Resident Evil 3: újabb részletek és múltidézés
Eddig 12 hozzászólás
Gamer365
2020. March 06.
Friday 18:50


Az OXM márciusi kiadása közel 10 oldalon keresztül foglalkozott a Resident Evil 3 újragondolásának változtatásaival. Igyekeztünk a lényegesebb új információkat kivonatolni belőle, bár ezek jelentős része inkább az eredeti ismeretében lesz érdekes. Mindeközben a PlayStation Underground a Capcom producerével, Peter Fabiano-val ült le hogy összehasonlítsa az eredetit és az újragondolást. Lássuk mit tudtunk meg!

+ Nemesis a Resident Evil széria első ellenfele, aki még a biztonságosnak hitt “Safe Room” falai közé is beteheti a lábát. A fejlesztők Mr. X-et használták adatgyűjtésre ahhoz, hogy minél inkább félelmetesre és kiszámíthatatlanra programozzák nemezisünk. Persze így is lesz olyan fejezete és helyszíne a történetnek, ahová nem tud követni minket a halálos fenyegetés, de a fejlesztők nagyon sok energiát fektettek abba, hogy folyamatosan a hátunkon érezzük a tekintetét - még akkor is, ha az AI figyel rá, hogy ne akadjon folyton a nyomunkra. Az elpusztíthatatlannak tűnő ellenféllel való összecsapás sem felesleges azonban, hiszen ilyenkor értékes tárgyakat hagyhat hátra a feltartóztatása.

+ Raccoon City sokkal nagyobb lett, mint az eredeti felvonásban. Nem nyílt világú továbbra sem, de rengeteg opcionális utcával, boltbelsővel és akár teljes szabadon bejárható épületekkel bővült tovább a játéktér. A navigációt könnyíti az idővel megnyíló metro alagútrendszer, ami később csomópontként szolgál és a gyorsutazást is lehetővé teszi. Ezzel együtt rengeteg melléktevékenység is bekerült a játékba és egy erősen risk / reward alapú visszajárkálás a korábbi területekre.

+ A játék is sokkal taktikusabb lett. Nem csupán a limitált eszközkészletre kell odafigyelnünk, de például nem árt majd a kulcsfontosságú helyeken otthagyott robbanó hordókkal sem számolni. Az égbe repítünk vele néhány élőhalottat, vagy tartogatjuk a Nemesis elleni összecsapásokra? Jobb ha tisztában vagyunk azzal is, hogy a zombik mostantól eltérően viselkednek csapatba verődve - okozhatnak némi meglepetést. Az új helyzetfüggő kitérő mozdulatunk éppen ezért nagyon hasznos lesz.

+ A csapat egy sokkal érettebb és jelentősen kibővített történetet szeretne a képernyőre vinni, néhány komolyabb változtatással. Éppen ezért nem lesznek több szálon továbbvitt szituációk és Carlos sem kap külön kampányt - bár játszható karakter lesz Jill mellett.

+ Grave Digger valószínűleg kap majd néhány Tremors inspirálta jelenetet és a méretes pókok is visszatérnek. Ohh és Hunter Beta sem marad ki az újragondolásból természetesen.

Meggyőztek? Akkor már nem kell sokat várnod. A Resident Evil 3 (Remake) 2020 április 3-án jelenik meg PC, PlayStation 4 és Xbox One platformokra.

Mar 09., Monday 17:55 #12
Hát nekem sem lesz első napos vétel, a 2-vel ellentétben . Tyrant folytonos utánam loholása ott is baromi fárasztó volt, tényleg konkrétan a játékmenet harmada az összevissza rohangálásról szólt. Félek, hogy a 3-ban ezt a faktort ( számomra érthetetlen okokból) még magasabbra emelik.
Ráadásul Jill karaktere sem szimpi . Pedig a régi részeket imádtam.
Hát igen, öregszem...
Oly sok az ütni-való és oly kevés az idő!
[15] Joel1970
Mar 07., Saturday 23:17 #11
Imádom azt a játékmechanikát hogy állandóan üldöznek.Clock Tower-t is imádtam.
TENYÉSZBIKA VAGYOK!!!!!!!!!!!!
Mar 07., Saturday 13:25 #10
Mar szabit is vettem ki Pentekre h ki tudjam elvezni minden pillanatat.
There is only room for one Boss and one Snake... /// Xbox One GT: Durden LV426117 /// PS4 iD: Durden91
Mar 07., Saturday 9:46 #9
Válasz zaz (#7) üzenetére
Ismerős szitu.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[24] CeXzer
Mar 07., Saturday 7:04 #8
Válasz zaz (#5) üzenetére
Egyetértek. Bár a 2-ben a tyrant volt az egyik legjobb rész szerintem, de a legidegesitobb is. Kis mértékben nagyon tetszett, egész játékban nagyon nem. Ugyanakkor úgy rémlik a múltból, hogy a 3 tetszett a legjobban, szóval ki nem hagyom.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[73] zaz
Mar 07., Saturday 0:18 #7
Válasz theSickness (#6) üzenetére
Clocktower megvan? Kb Egy óra után basz*** am ki az Aritat a ps2 bôl!😃
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Mar 07., Saturday 0:12 #6
Válasz zaz (#5) üzenetére
Dettó. Utálom a megölhetetlen és folyamatosan kergető ellenfeleket. Nekem így ki is esik az előzővel együtt.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[73] zaz
Mar 06., Friday 23:40 #5
Válasz multishoot (#3) üzenetére
Elvoltam vele,de ez a kergetőzés nagyon nem az én műfajom! Aztán majd meglátjuk!
Anno végigtoltam,egy másodpercére nem emlékszem....
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[4] Saila
Mar 06., Friday 22:12 #4
Mikor jön már végre a demo???
psn id: asky84; xbl id: HunPotato84 nintendo id: HunPotato
[46] multishoot
Mar 06., Friday 21:43 #3
Válasz zaz (#2) üzenetére
Mé nem? A 2-t szeretted?
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[73] zaz
Mar 06., Friday 20:31 #2
Van egy olyan érzésem ,hogy nem fogom szeretni! Remélem tévedek!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[46] multishoot
Mar 06., Friday 20:06 #1
Nem hogy meggyőztek, de annyira várom, hogy el sem tudom mondani!!!!
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
Friss hírek

19 | Gamer365 podcast 2020 május - újratöltve

Távelérésből folytatjuk a podcast sorozatunkat. Olyan izgalmas témákat hoztunk megint, mint az Unreal 5 bemutató, és a hozzá tartozó jóslásaink. Emellett beszélünk egy kicsit a 2018-as God of Warról, az Uncharted 4-ről (ha már grafikai csúcsteljesítmény), szóba kerül a Ghost of Jucika, és a Snyder-vágás is.

781 | [Maradj otthon és nyerd meg!] UNDER NIGHT IN-BIRTH Exe (PS4)

Mindannyiunk életén nyomot hagy a jelenlegi helyzet. A felelős játékos otthon marad és pozitívan tekint a jövőbe, mi pedig a Gamer365-nél azon fáradozunk, hogy jó kedvvel töltsük együtt az időt, és ne lankadjon játékos kedv. Öt darab twin stick lövölde jön a sorban!

xbox1 13 | Gamer365 Podcast - Inside Xbox kibeszélő

Gőzerővel robogunk a nyár felé, nagyokat nyújtózkodunk a kis karanténunkban, miközben kint süt a nap és csipognak az xbox-ok. Önjelölt ludofilharmónikus podkesztránk pedig ezen apropóból menten színpadra penderült, hogy megvizsgálja, miként zendülnek az első tónusok az új gépből.

ps4 0 | PlayStation 5: megmutatják a jövőt!

4 | Megjelent a Shante and the Seven Sirens

Friss trailer is van hozzá, ragadós dallamokkal fűszerezve.

1 | Nyár végén jöhet a Crystal Chronicles?

Újabb Final Fantasy Remaster a sorban.

5 | Készül a Sonic mozifilm folytatása

Megerősített tény, nem csak infómorzsa a pletykatengerből.

17 | CD Projekt RED: 50 millió vaják a világban!

Kis lengyel regénysorozatból egy egész világot meghódító franchise.