Amazon Luna: új versenyző a streamingben
Eddig 10 hozzászólás
ne5h
2020. September 25.
Friday 07:46


Miközben a Microsoft az xCloud egyre nagyobb előretörését igyekszik biztosítani, valamint a Google sem hagy fel a Stadia felzárkóztatásával, szélárnyékból beszállt a játékstreamelős "buliba" az Amazon is. A cég nemrég jelentette be ugyanis az Amazon Lunát, mely a saját szolgáltatásuk lesz, azonban némiképp egyedileg közelítik meg a témát. A Luna felhasználók ugyanis csatornákra fizethetnek elő, ahol különbözően válogatott játékokat érhetek el. A Luna+ például olyan címek egyvelegéhez ad hozzáférést, mint a Resident Evil 7, a Control, a Panzer Dragoon vagy az A Plague Tale: Innocence. De már a Ubisoft is csatlakozott a támogatók közé, az ő csatornájukon az Assassin's Creed Valhalla, a Far Cry 6, és az Immortals Fenyx Rising lesz elérhető, már a megjelenésük napján.

A Luna teljesen támogatni fogja a billentyűzet+egér párost, ahogy a hagyományos kontrollereket is, valamint lehetőség lesz egy Alexa-alapú irányítót is használni, mely "közvetlenül a felhőhöz csatlakozik, hogy akadálytalan irányítást biztosítson."A Luna 1080/60fps megjelenítést fog támogatni, azonban néhány "választott játék esetében" érkezni fog a 4K támogatás is. Ezen felül Twitch integrációt is kap, melynek keretében streameket nézhetünk a Lunán keresztül vagy a Twitch-en indíthatunk Luna címeket.

A Luna+ 6 dolláros havidíjjal fog indulni a korai hozzáféréses fázisban, a további díjazásról, illetve a többi csatorna (mint például a Ubisofté) árairól egyelőre nincsenek információk.

Az Amazon Luna jelenleg az amerikai felhasználók számára érhető el, ők jelentkezhetnek az early access hozzáférésért.

[5] xanax
Sep 26., Saturday 13:51 #10
Válasz Necroman Mk2 (#7) üzenetére
Valamit csúnyán elnéztél. A Stadiánál egyenként kell megvenni a játékokat, ~25-30ezer HUF árcédulával az alapdíjon felül. Nem egy túl barátságos modell.
[48] soliduss
Sep 26., Saturday 11:52 #9
Válasz herooftime (#6) üzenetére
Tudom.... de nagyon határeset a 7 col is szerintem.
[27] Rotten
Sep 25., Friday 21:28 #8
Válasz Necroman Mk2 (#7) üzenetére
Ingyenes lesz, akkor kell fizess, ha akarsz valami csomagot, amivel jár több játék is. De vehetsz játékot egyesével, teljes áron is.
Sep 25., Friday 21:20 #7
Szóval ha jól értem, akkor lesz egy havi 6 dolláros alapdíj, ami ad egy alapkínálatot, de ha mással is akar az ember játszani, akkor még extra előfizetéseket kell venni? Hát, ez nekem két szék között a pad alá eset, azaz még a Stadia is értelmesebb ennél, de majd a piac eldönti.
Tőkében mondjuk az Amazonnál sincs hiány, azaz ez tényleg a gigászok csatája.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
[20] herooftime
Sep 25., Friday 18:40 #6
Válasz soliduss (#5) üzenetére
Azért van switch/vita portoknál sokszor nagyobb szövegméret, kisebb fov ... meg alapból vita 5col, switch 6,2 col, a nagyobb mobilok is ma már a 7 colhoz közelítenek.
Most játszom: Grandia HD Switch, sakura wars1 Saturn Most olvasom: no game no life light novel global.bookwalker.jp
[48] soliduss
Sep 25., Friday 16:06 #5
pc-n oké... egy nagyobb tablet még oké. De egyszerűen vannak olyan játékok ahol egy mobil kijelző nagyon csökkenti a játék élményt.

Erre eddig nem is figyeltem... de múltkor Vita renmote play kapcsán rájöttem, hogy biza nem véletlenül vannak tipikus hordozható játékok.
[37] fr4231
Sep 25., Friday 13:19 #4
Ez egy sokkal eletkepesebb koncepcionak tunik.
PSN: fr4231_jp
[46] multishoot
Sep 25., Friday 12:41 #3
Már szimpibb, mint a Stadia.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[7] samus101
Sep 25., Friday 12:02 #2
KATT!
"Reach out and touch faith!"
Sep 25., Friday 10:06 #1
Arigatou Rotten.
I am such a B.A.