[Teszt] Vampyr - Switch
Eddig 7 hozzszls
mcmacko
2019. November 11.
Monday 22:58
Megmondom szintn, rgebbta ott figyel a Vampyr az Xbox One-omon, de valahogy csak nem akart kimszni a „backlogban ragadtak” sttuszbl. Nem is tudom, a Dontnod nem vgzett rossz munkt a jtkkal, de a program pont annyira volt, hogy is mondjam, msodvonalas, hogy mindig talltam kvnatosabb jtszanivalt helyette. Aztn jtt a Switch vltozat. Persze tudom jl, hogy a Switchen is millird olyan cm van, amelyek messze magasabb kategriban tanyznak mechanikk s kidolgozottsg tern, mint a Vampyr, mgis, a nem mindennapi vrszvsztori valahogy rdekesebb benyomst tett rm a Nintendo konzoljn. A vmpr-hipnzis msodjra sokkal jobban mkdtt.Taln azrt, mert a jtk eredetileg nem volt egy prezentcis bajnok, Switchen viszont pont annyira izgalmas a ltvny, hogy minden apr hibja, olykor szoksosan homlyoss vl kpe vagy kopottasabb textri ellenre szpnek tnjn. Az Unreal jtkok gyesen sklzdnak a kis Nintendo gpre, s nincs ez mskppen a Vampyr esetben sem. A fnyhatsok tnek, a stt utck s gzlmpk ltal megvilgtott belterek kontrasztja mg gy is az ember nyakra telepedik, hogy mondjuk fnyes nappal, a konyhaasztalnl veszi el az ember a konzolt. Teljestmnyproblmk, zavar naaagy belassulsok nem jellemzik a jtkot, s valahogy ez a kalandos-beszlgets-akcizs furcsa RPG stlus is olajozottan mkdik a kzben tartott, hordozhatnak titullt Nintendo masinn.Siklara persze mr egyszer rszletesen kibogozta a Vampyr tartalmt (ha nem olvastad cikkt, akkor itt nzhetsz krbe, mg interjt is tallhatsz a ksztkkel: KATT!), de annyit n is mindenkpp hozzteszek, hogy Jonathan karaktere nmagban megadja a Dontnod-tl megszokott s elvrt drmaisgot. A prbeszdek nem mindig tallnak be a stlus s dramaturgia tekintetben, de vgig rzdik a jtkon az erfeszts s a kltsgvets korltai kztt produklt igyekezet az ignyessg fokozsa rdekben. Nekem ez, a kombinlt/hibrid jtkmenettel s a brutlis hangulattal egytt bven elg, plne egy ilyen komorr vl szi idszakban.Egy nagy nygje mgiscsak van a Switchre portolt Vampyrnak: kicsit rossz temben jtt a konzolra. Ha valaki most tartalmas RPG-re vgyik, bizonyra a Witcher 3 fel kezd el kacsingatni, pedig lehet, hogy a Vampyr mellett sem lenne szabad sz nlkl elmenni. A jtk nem hibtlan, de nekem egyrtelmen jobban csszott a kezemben tartott kpernyn, mint a tv eltt. Radsul van annyira klnleges s a konzol korltaihoz kpest technikailag is izgi, hogy adott esetben a jtkot mg akr mutogassuk is azoknak, akik a Switchnkre kvncsiak. Nna, kt perc mlva jfl, azt hiszem itt az id publiklni a cikket...

[29] lacapaca
Nov 12., Tuesday 13:07 #7
Nekem a Remember Me utn kifejezetten csaldst okozott. Kicsi bejrhat terlet, egyszercske harc, s gy termelõdnek benne jra az ellenfelek, hogy semmi rtelme farmolni õket. Radsul a szoksos bugyuta megolds, csak egy pontig jnnek utnunk, utna visszafordulnak. Ettõl fggetlenl rossznak nem rossz, csak valahogy olyan semmilyen.
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
Nov 12., Tuesday 10:34 #6
Vlasz Guba33 (#5) zenetre
Amire lehet, lecsapunk!
"This is our time to medicate..."
[13] Guba33
Nov 12., Tuesday 9:50 #5
Nagyon j dolognak tartom,hogy tbb jtk Switch portjrl is rtok kln,venni fogom csak vrom egy akcit,mert 50 eurs rcdult kicsit sokallom,kszi a tesztet!
[22] Shifty Fox
Nov 12., Tuesday 9:49 #4
Vlasz mcmacko (#3) zenetre
Nem konkrtan erre a cmre rtettem, de kszi

gynagy ltalnossgban, minden szviccs jtknl szokott ez a hrom pont nekem szem eltt lenni, mert az els kettt hajlamosak nhnyan elsunnyogni, a harmadikkal pedig nem lni
GT: Shifty Fox | PSN ID: Shifty_The_Fox | Switch friend code: SW-6856-1226-1116 "One sword keeps another in the sheath."
Nov 12., Tuesday 9:29 #3
Vlasz Shifty Fox (#2) zenetre
1. Framerate -> ahogy rtam, ltalban j, nha nagyobb harcoknl tud jobban bedcgni. Nem zavar.
2. Homlly -> szerintem dinamikusan sklzgat, de a Witcher 3 utn egy les vlts volt pozitv irnyba. (pun intended)
3. Szerintem nincs, br nem is kerestem. Este megnzem.
"This is our time to medicate..."
[22] Shifty Fox
Nov 12., Tuesday 7:27 #2
Vlasz CeXzer (#1) zenetre
Egszen pontosan pontosan hrom krds:
1) framerate milyen
2) mennyiere homlyos
3) gyro clzs van-e.

Ha ezek okk, akkor kosr (nekem legalbbis gy nagy ltalnossgban.)
GT: Shifty Fox | PSN ID: Shifty_The_Fox | Switch friend code: SW-6856-1226-1116 "One sword keeps another in the sheath."
[24] CeXzer
Nov 12., Tuesday 7:22 #1
Egy fontos krds van csak minden switch portnl: handheld mdban mennyire homlyos?
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.