[Teszt] Asterix & Obelix XXL: Romastered
Eddig 3 hozzszls
mcmacko
2020. November 15.
Sunday 19:30
Imdom Asterixket s szemrebbens nlkl rrepltem az Asterix & Obelix XXL feljtott kiadsra, amely Romastered nven jtt ki a Microids jvoltbl. Miutn kikuncogtuk magunkat a jtk itthon mr-mr Irigy Hnaljmirigy thallsokat idz cmn, rtrhetnk a jtkra is: ez bizony a PS2 korszak egyik kzepes platformernek a feljtsa, s mint olyan, inkbb a nosztalgira, mint a jvbemutat tletekre alapoz.


Baj ez neknk? Nem! A Spongyabob jtk bemutatta nyron, hogy igenis van igny az ilyen feldolgozsokra. Csak mg a Spongyabob egsz jl mkdik 2020-ban is, addig az XXL sorozat els rsze jobban nyszrg a mai kor mrcjt tekintve. A program legnagyobb problmja, hogy a kt f mechanika, a harc s a platformozs is harmatos. A pflkds mkdik, de ertlen, nincs slya a nagy tasliknak, viszont egsz j a kombrendszer s a varzsital elstse is lmnyszmba tud menni. A platformozs pedig addig j, amg a talajon vagyunk, az ugrsok ve meglepen kapkods, de nem megtanulhatatlan. St, egy ra utn mr magtl rtetdnek vesszk az irnytst, de ettl mg nem lesz j az, amit nyomkodunk. Tipikusan a „szdval elmegy” kategria…

Viszont a jtk felptse s bohks-vicces hangneme mg mindig lelkest. Szpen egybenyl, nagy terepeken hajtjuk a rmaiakat, s jpofa utazs vre van felfzve a kaland. Annyira hinyzik ez a fajta megkzelts, annyira j ezt a PS2 korszakra jellemz felptst tlni, hogy emiatt simn elnzed a jtknak a rgies-darabos mivoltt. A jtk grafikja feljts mellett amolyan korrekt X360-szintre lett amgy felhzva, de kvzi egyszerre fut a rgi s az j kinzet: gombnyomsra azonnal lehet vltani a kt rendszer kztt, s azon vettem magam szre, hogy a PS2-es eredeti RenderWare ltvny tles reprezentcijban lubickolok, s lelkesen magyarzom promnak, hogy „Nzd, gy nzett ki egy szp PS2 jtk a hskorban”. Szp, mert a jtk eszttikus szneket, jfle modelleket, az eredeti forrsanyaghoz h ltkpeket nyjt. Sajnos a szinkron gyenge, az jrahangszerelt zenk pedig botrnyosak. Ahelyett hogy mess, Asterixes muzsikkat hallannk, ilyen tucat-videojtkzene szl a hangszrkbl. Emellett pedig az olyan ponok is elsikkadnak, mint a bnusz-feladvnyok alatt szl retro-chiptune dal, ami itt zsigulibl bmbl, ordas hardbass verzit kapott. Fujj.Ez a csomag is fleg azoknak kszlt, akik a PS2 korszakbl szeretnnek egy kis darabot jralni. Az Asterix rajongk btran rnzhetnek, hiszen az XXL3 ellaposod jtkmenethez kpest egy sznes-szagos platformert kapunk az els epizddal. Hiba nyomtam annak idejn cikknk trgynak eredetijt, mra teljesen kirlt a fejembl az lmny, szval simn elszrakoztam a kt gall hrosszal! ljen a vidm hangulat, sosem kevs a pozitv energikbl!

Asterix & Obelix XXL: Romastered
Platform: PC, PS4, XO (tesztelt), NS
Kiad / Fejleszt: Microids / OSome Studios
Megjelens: 2020. 10. 22. | r: 30 EUR

Nov 16., Monday 9:50 #3
Vlasz backstab (#2) zenetre
Ne viccelj, ez a maga idejben szenzcis volt, n is vgignyomtam, mg az els, httrvilgts nlkli masinn.
KATT!
"This is our time to medicate..."
[33] backstab
Nov 16., Monday 9:20 #2
Az 576-os Balogh Zsolt mondta hajdann, hogy Asterixes jtkbl brmennyit el tudnak adni, mg a frtelmes GBA verzibl is 3000 db fogyott a Kbyte boltokban. Kvncsi vagyok, manapsg mennyire lehet hznv az Asterix.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[24] Fabri
Nov 15., Sunday 22:01 #1
Mr nagyon vrtam a tesztet Macktl. Kszi.
"Ami nem l meg, az kisebb tesz" /Super Mario/