Totally Reliable Delivery Service

kevinyCsángó Kornél2021.04.01. 12:23

Van egy játék, amit kifejezetten április elsejére (érted, április 1. - kiknek a napja, vajon kiknek?) datálnak és dedikálnak. Tavaly szélesebb körben, most idén Steamen debütált. Szerinted mi az ami kisülhet ebből? Látom magam előtt a lelki szemeimmel: már fogod a fejed. Ah, egy újabb céltalan indie szutyadék. Az egér pointer megközelíti a jobb felső sarokban levő X-et, gyorsan kattintasz és meg hiába körmölök még néhányezer karaktert, hogy megpróbáljam árnyalni a képet. Pedig a Totally Reliable Delivery Service-en bőven van mit árnyalni.

Ha esetleg van egy afféle furcsa perverziód, hogy megpróbálnád komolyan venni a játékot (semmi baj ha nem, a készítőit se motiválták ilyen hülyeségek) akkor röviden: ez egy postás szimulátor, odamész a csomagautómatához, kiveszed (valahogy) a dobozkát, majd meghatározott időn belül el kell juttatnod egy másik pontba. Ha extra spicy deluxe perverz vagy, akkor különféle kihívások elé is állíthatod magad, hogy nehezített terepen, törékeny csomaggal abszolváld a küldetést, de tökéletesen tudom: ennyire bolond még április elsején sem leszel. Mégis, akkor mit kéne árnyalni ezen a Death Stranding lite-on és miért nem zárhattad be a cikket, kérhetted vissza a pénzed és az elpocsékolt két percedet majd felejthetted el ezt az egészet a francba? Nos, leginkább azért, mert van ennek a bolondériának egy többjátékos módja is, amikor a kedves postás pajtások lepottyannak erre a nyílt világú senkiföldjére és akkor elszabadul a totális elmebaj.

Praise the sun, bolondok!

Reptile, Harakyen és keviny, a három amigo, erőteljesen egy olasz vízvezetékszerelőre hajazó, kövér, szomorú szemű karakterrel (mindhárom ugyanaz, persze - megváltoztathatnánk, de MINEK?) már a startvonalon áll. Arcukba villog a kis ikon, hogy itt a csomag, hol a csomag. Elindulunk, próbálom kiszedni az automatából (lehet le kellett volna nyomni a tutorial-t, a francba is!). Reptile-nak sikerül, de közben rájövünk, hogy ha a karakter mindkét kezét feltartja, akkor olyan gyorsan tudunk futni, hogy a városnak álcázott tereptárgycunami körül köröző trolibusznál is gyorsabbak vagyunk. A francba a csomaggal, lefoglalja az egyik kezemet, így nem tudok nekiverődni a céltalan trolinak, hogy utána bájosan lepattanjak róla. “Hé, srácok, szálljunk fel a buggy-ra!” - veti fel a tutit Harakyen. Persze, zseniális ötlet, hiszen így még hatékonyabban nem visszük sehova a csomagot - cserébe kipróbáljuk ezt a tükörre polírozott vezetés mechanikát. Nagy nehezen bepozícionáljuk a máriókat a buggy-ba, megindul a szerkezet, de hiába kapaszkodom, hamar lependerülök, majd töcögök a járgány után mint Dennis a komisz biciklije után kötött konzervdobozok. Akkor inkább megyek gyalog, süssétek meg, a feltartom mindkét kezemet úgyis lefutlak titeket. Pár másodperc után látom, hogy a buggy - valószínűleg a tökéletesen élethű vezetés mechanika eredményeként - az útmenti folyóba zuhan. Minimális káröröm mellett igazolva érzem önmagam.

Buggy offboarding

Aztán ahogy bandáztunk végig ezen a kietlen, de mégis sokszínű világon, belefutottunk egy csomó mókás járműbe vagy az esetleges soha be nem teljesülő csomagküldésünket elősegítő eszközbe (ágyú például - na ott tuti nem sérülne meg a csomag) - és bakker, mindet kipróbáltuk. Repültünk repülővel, rakétával sőt még léghajóval is. Ezutóbbi különösen emlékezetes volt, mert ahogy izegtünk-mozogtunk, sikeresen kipenderültünk a kosárból, majd egymás valagában kapaszkodva próbáltunk visszajutni - szerinted sikerült?

Hello, helicopter

A nap végén egyetlen csomag sem került kézbesítésre, mégis remekül szórakoztunk - addig a pár óráig, amíg ki nem fogyott az őrület üzemanyaga. De addig viszont egyfolytában vigyorogtunk, nevettünk, néha még hangosan vokalizáltunk is. Mivel tudnám tetézni ezt az egészet? Például, hogy ezt most mindenféle különösebb erőlködés nélkül megnyerheted. Dobj egy kommentet, majd rebegj el egy imát a házi robotmajom oltárod előtt: ha szerencsés vagy, hamarosan te is felszánthatod ezt a világot. Mindennel is. Boldog bolondozást!

Pontosan
6
Platform: PC (tesztelt), PS4, X, Switch | Kiadó / Fejlesztő: tinyBuild | Megjelenés: 2021. április 01. - Steames megjelenés | Ár: 15 Eur (kb. 5500 Ft)

NYERD MEG!
HÁROM DARAB STEAM KÓDOT SORSOLUNK KI!

Nincs más dolgod, mint hogy kommenteld a cikket, és máris bekerülsz a szokásos sorsolási kalapba. A Totally Reliable Delivery Service-ből három darab Steam kódot gyűjtöttünk nektek - ezeket nyerhetitek meg most a Gamer365 április elseji játékában. Kommentelési határidő: Húsvét hétfő (április 5.) 16:00!

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

Age of Empires: Fan Preview összefoglaló

Az idén megjelenő negyedik rész bemutatója mellett egyéb finomságokat is kap az AoE-közösség!

10 órája
3

Sugiyama 90!

A videojáték történelemnek vannak legendás, megkerülhetetlen alakjai. Koichi Sugiyama vitathatatlanul egyike ezeknek. Az elképesztő karriert befutott komponista, akit a szélesebb videojátékos közönség a Dragon Quest sorozat zeneszerzőjeként ismeri. A 90 éves mester köszöntjük!

10 órája
13

The Fabled Woods

Egy szépséges erdő, egy rejtély, RTX és DLSS - nagyjából ezzel reklámozza magát a The Fabled Woods, amely a horror-sétaszimek közé próbálja magát pozícionálni. Szeretjük a horrort, szeretjük a sétaszimeket - ideális talajon próbál megállni tehát a játék. Teszt!

1 napja

Érdekel a TimeSplitters 2 modern konzolokon?

A mai naptól megpróbálhatod végigjátszani - "csak" a Homefront: The Revolution kell hozzá!

1 napja
13

Optimus Prime feláll, a szájak tátva maradnak

A Hasbro következő nagy dobása megdobbantotta a geek szívünket.

1 napja
10

A Resident Evil Village térképétől te is lehidalsz

Mesebeli ábrázolásban éled fel a Falu és környéke a Resident Evil VIII legutóbbi screenshotján!

1 napja
4

Epic Games Store: információ-morzsák

Hány regisztrált és aktív felhasználója van? Hol érhető el? Mennyi játék található meg rajta. Na és a lényeg: mennyire nyereséges mindez?

1 napja
8

Sonic Colors Remastered?

Szivárogni kezdett a kék sündisznó bő tíz évvel ezelőtti kalandjának felújítása. Te még emlékszel arra, amikor először láttál wispet?

1 napja
5

A PlayStation csak a blockbuster címekről szól?

The Last of Us Remake készül? Soha nem lesz Days Gone 2? Jason Schreier újabb érdekes írással jelentkezett a Sony belsős stúdióinak mélyéről.

2 napja
43

Super Meat Boy Forever: a második kör

Egy bő évtized után éledt fel a húsfiú tavaly év végén. Most viszont visszatér oda, ahonnan elindult. Érkezik a PlayStation és Xbox változat.

2 napja

Say No! More

Egy igen érdekes kombinációt szállít a Studio Fizbin, Lux Games és a Thunderful triója. A Say No! More-hoz hasonlót garantáltan nem láttál még. Hogy kerül a Virtua Cop és Maurice Moss egy asztalra? így!

2 napja
2

Apex Legends: játékos háború, háborús játékok

Jövő héten új eventtel köszön be Mad Maggie és 5 új játékmódot is hoz magával.

2 napja

Wonder Boy: Asha in Monster World bemutató

Szűk két perces bepillantás a szörnyek harmadik dimenzióba átemelt világába. Érkezik az 1994-es epizód felújítása.

2 napja

NEO: The World Ends with You megjelenés

Tizennégy év után visszatér a Kaszás játéka Tokió utcáira egy új csapattal. Immár három dimenzióban, három platformon.

2 napja

The Fermi Paradox: narratív sci-fi stratégia PC-re

Egy fő kérdés foglalkoztja az univerzumot: hol a fenében van mindenki?

3 napja
1

Hupikék Törpikék: négy Smurfs játék készül

Hókuszpók hurkatöltőjében négy cím is be van tárazva - ebből az első még idén érkezhet.

3 napja
5

Hot Wheels Unleashed: gameplay bemutató

Bő félórás élő műsorral készült az olasz stúdió a játék gameplay leleplezésére. Információ-cunami és kellő mennyiségű gameplay érkezett!

3 napja
3

Szeptemberre csúszik a Deathloop

Még egy picit várni kell az időhurkos bérgyilkolásra.

3 napja
7

No More Heroes III: felzárkóztatás

Véget ért a No More Broadcasting 5.1 GHm műsora, hosszabb múltidézést és egy maréknyi új jelentet is kaptunk.

3 napja

Outriders

A People Can Fly csapata is kipróbálja magát a looter-shooterek műfajában, a szolgáltatás alapú modell helyett azonban egy komplett csomagot kínálva. Csatlakoztunk a pionírokhoz, hogy meglássuk, Enoch veszélyes világa vajon kincset tartogat-e.

3 napja
21