Double Kick Heroes

kevinyCsángó Kornél2020.08.12. 23:00

Valószínűleg mindenkivel előfordult már, akit valaha az egészségesnél jobban homlokon smárolt a videojátékos múzsa, hogy támadt olyan ötlete/koncepciója, amit szívesen viszontlátna a kontroller másik oldalán. Nekem személy szerint az álmom egy ritmusjáték-beat'em up kombó, punkrock/grunge/metal zenei aláfestésekkel, 90-es évek settinggel - ezért is kaptam fel a fejem, amikor elém került a Double Kick Heroes, amely az álomjátékom egy részét szervírozza.

Sajnos nem mondhatjuk el, hogy a gitáros zenék akkora óriási népszerűségnek örvendenek mostanság - és ez a tendencia az eköré tematizált videojátékok számával is mérhető. Tíz éve még rendesen aratták a piacot a különféle Guitar Hero-k, Rockband-ek… majd a (zseniális, éteri, fantasztikus) Brütal Legend bukásával valami eltört. Nade a “dicső múlt” jelenben történő keserű mantrázásától még egyetlen rocksztár sem támadt fel: örüljünk az indie stúdiók térnyerésének és annak, hogy általuk a kevésbé mainstream műfajok is kapnak némi levegőt.

Amit kapsz, ha befizetsz egy menetre a Double Kick Heroes-al: egy klassz kis ritmusjátékot, melyben egy metal zenekart, de leginkább a dobosukat alakítod. A csapat izolálva a világtól nagyban próbál a debütáló fellépésükre, miközben kitör a zombi apokalipszis, hőseink pedig a színpadon realizálják, hogy a kedves közönség nem csak a zenét kívánja fogyasztani… Ilyenkor természetesen egy valamire való metal banda felpattan a nyitott tetejű csaj (és zombi) mágnes kocsijára, a lábdobokra rákötik a szériatartozék ágyút és kezdődhet a ritkítás.

Ez a gyakorlatban a következőképp néz ki: az alsó sávban érkeznek a partitúrák - abból is leginkább az adott dal lábdob témái, többnyire - és ha eltalálod a ritmust, akkor a kocsi gépágyúja tüzet nyit a zenekart kergető zombi (és egyéb veszedelmes entitás) hadseregre. Ha bénázol és elcsípnek a zombudsmanok, akkor megszívtad és kezdheted újra az adott pályát. Ez az alapfelállás, ahogy pedig halad előre a történet, úgy bővülnek a lehetőségek is. Például ha jól játszol és minden hangot egymás után jól eltalálsz, egyre komolyabb fegyverek állnak majd rendelkezésedre, aztán a többi dobtest is szerephez jut. És hát persze a sztori sem áll meg annyiban, hogy zombifikálódott a társadalom.

Ez többnyire tök jól működik, de azért van pár dolog, ami nem a legkifinomultabb. Kezdjük az elején a legtriviálisabbal: Switch-en (és bármilyen más kontrolleren) egyszerűen kényelmetlen dobolni. Eltekintve a sznobista megközelítéstől (dobolni csak akusztikus dobtesteken, minőségi cinekkel és állványokkal/pedálokkal lehet) - saját tapasztalataim azt támasztják alá, hogy legalább valami ütésérzékeny drumpad jó ha van a háznál, amikor az ember ilyenre adja a fejét. Persze ez - főleg konzolokon - nem igazán kivitelezhető, és ennek sajnos a pontosság (és ezáltal a jó pontok) az ára. A másik problémám, hogy az abszolválandó ritmusok a képernyő alján teljesen elrabolják a fókuszt a játéktérről, így az eseményekről jószerivel lemaradunk. Erre mondjuk kitalálhattak volna valami alternatívát.

Mindent összevetve a Double Kick Heroes egy igazán klassz kis ritmusjáték, remek zenékkel, (ilyen vendégelőadókkal, mint pl. a Gojira) szerethető, vicces szereplőkkel (és híres rocksztárok kameóival), zombis, világvége utáni szettinggel. Ha a fentiek közül legalább kettő elrabolta már a szíved, pattanj rá a vagány piros verdádra és rúgdald meg a lábdobokat: ne hagyd, hogy a többi testrészed is áldozatul essen.

8/10

Double Kick Heroes | Platform: PC, PS4, Xbox One, Switch (tesztelt) Kiadó / Fejlesztő: Headbang Club | Megjelenés: 2020.08.13.

A Vicarious Visions beolvadt a Blizzardba

A Crash Bandicoot N. Sane Trilogy és a Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 felújítások fejlesztőcsapata mostantól a Blizzard saját projektjein dolgozik.

9 órája
8

A Tencent felvásárolta a Klei csapatát

A kínai óriás tovább terjeszkedik. Ezúttal a Don’t Starve és Mark of the Ninja játékokról ismert Klei Entertainment csapatát kebelezte be.

10 órája
1

Resident Evil 4 (Remake) átalakítás

Egyes információk szerint a kiadó nem volt elégedett az M-Two eddigi munkájával, így az elsődleges belsős csapatát állította a projekt élére.

11 órája
7

Xbox Live Gold: áremelés, aztán mégsem

A Microsoft csendben megemelte az Xbox Live Gold előfizetés árát - aztán a közösségi felháborodás miatt kapásból visszavonta az egészet.

14 órája
18

Humankind: avatárok és MI-k

A PC-s grand stratégia részleteiről fed fel friss dolgokat a legújabb fejlesztői napló.

23 órája

Games with Gold: februári kínálat

Egy egészen kellemes kínálat. Egy egészen kellemetlen áremelés mellé. Egy biztos: nem most válik ingyenessé a GOLD szolgáltatás. Sőt.

1 napja
21

The Medium: 9 rejtélyes furcsaság

Ha a Maw hátborzongató jelenlétét nem is érezzük egyelőre a hátunk mögött, a marketing anyagok elől már most sincs menekvés.

1 napja
2

Olija: történet a pixelek mögött

A Devolver Digital egy pixelart gyöngyszemet csapott le a Sony indie részlegének kezéről? Pár nap múlva kiderül!

1 napja
5

Sherlock Holmes: Chapter One

Hey, Detektívek! Csak egy tipp: a Frogwares hangulatos videó formájában válaszolja meg az eddig felmerült kérdéseiteket.

1 napja
1

Resident Evil Showcase

Nézzük csak: Resident Evil Village kedvcsináló. Előző generációs verziók. Megjelenési dátum. Gameplay villanások. Na meg exkluzív próbakör!

2 napja
53

Destruction AllStars: bemutatkozik a mezőny

Hősök. Ikonok. Legendák. A bajnokság résztvevőit az egész világ ismeri, szóval ideje, hogy mi is vessünk egy pillantást a színes társaságra.

2 napja
7

Apex Legends: komolytalan őrület

Kirobbanó előzetesen az új szezon.

2 napja
1

Team Ninja: tervek a jövőre

Lehetséges Nioh folytatás, Ninja Gaiden hírek, open world játék. Ezek vannak a stúdió tarsolyában.

2 napja
1

Odabenn: a magyar hangjátéksorozat

A hatvanas/hetvenes évek klasszikus rádiójátékait idézi meg modern köntösben az új magyar kezdeményezés. Hallgassatok bele!

2 napja
2

Új játékokon dolgozik a Valve

De hogy pontosan miken, arról természetesen most sem tudtunk meg részleteket.

2 napja
15

Curse of the Dead Gods: konzolos megjelenés

Unod a görög isteneket? Itt az új roguelike kaland egy folyton változó sötét templommal, csapdákkal és szörnyekkel.

2 napja
2

Encodya: euro point and click Neo Berlinben

Cyberpunk stílus, egy árva kislány és egy robot - vajon mi kerekedik ki ebből?

3 napja

Norco: új kaland a Raw Fury-nál

Furcsa sci-fi kalandjáték, bizarr, ámde méregerős hangulattal. Éljen a dolgok különös mivolta!

3 napja

A The Medium: Marianne képességei

A Bloober Team legújabb horrorjátékának különleges képességekkel rendelkező főhősnője megmutatja mire is képes. A PC-s hardverigényről is be tudunk számolni

3 napja
12

Atomic Heart: RTX bemutató

Látványos RTX és DLSS erődemonstráció a Mundfish és az NVIDIA együttműködésének hála. Megjelenési dátum mondjuk továbbra sincs.

3 napja