zsombee
zsombee | 2015.11.28. | 3

kedvenc filmjeim 50-1

Összekaptam magam, és bepötyögtem a lista második feléhez tartozó kis gondolatokat is. Itt is azért eléggé mainstream a határvonal, amikről nem hallottam innen-onnan hogy kifejezetten jó filmek, azokra általában nem fecsérelem az időmet, úgyhogy nyilvánvalóan az ízlésemben valamennnyire tükröződik az IMDb-s, rym-os irányvonal. Rengeteg film van, amik nagyon érdekelnek de még mindig nem láttam, és rengeteg rendező van, akik teljesen kimaradtak (Tarkovszkij, Begman, Eisenstein, Kurosawa), pedig nagyon érdekel a munkásságuk. Na mindegy, a nagyjából szűk ezer filmből, amit eddigi nem túl életem során láttam ezt sikerült összekaparni, remélem így is találtok ezt-azt, ami felkelti az érdeklődéseteket.

zsombee | 2015.11.22. | 15

unalmas kedvenc filmjeim lista nr. 3/1, 100-51, part 1, ilyenek

Harmadik éve írogatom ezeket az összegzéseket, hogy aztán két hónap múlva lássak egy rakat olyan filmet, amiknek helye lenne a listámon, úgyhogy törlöm az egészet egy életre, hogy aztán következő ősszel újraírhassam. Nyilvánvalóan ennek is ez lesz a sorsa, rengeteg olyan kiemelkedő alkotás van, amit nem láttam, sőt azért minden évben be is esik egy-egy amit ha a kedvenc tízesbe nem is, de azért egy legjobb 50-100-ba kényelmesen beilleszthetek. De hát gondolom miért ne, akit idegesít az max ignorálja, aki pedig végigpörgeti talán talál olyan darabot, ami felkelti az érdeklődését, és így kellemes élményeket szerezhet magának. Az objektivitás olyan sokat most nem vet a latba, csak azért nem kerül a listára semmi, mert tudom, hogy illene, hogy itt legyen. Úgy döntöttem, hogy most kettébontom a wall of textem, lesz elég olvasnivalótok így is egyszerre. Szóval ja, kellemes szemezgetést.

zsombee | 2015.04.01. | 16

DVD gyűjtemény - egy év termése

Multishootnak volt egy gyűjteményes blogja pár hónapja (ha kimaradt, akkor csekkold), főleg az a bejegyzés inspirált arra, hogy én is közzétegyem a sajátomat. Pontosan tavaly ilyenkor, 2014 áprilisában vettem meg "tudatosan" az első lemezemet, és azóta kisebb-nagyobb kihagyásokkal azért rendszeresen vásárolgatom őket, ha van egy felesleges ezresem. Arra, hogy miért pont DVD-k nem nagyon szándékozom most kitérni, a lényeg, hogy gyermekkoromat a PS2-DVD lejátszó-kistévé hármasában éltem le, így erős nosztalgikus szálak kötnek a kifutóban lévő adathordozóhoz. Nincs olyan sok filmem még, mint multishoot kollégának (jelenleg valamivel 80 felett), de talán jövőre ilyenkor már még egyszer ugyanennyiről írhatom nektek az aktuális bejegyzést. Ja és spoiler: sok kép lesz, mobilnettel anyázóktól elnézést.