[E3] Xbox és Bethesda Games Showcase összefoglaló: évek óta legjobb formáját mutatja a Microsoft

Xbox és Bethesda Games Showcase összefoglaló: évek óta legjobb formáját mutatja a Microsoft

StingerCsere Krisztián Gábor2021.06.13. 15:17

A pandémia sújtotta egy évben a Microsoft láthatóan készült az E3-ra és az őszre is, így a következő évszaktól kezdve eléggé felpörgetik a eseményeket a redmondiak az Xbox rajongók háza táján. A közel másfél órás show az utóbbi évek legerősebb Microsoft jelenléte volt, remek játékokkal, sok exkluzív címmel egyetemben - és akadtak közte újak is szép számmal, melyek közös tulajdonsága, hogy szinte kivétel nélkül day1 kerülnek be a gamepassba, vagy a cloud gamig funkcióba. Lássuk hát!

A show-t Todd Howard nyitotta, s elmondása szerint huszonöt év után új univerzumot építenek, amely bármely eddiginél nagyobb lehet: a sokak által várt Starfield, az új epikus scifi egy rövid teaser trailerben tette tiszteletét, felfedve néhány infómorzsát a settingről, valamint a megjelenésről: 2022. november 11-én hussanhatunk a galaxis felfedezésére.

A GSC játéka, a Stalker folytatása már többször szóbeszéd tárgya volt, most egy vaskos gameplay ízelítőt is kaptunk belőle: konzol launch exkluzív, 4k 60FPS, raytracing címszavakkal támad. A Warner Bros és a Turtle Rock Studios új játéka (a Left 4 Dead alkotóitól) egy baseball ütős és fegyveres insta-zombihent, feszes tempójú kooperatív játékmóddal, és további érdekesnek tűnő megoldásokkal, mint amilyen a swarm mode pvp, vagy a épp human vs. zombie felállás. A játék neve Black4blood, és szinte mint minden, day1 gamepass-ban is elérhető lesz, október 12-étől.

Láthattuk az Avalanche studios új koop és open world játékát, a ‘70-es évek stílusában érkező Contraband-et, amely szintén Xbox exkluzív és PC/konzol gamepassba is várható. Szintén hangulatos trailerrel érkezett a kegyvesztett Johnny Depp-féle Jack Sparrow és a teljes Karib Tenger kalózai kompániát felsorakoztató vadonat új Sea of Thieves kiegészítő, a The Pirates Life, amely június 22-én lövi célba magát - természetesen a Sea of Thieves tulajdonosoknak ingyenes bővítésként lesz elérhető.

Láthattunk pár villanást a teljes Yakuza sorozatot felvonultató Gamepass jelenlétből, amely mellé csatlakozik a Yakuza: Like a Dragon is, méghozzá mostantól - fel sem ocsúdtunk a bűvöletből, a DICE is berobbantotta a maga Battlefield 6 beszámolóját, amelyben egy pre-alpha ingame footage 128 játékos részvételével készült összefoglalóját tekinthettük meg - tetőtől-talpig vörösben, a homokvihar kellős közepén. Az “ever changing” szlogennel érkező új Battlefield 2042 október 21-én érkezik.

Megmutatta magát az Annapurna Interactive új játéka, a Twelve minutes is, amely egy interaktív időhurkos trailer olyan voice actorokkal, mint Willem Dafoe vagy Daisy Ridley. 2021. 08.19-én érkezik, időszakos konzol launch exkluzivitással Xboxra. Tiszteletét tette végre a Double Fine régóta készülő Psychonauts folytatása is, amely augusztus 25-én lopózik be a játékszobába bohóckodni - valószínűleg a legendás fejlesztőcsapat utolsó multiplatform megjelenéseként.

A Bethesda az újonnan érkező címei mellett a jelenlegi húsz mellé további tíz legendás játékát pakolja fel gamepassba, így a érkező falloutokkal együtt már harmincra hízik a felhozatal, ráadásul ezek mindegyike XSX/XSS enhanced, sőt! A régiek mellett az aktuálisak közül is számos ponton javítottak a minőségen, a 2016-os Doom például mától 4k/60FPS vagy 120FPS üzemmódban is képes futni. A Skyrim novemberi tíz éves szülinapjára az Elder Scrolls community több rendezvényt is eseményt is szervez, a Bethesda pedig az Elder Scrolls Online XSS/XSX bővített verzióját hozza el az Xbox portfolioba, amely GP-be cloud gamingbe és PC-re is várományos, természetesen. Az Elder Scrolls: Blackwood (már 18 millió előfizetőnél jár a legendás online MMORPG) késő ősszel válik elérhetővé a redmondiak platformján.

A Fallout 76 is kiegészítőkkel gyarapszik, érkzik a Fallout Steel Reign július 7-én (ingyenes a Fallout 76 tulajdonosokjnak) illetve a Fallout Expeditions: The Pitt, 2022-ben. Két konzol launch indie játékkal folytatódott a show: egyik a Party Animals nevű bohókás kooperatív pofozkodás, amely rokkercocával és menőkrokival 2022-ben tör majd Human Fall Flat és Smash Bros magasságokba. A másik a Somerville, amely Jumpship új játéka és egy Kentucky Route Zero jegyeket viselő rendkívül hangulatos de nyomasztó tónusokkal operáló menekülős-felfedezős survival játéknak tűnik. 2022-ben várható.

A sokak által várt HALO szegmens előtt életjeleket mutatott az Xboxos Hades is: a tavalyi év egyik legjobb játéka várható volt, hogy a zöldeknél is felbukkan - így is lett, augusztus 13-án indulhatunk kalandozásra az aprítás bajnokával. Ezt követően a 343-as Bonnie Ross vezette fel a Halo: Infinity-t, amely Master Chief valaha volt legnagyobb és legveszélyesebb kalandját hozza el: a Halo saga következő fejezetében Chief nem lesz egyedül a harcban, az újként funkcionáló hookshot mellett segítője is akad - úgy tűnik, Cortana (egyelőre) a múlté, új szerelem van kialakulóban - mindenesetre a rendkívül hangulatos trailer mellé érkezett még egy, amely a multiplayert helyezi előtérbe. A Halo Infinite a valaha volt legnagyszabásúbb Halo játék lesz, 2021 ünnepi szezonban számíthatunk az érkezésére.

Chief után A Blizzard izzította a vasat: A Diablo 2: Resurrected még mindig állati jól néz ki, a 4k/60 FPS, a cross multiplatform, a remaszterelt látvány és a 8 fős koop megtette a hatását. A Blizzard még mindig ért a cinematic-hoz, Tryael pedig továbbra is a legmenőbb harcos angyal. A Focus Home Interactive egy kisebb bombácskát dobott le azzal, hogy fellibbentette a fátylat a Plague Tale: Requiem c. folytatásról, amely egy rendkívül hangulatos és látványos kedvcsinálóval borzolta a patkányfóbok idegeit. 2022-ben érkezik.

Rokkercsirke és huligánok akcióban: durrantott a Ubisoft is - sorban már hatodszor sírnak a távolban, a játékmenet pedig követi a klasszikus sorozat stílusjegyeit. A Far Cry 6 júliusban érkezik Xboxra (és minden másra is természetesen). A sok golyó után egy újabb indie cukorka: érkezik a Slime Rancher folytatása, a Monomi Park színorgia játéka 2022-es rilízt céloz meg - kicsit korábban érkezik egy másik időszakos konzol launch exkluzív sportjáték, a Shredders, amely 2021. decemberében csatol fel snowboard deszkákat a papucsunk helyett.

Az Atomic Heartról is hallottunk korábban, most legalább mozgásban is lehetőségünk volt megfigyelni a Mundfish új játékát, amely egy roppant érdekes kedvcsinálóval, öreg nénikével és merőkanállal agyabugyált bajszos androidokat. Őt egy szintén konzol launch exkluzív pixelart követte:A Replaced elképesztően hangulatos kedvcsinálója igazi ‘80-as évekbeli illatot áraszt - sajnos csak 2022-ben játszhatunk vele.

Az Obsidian és az Xbox Game Studios közös projektje, a The Shroom & Doom update címmel fémjelzett Grounded töltelék június 30-án támadja be a hátsó kerteket a szentjánosbogarak fényárnyékában támadó varázsgombákkal együtt. Kiváló felüdülés lesz a két héttel korábban vállalt imposztorszerepünk levetkőzésére, az Among Us xboxos verziója 15 playeres lobbikkal és 3 tégla opcióval együtt június 15-én lesz letölthető.

Az 505 Games gondozásában megjelenő Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. c. klasszikus 2D/3D jrpg 2023-ban, a Rising mellékszála 2022-ben érkezik - még szerencse, hogy a Cyberpunk alternatív dimenziója, a tetszetős The Ascent még idén, július 29-én kibernetikus koktélozásra invitál bennünket. Ha viszont a történelmet élnénk és írnánk újra, október 28-áig kell várnunk, ugyanis az MS exkluzív Age of Empires 4 október 28-án nyitja csak meg kapuit.

A show utolsó szegmensét egyértelműen az exkluzív címek uralták: Váratlan bombaként robbant a stílusához hű The Outer Worlds 2 bejelentése is: a két évvel ezelőtti szezon legjobb RPG-je, az Obsidian akció-szerepjátéka folytatást kap - az új, piszok hangulatos trailer alapján Xbox/PC exkluzív cím, megjelenési dátuma egyelőre nincs.

Gyönyörű látképekkel támadt újfent a Microsoft Flight Simulatorja, amelynek látatlanban is odaítéljük “a legrealisztikusabb játék a Földön” címet. Döbbenet,ahogy kinéz, a 4k real footage-ből összevágott ajánló Július 27-én az Xbox platformot is betámadja, ősszel pedig a Top Gun Maverick című vadászgépes expanziót is közszemlére bocsátja - ingyenesen.

… és akkor berobbant a Forza Horizon 5. A Playground játékára jogos a terepversenyek Flight simulatorja kifejezés, amellyel nem titkoltan el is happolta a valaha volt legszebb árkád autóversenyes játék címet is. Elképesztő a mexikói látványvilág, a kocsik mozgása, a 4K és a raytracing együttes jelenléte - a kerekek istenének open world full nextgen epizódja november 9-én érkezik - mialatt a Turn10 lázasan dolgozik a Forza Motorsport következő epizódján.

A konferencia erős lineupját a show végén felbukkanó Phil Spencer zárta, aki hálás köszönetet mondott a rajongóknak, a fejlesztőknek és mindenkinek, aki csak az Xbox branden valaha is dolgozott. A Microsoft dedikáltan konzolos jelenléte idén húsz esztendős, ennek örömére pedig egy vadonat új, szintén Xbox exkluzív IP-vel búcsúzott, nem is akármilyennel! A robotkutyis döghentelős lövölde, a Redfall egy igazi Vámpíros szatíra - a cgi trailer nagyon intenzíven diktálta a tempót - hamarosan (2022) kiderül, milyen lesz a Microsoft új üdvöskéje mozgásban, amely a korábbi Prey és Dishonored csapat keze munkáját dícséri.

Szép, kerek show kerekedett ki az idei E3-as briefingből. Aki a showra kíváncsi lentebb megtekintheti, a fenti beszámolóból hiányzó trailereket pedig a főoldalon keressétek.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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

Aranylemezen a F.I.S.T. Forged in Shadow Torch!

A kínai fejlesztők által hegesztett ígéretes dieselpunk metroidvania szeptemberben érkezik a PlayStation gondozásában.

10 perce

The Chameleon - vissza a PSX korszakba

40 perce

Rekord negyedévvel indította a Sony az új üzleti évet

Az iparágban senki nem produkált még ilyen erős negyedévet ebben az időszakban: a PS5 tovább szárnyal, a PS4 ugyanakkor egyre inkább leköszönőben van.

5 órája
8

Activision Blizzard: visszaesés, csúszás és újabb távozó

A Blizzard elnökének távozását követően megérkezett a kiadó negyedéves üzleti jelentése, amely jó és rossz hírekkel is szolgált.

5 órája
6

Game Pass: augusztus első érkezői

Díjnyertes roguelike szerepjátékok. Pihentető logikai címek és némi extrémsport. Többek között ezzel bővül hamarosan a szolgáltatás!

23 órája
12

Távozik a Blizzard elnöke

Az elmúlt hetek botrányai után J. Allen Brack távozik a vezetői posztról, helyét Jen Oneal és Mike Ybarra veszik át.

1 napja
12

A Sony nemet mondott a McDonalds nem túl csinos PS5 kontrollereire

Különleges ajándékkal készült az 50. évfordulóra az ausztrál McDonalds - a gond csak az, hogy elfelejtettek engedélyt kérni.

1 napja
19

Újabb hihetetlen mérföldkövet léptek át a Grand Theft Auto V eladásai

A Take-Two bejelentette, hogy sikerjátékuk átlépte a 150 millió eladott példányt.

1 napja
4

Minden eddiginél nagyszabásúbb játékon dolgoznak az Astro Bot fejlesztői

Elindult a Team Asobi honlapja, amely belengeti a stúdió következő projektjét is.

1 napja
2

Heti megjelenések

2 napja
2

Aranylemezen a King's Bounty 2

Gameplay videót is kapunk a befejezett játékfejlesztés híre mellé.

2 napja
3

A világ és a tennivalók mutatkoznak be a Tales of Arise trailerében

A Tales of sorozat a következő epizód megjelenésére hangol.

2 napja
2

Iparági szakértő szerint a Cyberpunk 2077 nincs jó pályán a felemelkedéshez

A CD Projekt le van maradva a Cyberpunk 2077 gatyába rázásával.

2 napja
19

SkateBird: egy hónap még a keltetőben

A madaras-gördeszkás indie csoda csúszik egy kicsit.

2 napja

A Valve szerint a Steam Deck a bukott Steam Machine PC-k tanulságaiból nőtte ki magát

A sikerhez pedig kell a Linux támogatás és a Proton réteg.

3 napja
4

Life is Strange: True Colors - íme a kisváros

Bemutatkozik Haven Springs.

3 napja
2

A PC-s Game Pass előfizetők butább verziót kaptak a The Ascent-ből

De nincs ok az aggodalomra, a készítők már rajta is vannak az ügy megoldásán.

3 napja
9

Hivatalos támogatást kaptak a Half-Life 2 remasterén dolgozó rajongók

A HL2 Update készítői remasterelik az egész játékot.

3 napja
2

Hétvégi program: repüld be a klasszikus 3D kedvenceid pályáit, böngészőből

Mario, Zelda, Metroid, Final Fantasy, Counter Strike... noclip módban.

3 napja

Minden jel szerint jövő évre csúszik a Horizon Forbidden West megjelenése

Hivatalos bejelentés még nem történt. De csak idő kérdése valószínűleg.

4 napja
30