Szeptemberben indul az Apple Arcade
Eddig 53 hozzszls
ne5h
2019. September 11.
Wednesday 06:27


Az Apple a tegnapi iPhone eventen nem pusztn a legjabb mobilrl beszlt, hanem a cg a sajt elfizets/streamels szolgltatsrl is, az Apple Arcade-rl. Az Arcade szeptember 19-n indul s havi 5 dollrrt cserbe jtszhatunk brmilyen Apple kszlken online vagy akr offline is. A premier mell az els jtkok listjt is megkaptuk, amik kztt tallunk Rayman s Pac-Man cmet is.

Ballistic Baseball
ChuChu Rocket Universe
Exit the Gungeon
Overland
Pac-Man Party Royale
Projection: First Light
Rayman Mini
Shantae and the Seven Sirens
Skate City
Sneaky Sasquatch
Steven Universe: Unleash the Light
Super Impossible Road
The Bradwell Conspiracy
The Enchanted World
Various Daylife

sszesen: 53 [1-50]
1 | 2
[51] Dude
Sep 15., Sunday 18:35 #53
Vlasz 5241451 (#52) zenetre
rdekes. Szerintem meg a Samu UI-ja a legjobb. Szmomra, mint felhasznlnak ofc. Mr az elz is elgg j lett az j meg szinte tkletes. Nagy szerepet jtszott benne, hogy iPhone-rl rjuk vltottam.
Br mondjuk szvsz a nagyobb gyrtk kzl egyik sem rossz vagy hasznlhatatlanul knyelmetlen.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[7] 5241451
Sep 15., Sunday 13:54 #52
Vlasz CeXzer (#50) zenetre
"A Pierl beszltem mg, ott a linkedben a msodik grafikon, months after latest android launch, 6 hnap, fgglegesen % portfolio updated on android pie, a Nokia 50%-nl ll 6 hnapnl, a tbbi alatta jval."

Na, de a Pie 13 hnapja jelent meg. A top kszlkeiket amgy jellemzen a megjelenstl szmtott els negyedven bell frisstik, ami "not good, not terrible". A tbbivel pedig az Apple sem foglalkozik, budget kszlk hjn.

"Igen, a lagols a batterygate ta nem annyira van. Cserbe nincs annyi aksiid, vagy cserltetsz aksit. De a 4 ves 6s most 80% max kapacitsnl tart, nem nagyon gz."
Erre amgy van egy j "trkk": 80 s 40 szzalk kztt kell tartani a tltttsget, ha mgis 40 al megy, akkor pedig visszafogottan rtlteni els krben, gy jval tbbet brnak az aksik.

A Google Asszisztnest nem hasznlom, ahhoz nem tudok hozzszlni. Google szolgltatsokbl is egyedl a Play Musicot hasznlom, mert tetszik hogy tudom bvteni a librarymet sajt szmokkal is, amik zenei streaming szolgltatsokon nem nagyon vannak fent, hanem inkbb Beatporton. Lehet hogy egyszer megprblom az Asszisztenst, mert akr hasznos is lehetne, de mg a diktlsra sem szoktam r gpels helyett.

"A Samsung knoxrl mi a vlemnyed? Van rtelme?"
Leginkbb az enterprise felhasznlsban, ahol korbban a Blackberry dombortott. A kritikus krnyezetekben (pldul kormnyzati) vannak ms, de hasonl funkcikat ellt megoldsok is Androidra, amik egyediek. Sok esetben nyilvn hasznos, s knyelmi szempont, hogy ilyenre nem/sem kell klteni.

Amgy Samsungot azrt sem piszklnk, mert szerintem ahogy tszabjk az Androidot az ocsmny. Egy felesleges rteg, a stock, alap Android tetszik (habr az app drawer koncepcit nem szeretem, jobban lem azt, ami az iOS-en van, hogy minden app ott van a desktopon). Minl tbb felesleges rteg van egy OS-en (a Samsungos nlam az), annl nagyobb az esly a biztonsgi kockzatra.
Radsul a Samsung komponensei nem nylt forrskdak, mint a stock Android, ami szabadon vizsglhat, s a "tbb szem, tbbet lt" elve mentn alacsonyabb is a biztonsgi kockzat is. Meg ht, tnyleg nem tetszik a Samsung custom Androidja. Radsul a moddolst sem tmogatjk, ha egy telefonom kifutotta a 2-3 vt, akkor azt felhasznlom ksrletezs clokra, egy zrtabb rendszert, mint a Samsungokat annyira nem fun, mg a OnePlus, Essential vagy a Pixel esetn mg garancit sem vesztesz, ha unlockolod s adott esetben mg egy custom Androidot is rraksz. Nyilvn ez 2-3 v utn nem oszt, nem szoroz, de jl demonstrlja a klnbsget a mentalitsban.
[24] CeXzer
Sep 14., Saturday 20:28 #51
Vlasz 5241451 (#49) zenetre
Ht, kiprbltam most google assistantet youtube musiccal. Semmi. Semmit nem csinl vele, mg zenelejtszknt sem ismeri fel, semmi. A sirivel tbbet lehet csinlni youtube musiccal, mint a google assistanttel, Siri legalbb shortcutokat kezel, assistant annyit tud, hogy open youtube music, azon tl semmit.

Pedig youtube musicban hozzadtam 2 albumot a knyvtramhoz, mr ajnlott is olyan zent, ami tkre bejn s eddig nem ismertem. Apple music new music mixet mr meg se nyitom, annyira hlyesgekkel van tele...
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[24] CeXzer
Sep 13., Friday 12:52 #50
Vlasz 5241451 (#48) zenetre
Igen, tnyleg elbeszlhettnk kicsit egyms mellett, most jobban megrtettelek. Ha pixel van (s valszeg ezek szerint j a oneplus s az essential is), akkor jn a frissts is rgtn. n sokkal ltalnosabban rtam, de tk igazad van, oprendszer frissitgetsben is ltezik jl megoldott androidos telefon. Az mr az n hlyesgem, hogy a pixel sose mozgatta meg a fantzim, mikor ilyeneket nzegettem Ugyanakkor emiatt mgis azt mondom, nagyon rlnk, ha jobban ktelezn ezt a google, de gondolom nem ilyen egyszer a trtnet.

"Ezt mibl szrted le? "

A Pierl beszltem mg, ott a linkedben a msodik grafikon, months after latest android launch, 6 hnap, fgglegesen % portfolio updated on android pie, a Nokia 50%-nl ll 6 hnapnl, a tbbi alatta jval.

Igen, a lagols a batterygate ta nem annyira van. Cserbe nincs annyi aksiid, vagy cserltetsz aksit. De a 4 ves 6s most 80% max kapacitsnl tart, nem nagyon gz.

"Amgy Apple esetben sem 100 szzalk (amit amgy rohadtul nem rtek, hogy mirt )"

Azrt nem 100% az applenl sem szerintem, mert a hlye user nem frisst, annak ellenre, hogy ahnyszor rnzel a telefonra, r kell nyomni, hogy nem, nem frisstek. A fent emltett grafikon viszont a portfolirl szl, az az apple esetben 100%.

Amiket linkeltl, mint hossz ideje nem bezrt biztonsgi rs, az elkesert, kapjk be.

"Amgy ms zenestreaming szolgltatssal sem mkdtt?"

A google assistant? Azt spotify-al hasznltam, mkdik is vele, csak nagyon nygvenyels. Igazbl nem tudom mi a gond, de 10-bl 8-szor semmit sem csinlt (csak visszaolvasta amit mondtam s mondta, hogy akkor most megkri a spotifyt, hogy jtssza ezt le, aztn semmi), 1x mst, mint amit szerettem volna, 1x meg mkdtt. Siri meg nha flrert, de akkor azt is mondja vissza, amit flrertett, googlenl nem a flrerts volt a gond. rdekes mdon az se vltoztatott semmit, hogy linkeltem e hozz a spotify accot, vagy sem, gy is gyis csak megprblta megkrni a spotifyt, hogy zenljen mr picit, aztn ritkn sikerlt is. Siri meg mondjuk csak az apple musiccal hajland egyttmkdni normlisan, de azzal majdnem hibtlan.
Mondjuk most olvasom, hogy elvileg mr van assistant tmogats youtube musichoz is, mikor utoljra nztem mg mindenki panaszkodott, hogy milyen mr, hogy a google sajt streaming szolgltatshoz nincs assistant, szval most lehet azt mr lehetne hasznlni. A spotify amgy se a kedvencem a 10 000 szmos limit miatt, de az apple music sem annak meg gze nincs az zlsemrl, hiba prblom megrtetni vele, mit szeretek, szval igazbl egyltaln nem bnnm, ha lenne valami egyb, jobb megolds.

A Samsung knoxrl mi a vlemnyed? Van rtelme? Most attl fggetlenl, hogy samsungot bottal se piszklnl. (Egybknt mirt, ha 2 vente amgy is telcsere, addig pedig k is frisstenek, st a 3. vben is, csak negyedvente?)
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[7] 5241451
Sep 13., Friday 8:23 #49
Vlasz CeXzer (#47) zenetre
"Amennyire tudom, icloud fikot se trtek mg fel soha, csak megszereztk a jelszt valamilyen mdszerrel"
ltalban gy szoktk manapsg. A social engineering sokkal jobban megtrl, mint vilgsznvonal tudst szerezni ezen a terleten, s a bejelentsrt kapott dj helyett inkbb pr fikot feltrni. Blogoltam is anno itt egy ilyen eset felgngyltsrl. A legtbb black hat manapsg elgg sznvonaltalan technikailag, de mgis komoly krokat kpesek okozni az emberi tnyez miatt. Amikor pldul azt hallod valakitl, hogy "jajj feltrtk a fszem", akkor biztos lehetsz abban, hogy csak tljrtak az eszn.

Amgy ms zenestreaming szolgltatssal sem mkdtt? Mrmint n kinzem az Applebl, hogy direkt gy oldottk meg, hogy ne legyen olvashat a library. Na nem mintha ez a te szempontodbl nem lenne mindegy.
[7] 5241451
Sep 13., Friday 7:53 #48
Vlasz CeXzer (#44) zenetre
"6 hnappal az utols android verzi megjelense utn a Nokia vezet 50%-al, a telefonok fele mg mindig nem az utols verzit futtatja."
Ezt mibl szrted le? Az utols Android verzi pr napja jelent meg, a Pie pedig 2018 augusztusban, az tbb mint 12 hnap. A felmrs elkszltekor a Pie volt a legjabb, arra 96 szzalkot mrtek, a 10-est pedig a Nokia igretei szerint az idei Q4-ben kapjk meg a cscstelik.

Amgy szerintem elbeszlnk egyms mellett, vagy sok haterrel vitztl. Az androidos telefonok tlnyom rszt n sem szeretem. Egyrszt azrt amit rsz, msrszt azrt mert mindenfle bloatwaret rpakolnak. A Pixel telefonok pldul mr a megjelenskor megkapjk az updateket, ezt minimum 3 ven keresztl, a Google egykori alelnke ltal grndolt Essential Phone is mr megkapta az updatet a 10-es Androidra (pr napja jelent meg), a OnePlusok pedig jelenleg mg open beta fzisban vannak, mert ugyan kb. sima Android az is, de pr hasznos funkcit bele szoktak rakni, ezt pedig letesztelik, k is minimum 3 vig tmogatnak egy telefont. Csak ez a hrom szerepl (Google, Essential, OnePlus) nem szerepel a grafikonon, mivel nincsenek a Top 10-ben. n ezek kzl is egyedl a OnePlust szoktam ajnlani azoknak akik androidos telefont akarnak. Samsungot, Xiaomit, Huaweit pldul soha, inkbb lebeszlek rla msokat.

"Azt nem tudom a kollgid mirt cserlgetik a telefont, az jdonsgok miatt (jobb kamera) lehet vente"
2-3 vet rtam. Ezzel nagyjbl sszhangban is van a fenti felmrs, miszerint Knban, az Egyeslt llamokban s Eurpban 30 hnap a telefonok tlagos lettartama. De pldul vegynk egy frisstst OnePlus 3T-rl OnePlus 7 Prora, ez 3 v: a teljes ellap egy nagy kijelz, notch sincs rajta, 90 Hz-es a megjelent, amiben kb. a leggyorsabb ujjlenyomatolvas van, nagyobb felbonts, jobb kamera, jobb hangszr s maga a konfigurci is jobb, ami tovbbi vekre is knyelmesen elg lesz. iPhonenl is ugyangy van inkrementlis elrelpkeds, komolyabb letkorral mr belassul, laggol stb. n meg ezt utltam kb. a legjobban rgebben az Androidokban, s gy vagyok vele, hogy ne laggoljon, lassulgasson mr az iPhoneom, amikor a msik telefonom 90 Hz-en folyik. Nem kamuzom, csak keress r arra, hogy updatek utn belassult, elkezdett laggolni az iPhone, ez fleg rzkelhet volt mg a batterygate botrny eltt, mikor az Apple lekorltozta a rgebbi telefonjaik teljestmnyt. Ez nem igazn hozta meg pldul a kedvem a hossz tv iPhoneozshoz, aztn lehet hogy azta mr nem ilyen durva a helyzet.

"n elhiszem, hogy te ehhez nlam jobban rtesz, de azt nem, hogy az androidon ugyanolyan j lenne az oprendszer naprakszen tartsa, mint iOS-en."
Androidon nem igazn van op.rendszer karbantarts, mert az maga az op.rendszer. De rtem amgy, just kidding. Ebben nincs kzttnk vitatr, a legtbb androidos telefont n sem piszklnm, bottal sem, de nem is azokrl volt sz, hanem op.rendszerekrl. Az iPhone-al btw az egyedli korrekt sszehasonltsi alap a Pixel, mert ugye az az egyetlen first-party brand. A tbbi max. bnusz, amik kztt vannak jk is (OnePlus, Essential Phone)

"s a samsung tk sokat fejldtt ebben az utbbi idszakban, rgebben ennyi se volt, egy v s ksz. Most legalbb az S8 mg tmogatott, de az S7 mr csak negyedvesre, azalatt pedig semmi. Szval biztos lehet ilyen cikkeket klnbzkppen rtelmezni, de abbl, amit linkeltl, nekem az jtt le, hogy aki vezeti ezt a listt, azoknl is 6 hnap utn a portfli 50%-a frisstett, a tbbinl fele ennyi se. Apple esetben ez 1 nap utn 100%."
n csak azrt linkeltem, mert azt hittem hogy az vtized elejre jellemz llapotokat szeretted volna eladni, nem pedig lleejtsnek. Btw a Nokia az iPhone kategrijban szerintem korrekten frisst ahhoz kpest, hogy third-party. A legjobbak sajnos nincsenek benne a top 10-ben. Amgy Apple esetben sem 100 szzalk (amit amgy rohadtul nem rtek, hogy mirt )
KATT!


"Persze, hogy tlzs a napi lista, de nagysgrendekkel tbbszr olvasni android problmrl, mint iphonerl, s az iphone esetben ezek nagyrszt fcmlapra kerl risten mi trtnt cikkek, mg androidnl 'megint talltak 30 malware-el fertztt appot, trld le' szljegyzet."
Lsd: market share. 76 szzalk vs. 22.

"Visszakanyarodunk, de igen, ios 12-ben voltak ilyen bibik, mindkett patchelve s kb mindenki telefonjn ott a javts. Googlenl az ilyen bibi fl v mlva a legjabb telefonok feln mg mindig bibi."
Googlenl az ilyen bibire a javts azonnal kint van a telefonjaikon.

"Erre a tbb hnapos dologra kvncsi vagyok, mert pl ez is egy komoly sebezhetsg volt, a zero day project 7 napot adott a javtsra nyilvnossgra hozatal eltt, nem tbb hnapot s 5 nap alatt javtottk. Szal tk szintn kvncsi vagyok, mi volt ennl sokkal nagyobb gond, amin hnapokig ltek s ezt hagytk is s akkor itt mirt nem?"
KATT!
"A security researcher who found a security hole in Safari says that Apple has still not fixed it, more than three months after he informed the company. The same vulnerability was present in Microsoft’s Edge browser, but the company issued a patch a month ago …"

Ez ugyan ms irnyultsga, de eszembe juttattad, hogy az Apple van hogy szvessget tesz a black hateknek:
"A Google Project Zero researcher has published a macOS exploit to demonstrate that Apple is exposing its users to security risks by patching serious flaws in iOS but not revealing the fact until it fixes the same bugs in macOS a week later."
KATT!

"br gy tnhet apple hv vagyok"
A te esetedben kivtelesen meg sem fordult a fejemben. De mr n is megkaptam itt anno ezt a jelzt, amikor ppen az Apple mellett rveltem.

"de pont a biztonsg sokat nyom a latban a hasznlhatsg mellett"
Ebben pedig inkbb az Android lesz a Blackberry vlttrsa, nekem is van jelenleg olyan androidos telefonom bekonfigolva, amin egy random Playes malware azt sem tudn, hogy merre van az elre. A sima Androidon meg iOS-en sem kapsz be krtkony szoftvert, ha nem teleptesz mindenfle szart, s nem adod meg jogosultsgknt egy kpnzegetnek azt is, hogy hvsokat indtson, mikor feldobja a rendszer a jvhagysi krelmet. A user error a terjedsk alapja, leginkbb azok szopjk be az ilyeneket, akik nem voltak ppen a leglesebb ksek a fikban.

Amgy tnyleg kb. egyetrtek veled, n is (ltalban) cspem az iOS-t, meg szerintem is fasza az 5 ves support s a gyors frisstsek, de az hogy a Samsung s a tbbi gyrt mit gnyol le az Androiddal, az egy kln sztori, nem az Android seggfjsa. A OnePlus, Google, Essential pldartken tolja a verzi s a security updateket, a tbbit pedig max. akkor hasznlnm, ha mr rjuk raktam egy LineageOS-t.

"megbzhat az apkmirror?"
sszehasonltottam anno pr hasht a Playrl az apkmirroros fjlokkal, s ja.
[24] CeXzer
Sep 12., Thursday 18:36 #47
Vlasz Dude (#46) zenetre
Igen, ezt linkeltem, havonta jnnek. S7-re mr csak negyedvente, alatta meg soha. Ott van a samsung oldaln a policy.
Amennyire tudom, icloud fikot se trtek mg fel soha, csak megszereztk a jelszt valamilyen mdszerrel, nha egy apple storeban kamu szmlval pl. aztn ha nincs 2 lpcss azonosts, akkor az ellen semmi sem vd.

Nem magyarzkodom, hanem szeretek errl beszlgetni, mert rdekel a tma, elg durva ktymnim van, szvem szerint mindent megvennk, amit kiadnak, mind1 milyen log van rajta . Sajnos azrt egy telefon is bven elg durva rvgs, szal ezt nem lehet, gy szeretnm tudni mit rdemes. Nem az apple log hinyzott mikor androidos telefonom volt sem, hanem a fentiek meg a siri-apple music integrci, amin kb a teljes vezets kzbeni zenehallgatsom nyugszik s az android auto. Leginkbb ezek. Android autot a vgn leszedtem apk-ban (ami rgtn ktes biztonsg, br lltlag(!) megbzhat helyrl*, de llandan lehalt, nem nagyon brta s a fellet se volt olyan letisztult, mint a carplay.

*:megbzhat az apkmirror?
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[51] Dude
Sep 12., Thursday 17:53 #46
Vlasz CeXzer (#44) zenetre
Folyamatosan jnnek a szoftver updatek s Security patchek mg az S8-ra is, nemhogy az jjabb flagship Samukra. 1 hete sem volt, hogy az S9+-t frisstettem.
Az Android nyilvn tredezettebb platform, mint az iOS. Mar csak a kszlkek s gyrtk miatt is. De ma mr teljesen zls (s persze trca) krdse a felskategris Droid vagy iPhone vsrls. Nekem mr nem rn meg a felrat az iPhone, szmomra kevesebbet nyjtana. Downgrade-knt lnm meg.

A biztonsg meg... lopsnl ok. De egybknt a rendszeres iCloud fikok feltrse mellett kicsit furcsa. Nem kell minden szart letlteni (ahogy mondjuk Win-en sem, meg sehol) s nem lesz semmi problma soha.
A lehallgats meg mkdik minden kszlken.

Ha drgbban veszed nem kell magyarzkodni. Az tetszik, van r pnz s nem a gyerektl veszed el a kenyeret kit rdekel? Tbbet baszunk el egy v/fl v alatt jtkra, mint a klnbzet egy cscs Droid meg egy iPhone 11 Pro kztt van.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[24] CeXzer
Sep 12., Thursday 15:54 #45
Vlasz CeXzer (#44) zenetre
Bocs a 8 soros krmondatokrt, remlem ki tudod hmozni a kzpontozatlansg ellenre.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[24] CeXzer
Sep 12., Thursday 15:51 #44
Vlasz 5241451 (#43) zenetre
Amit linkeltl, ott is Q3 2018 ta eladott Nokia telefonok 4%-a Oreot futtat. A note 9-re s az S9-re 2019 februrban rkezett pie. Egybknt tavaly augusztusban jelent meg. Exhibit 2: 6 hnappal az utols android verzi megjelense utn a Nokia vezet 50%-al, a telefonok fele mg mindig nem az utols verzit futtatja. s k vezetnek, mert a msodik helyezett fl vvel a megjelens utn mg 25%-on sem ll. s ezek a frissen tartott cuccok, mert 2 v utn mr egyltaln nem jn ki az j cucc r.
Mikor megjelenik a legjabb iOS, az sszes tmogatott telefonra azonnal elrhet. Itt a cikkben 2018 Q3 utn, szal egy ven bell eladott telefonokrl van sz, a korbbiak kb sose fognak pie updatet kapni sok esetben.Az iOS 13 ezzel szemben 6s-ig visszamenleg szeptember 19-n tlthet. A 6s 2015 szeptemberben jelent meg, 4 ve s mg egy vig tmogatott. Azt nem tudom a kollgid mirt cserlgetik a telefont, az jdonsgok miatt (jobb kamera) lehet vente, persze, de a 6s-en, amit a csaldban ma is hasznlunk s van kollgm, akinek az a f telja, mert egyszeren semmi rtelmt nem ltja, hogy lecserlje, mindent meg tudok csinlni, amit az Xr-en (kivve a Civ VI-ot, de azzal egytt lek). Ha videt akar az ember vgni/kdolni, az persze idignyesebb, de alapveten minden ugyangy fut rajta, mert tmogatott telefon s optimalizlnak r. Mg az appok indtsa se lassabb. Ez a sajt tapasztalatom. s mg egy vig a legjabb patchekkel fog futni, akkor lesz 5 ves.
A note 9 mikor eladtam kicsit tbb, mint egy hnapja nem kapott security patchet (de mg tmogatott volt, szval havonta jtt r, kb, nha 1.5 hnap). n elhiszem, hogy te ehhez nlam jobban rtesz, de azt nem, hogy az androidon ugyanolyan j lenne az oprendszer naprakszen tartsa, mint iOS-en.

KATT!

s a samsung tk sokat fejldtt ebben az utbbi idszakban, rgebben ennyi se volt, egy v s ksz. Most legalbb az S8 mg tmogatott, de az S7 mr csak negyedvesre, azalatt pedig semmi. Szval biztos lehet ilyen cikkeket klnbzkppen rtelmezni, de abbl, amit linkeltl, nekem az jtt le, hogy aki vezeti ezt a listt, azoknl is 6 hnap utn a portfli 50%-a frisstett, a tbbinl fele ennyi se. Apple esetben ez 1 nap utn 100%.

Persze, hogy tlzs a napi lista, de nagysgrendekkel tbbszr olvasni android problmrl, mint iphonerl, s az iphone esetben ezek nagyrszt fcmlapra kerl risten mi trtnt cikkek, mg androidnl 'megint talltak 30 malware-el fertztt appot, trld le' szljegyzet.

Visszakanyarodunk, de igen, ios 12-ben voltak ilyen bibik, mindkett patchelve s kb mindenki telefonjn ott a javts. Googlenl az ilyen bibi fl v mlva a legjabb telefonok feln mg mindig bibi.

Erre a tbb hnapos dologra kvncsi vagyok, mert pl ez is egy komoly sebezhetsg volt, a zero day project 7 napot adott a javtsra nyilvnossgra hozatal eltt, nem tbb hnapot s 5 nap alatt javtottk. Szal tk szintn kvncsi vagyok, mi volt ennl sokkal nagyobb gond, amin hnapokig ltek s ezt hagytk is s akkor itt mirt nem?

n ezekrl tk szvesen beszlgetek s szeretnk is minl tbbet tudni, ezrt vlaszolok, nem azrt, hogy meggyzzelek, vagy brkit. Van sajt tapasztalatom, van krnyezetemben tapasztalat, de az tuti, hogy a vgfelhasznlhoz csom inf nem jut el, szval nyugodtan dobj meg olyanokkal, amikrl nem tudok, tisztn ltni szeretnk, br gy tnhet apple hv vagyok, nekem tkmind1, de pont a biztonsg sokat nyom a latban a hasznlhatsg mellett, s abban laikusknt az apple sokkal jobban ll. Lehet a kzhelygyjtemnyt is azrt ltod annak, mert taln mindenki ezeket az rveket szokta felhozni a google ellen? Hnyszor olvasom (s rtek vele 100%-ban egyet), hogy a googlenek ki kellene venni a biztonsgi frisstseket a gyrtk kezbl s hasonlan az applehz mindenkinek elrhetv tenni azonnal. Amit belinkeltl pedig szerintem nem cfolja ezeket a kzhelyeket, hanem megersti. De nem is nagyon kell rtelmezni, lerjk: "We believe that device makers need to step up their efforts to provide regular software and security updates to their users. Except for Nokia and Lenovo, the performance of other device makers has been poor." "“Unsurprisingly, therefore, little effort is expended by the top manufacturers in focusing on regular updates to the operating system and device security, despite it being a critical element in the continued safe performance of the smartphone. "
Ezek a mondatok ott vannak az ltalad linkelt cikkben.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[7] 5241451
Sep 12., Thursday 9:38 #43
Vlasz CeXzer (#42) zenetre
"Mgis, app store-on keresztli tmadsrl alig olvasni valamit, ha mgis, risi csinnadratta"
Ez szimpla ldozatoskods, a legtbb biztonsgi incidensrl nem lehet olvasni. Egyik oldalon sem. Rengeteget pedig fel sem fedeznek, pldul az olyan kisebb kihgsokat, mint amit n is felvzoltam.

"mg play store-rl naponta jn ki a lista, mit ne tlts le/trlj/trlt a google, miutn pr millian teleptettk"
Szintn tlzs.

"A legtbb androidos telt fizikailag megszerezve brmelyik gyerkc 3 perc alatt tri, mg egy iphone kzel sem ilyen egyszer mka."
Egyik sem egyszer mka, ha be van lltva a megfelel vdelem. Az iOS 12 pldul kapsbl egy passcode bypass sebezhetsggel indtott, amit a FaceID-s vdelem sem tudott meglltani, de ott volt a szintn iOS 12-t rint, illetktelen lehallgatst lehetv tev FaceTime bug.

"ugye a google zero day project ltal felfedezett tmadssorozat, ahol egy sima weboldallal tudtak kmprogit futtatni a telefonokon."
Szval nem, nem itt kezddtt. Szvsz rohadtul krtkony ez a hamis biztonsgrzet, mrmint a user oldaln. A komoly sebezhetsgekre embargk terjednek ki, azokat rthet okokbl nem lehet publiklni, s mr tbb ilyen eset is volt, hogy a tbb hnapos embarg ideje alatt sem tett semmit az Apple, egy-egy sebezhetsget hnapokon keresztl lehetett ltni. De az is vicces volt, mikor a macOS High Sierra felfedte a titkostott APFS ktetek jelszavt jelszemlkeztetknt.

"A google meg hiba javt mindent azonnal s figyel oda az ilyesmire akr jobban is, mint az apple, ha mg a nagy gyrtk cscstelefonjain is 1 hnap ksssel [...] vig j esetben, aztn meg sehogy. s akkor mg ott van, ahol mg gy se, mert a tvkzlsi szolgltat is bele akar nylni a folyamatba."
Tnyleg, mintha egy sztereotpiagyjtemnyt tolnl ide.
KATT!
A komolyabb androidos telefonok a bloatware (custom UI, appok) ellenre kapjk a rendszeres security updateket. Az 5 v pedig elg optimista dolog iOS-nl. Apple termkekkel is dolgozom, elg sok iPhoneom volt/van, s 5 vig egyik sem volt hasznlhat. 2-3 v az amikor illik cserlni, utna p.

"Az rban ez is jtszik. Androidos telt haverok vente, maximum 2 vente frisstik, de inkbb vente."
Van egy olyan rzsem, hogy az nem is iPhone kategria. De pl. a 2016-os OnePlus 3T-m mig hasznlatban van ksrletezs feladatokra, de nyilvn az akkoriban nem is a budget kategria volt. Nekem az iPhone-os s az androidos kollgim/ismerseim is 2 vente frisstik az elsdleges telefonjukat, annak ellenre, hogy egyik sem olcsjnos svban mozog. Szval valahogy nem igazn rzem a realitst az 5 ves main iPhonenak.

Amgy nem hiszem, hogy van az ilyen Android vs. iOS kommenteknek/tmknak komoly sportrtke, direkt lertam, hogy az iOS is egy fasza rendszer, nehogy valami ilyesmit beindtsak. De amikor kommersz rendszereknl valaki "biztonsg" kifejezssel doblzik, az IT securitysknt kicsit kibassza nlam a biztit.
[24] CeXzer
Sep 12., Thursday 8:36 #42
Vlasz 5241451 (#40) zenetre
Mgis, app store-on keresztli tmadsrl alig olvasni valamit, ha mgis, risi csinnadratta, mg play store-rl naponta jn ki a lista, mit ne tlts le/trlj/trlt a google, miutn pr millian teleptettk. A legtbb androidos telt fizikailag megszerezve brmelyik gyerkc 3 perc alatt tri, mg egy iphone kzel sem ilyen egyszer mka. Az egyetlen komolyabb balh pont mostanban volt ios-el, ugye a google zero day project ltal felfedezett tmadssorozat, ahol egy sima weboldallal tudtak kmprogit futtatni a telefonokon. Persze ebbl is ltszik, hogy nem biztonsgos, de jval kevesebb ilyen jelleg problma volt vele eddig s nehezebb di, mint az android.

Na, meg ami mgse mindegy, mikor kibukott ez a februri balh, pr nap mlva mindenki telefonjn felugrott, hogy frissts s onnantl az a srlkenysg bezrva. A google meg hiba javt mindent azonnal s figyel oda az ilyesmire akr jobban is, mint az apple, ha mg a nagy gyrtk cscstelefonjain is 1 hnap ksssel kapod meg a frisstst s azt is 1 vig max, utna csak 3 havonta mg max egy vig j esetben, aztn meg sehogy. s akkor mg ott van, ahol mg gy se, mert a tvkzlsi szolgltat is bele akar nylni a folyamatba. IOS-en legalbb 5 vig kapod azonnal. Az rban ez is jtszik. Androidos telt haverok vente, maximum 2 vente frisstik, de inkbb vente. Eladni fillrekrt tudjk, semmi rat nem tart. Iphone nlam vgigmegy a csaldban, minden telefont minimum 5 vig, amg tmogatja az oprendszer, hasznljuk s a 6s-en pont ugyangy fut most is minden ltalban hasznlt alkalmazs/jtk (egy kt extrm kivtellel, pl asszem a civ6 mr nem), mint az Xr-en. Nem jnnk ki olcsbban, ha vente cserlnk mindenkinek androidot, csak akkor, ha a kategria legaljn vlogatok, de az nem tnik j tletnek, a note 9-el is volt kompatibilitsi problmm (br nem nagyon, nem olcs mka az sem), olcs android nem tudom mennyire lenne jpofa.

Szval sszetettebb szerintem ez a krds, minthogy itt egymst hlyzzk. Mindenkinek vannak szempontjai, mindkettnek van elnye, htrnya. Dude s n hasonl lpst tettnk az apple rtaktikjra vlaszknt, de ellenkez eredmnnyel, neki ms volt fontos, mint nekem.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[7] 5241451
Sep 12., Thursday 7:01 #41
Btw az iPhoneok nem felttlenl annyira drgk, az Apple nem csinl annyi pnzt az adataidbl (nem is tudna), mint a Google, ennek nyilvn van anyagi vonzata is. Viszont egy Androidos cscstel (nlam a OnePlus az egyedli jtkos, a tbbin mind van valamilyen ocsmny custom fellet, meg lassabbak a frisstsek), nem a tredke. A OnePlus 7 Pro 699 EUR-tl indul, az iPhone 11 Pro pedig 1149 EUR-rl, szval az iPhone 11 Pro 64 szzalkkal kerl tbbe, mint a OnePlus 7 Pro. gy megnzve tnyleg tredk basszus. De jl is tartja az rt, ha 2-3 v mlva eladn az ember.

Amgy mik azok az alkalmazsok amik nincsenek Androidra? Komolyan rdekel.
[7] 5241451
Sep 12., Thursday 7:00 #40
Nem semmi, hogy gamer oldalon sincs Apple cikk hitvita nlkl. Az iOS egy teljesen oks rendszer, de hogy objektven jobb, mint az Android, az barokkos tlzs, fleg a Lollipop ta. Radsul egyik sem biztonsgos rendszer, egyetlen kommersz biztonsgos rendszer ltezik, max. a Chrome OS (irnia nlkl), azon kvl inkbb az a krds, hogy mennyire biztonsgos egy OS. Alapveten sem az Android, sem az iOS nem az. Viszont az Androidot elgg biztonsgoss lehet csiszolni hardened kernellel, ASLR-rel, szigorbb SELinux szablyokkal, seccomp-bpf-fel, Google s egyb felesleges alkalmazsok kilvsvel stb. De ettl mg ll az, hogy minden magra valamit is ad szoftver tartalmaz legalbb egy vltozt, egy elgazst, egy ciklust s egy hibt.
A default rendszerek esetn pedig inkbb az iOS-szel van gond, ahol tbbszr volt mr, hogy hnapokig kellett knyrgni az Applenek, hogy javtsanak mr egy aktvan kihasznlt srlkenysget. Ettl mg nem egy ketyeg bomba a rendszer, de nem biztonsgos. Biztonsgos rendszer a Qubes OS, a NetBSD, a Subgraph, RHEL stb.
A smartphoneos rosszindulat alkalmazsok 99 szzalkban a hlye userre alapoznak, a maradk esetben pedig kreatvak.
Pldul felrakom a Playbe/AppStoreba a szaromat, ami gombnyomsra vicces hangokat ad ki magbl. Fasza, elfogadjk.
Aztn kiadok egy frisstst, amiben van egy gomb, amit ha megnyomsz, akkor a sajt szerveremrl leszed egy hangmintt, s azt szlaltatja meg. Kiprbljk, ez is mkdik, minden fasza.
A kvetkez frisstsben mr nem csak hangmintt, hanem hangminta feldolgoz plugin is letlthet, amivel effektezhetek a hangok. Megnzik, ez is kirlysg.
Aztn kicserlem a plugint a szerveren, hogy ne csak effektezzen, hanem az ppen aktulis rootolsi megoldssal szerezzen root jogot, aztn meg amit majd mondok neki.
Ezt nem igazn fogja semelyik megfogni. Nem megy t sem a Googlen, sem az Applen a plugin adattartalma, s ha random 1 a 100 -bl adom ki a plugint, akkor egy bejelents kivizsglsa esetn is 99 a szzhoz az eslyem, hogy az rtalmatlan plugint letltve felment engem az Apple s a Google. s ez mg nem is egy kifinomult tmads.
Harmadik flre alapozni a sajt biztonsgod elgg sebezhet dolog tud lenni, normlisan hasznlva egy Windows 10 is tud biztonsgos lenni.
Sep 11., Wednesday 20:23 #39
Vlasz grosy (#14) zenetre
, a filmes streaming szolgltatk (Netflix, Hulu, HBO, ...) pont hogy vannak Apple-n is - hlyesg is volna a rszkrl lemondani egy ekkora piacrl. A klnbsg csak annyi, hogy van egy plusz, hzi szolgltats is, ami Androidon nem rhet el.
Ms krds, hogy kb. az Alaptvny sorozatig szvsz sok rtelme nincs r elfizetni.
"l gondolkod lny vagyok, aki az informci tengerbl szletett!"
Sep 11., Wednesday 20:18 #38
Ht, ok, hogy csak 5 dolcsi havonta, de ezzel a kezd knlattal, plne a free-2-play uralta mobil gaming vilgban (ahol a felhasznlk 99 %-a mg egy dollrt se fizetne ki egy jtkrt) nem jsolok neki hossztv sikert. Akkor mr inkbb az Origin Acccess ugyanennyirt, ott jobb a knlat - plne, ha megoldjk az felhs-streaming jtkot.
"l gondolkod lny vagyok, aki az informci tengerbl szletett!"
[12] nonkeat
Sep 11., Wednesday 19:08 #37
ChuChu Rocket Universe
Some are like water, some are like the heat Some are a melody and some are the beat
[15] grosy
Sep 11., Wednesday 17:02 #36
Vlasz CeXzer (#35) zenetre
Igen, pont ezt rtam n is, hogy nem rtettk. Ennek ellenre a "Npnek" az tetszett, ami. Egy jtkos plda. Hiba a Into the Breach volt a tavalyi v (s szerintem az vtized) legjobb jtka, a "Npnek" a Red Dead 2 jtt be, s amellett is lehet pro s kontra rvelni.
[24] CeXzer
Sep 11., Wednesday 16:40 #35
Vlasz grosy (#23) zenetre
Mondjuk abban a videban el is mondja, mi trtnt. Be is mutatja a blackberry kpet pl a iphone Xs ellen, s n nem rtek a fotzshoz annyira, de az a zajszrt elmosdott valami mg nekem is bntja a szemem. El is mondta, egyszer, a blackberry fnyesebb volt s a twitter tmrtsnl nem annyira ltszott a klnbsg. Az sszes tesztnl az nyert, amelyik fnyesebb volt, semmi ms nem dnttt. gy verte le a pocophone nem csak az iphone x-t, hanem a note 9-et s a pixel 3-at is. Szval ez a teszt azrt tnyleg nem mond semmit arrl, milyenek ezek a fnykpezk.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Sep 11., Wednesday 13:56 #34
Vlasz maccc (#32) zenetre
+1
Nem kapok privt zeneteket az oldalon, ne is rj! :)
[15] grosy
Sep 11., Wednesday 13:46 #33
Vlasz Lacek92 (#31) zenetre
Ez a lnyeg
Hiba ez az az eszkz, ami mindig nlam van, mgsem tudja mg megkzeltleg sem azt az lmnyt nyjtani, mint brmelyik konzol, pedig milyen j is lenne. Eddig csak The Quest volt az egyetlen cm szmomra, ami kellen mly tartalommal brt s tkletesen illeszkedett a mobilos irnytshoz. Radsul magyar fejleszts
[24] maccc
Sep 11., Wednesday 13:25 #32
Vlasz Lacek92 (#31) zenetre
(taln azrt, mert arra mindkt rendszer egyformn szar"

Fejn talltad a szget.
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
[3] Lacek92
Sep 11., Wednesday 13:24 #31
rdekes, hogy br gamer oldalon vagyunk, ebben a nagy iOS vs Android vitban ppen csak pont a jtkok nem kerlnek szba.(taln azrt, mert arra mindkt rendszer egyformn szar)
[24] maccc
Sep 11., Wednesday 13:23 #30
Vlasz Ghz (#26) zenetre
Az ignyes zenehallgats meg nem biztos, hogy egy mobiltelefonnl kezddik..."nyugodtan kezdheted, csak utna kell nzni. Razer, lg v szria, vannak pldk kimagasl teljestmnyekre.

"Amgy a jobb BT flesek simn verik a kzpkategris zsinros fleseket, st. Nem az van mr mint rgen." No offense de ebbl pontosan az ltszik, hogy mennyire nem vagy kpben a tmban.

Mi nlad a jobb", hol kezddik a kzp kategria szerinted? Milyen frekvencia tartomny? Fles vagy fejes? s, hogy jn egy technolgia elavultsagahoz, hogy neked mi knyelmesebb egy villamoson?

Teljesen felesleges gy errl vitatkozni, jegeljk.
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
Sep 11., Wednesday 12:50 #29
Vlasz Ghz (#28) zenetre
Szerintem nem kell szlssgesen hozzllni, vannak rohadt j alternatvk. Egy j mobilos sszelltssal egszen meglep dolgok hozhatak ssze gy, hogy nem vagy helyhez ktve. Nekem az greteknek megfelelen nagyon bejtt a V30, plusz tesztek s msok ajnlsai alapjn vettem mell egy noname SoundMagic E80-as flest, s valami egszen elkpeszt precizitsra, dinamikra magas / mly szempontbl egyarnt, s meglepen j tere van - s ezt a flest a vals mrkk tredkrt kaphat s simn versenyre is kel velk (20k volt a fles).

De ugye kinek mi. n utlom mobilon lni az letem, a levelezsre meg minden msra van egy pcm, menet kzben mobilon elrhet vagyok, tudok elfogadhat kpeket kszteni s cscs minsgben tudok zent hallgatni.
Nem kapok privt zeneteket az oldalon, ne is rj! :)
moderator Ghz
Sep 11., Wednesday 12:35 #28
Vlasz theSickness (#27) zenetre
Nem vitatom egyltaln. n ha ignyesen akarnk zent hallgatni, akkor vennk egy erstt s egy high end flest, hogy otthon nyugiban tudjam tolni. Egszen biztos vagyok benne, hogy a 4-6on ztykldve nem nagyon vennm szre a klnbsget egy mobilhlzaton streamelt zenben. Ettl fggetlenl nekem tkletesen s brutlisan jl szl a setupom ebben a kzegben.
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
Sep 11., Wednesday 12:27 #27
Vlasz Ghz (#26) zenetre
Nem, az ignyes zenehallgats nem iPhone-nl kezddik, mert mr rg nem fkusz nluk. Az LG VX sorozata ellenben kln dediklt DAC-cal szerelve rkezik, s Jzusom, mennyivel ignyesebben, minsgibben szl, mint eltte brmi. Tudom, mert eltte haver iPhone X-n teszteltem s a Sony / Huawei mobiljaimbl indultam ki.

Ismerlek, neked a knyelem az els, ez ok, de minsgben g s fld a klnbsg. Sajnos, mert nekem ez volt az elsdleges, gy most egy LG V30-at hasznlok, ami fotzsban az elz P20-am s szpsgre a rgebbi XPeria X Performance-om alatt van (nekem ezek voltak mg mrvad mutatk egy okostelefonnl).
Nem kapok privt zeneteket az oldalon, ne is rj! :)
moderator Ghz
Sep 11., Wednesday 12:17 #26
Vlasz maccc (#25) zenetre
Szived joga, de nincs azaz isten, hogy n bkv-zs kzben valaha mg az letben zsinros flest hasznljak. Az ignyes zenehallgats meg nem biztos, hogy egy mobiltelefonnl kezddik... Amgy a jobb BT flesek simn verik a kzpkategris zsinros fleseket, st. Nem az van mr mint rgen. Ezt a mentalitst meg csak te ltod bele a dolgokba, sszessgben a knyelem s az egsz koszisztma flottul val mkdse az ennyibe kerl. Cserbe, mindig minden tkletesen mkdik. Az meg, hogy a marketing adja el a dolgokat, ht igen, lehet jobban csinlni. Viszont az sszes marketing pnz a vilgon sem lenne elg ha a termkeik szarok lennnek.
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
[24] maccc
Sep 11., Wednesday 12:06 #25
Vlasz Ghz (#18) zenetre
A jack-ben azrt baromira nincs igazad, az Apple trendi gyrtknt kiltte elszr, de ez nehogy mar azt jelentse, hogy ez a jv -meg elavult, mg csak kszn viszonyban sincs a blueetothos minsg a jack ltal elrhet minsggel ha adsz az ilyenre. Bluetooth kategrikkal limitltabb, " lossy compression" jackhez kpest. Futs stb-hez persze praktikus, nekem is van ilyen, de egyrtelm technolgiai degradalas/visszalepes jack utn a teljes mellzse, a teljes elhagysa.
Az, hogy k hoztak egy ilyen baromira parasztvakit, de amugy j zleti dntst kszn viszonyban sincs magval a technolgia mivoltaval.

Pont ez a mentalits amiert elvbl nem nylok soha egyik termkkhez, olcs Jnos parasztvakit szabadalmak, technolgia forradalmak, amire aztan annyi marketing /reklm kltsget tolnak ( mert ktsg kvl ebben az egyben elkpeszten ersek) hogy a rajongk vgl belemagyarazzak, hogy basszus ez elavult, itt az j, jobban jrtunk.

Btw, halisten vannak mg flagship kszlkek jackkel ha valakinek szmt az ignyes zenehallgatas.
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
[15] grosy
Sep 11., Wednesday 11:51 #24
Vlasz CeXzer (#20) zenetre
Tged is brlak, hidd el, tnyleg
[15] grosy
Sep 11., Wednesday 11:42 #23
Vlasz Ghz (#18) zenetre
Sajnlom, hogy legalbb felletesen is, de nem nzted meg a videt, ez kicsit csaldssal tlt el
De flre az egyni srelmekkel s vegyk a tnyeket. Ez a "youtubber" 9,2 milli fliratkozval rendelkezik, s az kznsge szavazott vakon csupn a fnykpek alapjn. A vgn nem a "spanjai" vannak, hanem a konkurens tech-csatornk kpviseli, akikkel rtetlenl llnak a szavazs eltt, de tnyek azok tnyek.
A cloud kpments az alap az Iphone-nl az alacsony mret httrtr miatt, ezrt hoztam fel. Az a baj, hogy a Te ellenrveid arra alapulnak, hogy Te nem hasznlod, ezrt az felesleges. Ettl mg lehet, hogy msok hasznlnk
Az "el nem indult szolgltatsrt" annyit krnek, mint a mr bejratott streaming szolgltatsokrt, ezrt van alapja az sszehasonltsnak. Playpass lesz androidon az Arcade megfelelje, gy offline n is tudok jtszani
Most jhetnk azzal, hogy milyen levelez rendszert hasznlsz, de nem akarok unfair lenni
Szerintem ez egy vgtelen vita lenne, mint vallsrl vitatkozni, gy ha nem bnod, akkor itt abba hagyom
[36] kis
Sep 11., Wednesday 11:06 #22
Vlasz Ghz (#19) zenetre
Persze, a droidos cscstelk is poftlanul drgk, de van jval olcsbb alternatva a rendszerbl, amik nem is ratyik. Egy tlagfelhasznlnak azok bven megfelelnek.
Mindegy, eszembe sincs trteni. Ha valaki akar, tud venni flmilks telefont is. Rosszul biztos nem jr vele, legfeljebb a zsebe.
[51] Dude
Sep 11., Wednesday 10:59 #21
Vlasz CeXzer (#11) zenetre
n is azt hittem ez lesz. De letem legjobb vtele volt (az 3GS utn) a Samu S9+ tavaly. letem els Droidos telefonja. Kb. 2 nap alatt szoktam r t. Semmi vrus, lassuls, problma nincs azta sem a kszlkkel. Akksi id sem cskkent msfl v alatt s egy csom olyan App elrhet r, ami Apple-nl nem volt s nekem baromi jl jnnek. Chromecast pikk-pakk megy minden tvvel, erst is, kurta jl lehet vele diktlni.
zlsek s pofonok. Megrte, akinek tetszik az iPhone s az iOS. Ha van r zs mindenki vegye azt, ami neki jobban tetszik
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[24] CeXzer
Sep 11., Wednesday 10:53 #20
Vlasz grosy (#14) zenetre
Tudom, higy nem engem brsz, de:
Az offline kpnzegetst nem rtem. A csenghangot igen, de apple musiccal egyszer, anlkl tnyleg nem, de zenn kvl mst nem is szeretnk, szal _nekem_ lnyegtelen. Ezeket az egynestsi dolgokat addig hinyoltam, mg ki nem prbltam, milyen mikor van, aztn kiderlt, higy pl spotify integrci meg nincs, szal ha valami zenre akarok felkelni, szereznem kell egy mp3-at, nem egy tapi, mint eltte iphoneon. Aztn kiderlt, higy google assistanttel sincs, hiba beszlgetnk vele, 10-bl 2x sikerlt elindtani egyltaln, hogy lejtsszon valamit s akkor is nagyon a szjba kellett rgni, mert szemben a sirivel, neki gze nem volt, mi van a knyvtrban, ezt pedig sokkal fontosabbnak tartottam, mint az mp3 csenghangot.

A kamert n sem rtem, a samsung telm sokkal jobb kpeket csinlt. Most a 11 prora egybknt kvncsi lennk ebbl a szempontbl, a prezi alapjn elg nagyot lptek elre, csak az a baj, engem ez az egsz kameramnia hidegen hagy. Eleve nem mindenki fotmvsz, aki nem az, annak meg nem kell szupercsoda kamera, gyse fog j kpeket csinlni, a gyerek elfjja a gyertyt meg rendben van brmelyikkel normlis fnyviszonyok kztt. Aki fotmvsz, annak meg ennl sokkal jobb kell. Szal tk gznak tartom, hogy ma egy telefonbemutat mr kompakt fnykpezgp bemutatba megy t s olyan featurket adnak el mint egetrenget innovcit, ami egybknt fnykpezgpeknl 15-20 vvel ezeltt is jobban megoldott volt. s ez sajnos mindenkinl igaz, nekem a tegnapi event is gz volt emiatt.

Az itunes 4k mestersges kcsgsg az appletl, hogy vegyl apple tv 4k-t. Remlem nem ragaszkodnak sokig ehhez.

A szolgltatsok sszehasonltst nem rtem, a stadia s az arcade teljesen ms dolgok, a stadiban n jelenleg nem hiszek, de remlem cfolnak s vge lesz a hardver versenynek. Radsul elvileg elbb-utbb lesz ios-re is, szal apple cuccokon is tolhatod majd.
Tv+ ugyanez, nem rtem mit nem szeretnl rszletezni, sokat nem tudni rla, olcsbb, mint a tbbi, 5 usd family plan, de nem rtem mirt kontra. Ha lesznek j tartalmak, j lesz, ha nem, nem. Szal mi ezzel a baj? Engem egyelre nem rdekel, de brmelyik ios eszkzn pont ugyangy tudok netflixet nzni, mint eddig, st, pl hbo elfizets bekerl az apple tv + appba, szal ezek nem ilyen kizrlagos dolgok, nincs kontra, ha akarsz fizetni mg egy picit, kapsz pr apple sorozatot is, amik jelenleg elg rdektelennek tnnek, de akinek kell, nzi, akinek nem, nem.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
moderator Ghz
Sep 11., Wednesday 10:52 #19
Vlasz kis (#17) zenetre
Az android cscstelefonok is ennyibe kerlnek, valamint az rakrt lehet hibztatni az itthoni ft meg a szuper gyenge forintot. Azt mindenki elfelejti, hogy ezek nem a mi itthoni pnztrcnknak szlnak, oda kint simn cserlik ket 2-3 vente az emberek. Ettl fggetlenl nyilvn poftlanul drgk. A nocs dolgot a mai napig nem rtem, fl ve hasznlom a max-ot s szre sem veszem, nulla szinten zavar brmiben is.
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
moderator Ghz
Sep 11., Wednesday 10:48 #18
Nem is tudom, hogy hol kezdjem a reaglst. Ezeket a pldkat tudtad felhozni arra, hogy idzlek: "Minden termknl van jobb a piacon tredk rrt, illetve a szolgltatsainl is rengeteg jobb, knnyebben hasznlhatbb, tbbszrs mrtk s minsg tartalmat nyjt konkurencia lelhet fel"?
Mrmint, hogy egy youtuber meg 4 spanja a Pocophone-t hozta ki jobbnak, huh kirly. Egyrtelm, hogy a huawei telefonokban jobb kamera van de egy iphone nem csak errl szl s nem csak ezt fizeted meg benne. A csenghang borzaszt nagy problma, rengetegen belfutnak nap mint nap s tkozzk a napot, hogy vettek egy iphonet. 9 ve hasznlok iphoneokat, van vagy 10+ csenghangom, amit rettent sznob mdon, leglisan vsroltam, 300huf/darab ron. Tudom, hogy eretneksg itthon nem warezbl tolni mindent, de ez van. Offline krnyezetben mindegy, hogy milyen telefonod van ha a cloudba mented a kpeket nyilvn nem red el ket, nem rtem, hogy ennek mi kze van az iphonehoz? 3 ve bluetooth flesem van s manpsg az android flahshipekben sincs jack, lejrt technolgia, mindenhonnan el fog tnni. Azaz mr ne is haragudj de egszen pontosan nulla rtelmes rvet tudtl felhozni az ipheonok ellen, vagy arra, hogy miben jobbak az Android appok s szolgltatsok.

Egy mg el sem indult szolgltatst enyhn szlva sem fer sszehasonltani a mr bejratott dolgokkal de pldul a te pldddal lve, sok sikert offline krnyezetben Stadizni, az Arcade jtkok menni fognak Amgy sem lehet a kt szolgltatst sszehasonltani, mert teljesen msrl szlnak. Az arcade megfelelje a gamepass, amihez hasonl meg nincs mobilon. Itunest nem hasznltam 5 ve, arrl nem tudok nyilatkozni azon kvl, hogy mindig is egy szar volt.
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
[36] kis
Sep 11., Wednesday 10:48 #17
Vlasz Ghz (#10) zenetre
Az biztos, hogy app-ok tekintetben (fleg zenei) mg mindig jobb az Apple, de mr nincs nagy klnbsg.
A kezdetektl iPad-om van, amit kt vente cserlek, mert a droid vonal r/rtkben gyengbb. Hasznltam rt is, ami nem volt rossz, br az n pldnyom merlt mint a nyeletlen balta. A telefonjukat az tsig hasznltam, ami az utols fasza mobil volt szmomra. A mostaniak ra egyenesen rhej, fleg ezzel az elbaszott "noccsal". Kzhely, de Jobs ezt a megoldst biztos lehzta volna a klotyn.
Sep 11., Wednesday 10:45 #16
Azrt, mert a felhasznlk egy masszv rtege f2p jtkokat nyom csak, nem jelenti azt, hogy ne lenne ignye a felhasznlk egy msik rtegnek ilyesmire, vagy idvel a f2p jtkosok ne tennnek prbt a szolgltatssal. Mivel elg mretes az iPhone bzis S rengetegen ms platformot nem is hasznlnak (volt valami stat, hnyan intznek minden fontosat s a szrakozst is kizrlag okostelefonon), pnz biztos lesz benne, radsul most, mg idben el kell kezdenik ptkezni, bekerlni a kztudatba.

Mondom ezt gy, hogy rtetlenl llok az iPhone npszersge eltt s a sajt hidegrzst kapok a fingjukat is parfmnek bellt rajongiktl.
Nem kapok privt zeneteket az oldalon, ne is rj! :)
[15] grosy
Sep 11., Wednesday 10:37 #15
dupla
[15] grosy
Sep 11., Wednesday 10:37 #14
Vlasz Ghz (#10) zenetre
Elgg brlak, ezrt rsznom az idt egy hosszabb kommentre, illetve ismerlek mr annyira, hogy nem ktba kiltott szavak lesznek azok, amiket lerok.
Bocs, hogy visszafel haladok a vlaszadsnl. Az n "Nintendo-fanatizmusom" nem ms, mint szimpla provokci. gy kpzeld el, mint a vsri kikiltt, aki hergeli a tmeget. Egyszeren csak szrakoztat, ahogy bizonyos frumtrsak mint a vres rongyra, gy reaglnak mindenre,ami Nintendo, n meg adom aljuk a lovat, hogy htha szreveszik magukat (persze sose), hogy mennyire hlyk.
A cges telefonom Iphone volt, amg vissza nem adtam s krtem helyette egy "buta Nokit", gy hasznltam veken t. Illetve a cges krnyezetben is tbb macbook s Ipad van, de vegynk nhny pldt. Az Iphone hasznlk juldoznak a telefonjuk kamerjtl. Nincs benne rossz kamera, st, de ha egy fggetlen felmrs kszl "vakon", akkor azrt nincs a top kztt. s hiba jn utna a magyarzkods, hogy gy, meg gy, a tbb ezer fs felmrsben szavazk kztt ezek a kszlkek nyertek s ksz. Egy 100ezres Pocophone kittte a nyeregbl az Iphone X-et. Itt a vide:
KATT!

Vegyk a sima htkznapi hasznlatot. Az egyedi csenghang belltsa ksz tortra az Iphone-on, amire valljuk be, lenne igny egy 10 fs irodban, ahol mindenkinek Iphone a cgese. Ez androidon annyi, hogy rnyomsz, brhol az mp3-ra, hogy csenghangnak bellts s ksz. Prbltl mr offline krnyezetben, mondjuk egy Dunakanyarban tlttt csapatptn fnykpet nzegetni? Szerintem tudod, hogy mire gondolok. Jack hinya...
Szolgltatsok:
Apple Arcade konta Google Stadia
Apple tv+ kontra Netflix, HBO GO, Amazon Prime, Disney+
Remlem nem kell rszleteznem.
Prbltl mr Itunes-on 4k-s videt nzni? Sok sikert hozz

Nekem ezek a tapasztalataim, de meggyzhet vagyok
moderator Ghz
Sep 11., Wednesday 10:22 #13
Vlasz Dude (#12) zenetre
tlag emberek tlag ignyeire gondoltam de jogos
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
[51] Dude
Sep 11., Wednesday 10:16 #12
Vlasz Ghz (#10) zenetre
Mondjuk ez sem teljesen igaz, mert egy csom App nem rhet el Store-on. A trsasjtkos felhasznlk ltal ksztett Appok nagy rsze is pldul Droid only.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[24] CeXzer
Sep 11., Wednesday 10:07 #11
Vlasz grosy (#9) zenetre
n annyit tudok, mikor tavaly felugrottak az iphone rak, nekem meg mr nagyon esedkes volt a telefon csere, gyorsan vettem egy androidos elg cscsmodellt. Prbltam vele megbartkozni, 3 hnapot eltltttnk egytt, kzben gy reztem a kkorban vagyok, semmi nincs, ami kellene, ami van krlmnyes, nehezen mkdik, ha egyltaln. Kls forrsbl kellett android autot szerezni, mert itt nem tmogatott, biztonsgi krdsek, ha letltttem brmit google playbl, mindig ott volt, hogy nem e pp vrust teleptettem, stb. Eladtam, vettem egy olcsbb iphonet, mint az a telcsi volt, s azt kell mondjam, g s fld. Szal hagyjuk ezt, lehet neked az jn be, nem tudom mirt, de nem is kell tudnom, nem kell mindenkinek ugyanazt szeretni, n ezrt nem mondom, hogy csak azrt, mert ignytelen vagy, te se minstgess msokat.
Egybknt ezeltt a prba eltt azt hittem, elssorban a biztonsgi problmk miatt hasznlok apple cuccokat android helyett, ha msra nem, arra j volt, hogy rjttem, hogy nem, ms dolgok jobban zavarnak. (Na s ugye a friss hrek alapjn biztonsgban most nagyot gett az apple). Egyni felletekkel is elszrakoztam vagy 2 hetet, aztn meguntam s visszalltam az alapra, azta ez se hinyzik az applenl, pedig mindig azt gondoltam, hogy ez egy gyengesg.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
moderator Ghz
Sep 11., Wednesday 9:48 #10
Vlasz grosy (#9) zenetre
Ne haragudj grosy de ez egy nett baromsg. Ltszik, hogy semmit sem hasznlsz napi szinten ezekbl a termkekbl, mert akkor nem beszlnl ilyen butasgokat. A szolgltatsaik s termkeik 99% jobb vagy minimum azon a szinten van mint a konkurencia. Brmikor felmerl brmilyen app ami kellene mindig az jn ki vgeredmnynek, hogy vagy csak az app storeban van, vagy fele olyan krlmnyes alapbl. De termszetesen szvesen vrom a konkrt pldkat. Amgy ez az szrves dolog tled, a legelvakultabb Nintend fantl tbb mint vicces
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
[15] grosy
Sep 11., Wednesday 9:41 #9
Az a baj, hogy szrvekkel nem jutunk semmire egy Apple rajongnl. Minden termknl van jobb a piacon tredk rrt, illetve a szolgltatsainl is rengeteg jobb, knnyebben hasznlhatbb, tbbszrs mrtk s minsg tartalmat nyjt konkurencia lelhet fel. Mivel nincs szrvk, ezrt mindig azzal jnnek el, hogy csak azrt ri kritika a kedvenc cgket, mert a kritikt megfogalmaznak nincs a termkeire pnze. Arra nem is gondolnak, hogy lehet megvan, csak egyszeren nem hlye.
[24] CeXzer
Sep 11., Wednesday 9:08 #8
Radsul aki most vesz iphonet vagy ipadet, meg nem tudom mg mire vonatkozik, az kap egy vet az rban, szval meglesz a beetets is, fleg a hozz nem rt kznsgnek...

Amit tegnap bemutattak, az viszont hatrozottan olyan volt, mint az egsz prezentci, dgunalom. Nagy lelkesedssel prbltak eladni egy minimalista runnert, de azrt az kemny feladat.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Sep 11., Wednesday 9:06 #7
Vlasz Ghz (#6) zenetre
Szerintem az elfizets modellre gondolt ltalnossgban.
I am such a B.A.
moderator Ghz
Sep 11., Wednesday 9:01 #6
Vlasz kis (#3) zenetre
Milyen versenytrs van jelenleg mobilon?
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
moderator Ghz
Sep 11., Wednesday 9:00 #5
Vlasz grosy (#1) zenetre
100+ jtk jn s lesznek kztk sokkal jobbak is 5 dollr az semmi manapsg, szval kiderl, hogy fogadja a piac.
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
[10] deadeb
Sep 11., Wednesday 8:59 #4
Srcok, itt mindenki milyen szakrtje a tmnak. Az applenl gondolom hossz tvra ptkeznek. Tudjtok Launch cmek meg ilyenek, ksbb ne adj isten mg bvlhet is AAA cmekkel is a fenit lista. Szvsz egy v mlv trjnk vissza arra, hogy ez baromsg volt-e vagy sem. Mert ez tnyleg halovny, de azrt az apple-nek van pnz, ha akarja fel tudna vsrolni nagyon sok j studit.
A hossz let titka, hogy megprblsz minl regebben meghalni. Chuck Norris exists because Clint Eastwood said it was okay.
sszesen: 53 [1-50]
1 | 2