Google Stadia: megtört a hosszú hallgatás
Eddig 20 hozzászólás
Gamer365
2020. January 29.
Wednesday 13:00


A Google bejelentette, hogy a Stadia Pro felhasználók február 1-től "ingyenesen" megkapják a Gylt és Metro Exodus játékokat előfizetésük mellé. Ezzel együtt azonban az eddig elérhető Rise of the Tomb Raider és Samurai Showdown kikerül a felhozatalból a hónap végével - aki január 31-ig hozzáadja a könyvtárához, az továbbra is plusz költség nélkül érheti el őket.

Véletlen egybeesés lehet, hogy a napokban rengetegen kritizálták az óriásvállalatot a kommunikáció hiányáért a különböző fórumok felületén. Egyes Premiere Edition vásárlók a 3 hónapos próbaidőszak meghosszabbítását várnák el és felhívták a figyelmet arra, hogy az elmúlt másfél hónapban egyáltalán nem bővült a Stadia kínálata, valamint új bejelentés sem történt - konkrétan valóban nem neveztek meg új címeket, csak 120 játékot, köztük 10 exkluzívat ígértek az év első felére.

Nincs pontos dátum a bárhonnan elérhető 4K streamingre, a valódi vezeték nélküli kontrollerhasználatra, a Google Assistant funkciók beépítésére, a Pixel sorozaton kívül eső telefonok támogatására vagy a Family Sharing élesítésére sem - többek között.

A Google csapaton belüli kommunikáció zavarát és szervezetlenségét jól prezentálja, hogy mindössze másfél órával a fenti bejelentés előtt a hivatalos Stadia twitter account egy felhasználó kérdésre elmondta, nincs információjuk arról, hogy a Rise of the Tomb Raider mikor kerül ki a Pro előfizetés kínálatából.

Ti minek tudjátok be a kommunikáció hiányát? Vihar előtti csend? Halva született ötlet? Elsietett start?

[12] nonkeat
Jan 31., Friday 15:48 #20
Start után így beállni...
Some are like water, some are like the heat Some are a melody and some are the beat
[20] herooftime
Jan 31., Friday 15:44 #19
Válasz axl (#18) üzenetére
Pont ez a bajom nekem is, bár a Wii shop chanelt rég lelőtték, de a wiimen ottvan az összes wiiware/virtual console játék, szóval fizikailag megvannak nekem ezek a digitális játékok amíg jó a konzol
Most játszom: Grandia HD Switch, sakura wars1 Saturn Most olvasom: no game no life light novel global.bookwalker.jp
[55] axl
Jan 31., Friday 12:24 #18
Válasz xanax (#17) üzenetére
Számomra pont a szolgáltatótól való ilyen szintű függés az, ami a legtaszítóbb az egészben, nem a kézzelfoghatóság hiánya.
I WλNT TO BELI3VE
[5] xanax
Jan 31., Friday 11:04 #17
Válasz herooftime (#15) üzenetére
Neked annyiban max, hogy kényelmesebb és kevesebb hardver gond.
Kiadóknak / szolgáltatónak éri meg jobban. Kalózkodás kizárása, árszabályozás, függesz tőlük, mint annak rendje. Amúgy jó konstrukcióval nem rossz dolog, de nincs még az a technológia a piacon, amivel rendesen működik.
[36] kiső
Jan 30., Thursday 20:39 #16
Válasz ZS0LTI (#14) üzenetére
Valószínűleg,de az még legalább tiz év. Remélem azért lesznek még hagyományos konzolok utána is, mert durcás leszek.
[20] herooftime
Jan 30., Thursday 15:14 #15
Válasz multishoot (#10) üzenetére
Miért vagy olyan biztos benne, hogy a jövőben jobban meg fogja érni folyamatos videostreamen játszani, mint letölteni gyorsan a játékot a jövőben már tökéletesen gyors hardverre?

Csak azért mondom ezt, mert a többszáz kilométer a jövőben is többszáz kilométer lesz.
Most játszom: Grandia HD Switch, sakura wars1 Saturn Most olvasom: no game no life light novel global.bookwalker.jp
[11] ZS0LTI
Jan 30., Thursday 14:11 #14
Eddig elég gyenge. De én szurkolok nekik, ez lesz a jövő.
[48] soliduss
Jan 30., Thursday 13:53 #13
Válasz xanax (#11) üzenetére
Az appstore és az android letöltésekből lehet levonni a következtetést mivel az app a konkrét menü... de megsúgom nem annyira sok...bár ha rákeresel akkor az a első heti letöltéseket nézték. kb 200-300 e
Jan 29., Wednesday 21:28 #12
Válasz priest (#8) üzenetére
Nem nevezném elsietettnek, de azt már rossz döntésnek, hogy az előfizetős modell mellett nem tették elérhetővé a beharangozott, ingyenes verziót akár csak FHD-ban is. Pedig az sokat nyomott volna a latba - persze értem, ha a szerverparkjuk erre nem állt még készen.

Hunk2: Szimpatikusabb is az előfizetéses modelljük, mint a Google "stream-áruház" ötlete.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
[5] xanax
Jan 29., Wednesday 20:25 #11
Azt nem reklámozzák, hány valós előfizetőjük van? Érdekes adat lenne, hányan vettek mondjuk legalább egy teljes árú játékot.
[46] multishoot
Jan 29., Wednesday 18:09 #10
Egyszer ez lesz a jövő, ebben biztos vagyok, de hogy ez jelenleg egy eszméletlen elbaltázott módon megjelentett szörnyszülött, az is tuti. A következő generációban hülyére fogja verni minden konkurencia, de addig van idő szépen életképesebbé tenni a koncepciót, és a következő utániban, akár még alternatíva is lehet.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[20] herooftime
Jan 29., Wednesday 16:15 #9
Válasz soliduss (#6) üzenetére
Nála nem olyan rossz, a washington postnál rossz, illetve talán kicsit egyénfüggő is, ki mennyire érzékeny a késleltetésre?
De szerintem az tíz év múlva sem lesz jobb hogy talán többszáz kilóméterre lévő szerverhez megy a gamepad jele, és onnan jön vissza a kép, olyan kábelen ami néha kevésbé néha jobban túlterhelt.

Én úgy látom hogy pont ugyanolyan helyzet van mint tíz éve az onlive-gaikai idején volt.
Most játszom: Grandia HD Switch, sakura wars1 Saturn Most olvasom: no game no life light novel global.bookwalker.jp
[10] priest
Jan 29., Wednesday 16:03 #8
Az biztos, hogy halva született (ezzel az üzleti modellel) és a start is elsietett - egyértelműen béta állapotban van a cucc, mégis kész termékként adják el. De, hogy ezeken mit segít a kommunikáció hiánya azt nem tudom... talán a támadási felületet akarják ezzel csökkenteni vagy tényleg azt se tudják, hogy mit csináljanak?
Forklifts never die. They're just missing in action.
[48] soliduss
Jan 29., Wednesday 15:24 #7
Válasz Hunk2 (#5) üzenetére
tolják csak... a Halo 5 végigjátszás is szerepel az idei terveim között
[48] soliduss
Jan 29., Wednesday 15:23 #6
van egy srác a psc-n aki aktívan használja a statdiát... ő múltkor még derülátó volt. A lag elhanyagolhatónak írta le... közel sem olyan rossz a helyzet mint egyes random felhasználüknál ( lásd Washington post Destiny 2 tetszt)

Viszont amit a google elkövetett az tipikus példája a hogyan ne vezessünk be valamit a piacra
[39] Hunk2
Jan 29., Wednesday 14:49 #5
Microsoft már most lenyeli keresztben a Stadiát, pedig az béta. A 4K nem hozza de a Stadia sem.
"Élni és élni hagyni"
[7] samus101
Jan 29., Wednesday 14:48 #4
Múlt héten próbáltam az xcloud-ot... Hát laggolt mint állat a multi a codban, szerintem stadian is hasonló lehet a helyzet... Jelenleg szerintem felesleges ez az online-streaming erőlködés, a fix hardware-t nem lehet kiváltani, az még odébb van...
"Reach out and touch faith!"
[8] reptai
Jan 29., Wednesday 14:37 #3
Válasz Saya (#2) üzenetére
Hat ketlem, hogy ez lenne a problema - a netflix se hozza az uhd bluray minoseget (ami egyebkent szinten atlag 50Mpbs, van nehany 80as), megis komoly alternativanak mondhato. Arazas, elerhetoseg, valasztek, illetve kisebb mertekben a latency, ezzel vannak gondok.

(Gaming szempontjabol, ha mar latency, nem a savszel az igazan erdekes a HDMI 2.1-ben, hanem a Quick Frame Transport)
[9] Saya
Jan 29., Wednesday 14:16 #2
De most komolyan. HDMI2.1 kellet a OneX -nek is, hogy menjen a 4K + HDR. Annak bizony 48Gbps a sávszélje. Értem én, hogy tömörítenek (veszteségesen), de hogy az menjen egy 100Mbps nettel (ami nem feltétlen elterjedt), ahhoz brutális minőségbeli visszaesés kell. Hát még egy 30Mbps neten. Egyszerűen nem komoly alternatíva a streaming.
[73] zaz
Jan 29., Wednesday 14:13 #1
Értelmezhetetlen az egész koncepció.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Friss hírek

7 | Gamer365 podcast 2020 szeptember - jövőbe tekintve

Podcast a felhőből, ismét online nyomultunk podcastországban - sajnos a koronás még mindig felülírja élő találkozós terveinket. De ez maximum csak a hangminőségben mutatkozik meg, ismét izgalmas témákat hozunk, a nextgennel a főszerepben.

88 | [Nyerd meg!] Untitled Goose Game (SORSOLÁS)

Dupla gágogó - Switch és PS4 platformokra nyerhetsz egy-egy Untitled Goose Game játékot, amelyet a szeptemberi frissítésnek köszönhetően kooperatívan is játszhattok! A játékunk külön fut a "maradj otthon" sorsolástól, így bátorítunk mindenkit az aktív részvételre! A felajánlott nyereményekért hatalmas köszönet illeti a Magnew csapatát!

44 | [Nyerd meg!] Sayonara: Wild Hearts (SORSOLÁS!)

Dupla dinamit - Switch és PS4 platformokra nyerhetsz egy-egy Sayonara: Wild Heartsot! A játékunk külön fut a "maradj otthon" sorsolástól, így bátorítunk mindenkit az aktív részvételre! A felajánlott nyereményekért hatalmas köszönet illeti a Magnew csapatát!

xbox1 54 | Doom Eternallal erősít a Game Pass

A Zenimax-akvizíció máris meghozza áldásos hatását.

6 | PSVR kontroller a szabadalmi irodánál

Japánban védették le az új designt.

10 | Resident Evil Village prevgenre is?

A Capcom megfontolja a platformok szélesítését.

8 | Előkeveredtek a klasszikus Metal Gear-ek

MG, MGS, MGS2 - mindez a GOG kínálatában.

3 | [Érkezési Oldal] 2020. szeptember - 40. hét

Múlt heti áttekintő, jövő heti előretekintő.