[Teszt] OlliOlli2
Kapcsold jtk: OlliOlli2 (psv)
Eddig 16 hozzszls
mcmacko
2015. March 12.
Thursday 07:45
B egy ve azt rtuk az OlliOlli els rszrl, hogy zsenilis alaptlete ellenre sem tudott maradktalanul megfelelni azoknak az elvrsoknak, amit egy flow-lmnyre alapoz gyessgi jtktl vrhatunk. A koncepci gy ltszik megrt egy folytatst, s mivel alapveten a sajt (s nem elhanyagolhat mdon a kznsg) is szerette a jtkot, ezrt a msodik epizd rkezse eltt jra feltettk magunknak s a jtknak is azokat a krdseket, amelyek miatt a korbbi rsznl hinyrzetnk lehetett. Na de milyen vlaszok rkeztek?Az OlliOlli 2 – Welcome to Olliwood immr PS4-en is elrhet, st a mrciusi Plus csomag egyik f indie jtka, gy garantltan nagyobb kznsghez fog elrni, mint az els rsz a Vits rajtnl. Az alaptlet mit sem vltozott: deszksunkat X-el hajtjuk, analggal ugrunk, trkkznk, a kprzatos mutatvnyokat pedig tovbbi analg-mozdulatokkal, s gombkombincival varilhatjuk. A szrsbl nem marad ki a ktelez grindols, st jdonsgknt bejttek a mindenfle revert s manual trkkk is.

Dihjban
Mi ez?
Oldalra halads deszks jtk, ahol a plya akadlyait tl kell lnnk s kzben nyakatekert kombinkat kell bevarrnunk.

Mire hasonlt?
OlliOlli, Alto's Adventure

Mire jelent meg?
PSV (tesztelt), PS4

Mennyibe kerl?
PS+ ingyen (2015 mrc.)/9.99€/7.99£
Manulozni mr a Tony Hawknl is ajnlott volt idejekorn megtanulni, s nincs ez mskpp az OlliOlli2 esetben sem. Ha gigakombkat akar az ember rittyenteni, akkor elengedhetetlen kt grindols kztt a manullal trtn halads, de a revertels s a grind kzbeni switch is melegen javallott. Ha beindul a verkli s a plya sem ellennk jtszik, akkor a sikerlmny mmort tud lenni egy-egy szint vgigkombzsa utn.

Az OlliOllii alapveten az endless runner egydimenzis stluselemeibl tpllkozva prbl tovbbra is gyessgi, pontszerzs jtkknt mkdni, de a plyatervezk folyamatosan a flow lmny megtrsvel prblkoznak. gy egy furcsa s tovbbra is ktarc jtkrendszer alakul ki, amelynek az elejn a trial-and-error jraprblkozs szemvegn keresztl tanulgatjuk a plyt, majd ksbb, ha mr izommemriban vannak a rmpk s a szvats tereptrgyak, akkor lehet javtani a kombkon s a pontjainkon. Szarvashiba, hogy sokszor belthatatlan akadlyok jnnek velnk szembe (amit tnyleg csak betanulssal lehet kiiktatni), s a ksbbi szintek esetben azon sem sikerlt elrelpst produklni, hogy a tkletes landolsok ne legyenek szksgszer, lendletszerz elemei a haladsnak. Megint csak a Tony Hawkot idznnk, ahol egy-egy plya tervezse mgtt nem a knyszer akadlyoztats volt az zenet. Egy fain jtsztr (legyen az trbeli, vagy vonalmenti) akkor az igazi, ha enged minket szabadon kibontakozni.

Jmagam az els rsz esetben a pixelgrafikus megjelentssel sem voltam maradktalanul elgedett, ezrt kln dvzltem a ltvny fejldst, amely a jellegtelen retrobl a stlusos, stilizlt rajzfilmszer vonal fel mozdult el. (Pldul a Guacameelee kllemre is hivatkozhatunk, ha prhuzamot akarunk lltani.) A filmes dszletek kztt deszkz figura, valamint az izg-mozg httrelemek izgalmas krtst csattintanak a program kr, s vgre a talaj is mintzott, gy extrn rezhet a figurnk sebessge. Mindezt a ltvnyt azonban olyan rettenetes soundtrack egszti ki, aminek mindenhez van kze, csak a klasszikus skater-kultrhoz nem. Komolyan, nha a ksztk mintha csak arra jtszottak volna, hogy a hipszter-elektro dallamokkal csak tovbb birizgljk a nehzsgtl eleve ktszeresre duzzadt dhmirigynket.Az egyszer, nhol mr-mr primitv mechanika ellenre a nehzsg s a kihvs tnyleg emberes (kr, hogy a flow lmnyhez tnyleg csak hosszas tanult sorn jutunk el), valamint a jtk tartalmra sem lehet panaszunk, ha hrdkr szemveggel vizsgljuk a cuccot. Multiplayer is van, azaz lesz: ksbb, ingyenes patch formjban fog megrkezni a tbbszerepls jtkmd.

Sokan imdjk, rengeteg embert megragad az egyedi stlusa, s mi sem szgyelljk, hogy az alapelemeirl csak jt tudunk mondani. A sokat fejldtt prezentcival kiegszlve megkap lmny tud lenni az OlliOlli2, azonban tovbbra sem rezzk szerencssnek a jtkmechanikai elemek furcsa kombincijt. gy tnik azonban, hogy a sorozat egy esetleges harmadik rszre sem fog igazn sokat vltozni... Lehet csak neknk msok az ignyeink?

Mar 14., Saturday 18:09 #16
Vlasz Hwopapa (#14) zenetre
Nem baj az, msok vagyunk. Nekem a beletanulssal nem volt gondom, mr az els rsznl sem (lehet gy knnyebb, mert itt meredekebb a betanulsii v).
"This is our time to medicate..."
[34] Laza
Mar 14., Saturday 14:15 #15
Vlasz soliduss (#1) zenetre
+1 ... vgigszenvedtem a tutorialt, majd az els plyn gy ahogy vgiggurultam ... radsul baromi idegest az llandan azt hallgatni, hogy szarul rkeztl a fldre ... + ahogy trkkzni kell, sbt. ....... 25+ v jtk utn ez most kifogott rajtam .... mindegy, ingyen volt
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[25] Hwopapa
Mar 13., Friday 19:11 #14
ez az els cikk a gameren, amivel egyltaln nem rtek egyet

az eleje nagyon nehz volt, betanulni, hogy az x-et minden landolsnl meg kell nyomni...hlistennek a manualt mr hamarabb felfedeztem mint a 3. plya s gy relatve knnyen ment a kombzs

a lnyeg szerintem a hangulat; nlam ez gy nzett ki, hogy gpezek s mellettem megy a jtk menje s szl a zenje s olyan volt, mintha valami random chill dj-t hallgatnk soundcloudon

nekem beadja, pont
PSN-XBox: Snake.aZ.eKe / Switch: SW-6493-2649-5593
[10] Adibadi
Mar 13., Friday 11:11 #13
"Ha gigakombkat akar az ember rittyenteni, akkor elengedhetetlen kt grindols kztt a manullal trtn halads, de a revertels s a grind kzbeni switch is melegen javallott."
WHAT????!!!!!
Aki elhiszi, jrjon utna! PSN: DJWhite75 Xbox: Play Adibadi
Mar 12., Thursday 21:50 #12
Vlasz szasza10 (#4) zenetre
Bakker, pedig 2 ve PS+ tag vagyok s legalbb 3 ve nincs lland Goldom.
"This is our time to medicate..."
Mar 12., Thursday 21:49 #11
Melyik szinten? Mert hogy ott vannak a neheztett plyk is...
"This is our time to medicate..."
[15] Yeahitsme
Mar 12., Thursday 12:50 #10
Vlasz sxesic (#6) zenetre
Jesszus. Maximlis tiszteletem ha tnyleg kiplatinztad!
n az utols "vilgban" feladtam. Ott mr nem akartam mg a plykon sem vgigmenni nemhogy teljesteni a 60+os kombkat gy hogy minden egyes landing tkletes legyen.
If a key opens lots of locks, then it's a master key. But if a lock is opened by lots of keys, then it's a shitty lock.
[16] skiz0
Mar 12., Thursday 12:28 #9
n is rreztem, szerintem id krdse. Vagyis inkbb a kitarts... az OST meg zsenilis (van 1-2 valban szar, de tbbsg az adja) , kapcsoljtok be a hangfalakat legkzelebb...
PSN: mucsacso
[16] eandre
Mar 12., Thursday 12:01 #8
Vlasz soliduss (#1) zenetre
A 4. vilgig szenvedtem az irnytssal, de mg akkor sem reztem r.
[48] soliduss
Mar 12., Thursday 11:10 #7
Vlasz mcmacko (#2) zenetre
nlam mr alapjaiban itt elfekdt...

Pedig a legbnbb jap gamekkel is kpes vagyok elszrakozni,
[9] sxesic
Mar 12., Thursday 10:28 #6
Engem nagyon elkapott ez is, mint az elso resz, tokeletes moka volt arra par napra, mig platinaztam. Az OST sokkal gyengebb mint az elso reszben, viszont a palyak otletesebbek, es nehezebbek.
Kene mar egy PS4-es Skate (4)!
Shadaloo
[21] szasza10
Mar 12., Thursday 10:21 #5
Jtkhoz hozzszolva, nekem abszolte elnyerte tetszsemet. Ilyenkor sajnlom igazn, hogy a TH-t gy elbasztk. De akr egy Skate 4el is szvesen megbartkoznk ps4en.
PSN ID: playabrition (ps4-ps3-psvita)
[21] szasza10
Mar 12., Thursday 10:19 #4
''PS4-en is elrhet, st a mrciusi Gold csomag egyik f indie jtka'' - Playstation-n PS+ van kedves tesztel. Illene tudni
PSN ID: playabrition (ps4-ps3-psvita)
moderator sQr
Mar 12., Thursday 9:48 #3
Nlam maximlisan megtallta az egyenslyt a jtkmechanikai elemeivel. Jelenleg nehz rvennem magam a backlogom rtsra, annyira beszippantott. Bizonyra msok az ignyeink. : ]
Twitter: sequeeer
Mar 12., Thursday 9:04 #2
Vlasz soliduss (#1) zenetre
Mondjuk nem ez a jtk legnagyobb problmja szerintem.
"This is our time to medicate..."
[48] soliduss
Mar 12., Thursday 9:00 #1
Borzalmas ez a nyomj egy X-et landolshoz... 2 rt szenvedtem vele... feladtam..
OlliOlli2 adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: 10tacle Studios
Megjelens: 2015. Mar 04.
Kategria: Akci
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
6
Ami tetszett
- Prezentci tekintetben okosan fejldtt;
- Tartalmas, sok plya s kihvs van az alapcsomagban;
- Az tlet mg mindig nagyszer...
Ami nem tetszett
- ... azonban tovbbra sem tudja eldnteni, hogy akadlyplys gyessgi cucc, vagy kombhalmozs rkd szsszenet akar lenni;
- A kett szemllet tbb ponton is megtkzik, ez pedig az lmny rovsra megy;
- Idegest soundtrack;
- Multi majd csak utlag lesz benne...
Olvasi rtkels: 7 (4 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

16 | [Teszt] OlliOlli2

Az OlliOlli sikerei utn itt a folytats, amely stlusos ltvnnyal s szleskr, hardcore tartalommal vrja az rkd jtkok kedvelit. Utnajrtunk, hogy mennyit sikerlt fejldni az els rsz ta - a tesztlabor jelentst beljebb olvashatjtok!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba