasonlóan az alapjátékhoz a Remedy munkásságának ismerői ismét komoly előnyben vannak, de az Alkonyzóna nyomán született fiktív tévésorozat abszurd humortól sem mentes interaktív epizódjai bárki számára emlékezetes perceket tartogatnak. Night Springsbe látogattunk!

7 napja
5

Shovel Knight bejelentések, bezár a Galvanic Games - ez történt pénteken

Továbbá: Mina the Hollower, John Hight, Until Dawn.

9 napja
2

PS5-ön is nagyot ment a Sea of Thieves, masszív Life is Strange betekintés – ez történt csütörtökön

Továbbá: Lollipop Chainsaw RePop, THQ Nordic, PS5 x Discord, Dragon Ball: Sparking! Zero, Super Monkey Ball Banana Rumble.

2024.06.14.
4

Summer Game Fest: információ-morzsák

Dragon Age: The Veilguard. Gears of War: E-Day. Astro Bot. Perfect Dark. LEGO Horizon Adventure. Phantom Blade Zero.

2024.06.13.
9

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==