The Last of Us Part II - SPOILERES kibeszélő!
Eddig 71 hozzászólás
mcmacko
2020. June 18.
Thursday 22:00
Szóval nyitunk egy kis kibeszélőt a The Last of Us Part II-nak, ahol nyugodtan megírhatjátok az idő közben szerzett tapasztalataitokat. Kíváncsian várjuk a véleményeteket!

Tetszik a sztori? Bejönnek a fordulatok? Mennyire látod igazoltnak a szivárgásokat? Mennyi meglepetésben volt részed? Egyetértesz az írókkal? Egyetértesz a játék mondanivalójával?

Megannyi kérdés, és még mennyi merülhet fel bennetek is! Ne fogjátok vissza magatokat, jöhetnek az élménybeszámolók!

Innentől spoileres övezet jön, csak saját felelősségre tessék tovább haladni a kommentek olvasásával!

Mi figyelmeztettünk mindenkit!A kibeszélő végén összeszedjük nektek a játék végigjátszása során lőtt spoileres képeinket is egy galériába, de ezt úgy állítjuk össze, hogy ha nem nyitsz rá, akkor a hír anyagában csak a játék legelejéről látsz majd képeket!

A galériát a következő oldalon nyithatod meg! Figyelem, a fájlok jó nagy méretűek, PS4 Pro-n készült natív screenshotok - mobilnetről nem biztos hogy ajánlott a következő oldal nézegetése!
>>

Összesen: 71 [1-50]
1 | 2
[6] Dolohov
Jul 12., Sunday 21:57 #71
Sziasztok,

A hozzászólásokat elolvasva, látom, hogy sokan gyorsabban végeztek vele és már talán túl is vannak a "megrázkódtatáson". Én pár órája végeztem vele és még mindig a hatása alatt vagyok. Lassan haladtam, mert a gyerek+asszony+munka kombó nem segítette a gyors haladást, valamint néha lelkileg annyira megterhelő volt, hogy tartani kellett egy kis szünetet.

Leírok pár gondolatot, lehet valaki még olvassa és érdekes lehet a számára.

Az első részt én szerintem vagy ötször végig játszottam már és a játékos pályafutásom egyik, ha nem a legmeghatározóbb élménye volt. Így nagy reményekkel és epekedve vártam a folytatást. Gyakorlatilag a kezdetekben kiszivárgott 1-2 videó anyagon és a bejelentő traileren kívül minden információ morzsát tudatosan kiszűrtem, mert nem akartam semmit előre tudni.
Mielőtt még neki kezdtem volna a játéknak találtam egy cikket az indexen ami az első játékról és annak az érzelmi tartalmáról szólt. Ez a cikk alapvetően megváltoztatta a szereplőkkel szembeni érzelmeimet és újra gondoltam, hogy mit is éltem át az 5 végig játszás alatt.
Csak pár rövid gondolat a cikkből, két rossz arcú beszélget és azt taglalják, hogy van egy őrült férfi egy kislánnyal, akik a vidéket járják és mindenkit megölnek, akik az útjukba kerülnek. Ezen tovább menve a cikkíró gondolata, "vajon hány olyan eset volt, amikor a játékos Joel-t irányítva, az adott pálya szakaszon mindenkit lemészárolt, pedig lopakodással, harc nélkül is megoldhatta volna az adott szituációt. A kórházi mészárlás a végén, ahol (nekem fel sem tűnt igazán) automata fegyverekkel, szinte folyamatos lőszer utánpótlással kaszálunk le minden élő embert tekintet nélkül, holott a játékban addig minden golyó elpazarlását meggondolta az ember.
Ha ezeket végig gondoljátok és emésztitek kicsit, akkor rá kell jöjjetek, hogy Joel és Ellie, aki a játék során a szemünk láttára veszíti el az ártatlanságát, csak a mi szemszögünkből hősök, a világ többi része szerint mocskos és könyörtelen gyilkosok, és valójában egyszerre mindkettők.
Tess azért adta az életét, hogy Joel el tudja vinni Ellie-t a "lázadókhoz" és ott ellenszer legyen. Szóval Joel az ő áldozatát is semmibe vette a döntésével.

Szóval ilyen gondolatok után, egy másik nézőpontból fogtam neki a játéknak. Hamar jött is az első pofon, amikor lemészárolták Joel-t, amit nagyon sajnáltam, de teljesen megértettem. Amit tett az nem maradhatott megtorlatlanul. Meg hát kellett valami motiváció a storyba.
Ellie bosszúhadjárata egy tragédia, végig nézni, ahogy teljesen leépül lelkileg és morálisan. Odáig fajulva, hogy veszélyezteti a terhes barátnőjét és, hogy ha nem is tudatosan, de nyakon szúr egy várandós nőt. Ott Ellie is össze esik és majd megszakad a szíve. A feleségemmel most várjuk a második babánkat és ez így apaként különösen sokkoló volt. Vert a szívem, leizzadtam, frankón megviselt. (Utoljára játékban akkor volt ilyen "élményem" amikor a Killzone-ban a gonosz űrhajóját elpusztítva a robbanás kiírt minden élőlényt a Hellgan bolygón. Tehát megöltem egy zsarnokot, miközben egy bolygót feláldoztam, durva felismerés volt)
Ezután Jesse meghal, Tommyt is valószínű megöli Abby és fegyvertelenül állok kiszolgáltatva. Túl sokba kerül a bosszú. Túl sokba.
Jön a váltás, ami totál meglepett. Elkezdünk Abby-ként játszani és reméltem, hogy gyorsan lezavarom, mint az előzőt, de miután nagy kínok árán eljutok Owenhez, kiderül, hogy ez csak az első nap volt és még vissza van 3.
Minden egyes pillanatát gyűlöltem először az Abby-vel való játéknak, mert számomra taszító a karakter. Túl izmos, túl ronda, túl szerethetetlen. Aztán, ahogy haladt előre a story úgy kedveltem meg a karakter lelkét, és értettem meg a motivációját.
Kemény volt, amikor Tommyt próbáljuk meg becserkészni és fejbe lövi Manny-t, kicsit sajnáltam, pedig a játék elején egy szemvillanás alatt megöltem volna.
Személy szerint nagyon nehezen éltem meg a mészárlást, amit a Farkasok csinálnak a szigeten. Szerintem az brutálisan kemény rész.
Az is sokkoló volt, ahogy azon dolgozom, hogy megöljem Ellie-t.
Az utolsó Santa Barbarás rész szerintem kicsit rövid lett, jobban ki lehetett volna fejteni.

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy elolvastam ezt a cikket és egy új megközelítéssel vághattam neki ennek a kalandnak, mert így könnyebb volt elfogadni a készítők akaratát és komolyan próbáltam arra figyelni, hogy olyan keveset öljek, amilyen keveset csak tudok. Hogy, minél kisebb legyen a bosszú ára.

Tudom elcsépelt, de aki a bosszú útjára lép, az rögtön két sírt ásson meg, mert szüksége lesz egyre, saját maga részére.

Szerintem ez egy zseniális játék lett. Naturális, érzelmekkel teli, amin bőven lehet gondolkozni. Fordulatos, egy igazi hullámvasút. Biztos, hogy párszor ezt is végig fogom játszani, de most nem, most túl sötét volt. De az ilyen alkotásokért jó videójátékokkal játszani.
Élvezd az életet és a játékot. Gamertag: Arcsi84
[55] KiswechPS3
Jul 06., Monday 19:31 #70
Válasz mcmacko (#69) üzenetére
Igen, minden nap 2-3 órát nyomtam, a vége meg egy 8 órás sessionre sikerült, így lett 33 óra a végigjátszás. Mondtam már sQr-nek is, hogy írok majd róla, de egyszerűen nem jutok el oda, hogy megfogalmazzam rendesen. Pedig tudnék írni, igaz sok része csak ajnározás lenne, annyira bejött az egész, de nemegyszer éreztem azt, hogy a controller-t törném el a story miatt, amilyen helyzetbe kényszerítettek
/* Life runs on Code */
Jun 30., Tuesday 23:26 #69
Válasz KiswechPS3 (#68) üzenetére
Most értél csak a végére? Azt hittem túl vagy rajta már.
"This is our time to medicate..."
[55] KiswechPS3
Jun 30., Tuesday 10:22 #68
Fél 1-kor vége lett. Felejthetetlen élmény, még emészteni kell. Megrakott a vége.
/* Life runs on Code */
[13] Cash Bacsi
Jun 30., Tuesday 9:43 #67
Válasz Daniel San (#66) üzenetére
Köszönöm szépen, szívből jött ...
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[10] Daniel San
Jun 26., Friday 16:55 #66
Válasz Cash Bacsi (#25) üzenetére
Kedden éjfélkor értem végére ennek a lélekromboló hullámvasútazásnak.
Azóta is rengeteget agyaltam a játékon, rengeteg hozzászólást olvastam el, és videót néztem meg a sztoriról.
Szerintem a Te értelmezésed áll legközelebb az igazsághoz.
Gratulálok, ismét kiemelkedőt alkodtál!
[10] Zargul
Jun 26., Friday 7:21 #65
Válasz Coooler (#64) üzenetére
Nekem se tetszett az elején maradéktalanul, hogy Ellie és Dina közösen nevelik a gyereket, addig semmi problémám nem volt a homo vonallal de itt már kicsit kifordult a helyzet., Viszont szerintem védhető azzal, hogy ha nem halt volna meg Jesse akkor Dina vele nevelné fel a gyereket normális apa+anya szerepben. Legalábbis nem jött le a párbeszédekből ennek az ellenkezője.
Sajnos a scarsos identitászavaros gyereket már én sem tudom hova tenni. Annyira apró dolog hogy csak egy két alkalommal taglalja játék is, de akkor meg minek rakták bele ugye.
Viszont annyi mindent ad a játék hogy ezek a dolgok simán feloldódnak benne.
You must rally the Horde and lead your people to their destiny!
[23] Coooler
Jun 25., Thursday 20:16 #64
Kicsit leírom én is a véleményem a játékról, így hogy végeztem vele, lehet kicsit más lesz, mint a legtöbb emberé...

Röviden, tömörön kb ugyanaz a véleményem a 2. részről, mint annak idején az elsőről: jó játék, de nagyon túl van hájpolva, és nekem valahogy nem hozta azt amit vártam.

A játékmechanika konkrétan nem fejlődött sokat, és nekem valahogy kicsit túl egyszerűcskének hatott. Egy 10 pontosnak kikiáltott játék mutasson ténylegesen újdonságokat ilyen téren. Másrészt szerintem túl sok a harc a játékban. Még úgy is ha próbálsz lopakodni. Sok időhúzásba is botlottam, mintha direkt nyújtani akarták volna a játékot. És amit már többen megjegyeztek: hosszabb távon unalmas, monoton a sok keresgélés, gyűjtögetés.

Ha pedig a story részét nézzük: nagyon szeretem a bosszúsztorikat, szerintem mindenkit akit Ellie megöl SOKKAL látványosabban is megölhette volna, sokkal emlékezetesebben. Túlzott brutalitást én nem éreztem, durvább dolgokra számítottam, de lehet csak én vagyok túl edzett. Kb nekem a játék eleje volt a leghangulatosabb legemlékezetesebb. Joel halálán nagyon meglepődtem. Jók voltak az időbeli ugrálások, és a több nézőpont is.
Viszont nagyon erőltetettnek érzem ezt a homo, biszex, transzi témát amit a játék nyomat. Oké, itt van Ellie aki leszbi. De hogy a barátnője (aki biszex) terhes a volt barátjától, majd a gyereket közösen kezdik nevelni... Meg Abby amilyen maszkulin forma. Gusztustalan. Aztán itt van a kis haverja Lev, aki igazából Lily... Na ő a transzszexuális vonal képviselője. Nem vagyok homofób, meg semmi, de mocskosul túltolták itt a dolgokat, mindenféle szexualitás képviselőjét láthattuk a játékban. Ráadásul azért tényleg megfigyelhető, hogy a feminizmus eléggé átjárja az egészet. Erőltetettnek hat, na.
A story végére, én pedig valami nagyobb fordulatot vártam volna, egy kicsit olyan sótlan, hogy mindketten életben maradnak, és úgymond rájönnek hogy a bosszú nem megoldás.
"One day I'm gonna save your ass, and you're probably gonna wanna kiss me!"
[2] p34c3
Jun 25., Thursday 20:02 #63
Sikerült végre befejeznem nekem is ezt a fantasztikus játékot. Szó szerint olyan szinten sikerült berántania, hogy a legfontosabb teendőkön kívül szinte minden szabadidőmet - vagy kevésbé szabad, de azzá tett időmet - kitöltötte. Ez azért már meglehetősen ritka nálam, mert eljátszogatok én alkalmanként 1-2 órát, de egy átlagos, nem sandbox játék is jellemzően több héten, néha hónapon át kitart.
Magamat mindenképpen Last of Us rajongóként definiálnám, részben ezen játék remaster kiadása miatt vettem PS4 konzolt annak idején, úgy hogy előtte soha nem volt még semmilyen Playstation-öm.
Minden idők egyik legjobb játékának tartom a The Last of Us-t, egy minden tekintetben tökéletes remekműnek, legyen szó az eredetiségről, a játékmenetről, a szereplőkről, a helyszínekről, a történetről vagy Gustavo Santaolalla szívbe markoló dallamairól. Talán ezért is éreztem azt a féktelen extázist a 2016-os Playstation Experience kapcsán a Part II bejelentésekor, illetve minden egyes újabb trailer megjelenésekor.
Már ez után a legelső trailer után is olvastam olyan rajongói spekulációkat, hogy Joel meg fog halni és csak Ellie képzeletében fog megjelenni a játék során. Nem visszaemlékezések formájában, inkább a Batman Arkham Knight Joker-éhez hasonlatosan. Bármennyire nem akartam, hogy ez történjen, bármennyire Joel Miller a valaha volt egyik legszimpatikusabb videojátékos karakter, éreztem legbelül, hogy ez fog történni. Túl egyszerű lett volna a trailerek által sugallt bosszútörténet: megölik Ellie szerelmét és Joel segít neki bosszút állni. Pont? Az első CGI videót leszámítva Joel csak egy mondat erejéig tűnt fel a videókban, a legendás "You think I'll let you do this on your own?" mondattal ugye, amelyet a játékban Jesse mond Ellie-nek abban a szituációban. Ezen mondat miatt megy most a cirkusz tulajdonképpen, én egyébként arra számítottam, hogy ezt a játék elején fogja valamikor Joel ellőni és csak azután történik a tragédia.
Végtelenül szomorú volt látni, hogy ilyen kegyetlen, megalázó, embertelen kivégzés áldozata lett a szeretett korábbi protagonista, de ez kellett ahhoz, hogy a játékosban is minden máson felülkerekedjen a bosszúvágy.
Hátborzongató élmény volt újra belevetni magam a nagy kalandba, újból elveszni ebben az elképesztő minőségben megvalósított alternatív jövőképben, amelyet ekkora gondossággal alkotott meg a világ talán legtehetségesebb játékfejlesztő stúdiója, mindehhez azért a szinte korlátlan erőforrás a Sony részéről sem jöhetett rosszul, amely a hasonló presztízscímek velejárója. Felejthetetlenek ezek a tájak, a szörnyű, de maga módján gyönyörű apokalipszis. Azon kapom magam, hogy - IRL - sétálok a kis városunkban, becsukom a szemem és elképzelem hogyan venné vissza itt is a természet néhány évtized alatt, ami az övé. A körítésről nem is áradoznék többet, a látvány, az animációk, a karakterek, a mocap, a szereplők hangja...minden túlzás nélkül a maximumot nyújtja, amit ebben a generációban meg lehet valósítani. A játékmenet még áramvonalasabb lett, egy élmény volt minden egyes szituáció, sokszor betöltöttem újra egy ellenőrzőpontot, csak hogy másképp oldjam meg a kihívást. Kivételesen még a lootolást, a elszórt történetfoszlányok összegyűjtögetését is "élveztem", de legalábbis nem éreztem céltalan időhúzásnak, mert az is szervesen hozzákapcsolódott a játéktér felfedezéséhez, a játék világában való elmerüléshez. Imádtam az easter eggeket, a kikacsintásokat a rajongóknak, legyen szó a Hotline Miami PS Vita játékról, Drake gyűrűjéről, vagy a zeneszerző Gustavo Santaolalla játékbeli megjelenéséről. Nehéz lenne a csodálatos dallamai nélkül elképzelni ezt a világot, az első rész zenéje az idők során nálam minden idők legjobb játékzene albumává vált, amelyet jó eséllyel most követni fog a Part II zenei albuma is. De ilyen jelenet volt amikor egy mesterlövész vadászott Abby-re, és abban a pillanatban leesett, amikor beléptem az étterembe, hogy ez biztos Tommy lesz, aki ezzel metaforikus helyszínnel a második rész David-jévé vált.
Sokakban váltott ki jelentős felháborodást Ellie szexuális orientációja, bennem ez egyáltalán nem okozott törést, sőt lehetett számítani rá a Left Behind-ban történtek után. Annak ellenére, hogy megrögzött libsi vagyok, néha én is úgy érzem, hogy talán túl sokszor erőltetik az emberekre manapság a másságot, és talán ezzel éppen az ellenkező hatást váltják ki, mint amit szeretnének. Hozzátenném, hogy a The Last of Us Part II esetében egyáltalán nem éreztem ezt mesterkéltnek, természetes részévé vált a játéknak, teljesen hitelesen és őszintén volt ábrázolva.
Szerencsére gondosan sikerült elkerülnöm minden szivárgást, még teszteket sem voltam hajlandó olvasni, így őszinte volt a meglepetés, amikor a játék felén túl átvettem Abby irányítását. Egyáltalán nem voltam elragadtatva, az első percekben teljesen antipatikus volt a szereplő, nem tagadom, hogy ebben volt valamennyi szerepe a meglehetősen maszkulin testfelépítésének is. (A klasszikus "A bolygó neve: Halál" poén jutott eszembe: "Hé Abby! Néztek már férfinak? Nem! És téged?" És ahogyan haladt az idő, ahogyan egyre többet tudtam meg az életéről, a történtekről az ő szemszögéből, egyre mélyebben lopta be magát a szívembe. Mesterien sikerült Druckmann manipulácója, mert elérte, hogy az Abby szál végére teljesen más színben lássam az eseményeket, sőt Abby-t is inkább érezzem annyira pozitív szereplőnek, mint Ellie-t. Brutálisan és kegyetlenül végezte ki Joel-t, de csak azután, miután Joel megölte az édesapját, illetve mészárlást rendezett a kórházban, elintézve az emberiség talán utolsó reményét. De ugyanakkora törést okozott nála is apja elvesztése, még inkább Joel kivégzése, mint az első részben Joel-nek a lánya elvesztése. Abby a Part II Joel-évé vált Lev által, akiért bármit megtett volna, hogy feloldozást nyerjen, hogy eltűnjenek a démonai. Ezért a megváltásért képes volt szembefordulni a saját közösségével, mindent feláldozni, eldobni és halomra gyilkolni a Farkasokat. De sikerült megszakítania a gyűlölet körforgását, mivel képes volt megbocsájtani Ellie-nek, aki megölte a barátait, a szerelmét, a kutyáját. Itt vége is lehetett volna a második résznek, egyáltalán nem örültem, hogy ismét útra kell Ellie-vel kelni, mert felemészti a bosszú. A játék utolsó helyszíne, Santa Barbara viszont tökéletesen helyrerakott mindent. Nem számítottam már rá, de az utolsó "harc" tényleg eléggé megviselt érzelmileg, és óriási megkönnyebbülés volt amikor Ellie-nek is sikerült elengednie a múltat.
Hatalmasak voltam részemről az elvárások, de sikerült ismét egy olyan mesterművet alkotni, ami minden képzeletemet felülmúlta. Élveztem minden egyes percét, tűkön ülve várom az HBO-s sorozatot!
[33] backstab
Jun 25., Thursday 14:04 #62
Na, befejeztem én is. Egy mondatban összefoglalva: ez egy fantasztikus játék, amit egyáltalán nem élveztem. Díjazom, hogy mertek beleállni a pofonba, hogy mertek másfélék lenni és másképp dönteni, mint ahogy a játékosok szerették volna, de ettől még nem érzem jobban magam. Nagyon jó, hogy nem a depressziós időszakomban játszottam vele, akkor talán végig sem toltam volna.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[13] Cash Bacsi
Jun 25., Thursday 12:33 #61
Válasz ne5h (#60) üzenetére
Számomra ez azt jelenti, hogy mindenképpen folytatni szeretnék, csak jelenleg kőkemény 7 év meló után nem tudják még hogyan. És valljuk be szerintem most ne is gondolkozzanak ezen. Van minimum olyan 8-10 évük a folytatásra ha tartani akarják a trendet és a kövi generáció végére jelenne meg ...
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Jun 25., Thursday 12:29 #60
Válasz Cash Bacsi (#57) üzenetére
Pont amiatt van szó arról, hogy lehet, nem folytatják, mert nem tudják, hogyan folytassák. Tehát ha nem tudnak kitalálni egy kellően jó sztorit egy harmadik részre, akkor nem lesz harmadik rész. Azért ez nálam elég messze van a biztos folytatástól.
Jelenleg legalább akkor esélye van annak, hogy nem folytatják, mint annak, hogy igen.
I am such a B.A.
[10] Slater
Jun 25., Thursday 8:32 #59
Válasz Cash Bacsi (#58) üzenetére
Nem semmi játék. Szerintem Zseniális ahogy összeáll a végére minden, az emlék villanások is a végén a harc közben. 👏
PSN: Slater19921996
[13] Cash Bacsi
Jun 25., Thursday 8:07 #58
Válasz Slater (#56) üzenetére
Én is ezt írtam ... mindent, még két ujját is, hogy gitározni se tudjon ...
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[13] Cash Bacsi
Jun 25., Thursday 8:06 #57
Válasz ne5h (#55) üzenetére
Érdekes, én ebből azt vettem ki hogy szeretnék folytatni, csak egyelőre még nem tudják hogyan ... szó nincsen arról, hogy lehet nem folytatják.
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[10] Slater
Jun 24., Wednesday 16:43 #56
Válasz Cash Bacsi (#54) üzenetére
Konkrétan arra gondoltam, hogy képtelen eljátszani ujjak nélkül és soha nem is fogja tudni így. Zseniális ND pillanat volt ahogy beszéltük több alkalommal, hogy na...majd a végén...
PSN: Slater19921996
Jun 24., Wednesday 15:17 #55
Válasz Cash Bacsi (#54) üzenetére
Ööö... jelenleg pont arról van hír, hogy nem biztos, hogy lesz folytatás: KATT!
I am such a B.A.
[13] Cash Bacsi
Jun 24., Wednesday 14:51 #54
Válasz Slater (#53) üzenetére
Igen ... gyakorlatilag a bosszú miatt mind a kettő főszereplő elveszített mindent ... Abby viselkedése számomra is szimpatikusabb volt, annak ellenére hogy Elliet nagyon megszerettem, főleg az első részben. Abby jutalma ezért Lev, keményen megharcolt azért hogy maga mellett tudhassa. Elképzelni se tudom hogyan lehet ezt az egészet folytatni, de jó tudni hogy folytatás biztosan lesz. A Naughty Dog maximálisan élvezheti a bizalmamat, hozzanak bármilyen bátor vagy botor szívbemarkoló megoldást.
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[10] Slater
Jun 24., Wednesday 14:16 #53
Tesómmal végig vártuk hogy Ellie majd a végén elgitározza a dalt, amit Joeltől hallot elsőnek és a játék több pontján is megpróbál eljátszani sikertelenül. Nem tudtuk mi lesz a vége és hogyan érünk el addig a jelenetig de amit kaptunk az örökre velünk marad...szívbemarkoló jelenet volt Ellie próbálkozása és elengedése.
PSN: Slater19921996
[5] xanax
Jun 24., Wednesday 14:14 #52
Válasz Cash Bacsi (#48) üzenetére
Pfff....hát gondoltam, hogy valami műbalhé, de akkor semmi időm nem volt netezni, meg nem akartam belefutni élményrombolóba. Köszi az infot.
Pont hogy ez az alapkoncepció miatt (is) remek, hiszen nincs alapvető gonosz, megkapjuk a teljes képet. Abbyt annyira megkedveltem a vége felé (sztorivonal mellé nagyon erős gameplay csúcspontokat is kapott, kórház alagsor, de sorolhatnám jó sokáig).
[13] Cash Bacsi
Jun 24., Wednesday 13:59 #51
Válasz Saila (#50) üzenetére
LOL! XD
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[4] Saila
Jun 24., Wednesday 13:48 #50
Válasz Cash Bacsi (#46) üzenetére
Survin én végiglövöldöztem azt a részt, mert nem volt erőm már lopakodni
psn id: asky84; xbl id: HunPotato84 nintendo id: HunPotato
[13] Cash Bacsi
Jun 24., Wednesday 11:40 #49
Illetve a "túlzott" erőszakot is kifogásolták ... pont mint annak idején a Ryan közlegény esetében. Túlzott bazd meg, mégis a háború vagy az erőszak mégis milyen legyen, szép? Ez igenis így néz ki, rettenetes, iszonyatos, borzalmas nézni, igenis érezd szarul magad játék közben, miközben lemészárolsz egy kisebb várost. Vagy ha élvezed akkor bizony lehet valami baj van veled ... legalábbis ezt gondolom.
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[13] Cash Bacsi
Jun 24., Wednesday 11:36 #48
Válasz xanax (#47) üzenetére
Kettő hiszti volt, az egyik a leszbi vonal és azt hitték hogy Abby transzgender ... a másik pedig hogy kb. előre kiderült minden, hogy a közepétől mással kell játszani és a végére a főszereplőket fogod gonosznak érezni ... Joel halálra szerencsére nem derült ki.
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[5] xanax
Jun 24., Wednesday 11:28 #47
Tényleg, azt két mondatban valaki meg tudja mondani, mi volt a megjelenés elötti hiszti tárgya? Nagyon kimaradtam belőle.
[13] Cash Bacsi
Jun 24., Wednesday 11:27 #46
Válasz xanax (#45) üzenetére
Bocsánat, akkor félreértettelek ... egyébként én is pontosan így voltam vele, pénteken kezdtem el és egész hétvégén toltam, majd hétfőn azt hittem már vége olyan hajnali 2 volt amikor folytatódott a játék ... ekkor már nagyon fáradt voltam, nem is számítottam rá és türelmem sem volt, szóval ezt a részt már én is erőltetettnek éreztem, ahogyan korábban is írtam, hajtottam magam pedig pont hogy Ellie-nek ekkor már csak annyi cucca volt ami feltétlenül szükséges a teljesítéshez, több Twichet is végignéztem a legtöbb embernek ilyenkor már éppen hogy csak 1mm élete volt, üres hátizsákkal, én azért jobban teljesítettem, emelt fővel és taktikusan jutottam el a végére. Viszont annyira mocskosul megviselt a játék hogy nem fogok megint nekiállni mopupolni mindent ... pedig megérdemelne egy NewGame+ ... meg ugye a PS4 pro is csak kölcsön volt kérve ... lassan vissza kéne adni és visszatérni az életemhez, csak valahogy nem találom a helyem most a világban, olyan szinten csak a játékon pörög az agyam megállás nélkül. :/
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[5] xanax
Jun 24., Wednesday 11:19 #45
Válasz Cash Bacsi (#34) üzenetére
Nem egészen erre gondoltam, nem az eseményre, hanem a dramaturgiára. A megelőző hét fejezet kellően kibontott, ez nagyon... rövid, nem volt az az élmény, ami korábban. De azért köszi, hogy összefoglaltad, tényleg jó volt elolvasni
Aztán lehet én szúrtam el. Nem szoktam kapkodni, viszont kicsúsztam a hétvégével a kényelmes menetből és az utolsó 2-3 fejezetet egyben toltam le hétfő este (keddre virradó hajnali 4-re) és az utolsót már nem kényelmesen toltam, "siettem vele", lévén reggel indultam dolgozni. Ettől függetlenül zseniális és a generáció egyik jobbja számomra is.

Belefogtam NG+ Feltoltam az elleneket Túlélő+ szintre, simán benne van az instant replay (elégedettség jeléül egy platina dukál neki). Első fejezetben olyanokra is rácsodálkoztam, amiken elsőre átsiklottam. Nagyon jó, hogy lehet állítani külön a szinteket kategóriákban (túlélő+ az ellenfél taktikájára és aggresszívitására, figyelmére, közép+ a sebzésükre - azzal nem akarok most szívni, hogy egy lövéstől fekszem és állandóan megszakad a játékmenet).
Jun 24., Wednesday 10:00 #44
Válasz Rehynn22 (#39) üzenetére
Én a fegyvertáras DLC-t hasonlóképp fogtam meg:
"Rossz azért ez a fegyveres ámokfutás, de csak fetisizáljuk a fegyvereket, mikor például Ellie végletes gondossággal tutujgatja shotgunját a munkaasztal felett…"
"This is our time to medicate..."
[13] Cash Bacsi
Jun 24., Wednesday 8:35 #43
Válasz seci92 (#41) üzenetére
Nagyon erős a játékban a zene, a gitáros dalok, utolsó megmaradt morzsái az emberiségnek ...
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[13] Cash Bacsi
Jun 24., Wednesday 8:10 #42
Válasz soliduss (#37) üzenetére
Köszönöm köszönöm!
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[16] seci92
Jun 24., Wednesday 6:52 #41
Ez a zene pedig csodálatos és minden benne van: KATT!
[16] seci92
Jun 24., Wednesday 6:48 #40
Válasz Cash Bacsi (#36) üzenetére
Szerintem meg a tornácos jelent a kulcs itt mert ugye az jut eszébe amiért elengedi Abbyt. Megérti h magára dühös h nem mondta ki Joelnak h megbocsájt és már nem is fogja tudni neki megmondani (ugye az a jelenet a halála elötti este történt).
[1] Rehynn22
Jun 23., Tuesday 19:38 #39
Jim Sterling elég jót ment a témával: KATT!

Én annyit tennék hozzá, hogy nemrég olvastam a jelenleg legünnepeltebb amerikai író, George Saunders legalapabb művét, és bár tökjó volt, folyamatosan azt éreztem, hogy a novellák egyébként jelentős értékeit némileg aláássa azzal, hogy nem túl kifinomult eszközökkel akarja elérni, hogy az olvasó a szándékolt üzenet átvételén túl nem mellesleg tök okosnak is érezze magát, amiért megértette ezt az egészet.

Na, nekem ilyen a Last of Us (úgy az egész), csak más az arány e két tényező között.
[48] soliduss
Jun 23., Tuesday 17:43 #38
Válasz NewYork (#27) üzenetére
Joel halála kapcsán itt motoszkál a fejemben egy Neagan monológ.... újra nézem majd a soroztot és kiollózom...

De valami olyasmi ,hogy a halál mindig méltatlan.... csak úgy megtörténik. Nem tudunk mi szart se. Joel sosem volt egy szent fazék... egyszer mindenkit elér a végzet.

Hogy Neil D. pont így és pont akkor tette ezt meg nekem maradandó élmény marad.... mint ahogy az elején azt hittem ,hogy Abby nem más mint Ellie édesanyja.... és az idővel kavarnak. De jött a felütés és a keserű vég.... feleslegesen elcsépelt lett volna ha mondjuk harcban esik el... lehet megérdemelte volna.... de Abby bosszút forralt és állt.... és ez a bosszú csak bosszút szül.
[48] soliduss
Jun 23., Tuesday 17:34 #37
Válasz Cash Bacsi (#25) üzenetére
bakker libabőrös lettem ahogy olvastam a kommented. Egyet értek veled.
[13] Cash Bacsi
Jun 23., Tuesday 13:05 #36
Válasz ne5h (#35) üzenetére
Persze ... ki hogy értelmezi. Klasszikus értelemben véve nem megbocsájtás ... de talán elég ahhoz, hogy akár a harmadik részben már együtt harcoljunk ...
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Jun 23., Tuesday 12:45 #35
Válasz Cash Bacsi (#34) üzenetére
Az szerintem nem megbocsátás. Legalábbis nem a szó klasszikus értelmezésében. Nem hiszem, hogy egy ilyen tettet valaha meg lehet bocsátani. Ahogy Ellie sem volt biztos benne, hogy valaha meg fog tudni bocsátani Joelnak. Szerintem egyszerűen fontosabb volt neki abban a pillanatban Joel emléke, mint az, hogy egy olyan emberré váljon, akivé talán sosem akart volna. Ez az én szememben még nem jelent megbocsátást. Ahogy vélhetően Abby sem bocsátott meg neki azért, mert végzett a barátaival.
I am such a B.A.
[13] Cash Bacsi
Jun 23., Tuesday 12:28 #34
Válasz xanax (#33) üzenetére
De mit nem tudtál? Ellie teljesen lefogyott, leépült a PTSD miatt, nem aludt, nem evett, nem tudta igazán élvezni a valódi boldogságot amíg le nem zárja ezt az egészet. Abby a társait keresi, akik között felnőtt (Firefly), út közben elkapja valami tanyasi paraszt banda, akikről eleinte azt hittem kannibálok (na az lett volna még zorkó) helyette csak valami arénás, vagy kényszermunkás rabszolgatartó gecik voltak. Hónapokig éheztették, dolgoztatták, megalázták őt. Ellie megtalálja tudja hogy meg kéne őlnie őt, de már túl gyenge a benne lévő harag. Abbyt le kellett valahogy "pusztítani" különben nem lett volna fair fight a vége, mert ugye ő kb. olyan erős mint egy férfi ... a vége szerintem rendben volt. Eljött végre a megbocsájtás, de milyen áron? Üzenet ... megérte?
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[5] xanax
Jun 23., Tuesday 12:19 #33
A Joel jelenet szerintem rendben volt, pont úgy volt és ahogy, ez volt a kiváltó oka a bosszúhadjáratnak. Nekem egyébként a jó 2/3-áig még a sztori is tetszett (a megvalósítás zseniális, nekem bejött a váltogatás is). De érthető, hogy mit kifogásolsz. Ellenben az volt a cél, hogy bemutassa, sőt megkedveltesse veled a másik oldalról is a dolgokat (nálam sikerült elérni), ezáltal kérdéseket felvetni.
Nekem ami nagyon nem tetszett, az az utolsó rész, legfőképp Santa Barbara. Amolyan zárásként ja és ez történt még 5 percben - nemcsak rosszul, inkább kínosan éreztem magam. Hirtelen mindkét főhősnőnket hazavágja pár idétlennek tűnő fej, Abbyt láthatjuk teljesen megváltozva, kifordulva magából. Kicsit kifejthették volna bővebben, úgy, ahogy odáig. Nekem ez a vége zagyva. Nem tetszett. Elsősorban nem a történés miatt, valami a játék végére nem működik, ami közben működött. Elveszti a ritmusát. Ott, hogy újra összefutottak szálak, onnantól nagyon rossz megoldásnak tartom, ami van. Valami epic zárás, vagy egy kifejtett vége fejezet, de helyette ez a zagyvaság, nem tudtam a helyére rakni.
[13] Cash Bacsi
Jun 23., Tuesday 12:03 #32
Válasz NewYork (#31) üzenetére
Persze ... tökéletesen. Nekem is kínlódás volt eleinte, aztán próbáltam megérteni miért van ez és végül átjött ... megértettem. Joel nekem is a kedvencem volt, de egy ilyen tettnek következményei vannak ... a valóságban mindenképpen és ez a játék a valóságot próbálja bemutatni.
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[15] NewYork
Jun 23., Tuesday 11:59 #31
Válasz Cash Bacsi (#28) üzenetére
Hát nézd, a pontozás az teljesen szubjektiv szerintem. Én csak a saját véleményemet irtam le. Értem én,hogy neked és sok más embernek tetszett a játék. Nincs is ezzel semmi bajom. Kinek a pap, kiknek a papné. Értem a játék mondanivalóját is. De az ember ösztönösen a "Hős"-nek drukkol, és a ha nem lett volna első része a játéknak,amiben felépitik ezeket a karaktereket és a köztük lévő szoros köteléket, akkor ez a történet másképp hatott volna rám is és másokra is. Mert megszerette az ember Joel-t és Ellie-t. És ahogyan velük bánnak ebben a játékban,az a fájó pont számomra. Pont emiatt, Abby-ként játszani az valami borzasztó volt számomra, alig vártam,hogy vége legyen. Sajnos nem tudok olyan szépen irni,mint itt mások, de remélem érthető hogy mit probálok mondani.
[13] Cash Bacsi
Jun 23., Tuesday 11:09 #30
Illetve azt sem szabad elfelejteni hogy egy olyan világban vagyunk ahol minden a túlélésről és az erőszakról szól, vagy te maradsz életben vagy a másik, nincsen köztes út. Mi történik akkor ha valaki ebbe születik és egész életében csak harcol, edz és gyilkol és mindemellett még fékezhetetlen düh is tombol benne? Hát ez ... Last of Us part II ...
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[13] Cash Bacsi
Jun 23., Tuesday 11:07 #29
Válasz csekefool (#26) üzenetére
Gyönyörűen megfogalmaztad, amit egy picit lejjebb én is megpróbáltam, köszönöm, pontosan ezt akartam írni én is ... Ellie legfőképpen magára haragudott, hogy haragban kellett maradnia Joellel, hogy már soha nem tudja elmondani neki milyen fontos volt neki. Kényszerből ebben a haragban és elkeseredett frusztrációban maradt ami vegyült a mérhetetlen gyűlölettel és bosszúvággyal ... nagyon nehéz érzések ezek és ez mind átjött ránk a játékosokra is, ráadásul kétszeresen Abbyn keresztül.
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[13] Cash Bacsi
Jun 23., Tuesday 11:04 #28
Válasz NewYork (#27) üzenetére
Tökéletesen megértem a csalódottságodat, (én aki egyébként 11-et adnék a 10-ből). Joel halála borzalmas volt és nem méltó hozzá, csak az a helyzet, hogy a halál sose méltó és sose szép. Ő is csak egy ember volt, és Abby szemszögéből azt kapta amit érdemelt. gondolj azokra a filmekre amikor a főszereplő bosszút áll a feleségéért és a gyerekéért, lemészárol 500 embert majd a végén halálra kínozva kinyírja a főgonoszt. Azt akkor jogosnak érezzük nem igaz? Tudod miért? Mert a rendező ezt akarta ... ebben a játékban a rendező azt akarta, hogy te érezz mindent egyszerre, érezd Abby fájdalmát is, Ellie konkrétan megölte élete szerelmét, annak a terhes párját és vagy fél tucatnyi barátját, mégis életben hagyta, KÉTSZER is. Mindezt "csak" egy ember miatt. Mert ez az egy ember az előző rész főszereplője volt és szerettük őt ... de ilyet nem lehet tenni, minden ember élete fontos, mindenki a gyereke valakinek, vagy van gyereke vagy van szerelme, testvére. A bosszúnak semmi értelme, a méltóság a megbocsájtásban rejlik. Attól jut előrébb az emberiség, attól leszünk emberek és egyébként attól fogod te is jól érezni magad. A bosszú, harag, gyűlölet sehova nem vezet ... szóval ha egy játék technikailag tökéletes, a játékmenee és a harc rengeteget fejlődött és a sztori annyira mély és megosztó hogy még hetek után is beszél róla mindenki, akkor bizony az a játék 10 pontos. És nem egy kényszerű 9 nehogy szétszedjenek a kommentelők, vagy egy könnyű 8-as amivel mindenki egyet ért. A nagyságot igenis értékelni kell, egy játékot amit 7(!!!) évig csináltak, amit elástak a megjelenése előtt, és leszarozott mindenki mielőtt még tolta volna vele ... igenis megérdemli. De el kell fogadni ha neked nem tetszett, neked ez a véleményed, az átlag gamernek úgy látom ez a véleménye ... de a szakemberek meglátják benne a nagyságot. Én is, aki 22 éve írok teszteket látom ezt ... de ettől nem leszel kevesebb, de ettől még nem lesz feltétlenül igazad sem. Gondolom azért olvasol teszteket hogy szakvéleménnyel találkozz, nem azért hogy neked adjanak igazat, mert ha igen inkább nem törődj a pontozással, felesleges.
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[15] NewYork
Jun 23., Tuesday 10:33 #27
Én egyáltalán nem értem,hogy ezt a játékot hogyan tudjátok 10pontosra értékelni. Szerintem nagyon messze van a 10 ponttól.
Az első részt imádtam,mert felépitett egy remek story-t, szerethető karakterekkel és a játékos tudott azonosulni velük. De ezt nem szerettem egyáltalán.
Minden spoilert elkerültem,teljesen vakon ültem le a végigjátszásomhoz, és amikor vége lett,akkor nagyon hálás voltam,hogy végre a végéhez értem.
A játékmenetben szinte semmi újitás nincs az elsőhöz képest,amivel egyébként nem is lenne semmi probléma,mert nem rossz az,de a tökéletestől messze van.
A story szvsz az, ami miatt nagyon nem lett jó ez a játék. Az,ahogy Joel-t elintézi Abby,az nagyon tiszteletlen a játékossal szemben. Nem az az igazi baj, Hogy Joel meghal,hanem az ahogyan.Neki úgy kellett volna távoznia,hogy hősiesen, önmagát feláldozva, nem pedig úgy,ahogy ez történt. És akkor ráadásul még le is köpik...
Abby egy teljesen ellenszenves, kedvelhetetlen karakter. Értem én,hogy van mondani valója a játéknak,de azon egy pillanatig sem állunk meg gondolkodni Abbby személyében, hogy oké,hogy bosszúra szomjazom, de ez az ember többször is megmentette az életem,lehet mégse olyan szar alak,mint ahogy azt gondoltam?
Na hát a vége,az meg olyan volt,hogy alig vártam hogy végre kinyirjam Abby-t, és akkor inkább elengedem,mert hát ő jobban megérdemli a boldogságot. Az se számit,hogy leharapta 2 ujjamat...
Ha valamit sikeresen elértek,akkor az az,hogy sokkolják a játékost. Na az sikerült. Én nem szórakoztam jól ezzel játékkal,sőt,bizonyos pontoknál kifejezetten untam is.A story nem tetszett, és maga a gameplay is kifejezetten unalmas volt sokszor számomra.
Ez egy ilyen nagyon megosztó játék lett,ahogy nézem,vannak akiknek nagyon bejön,vannak akiknek nagyon nem. Bárcsak nekem is tetszett volna, nem éreztem volna úgy,mintha pocsékba ment volna a pénzem. Nem éreztem magam igy még egy játék után sem.
Nem akarok senkit ocsárolni vagy ilyesmi, sőt, örülök, hogy van olyan, akinek tetszett a játék, de teljesen objektiv szemmel nézve, ez a játék nem 10/10. De nem is 3 pont.
Szerintem inkább olyan 7-8/10, mert a gameplay rendben van, a grafika rendben van, a hangok is.De a story az nagyon nincs.
Talán, ha ez lett volna a sorozat első része,akkor másként állnának az emberek az egészhez.
Én úgy érzem igy, hogy végigjátszottam a játékot,hogy nem csak Joel-t, de engem is leköptek. És ez nem egy jó érzés.
[1] csekefool
Jun 23., Tuesday 10:15 #26
A tegnapi gondolat menetemet még annyival egészíteném ki, jobban mondva kitérnék még a Joel-t érintő témára. Az első rész befejezése mai napig vitatott téma, hogy amit tesz az önzőség volt a részéről vagy sem. Sokan azt mondják, hogy helyes megoldás az lett volna, hogy ha feláldozza Ellie-t. Viszont azt a logikát, ami kimondja, hogy egy ember életéért több százat, ezret....meglehet menteni, ez egyszerűen sutba esik, mert a logikát felűlbírája az érzelmi kötelék, ami az első részben kialakult Joel és Ellie között.

A 2 részben, egyik visszaemlékezésben látjuk, hogy Marlene arról kérdezi az orvost, hogy ha a saját lányáról lenne szó megtenné ezt, feláldozná ? Semmit nem válaszol, mert erre nincs válasz.

Mikor Ellie visszalátogat a kórházba és kiderül, hogy mitörtént valójában, a hazugság miatt Joel-t elutasítja magától. Ezzel azt súlykolva Joelben, hogy az 1. rész végén szörnyű döntést hozott.
Innentől, ahogy Joel-t látjuk abban az egy-két visszaemlékezésben, mikor Ellie-vel van jelen egy megtört emberként látjuk. Borzalmas volt így látni, főleg az utolsó visszaemlékezés fényében, mikor már a hangján érződik, hogy teljesen elérzékenyül, mikor Ellie szóba hozza, hogy egyszer talán megfog neki bocsátani, vagy legalábbis megpróbálja. De Ellie ettől a lehetőségtől, Joel halála okán végleg elesett és ez, ami a bosszúját táplálja.

Az első rész egy ember életéért rengetegért jelöli, a második rész pedig ez fordítva, rengeteg ember élete egyért.
A keserű befejezés, mikor Ellie az elhagyott farmon előveszi a gitárt és próbálja azt a bizonyos számot eljátszani, nekem ott az jött le, hogy amiről a dal szól, kvázi az történt meg Ellivel.

Abby és Lev párosára kitérve és egyfajta tükörképként tekintettem rájuk. Ahogy Ellie-nél a szexuális beállítottsága, úgy Lev-nél a nemi identitás, a hovatartozás kérdése merül fel. Abby meg mondhatni a női Joelként működik, akinél egy erős kötelék alakul ki egy szerafita vagyis Lev személye okán. Hasonlóan mint az első részben Joel és Ellie között, igaz nem olyan erős hangsúlyban.
[13] Cash Bacsi
Jun 23., Tuesday 9:46 #25
Azt hiszem eljött az idő hogy én is írjak, mivel a Spoileres kibeszélőben vagyunk nem látom értelmét kiírni hogy SPOILER. Minek? Jómagam megrögzött XBoxos vagyok mégis az előző generációban volt PS3-am is (most csak a játékot vettem meg a PS4 prót kölcsön kértem) és olyan játékokat ismerhettem meg amik teljesen kategórián felüliek voltak. Sokáig azt gondoltam az Uncharted az ilyen, pedig valójában, nem ez a cím, hanem a Naughty Dog az. Már a Last of Us első részében is érezhető volt hogy a játékkészítő cég egy felnőtt játékot egy felnőtt történetet akart. Joel a rendkívül zárkózott és csöndes alkat kap egy órát a pici lányától és nem kedvesen megköszöni és azt mondja neki hogy köszönöm kincsen, szeretlek, hanem hülye poénokkal akarja leplezni zavartságát. Azt nem tudhatta előre, hogy a lánya már meg se éli a reggelt és többé nem tudja magához ölelni, elmondani neki mennyire szereti.

Ezzel a tudattal él le 20 évet egy pokoli jövőben ahol kb. vége van az emberiségnek, és az emberségből semmi nem maradt. Van egy társaság akiket mindenki terrroristának hisz (Firefly) pedig valójában csak egy jóért küzdő csapat ez akik bármit megtennének az emberiség megmentéséért. Itt jön a képbe Ellie akinek meg kell halnia azért hogy az emberiség túlélje. Felmerül itt sok kérdés, egyrészt egy 14 éves lány mégis miért adná az életét az emberiségért amikor kb. éppen hogy csak felfogta hogy él, milyen érettség kell ehhez? Valóban képes erre egy tini lány, egy lány aki ráadásul az életre lett teremtve, hiszen a nő maga az élet, életet ad és azért él hogy az élet tovább létezhessen. Joel amikor ezt megtudja lemészárol mindenkit hogy megmenthesse a lányt akit azóta a saját lányaként szeret. Már akkor borzalmas volt ezt nézni, pedig még fingunk nem volt arról, hogy a második részben csak ezt fogjuk csinálni, kb. megállás nélkül. Eszetlenül és értelmetlenül gyilkolunk.

Megadatott neki 5 további év Ellie-vel, de továbbra se mondja el neki hogy szereti, ahogy korábban a lányának se mondta el, se egy ölelés, semmi. Sőt Ellie rájön arra mit tett és ő sem mondja neki soha, nem véletlen hogy Ellie karaktere leszbikus és hogy ennyire fiús, hiszen ekkora balfasz csak egy férfi lehet, hiába lány, Ellie férfiként viselkedik, Joel meghal, bosszút esküszik és hidegvérrel lemészárol mindenkit. Folyton csak az lebeg a szeme előtt hogy Joel halott és még csak azt se tudta neki mondani hogy szereti, csak duzzogott, haragudott rá hogy nem hagyta meghalni. Ez egy kicsit olyan japános, anime-ben Japán rendezővel ez mind okés lenne, de nem egy amcsi játékban, legalábbis szerintem.

A játék mondanivalója, hogy igenis mondjuk ki egymásnak hogy szeretlek mert nem tudhatod mi lesz a következő pillanatban, illetve az is fontos, hogy nem lehet ok nélkül gyilkolni mert nem fogod jobban érezni magad tőle csak egyre rosszabbul egyre mélyebbre süllyedsz. Mindkettő főszereplőt a bosszú hajtja, de Ellie bosszúja a végére már értelmetlenné válik hiába van Joelről szó és sokkal inkább Abbyvel kezdünk együtt érezni. Manipulálnak minket ahogy korábban írta valaki igen, lassan skizofrén lesz az ember azt se tudja mit érez. Rettenetes érzés volt harcolni Ellie ellen, látni hogy Jessie meghal, Tommyt lelövik. Majd a végén a farmos rész csodálatos volt ... itt kellett volna befejezni ... azt is hittem vége van. Sírtam mint egy baba, minden szar ellenére csodálatos volt ... de nem lett vége. Húzták mint a Gyűrűk Urát és úgy érzem ez hiba volt ... egyrészt az embernek már semmi kedve nem volt tovább játszani, a végén meg a két lepusztult legyengült főszereplővel pépesre verni egymást meg végképp semmi értelme nem volt. de azt hiszem ezt csak az fogja megérteni akit a valóságban is hajt a bosszú és a gyűlölet, az talán még jobban megérti mennyire semmi értelme ennek az egésznek. Azt kell hogy mondjam hiába őlte meg Abby Joelt, mégis ő az aki morálisan szerethetőbb karakter, hiszen ő életet is adott a játékban, míg Ellie csak mészárolt az elejétől a végéig, esztelenül. Nem csodálkoznék azon, ha a következő részben már kihagynák Elliet és csak Abby maradna ... ha van egyáltalán értelme folytatni ... de ugye a pénz beszél.

Borzalmasan megviselt a játék ... ez nem is játék sokkal inkább egy utazás az emberi gyűlölet értelmetlenségében fürödve, borzalmasan realisztikusan bemutatva a halál egyszerűségét és kegyetlenségét, nincsen benne semmi szép, semmi magasztos. Egyértelműen életem egyik legmeghatározóbb élménye volt, visszamenni viszont többé nem fogok ... majd csak a harmadik részbe, ha lesz.

Pontozás: 11/10
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[48] soliduss
Jun 23., Tuesday 9:12 #24
Nem tudom mi van a világgal..... facen leosztottak, hogy ez egy szar játék.... semmi értelme a storynak bla bla bla. Megkérdeztem a srácot..... 1 percet sem tolta a játékot.

Azt hittem ,ez usa-ban dívik csak.... de kurvára nem. 1 percet sem tolnak de megy a fika ,hogy miért ölték meg Joel-t és miért ennyire semmilyen ez a játék.

Egyre többet agyalok rajta, hogyha a Part 1 vége is kiszivárgott volna.... akkor ott is ekkora hiszti lenne?
moderator sQr
Jun 23., Tuesday 8:46 #23
Nagyon jó olvasni az eltérő perspektívákat és hogy másoknak hogyan áll össze a történet. Főleg ilyen összeszedett és igényes bejegyzések formájában. Keep ’em coming! ^^,
Twitter: sequeeer
Jun 22., Monday 22:46 #22
Válasz csekefool (#21) üzenetére
Respekt, hogy leírtad ilyen szépen! Köszönjük! Itt is érzem az összecsengést a saját véleményemmel.
"This is our time to medicate..."
Összesen: 71 [1-50]
1 | 2
Friss hírek

119 | [Nyerd meg!] A Cyberpunk 2077 Világa

Könyvajánlóval megtoldott nyereményjátékkal jelentkezünk, ezúttal a 2020-as év egyik legnagyobb sikervárományos játékával kapcsolatban. A Cyberpunk 2077 Világa az artbookok és háttérinfót tartalmazó videojátékos lexikonok sorát gyarapítja, és nekünk is van hozzá némi közünk.

xbox1,ps4 75 | [Nyerd meg!] Ride 4 (PS4, XO)

Beröffentjük a motorokat, kigurulunk az aszfaltra, és negyedszer is körbehajtjuk a pályán a kétkerekűt. A RIDE 4 megjelent, ennek örömére pedig két példányt, egy XO és egy PS4 lemezes verziót sorsolunk ki közöttetek! Gyertek és kommenteljetek a nyereményekért!

14 | Gamer365 podcast 2020 szeptember - jövőbe tekintve

Podcast a felhőből, ismét online nyomultunk podcastországban - sajnos a koronás még mindig felülírja élő találkozós terveinket. De ez maximum csak a hangminőségben mutatkozik meg, ismét izgalmas témákat hozunk, a nextgennel a főszerepben.

5 | Ubisoft: néhány megjelenés csúszni fog

A Far Cry 6 és a Rainbow Six Quarantine már biztosan érintett.

0 | Annapurna - Los Angeles

Belsős stúdiót toboroz a feltörekvő amerikai kiadó.

xbox1 3 | Games with Gold: november négyes

Árnyékban lopakodó nindzsa és taktikusan haladó katonák.

xbox1,ps4 1 | NBA 2K21: bemutatkozik a W

A WNBA csodálatos sportolónői most már MyPLAYER módban is.

pc,xbox1,ps4,wiiu 0 | Poker Club: részletes bemutató

Fejlesztői kommentárral, közel kilenc percen keresztül az asztalnál.