Trishtan
Terminator. Resistance bemutató Trishtan | 2019.11.29.

Terminator. Resistance bemutató

Valahol szomorú, hogy több mint két évtizede nem készült JÓ Terminator játék. Pedig a franchise-ben hatalmas potenciál van, akár a jövőbeli háborút akarná egy csapat digitálisan prezentálni az élőszövet a fémvázon tematika rajongóinak, akár valami jó kis időutazós thriller-kalandjátékot hoznának ki a témában. Ez utóbbi tuti instant siker lenne, elvégre a filmek rajongói a mai napig az első kettő részt imádják a legjobban a bennük szereplő tematika és annak tökéletessé csiszolása miatt. Elvégre ki nem szeretne egy jövőből érkező elpusztíthatatlan gép elől menekülve parázgatni. Sajnos az eddigi játékok nagyrészt a jövőbeli háború poklát próbálják meg közelebbről megmutatni (ami azért szintén elsülhet még jól is, a '90-es években nálunk nagyot menő nem eredeti „Halálosztó” regények is nem ok nélkül ezt a csontot csupaszították a végletekig). Ettől a tematikától pedig nem kíván elrugaszkodni a frissen megjelent Terminator: Resistance sem, amit a rosszemlékű Rambo: The Video Game készítői követtek el, így semmi jóra nem számítva ültem le elé. Hogy aztán a rettenetes B kategóriás megvalósítás ellenére meglepően jól szórakozzam.

Shenmue 3 Trial próbakör Trishtan | 2019.09.30. | 7

Shenmue 3 Trial próbakör

Szépen süt a nap, csicseregnek a madarak, Shenhua valamilyen sebhelyes arcú férfi miatt aggódik csengő hangján, Ryo Hazuki pedig a maga szokásos módján, egy darab fa érzékenységével és a Microsoft Sam-es hanglejtésével közli, hogy nem kell félni, meg fogja találni a delikvenst. Azért jó érzés, hogy van, ami közel húsz év alatt sem változik. A Shenmue 3 kickstarteres demója már az első percekben olyan, mint amit az első két részben megszokhattunk hangulat szempontjából, na de a többi része is felér a nagy elődökhöz? Lentebb kiderül.

Trishtan | 2014.12.16. | 2

Kalandos karácsonyi nyereményjáték

Az AG-n évente kétszer szoktunk nagyobb nyereményjátékot rendezni, ezek közül a karácsonyihoz érkeztünk most el.

Harc az Ankh-Morpork feletti uralomért Trishtan | 2014.11.01.

Harc az Ankh-Morpork feletti uralomért

Mint a Korongvilág nagy rajongóját, teljesen meglepetten ért, hogy létezik több társasjáték is a témában (csak a regényekről, a filmekről és a kalandjátékokról tudtam). Ezek közül pedig az egyik legérdekesebbet, Ankh-Morpork cselvetéssel gazdag városába elkalauzolót vettük górcső alá Norbival és Tomsessel.

Kalandjátékokról beszélő fejek Trishtan | 2014.07.10. | 1

Kalandjátékokról beszélő fejek

Megszámlálni sem tudom, hány éve vagyok tagja az oldalnak, de eddig leginkább csak olvastam a rajta található tartalmakat, mintsem aktívan hozzáadtam volna hozzájuk bármit is (azért pár kommentet szültem a topikokban). Talán itt az ideje ezen változtatni.