Ilyen volt a Budapest Game Dev Day
Eddig 7 hozzszls
liquid
2019. June 18.
Tuesday 20:37
Jnius tizennegyedikn, pnteken kerlt megrendezsre a Budapest Game Dev Day. Mi is az a BGDD (hogy kapsbl rvidtsnk)? Ahogy a neve is mutatja egyfajta fejleszti „konferencia”, tallkoz, ahol hazai s (kisebb mrtkben) klfldi jtkfejlesztk osztjk meg egymssal a tapasztalataikat eladsok s workshopok formjban. A BGDD nem elzmnyek nlkli, a vilg szmos pontjn rendeznek ilyesmit (elg csak a GDC-re, vagy a kt ve fellesztett klni DevCom-ra gondolni), s itthon is volt mr ilyesmi, csak (bizonyra) sokan elfeledkeztek rla, mert gy tz ve kerlt r sor utoljra. Az akkori s a mostani rendezvny rsztvevi jl mutatjk a hazai jtkfejleszts komoly rsztvevjt: tz ve a magyar Eidos, vagy a magyar Crytek stdi is ltezett – a mostani BGDD elssorban az indie, s rszben a mikr-indie (egyszemlyes) fejlesztcsapatokrl szltak.A vlasztott helyszn, az Ingame Game Bar (szerencsre?) alig-alig tudta befogadni a nagyszm rdekldt – pedig az esemny nem volt teljesen nyitott, a rszvtelt elzetes regisztrcihoz ktttk. Egy nap, tizenkt (jellemzen) flrs elads, s egy kln, kisebb teremben ht darab, (jellemzen) egyrs workshop – ez volt a knlat. Ami egy napra sztosztva nagyjbl elg is, a magunk rszrl a kilenc harmincas megnyittl kora dlutnig kvettk figyelemmel az esemnyeket, az eladsokra koncentrlva – a sajtnak nagyjbl ez a vadszterlete, a workshopok tnyleg szigoran a szakmnak szlnak, egy klss keveset / semmit nem rt bellk.

Milyenek voltak az eladsok? sszesgkben igen jk, jl beszl, sszeszedett eladkkal, az ltalunk ltott prezentcik kzl egyrtelmen a Varga Blint Bnk, a Wild Gentleman: Chicken Police narratv dizjnere ltal tartott bemutat volt a legrdekesebb. Ez – kevsb meglep mdon – a jvre megjelen narratv kalandjtk sztorimeslsnek rejtelmeibe vezette be a hallgatsgot, klns fkusszal a karakterpts s a karakter-motivci fontossgra.Ezen kvl megismerkedhettk a VR jtkfejleszts kihvsaival, rmeivel s buktatival, a mobilos jtkfejlesztsben rgta az lvonalban szerepl Gameloft ltal alkalmazott ravasz „gy tartsuk fent folyamatosan a jtkos rdekldst, hogy hetek s hnapok mlva is visszatrjen” technikkrl, s a hagyomnyos trsasjtkok s a PC/mobiljtkok egyre inkbb sszefond fejldsrl is.

Az rdeklds egy ponton akkora volt, hogy a (kpeken is lthat) bels lhelyek mellett a br fels szekcija is megtelet (itt amgy pr indie fejlesztst kzelebbrl is meg lehetett nzni, a pr napja megjelent Flux Caves hatrozottan gretesnek tnt), gy a szervezk a lassan rnykoss vl teraszra is kipakoltak egy nagyobb kpernyt, amin a BGDD Twitch/YT sztrmje futott. A rendezk grete szerint az eladsok tbbsge hamarosan (szerkesztett) formban) felkerl majd a YouTubera is, gy akit rdekel valami, utlag is ptolhatja,Van jvje a BGDD-nek? A vlasz hatrozott igen, kellenek az ilyen esemnyek, nem csak az eladsok s a workshopok miatt, hanem azrt is, mert kitn platformot biztostanak az ismerkedsnek s a kapcsolatptsnek. A szervezk a megnyitban mg (nyilvn) ponbl mondtk, hogy pr ven bell j lenne ezt egy sportcsarnokban tartani – ha ez nem is kvetkezik be, egy combosabb bvlst mr jvre megrdemelne a Budapest Game Dev Day.

(A kpek a Budapest Game Dev Day Facebook oldalrl szrmaznak)

[18] helihobby
Jul 31., Wednesday 11:12 #7
rdekes lehetett. A regisztrcis dolog mondjuk annyira nem tetszett, de lehet a jvben ez mr alap lesz.
Els magyar Neo-Geo forum: http://neo-geo.hu Szerviznk: http://f27szerviz.hu
[55] KiswechPS3
Jun 20., Thursday 14:30 #6
Szuper lehetett, legkozelebb megprobalok elmenni.
TOMORROW IS IN YOUR HANDS #2019.11.08
Jun 20., Thursday 13:47 #5
Vlasz hajbel (#4) zenetre
Azok a kpek a helyszn klnbz pontjait mutatjk, a kzps konkrtan egy darab asztalt.

Ahogy fent is rjuk: a hely dugig volt, errl (sok) kpet a BGDD FB oldaln tudsz megnzni: KATT!
And since you asked: no. It's massive.
[1] hajbel
Jun 20., Thursday 13:01 #4
Vlasz mcmacko (#3) zenetre
A msodik s a harmadik kp nem erre utal.
Jun 19., Wednesday 17:04 #3
Vlasz liquid (#2) zenetre
Elg nagy tmeg volt, mindenkpp sikeres rendezvnynek ltszott kls szemllknt.
"This is our time to medicate..."
Jun 19., Wednesday 14:59 #2
Vlasz Hurin (#1) zenetre
Nehz megmondani, egyszerre szerintem gy 60-70en voltak az eladsokon, s ~30an a workshopokon, de nagy volt a jvs-mens. A regisztrlk szma 200 felett volt, ha jl tudom.
And since you asked: no. It's massive.
[2] Hurin
Jun 19., Wednesday 13:18 #1
Hnyan vettek rszt rajta, kb?