Érdekel a TimeSplitters 2 modern konzolokon?

WarhawkLusztig Zsolt2021.04.10. 16:10

Indítsuk kicsit messziről ezt a sztorit! Még 2002-ben jelent meg a TImeSplitters 2, mely akkoriban kifejezetten nagy szám volt, őrületes pontokat kapott, imádta mindenki és nem is csoda, tényleg fasza FPS volt, olyan, aminek egy folytatásáért (vagyis a folytatásának a folytatásáért) még ma is sokan fél karukat adnák. A fejlesztő Free Radical Design még megcsinálta a harmadik részt (ez volt a Future Perfect) és néhány egyéb sikeresebb (Second Sight) és bődületesen rossz (Haze) játékot, majd néhány szerencsétlen esemény összjátékaként szép csöndben csődbe mentek.

Ekkor lépett közbe a Crytek, aki megvásárolta a csapatot, kaptak új székhelyet és új nevet, ők lettek a Crytek UK és olyan játékok fejlesztésébe segítettek bele, mint a Crysis 2 és 3, valamint a Warface. A balszerencse azonban követte őket és 2014-ben a Crytek is kénytelen volt bezárni ezt a stúdiót. Ekkoriban adták el a Homefront IP-t a Koch Mediának, majd a csapat is át lett az új kiadóhoz irányítva, akkor már Dambuster Studios néven dolgoztak a Homefront: The Revolutionon.

És hogy miért ez a hosszas előzmény? Azért, mert azt már korábban kiderült, hogy a 2016-ban megjelent (és sajnos szintén nem kifejezetten jó) Homefront játékba a fejlesztők belecsempésztek két pályát a TimeSplitters 2-ből, melyet a játék egyik utolsó pályáján egy arcade gépen lehet kipróbálni (illetve utána a menüből is elérhető lesz).

A dolog húsvét környékén vett egy érdekes fordulatot, mikor a játék egyik fejlesztője, az azóta a Ruston dolgozó Matt Phillips twitteren kikotyogta, hogy abban az arcade gépben nem csak két pálya van, hanem a teljes, natív 4K-ra remasterelt TimeSplitters 2! A csapat ugyanis egy ideig dolgozott ezen a remake-n, melyet sajnos már nem tudtak befejezni, viszont az elkészült anyagot betalicskázták a Homefrontba és jól eldugták. No de hogyan lehet megnyitni? Egy kóddal, ami, nem fogjátok elhinni, Phillips jegyzetfüzetében volt, amit odaadott egy havernak, hogy szivárogtassa ki, ő ezt meg is tette egy Discord szerveren, ahol csalónak nevezték és ki is bannolták és sajnos a füzet, benne a kódokkal is így az enyészeté lett.

Persze ha egy ilyen titokra fény derül, akkor az interneten azért akadnak szent őrültek, akik megpróbálkoznak a lehetetlennel és nekikezdtek kinyomozni, hogyan is lehet az easter egg játékot megnyitni. A próbálkozók között volt a nevesebb modder / hacker Lance McDonald is, aki elkezdte visszafejteni a játékot, csak hogy kiderüljön, hogy Phillips tweetjére válaszolva egy bizonyos Spencer Perreault (aki egyébként "civilben" vezető Xbox szoftverfejlesztő) már csütörtökön beírta a kódot!

Innen már csak egy kis idő kellett és mostanra eljutottunk arra a pontra, hogy Xbox One-n és PlayStation 4-n (valamint a jelenlegi generációs tesókon), illetve PC-n is megvan a módja, hogy bárki előhozza a játékot! Sajnos konzolokon ehhez több órányi "munkára" van szükség (értsd: el kell jutni a játékban egy bizonyos pontig), PC-n megfelelő fájlok megmókolásával ez felgyorsítható. Utána pedig már csak egy (vagy több) bonyolultabb kódsorozat kell és már mehet is a retro-móka! Fontos azonban megjegyezni, hogy ez tényleg egy fejlesztői easter egg és mint olyan, a játékban vannak bugok, de hé, még így is csoda, hogy egyáltalán van ilyenre lehetőség!

Ha te is ki szeretnéd próbálni, akkor itt található egy (angol nyelvű) leírás, valamint a PC változathoz a szükséges fájlok is. Konzolon pedig az alábbi gombkombinációk működnek:

(És hogy még jobban letegyük a hajunkat: Phillips állítása szerint ha valakinek valahogy sikerül két arcade gépet behackelni egy co-op pályára, akkor bizony el tudja indítani a TimeSplitters 2 multiplayer módját is!)

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon, vagy buymeacoffee platformon!

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

Days Gone - a PC változat

Bár a közönséget megosztotta, a Days Gone idővel szépen beépült a Sony elsővonalas exkluzív felhozatalába. A Bend játéka folytatja a sort a PC átiratok között, de még mindig kvázi az úttörők közé tartozik. Megnéztük, hogy mire elég ma egy gaming notebook, ha azzal az oregoni erdőkbe akarunk virtuális túrát szervezni.

5 perce

EDGE #359 pontszámok

A brit kollégák nem élvezték a falusi kalandot, az ismerős furcsa lények fotózását és a még furcsább idegen lények halomra lövését viszont annál inkább!

8 órája
6

Before Your Eyes

10 órája

Mario Golf: Super Rush áttekintő

Nyáron ismét gyepre lépnek az ismert figurák egy barátságos mérkőzésre, mutatjuk mire számíthatunk!

14 órája

Ratchet & Clank: Rift Apart aranylemezen

A dimenziókat átívelő intergalaktikus kaland elnyerte véglegesnek tekinthető formáját és megindult a tömeggyártás felé!

14 órája
2

Megalakult a Lightforge Games

Ismét egykori Epic Games és Blizzard veteránok csapódtak össze, hogy új fejezetet nyissanak a szerepjátékok világában!

14 órája

Final Fantasy XIV: Endwalker megjelenés

A tíz év epikus történetszálait lezáró új kiegészítőt a PlayStation 5 változat megjelenése készíti elő a hónap végén.

15 órája
2

Hades: érkezhet a PlayStation verzió

A koreai korhatár-besorolás rendszerében tűnt fel a tavalyi év egyik indie sikercímének PlayStation 4 változata.

15 órája

The Falconeer: átszáll új konzolokra?

Az Xbox Series X|S egyik apró exkluzív nyitócíme tűnt fel nemrég a japán digitális piacterek kínálatában PlayStation platformokra.

16 órája

Biomutant: így futnak a mutánsok

Minden platformra külön gameplay előzetest készített össze a fejlesztőcsapat, hogy pontosan tudd mire számíthatsz!

16 órája

Scarlet Nexus: demo érkezik

Egyelőre masszív előzeteseket vehetünk szemügyre, de alig pár héten belül próbakörre is csábít a brainpunk kaland.

16 órája
3

Cozy Grove

A Spyr Fox gyönyörű játékával nyugodabb vizekre evezünk: relaxáció, felderítés, barkácsolás és egy halottakkel teli sziget felfedezése vár ránk - a jó értelemben. Cozy Grove teszt.

18 órája
6

Heti megjelenések

22 órája
1

Podcast #202105

Itt van május podkesztje, énekszó és tánc köszöntse! Zeng és dalol az élet, szállj csak, zeneszó, ének, ébresszed a gamer népet!

2 napja
6

Régi SEGA sikercímek térhetnek vissza

Ez derül ki a japán cég üzleti jelentéséből.

2 napja
11

Folytatódhat a Ghostrunner

Mégpedig az 505 égisze alatt, dupla költségvetésből.

2 napja

Elstartolt a Mass Effect: Legendary Edition

A BioWare egy utolsó launch trailerrel ünnepel.

3 napja
12

Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack

3 napja
3

A Sony súlyosan odavág: huszonöt saját játék készül PS5-re

A jövőképről Hermen Hulst, a PlayStation Studios feje árulkodott.

3 napja
28

Lehet mégis menthetünk majd a Returnalban?

De ez az opció még nem most kerül implementálásra - olvasható ki a finn direktor szavaiból.

3 napja
11