[Teszt] Mega Man Zero/ZX Legacy Collection
Eddig 4 hozzszls
mcmacko
2020. February 26.
Wednesday 22:00
A Mega Man sorozat cscsa szerintem az X-szria, de tny, hogy a Zero utzmnyoknak sincs nagy szgyenkezni valjuk. Gynyr idk voltak, amikor az els, httrvilgts nlkli GBA-mon nyomtam a Mega Man Zero-t. Akkor az a jtk a Capcom hveinek maga volt az lom. n iszerettem a nyitottabb megkzeltst, a hs lazasgt, az RPG-s elemeket, a cyber-elfek power up rendszert. A ksztk komplexebb sztorit, komolyabb (s sajnos egyre zagyvbb) univerzumot pakoltak a jtk akcii mg. Akkor gy tnt, hogy az X utn egy fokkal hozzfrhetbb lett a Megavilg.Bszkn, ennek tudatban indtottam el a Mega Man Zero/ZX Legacy Collection-t, majd b fl ra mlva az els fellensg gy mosta fel velem a padlt, hogy csak pislogtam. Azt hiszem az emlkeim ismt cserben hagytak. Nem tagadom amgy, a Mega Man Zero most is lvezetes darabnak mutatkozik, s tvn sem vall szgyent. Sajnos a konverzi sorn a Capcomnl nem mentek tovbb a szoksos opcikon. Pixelpontos felsklzst, nhny inteprolcis szrt, htteret, galrit, s zenelejtszt kapunk – a GBA portok esetben ennl kicsit tbbre lett volna szksg. A 2D htterek s spriteok vllalhatak, mi tbb, olyan, mintha valami obskrus PS1 Mega Man cm ledne jra a kpernynkn. A szvegdobozok s arckpek azonban nem jl sklzdnak. A GBA nagyon limitlt felbontsa miatt el kellett valahogy frni a kpernyn (240x160-as pixelszm az nem tl sok) – ennek problematikja azonban pont a dialgusoknl s GUI elemeknl tnik ki. Plne, amikor ezekbe mg be is kerl mondjuk egy-egy ksza Xbox gombhoz tartoz, totlisan ms felbontson megjelen ikon.Kicsit sok lehet amgy a Zero sorozatbl, mire az ember tfutja ket – a ngy jtk hasonl assetekbl, s miniml fejldsi vvel plgetett az vek sorn. Nem gondolom, hogy a vrbeli rajongkon kvl brki is idt s energit sznna ezeknek a jtkoknak a mlyebb megismersbe. Egy-egy cm kiemelsvel, esetleg vekre elnyjtott Zrzssal azonban taln kilvezhetjk a pakk els felt.A msodik fl a DS-es epizdokra, a Mega Man ZX-re s az Adventre koncentrl. Annak idejn gynyr artworkket adtak ki ezekhez a jtkokhoz, ment is bellk a fiktv 576 Konzol bort gyrts a frumon. Sajnos azonban nekem az Advent idejre teljesen elvesztette varzst a sorozat. A ZX mg rdekes – rdemi grafikai s jtkmenetbli jtsok jnnek, behoznak j karaktereket, s a plyadesignban is akadnak izgalmas, soha nem ltott elemek. Az Adventet sem akkor, sem most nem tudtam megkedvelni. Az tiratok itt egy picit jobban szerepelnek, mint a GBA jtkok – az rintkpernyt kln analg karral ccgtethetjk a tvkp egy fix pontjban (pl jobb alul).

Korrekt emulci, de nem tbb. Korrekt jtkok, de nem mutatnak tl egy kiss kifacsart sorozat megjulni akar epizdjaitl. Mega Man mnisknt megtallod bennk a szpsget, a kihvst, s ht nyilvn birtokolni kell a Mega Man Zero/ZX Legacy Collection-t is. m ha eddig nem szeretted meg a kk bombz kalandjait, inkbb kezdd el az els X gyjtemnnyel – abban is tbb impulzust tallsz majd, mint amit emberi idben s energival fel tudsz majd dolgozni.

[48] soliduss
Feb 27., Thursday 10:52 #4
Vlasz Rehynn22 (#3) zenetre
ht ebben lehet valami.

Viccet flretve elpuhultunk ... mg mi hardcore gamerek is. Amikor elkapok egy rgi cmet a backlogbl mindig rdbbenek ,hogy amit ma normal.... mdnak neveznek az rgen mg az easy-be se frt bele.
[1] Rehynn22
Feb 27., Thursday 10:40 #3
Vlasz soliduss (#1) zenetre
Kevesen tudjk, de a kerk feltallsa eltt seink gy hvtk a cipekedst, hogy "a teherhords Dark Souls"-a.
Feb 27., Thursday 10:13 #2
Vlasz soliduss (#1) zenetre
Fogalmazzunk gy, hogy a Dark Souls a modernizlt japn akci-platformer.
"This is our time to medicate..."
[48] soliduss
Feb 27., Thursday 8:26 #1
psp-n elkezdtem jtszani az egyik rsszel.... ht gyerekek ez a rgi idk Dark Soulsa... 1 boss-t lenyomtam....a 2.nl vagy 2 hete agyalok ,hogy lehetne lehozni...