Double Kick Heroes

kevinyCsángó Kornél2020.08.12. 23:00

Valószínűleg mindenkivel előfordult már, akit valaha az egészségesnél jobban homlokon smárolt a videojátékos múzsa, hogy támadt olyan ötlete/koncepciója, amit szívesen viszontlátna a kontroller másik oldalán. Nekem személy szerint az álmom egy ritmusjáték-beat'em up kombó, punkrock/grunge/metal zenei aláfestésekkel, 90-es évek settinggel - ezért is kaptam fel a fejem, amikor elém került a Double Kick Heroes, amely az álomjátékom egy részét szervírozza.

Sajnos nem mondhatjuk el, hogy a gitáros zenék akkora óriási népszerűségnek örvendenek mostanság - és ez a tendencia az eköré tematizált videojátékok számával is mérhető. Tíz éve még rendesen aratták a piacot a különféle Guitar Hero-k, Rockband-ek… majd a (zseniális, éteri, fantasztikus) Brütal Legend bukásával valami eltört. Nade a “dicső múlt” jelenben történő keserű mantrázásától még egyetlen rocksztár sem támadt fel: örüljünk az indie stúdiók térnyerésének és annak, hogy általuk a kevésbé mainstream műfajok is kapnak némi levegőt.

Amit kapsz, ha befizetsz egy menetre a Double Kick Heroes-al: egy klassz kis ritmusjátékot, melyben egy metal zenekart, de leginkább a dobosukat alakítod. A csapat izolálva a világtól nagyban próbál a debütáló fellépésükre, miközben kitör a zombi apokalipszis, hőseink pedig a színpadon realizálják, hogy a kedves közönség nem csak a zenét kívánja fogyasztani… Ilyenkor természetesen egy valamire való metal banda felpattan a nyitott tetejű csaj (és zombi) mágnes kocsijára, a lábdobokra rákötik a szériatartozék ágyút és kezdődhet a ritkítás.

Ez a gyakorlatban a következőképp néz ki: az alsó sávban érkeznek a partitúrák - abból is leginkább az adott dal lábdob témái, többnyire - és ha eltalálod a ritmust, akkor a kocsi gépágyúja tüzet nyit a zenekart kergető zombi (és egyéb veszedelmes entitás) hadseregre. Ha bénázol és elcsípnek a zombudsmanok, akkor megszívtad és kezdheted újra az adott pályát. Ez az alapfelállás, ahogy pedig halad előre a történet, úgy bővülnek a lehetőségek is. Például ha jól játszol és minden hangot egymás után jól eltalálsz, egyre komolyabb fegyverek állnak majd rendelkezésedre, aztán a többi dobtest is szerephez jut. És hát persze a sztori sem áll meg annyiban, hogy zombifikálódott a társadalom.

Ez többnyire tök jól működik, de azért van pár dolog, ami nem a legkifinomultabb. Kezdjük az elején a legtriviálisabbal: Switch-en (és bármilyen más kontrolleren) egyszerűen kényelmetlen dobolni. Eltekintve a sznobista megközelítéstől (dobolni csak akusztikus dobtesteken, minőségi cinekkel és állványokkal/pedálokkal lehet) - saját tapasztalataim azt támasztják alá, hogy legalább valami ütésérzékeny drumpad jó ha van a háznál, amikor az ember ilyenre adja a fejét. Persze ez - főleg konzolokon - nem igazán kivitelezhető, és ennek sajnos a pontosság (és ezáltal a jó pontok) az ára. A másik problémám, hogy az abszolválandó ritmusok a képernyő alján teljesen elrabolják a fókuszt a játéktérről, így az eseményekről jószerivel lemaradunk. Erre mondjuk kitalálhattak volna valami alternatívát.

Mindent összevetve a Double Kick Heroes egy igazán klassz kis ritmusjáték, remek zenékkel, (ilyen vendégelőadókkal, mint pl. a Gojira) szerethető, vicces szereplőkkel (és híres rocksztárok kameóival), zombis, világvége utáni szettinggel. Ha a fentiek közül legalább kettő elrabolta már a szíved, pattanj rá a vagány piros verdádra és rúgdald meg a lábdobokat: ne hagyd, hogy a többi testrészed is áldozatul essen.

8/10

Double Kick Heroes | Platform: PC, PS4, Xbox One, Switch (tesztelt) Kiadó / Fejlesztő: Headbang Club | Megjelenés: 2020.08.13.

Így hullik a xeno az Aliens: Fireteamben

Közel fél órányi gameplay bemutató a frissen bejelentett Aliens játékból.

11 órája
8

Apex Legends: kaotikus március

A Switch porttal együtt érkezik az új event. És hoz néhány komoly változtatást is.

24 órája

Ghosts 'n Goblins Resurrection

Arthur, a hős lovag egy domb oldalában, fa árnyékában, egy szál piros szivecskés boxeralsóban pihengette a legutóbbi (tizenpáréves) megmérettetése fáradalmait. Azonban az ördög soha nem alszik, így ismét van apropója a démonhentelésnek.

1 napja
7

Prinny Presents NIS Classics Vol. 1 - NIS klasszikusok egy helyen

Hé, dood! Az obskúrus kedvenceket ezúttal Prinny felvezetésével hozza be újra köztudatba a japán fejlesztő/kiadó.

1 napja
3

Disgaea 6: friss tartalmak, régi hősök

A bónusz tartalmakat pedzegeti a legfrissebb videós anyag a Disgaea hatodik epizódjáról.

1 napja
1

Elite Dangerous: így fest egy Odyssey küldetés

Izgalmas tartalommal bővül az Elite Dangerous - az Odyssey PC-s alfa fázisa március 29-én indul majd.

1 napja
1

Sea of Solitude: a magány tengere Switchről is hajózható

A Quantic Dream és a berlini Jo-Mei stúdió bejelentette, hogy az eredeti változathoz képest exkluzív funkciókkal és plusz tartalmakkal kibővített Sea of Solitude: The Director’s Cut mától elérhető Nintendo-Switch-re.

1 napja

Csúszik a Guilty Gear -Strive-

Sajnos késik a manga-anime stílusú verekedős széria legújabb része.

1 napja

Rhythm Doctor

A Rhythm Doctor egyik fórumbejegyzése egyetlen mondat: „Hogy lehet, hogy a space gombot megnyomva könnyekben török ki?” és ez az egyetlen mondat tökéletesen jellemzi a játékot, mely ha nem lesz az idei év egyik indie szenzációja, akkor nincs igazság a világban.

1 napja
3

Mail Mole

Carrotland low-poly világa ma megnyitotta kapuit mindenki számára, aki egy bájos, gyors és precíz platformerre vágyik.

1 napja
2

Nintendo Switch 7''-os OLED kijelzővel?

Csöndesen készül a Super Nintendo Switch? Egyes források máris érdekes dolgokat kezdtek pletykálni a konzollal kapcsolatban.

1 napja
18

After the Fall

Az Arizona Sunshine fejlesztőinek új játéka teljes cross-platform támogatású kooperatív opciót kapott. Meg egy új előre renderelt mozgóképet.

2 napja
2

I Expect You To Die 2 platformok

The Spy And The Liar alcímmel érkezik a virtuális valóság legjobb kémkomédiás, szabadulószobás logikai játéka. PlayStation VR platformra is.

2 napja
1

Zenith: The Last City

PlayStation VR headsetekre is érkezik a klasszikus japán szerepjátékok inspirálta MMORPG. Készen állsz egy újabb véget nem érő kalandra?

2 napja
1

Fracked

A remekül sikerült Phantom: Covert Ops megalkotói úgy néz ki PlayStation VR exkluzív fejlesztésébe fogtak. A kajakot sílécre cseréljük?

2 napja
1

Song in the Smoke

A Skulls of the Shogun és a GALAK-Z fejlesztői egy különleges túlélő kalanddal lépnek be a virtuális valóságba. Irány a kőkorszak?

2 napja

DOOM 3: VR Edition

6 PSVR bejelentés egyetlen nap? Ez a VR Spotlight, aminek első leleplezése rögtön a pokolba visz! Kiegészítőkkel megpakolva érkezik a rettegés.

2 napja
9

Echtra Games x Zynga

A Max Schaefer vezette veterán fejlesztőket felvásárolta a mobiljáték piacának egyik cápája. Konzolokra és PC-re vágynak ők is a jövőben.

2 napja

Game Pass: március első fele

Egy kis űrkaland kíséretében főleg sportjátékokkal bővül a szolgáltatás a következő napokban. Néhány komolyabb távozó is akad.

2 napja
21

Tonic x Epic Games

Az óriásvállalat kezébe került ezzel a tavalyi év egyik sikercíme, a Fall Guys: Ultimate Knockout is. Épül az Epic metaverzum!

2 napja
6