[Összefoglaló] Summer Game Fest 2024

Summer Game Fest 2024

ne5hVáradi Dániel2024.06.07. 22:15

Lezajlott az idei Summer Game Fest műsor, mely az előzetes előrejelzéseknek megfelelően inkább az idei címekre és a kisebb stúdiók címeire koncentrált, de így is akadt néhány nagyobb bejelentés. Lássuk, mikkel készült idénre a majd' 2 órás show.

ÚJ BEJELENTÉSEK

LEGO HORIZON ADVENTURES (PC, PS5, SWITCH)

A korábbi szóbeszédeknek igazat adva valóban érkezik a Lego játékok esszenciáját a Horizon egyedi világával ötvöző kalandjáték, melyet másodmagunkkal közösen is játszhatunk online és lokál co-op kíséretében, másik érdekessége pedig, hogy a platformlistán a PlaYstation mellett a PC-t és a Switch-et is megtaláljuk, ráadásul mindegyikre egy időben jelenik meg a játék, valamikor az év végén.

NO MORE ROOM IN HELL 2 (PC)

Hosszas hallgatás után adott életjelet magáról a Torn Banner akcióhorrorja, mely bár napra pontos megjelenési dátummal nem szolgált, annyit megtudtunk hogy Halloween környékén rajtol el Early Acces keretében.

SID MEIER’S CIVILIZATION VII (PC, PS4, PS5, One, Series S/X, Switch)

Egy kissé semmitmondó trailer és a sorozat névadójának beköszönésének keretében mutatkozott be a soron következő Civilization epizód, melynek részletes bemutatójára augusztusban számíthatunk, a megjelenés pedig valamikor jövőre lesz esedékes.

CUFFBUST (PC)

Egyszemélyes fejlesztés, melyben többedmagunkkal igyekezhetünk meg kitörni egy börtön falai mögül. Mindez könnyed hangvétellel és maximum 20 fős lobby-val párosítva, valamikor a jövő év folyamán.

WANDERSTOP (PC, PS5)

Az Annapurna legújabb felkarolása az Ivy Road narratív játéka, melyben egy teaboltot kell menedzselnünk, azonban az első trailer tanúsága alapján biztosara vehetjük, hogy valami másra is számíthatunk.

MIGHTY MORPHIN POWER RANGERS: RITA'S REWIND (PC)

Retro köntösbe csavart beat 'em up keretében térnek vissza a hősök, hogy megannyi pofon kiosztás közben tegyenek rendet a világban.

CAIRN (PC)

A The Game Bakers csapta újabb egyedi játékkal jelentkezik, melynek középpontjában a hegymászás és annak viszontagságai állnak.

Tears of Metal (PC)

A Paper Cult Games akciójátéka napjaink sikeres jelzőivel igyekszik hódítani, hiszen egyrészt roguelike, másrészt co-op, harmadrészt hack 'n' slash, mindezek mellé pedig egy sajátos dizájnt párosít.

FRISS LÁTNIVALÓK

  • Harry Potter: Quidditch Champions - Megjelenési dátumot kapott a Harry Potter "sportjáték," szeptember 3-án érkezik PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series-re és Switch-re.
  • Neva - A Nomada Studio új előzetessel jelentkezett a GRIS-utódból, benne változatos helyszínekkel és némi akcióval.
  • Black Myth Wukong - A Game Science újabb látványos előzetes szállított a Majomkirály legújabb adaptációjából, melynek végén a különböző speciális kiadásokat is bemutatták.
  • Street Fighter 6 - Színre léptek a második szezon karakterei, melyek között két vendégszereplőt is találunk Mai Shiranui és Terry Bogard képében.
  • Palworld - Hetekben belül megérkezik a Pocket Pair játékának első komolyabb frissítése, ennek tartalmára koncentrált az új előzetes.
  • Slitterhead - A Silent Hill alkotóinak játéka megkapta napra pontos megjelenési dátumát, november 8-án érkezik PC-re, PS4-re, PS5-re és Xbox Series-re.
  • Dragon Ball: Sparking! ZERO - A Bandai Namco új előzetest ígért a Summer Game Fest keretére, a legújabb trailer pedig felfedte a megjelenési dátumot, október 11-én érkezik a játék PC-re, PS5-re és Xbox Series-re.
  • The First Descendant - A Nexon nemrégiben elkezdte belengetni a játék premierdátumának bejelentését, ezt pedig az új trailer kíséretében meg is tették, július 2-án érkezik PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series-re.
  • Sonic X Shadow Generations - Újabb megjelenési dátum, a Sega újrakiadása október 25-én száguld be PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series-re és Switch-re.
  • Dune: Awakening - Egy látványos trailer keretében a Funcom adaptációja is beköszönt, azonban továbbra sem tudni, mikor jelenik meg a PC-t, PS5-öt, Xbox One-t és Xbox Series-t célzó játék.
  • Valorant - A Riot egy friss gameplay montázs mellett jelentette be, hogy az idei évben érkeznek a játék konzolos portjai, ennél pontosabb információval azonban egyelőre nem szolgáltak.
  • Kunitsu-Gami: Path of the Goddess - A Capcom sajátos démonűzése is megkapta a magam premierdátumát, július 19-től indulhat ritkítani a túlvilági lényeket PC-n, PS5-ön és Xbox Series-en.
  • Alan Wake II - Night Springs - Jutott egy shadow drop is a műsorra, Sam Lake nem csak azt jelentette be, hogy az Alan Wake folytatása az ősz folyamán fizikai és gyűjtői kiadásokat is kap, de egyben azt is közölte, hogy a második rész Night Springs kiegészítője rögtön elérhetővé is vált annak bemutatásakor.
  • Monster Hunter Wilds - Rövid időn belül a második előzetesével jelentkezett a Capcom szörnyvadász szériája, sőt, a sorozat producere azt is bejelentette, hogy a gamescom során számíthatunk a következő előzetesre.
  • Phantom Blade Zero - Az S-Game akciójáték egy újabb látványos trailerrel képviseltette magát a műsor zárásaként.
  • Skate - Az EA-nél továbbra is szorgosan készül a Skate következő felvonása, azonban ezúttal be kellett érnünk egy vicces, de gameplay-ből keveset mutató videóval vele kapcsolatban.
  • Enotria: The Last Song - A Jyamma Games akciójátéka egy hangulatos, ám gameplay-t mellőző előzetessel jelentkezett, aminek végén felhívták a figyelmet, hogy a kipróbálható verziója július 30-ig érhető el.
  • Batman: Arkham Shadow - A Rocksteady trilógiájának hangulatát idéző trailerrel jelentkezett a kizárólag Quest 3-re érkező VR mellékszál, ami főellenségnek egy kevésbé ikonikus ellenlábast tesz meg.
  • Fatal Fury: City of the Wolves - Másodszor is bemutatta magát az SNK szériájának következő része, mellette pedig új csatlakozó karakterekről(B. Jenet és Vox Reaper) valamint a konzolos portokról is lerántották a leplet.
  • Hyper Light Breaker - A Heart Machine csapata a közelgő Early Access megjelenéshez igyekezett kedvet csinálni a legújabb előzetessel.
  • Unknown 9: Awakening - A Reflector Entertainment a történetre próbálta helyezni a hangsúlyt az Unknown 9 legfrissebb előzetesével, de sikerült mellécsempészni némi akciót is.
  • Once Human - A NetEase égisze alatt formálódó Once Human közelít végleges formájának elnyeréséhez, ezt támasztja alá a friss előzetes, melyben a megjelenési dátumot is felfedik, július 9-én érkezik PC-re.
  • Metaphor: ReFantazio - A Katsura Hashino vezetésével alapított Studio Zero első önálló alkotása középkori díszletek közé helyezi a körökre osztott harcokat és a social simulation elemeket.
  • Delta Force: Hawk Ops - 15 év után visszatér a Delta Force sorozat. Ráadásul nem csupán extraction shooter és nagy területű többjátékos módokkal, de a Ridley Scott filmjén alapuló teljes single player kampánnyal együtt!
  • Battle Crush - Az NCSoft 30 játékost ránt be egyszerre a F2P modellre építő MOBA + Battle Royale + Brawl műfakeverékébe PC (Steam) és Android platformokon.
  • Mecha BREAK - A több mint 8 éve készülő többjátékos mecha összecsapások hamarosan elkezdődnek PlayStation 5, Xbox Series X|S és PC platformokon.
  • Deer & Boy - Újra láthattuk mozgásban a Lifeline Games több mint két éve bejelentett cinematic platformerét, ami a tervek szerint hamarosan elérhető válik PC (Steam) platformon.
  • Kingdom Come: Deliverance 2 - A Warhorse Studios új mozgóképpel jelentkezett Szentek és bűnösök alcímmel, ami kitűnő betekintést enged a középkori szerepjáték hangulatába.
  • Killer Bean - A nagysikerű animációs szériára épít nyílt világú rougelike őrületet egyszemélyes fejlesztésként Jeff Lew.
  • Battle Aces - A 2021-ben alapított Uncapped Games a valós idejű stratégiai játékok lecsupaszításával igyekszik egy sokkal pörgősebb és szórakoztatóbb élményt nyújtani.
  • The Finals - Június 13-án indul a F2P taktikai FPS harmadik szezonja, ami 1568-ba repít vissza. Ráadásul Kiotóba. Elő a katanákkal!
  • New World: Aeternum - Az Amazon Games bukdácsoló MMORPG-je most konzolokra is megérkezik egy egészen különleges szellemi örökös / reboot / frissítés / port formájában, amit mostantól egyedül is játszható lesz.
  • Dark and Darker - A Ironmace F2P modellre építő PvPvE katakomba-kaparója mától elérhető PC (Steam / Epic Games Store) platformokon!

Aki a teljes műsort visszanézné, a lenti lejátszó segítségével pótolhatja.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Bővül a Mortal Kombat 1, indul a Valorant konzolos bétája – ez történt pénteken

Tovább: Lost Soul Aside, The Behemoth, Mirthwood, Kill the Shadow.

4 órája
1

Kaku: Aincent Seal (卡库远古封印)

A kínai játékláz következő állomása a Kaku: Ancient Seal, amely megpróbál a nyílt világú akció-kalandjátékok vonalán alkotni. Vetettünk néhány pillantást a Bingobell fejlesztőcsapat első játékára.

22 órája
1

Hunt: Showdown 1896 leleplezés, újabb S.T.A.L.K.E.R. 2 késés – ez történt csütörtökön

Továbbá: Dark Light: Survivor, PlayStation VR2 App, The Game Kitchen, Stellar Blade, Iron Meat, Deathbound, Armored Core VI: Fires of Rubicon.

1 napja
2

Nintendo World Championships: NES Edition

A NES időszak egyik nagy durranása a Nintendo World Championships volt, amely elvitte a videójátékokat az emberek közé, és emellett az e-sport előfutáraként látványos versengésre sarkallta a legügyesebb játékosokat. A Nintendo ezt a szellemet próbálja megidézni új címével.

1 napja
2

Battle pass nélküli Concord, Rise of the Ronin demó - ez történt szerdán

Továbbá: Bleak Faith: Forsaken, Shadows of the Damned: Hella Remastered, Bleach: Rebirth of Souls.

2 napja
10

City Bus Manager: Márpedig az én buszaimon lesz klíma!

A menedzser játékokat és tycoonokat talán nem kell bemutatni senkinek, hiszen már az ősidők óta létezik a műfaj. A City Bus esetében azonban - nem dolgozókat vegzálunk, és - kevésbé a telephely menedzselése a fontos, sokkal inkább minden egyéb - például a tömegközlekedés - lesz prioritás.

2 napja
3

Nagy Helldivers 2 frissítés, Modern Warfare III a Game Pass-ben - ez történt kedden

Továbbá: Truckful, Zoochosis, Skautfold: Into the Fray, DEVIATOR, Railroads Online, The Run: Got Next.

3 napja
2

The Operator - Összeesküvés a biliben

A The Operator hasonlóval próbálkozik, mint Sam Barlow. Visszatér a Her Story desktop nézetéig, a sztorit egy fiktív FBI-iroda küldetéstámogató operátorának nézőpontjába helyezi, a hangulathoz pedig hozzácsap némi összeesküvés-elméletesdit, X-Aktákat és egy notórius hekkert.

3 napja
3

Targeted: maffiás anomália kereső játék, hazai fejlesztőktől

Hamarosan megjelenik a Glitchy Frame Studio első játéka, a Targeted, ennek kapcsán számolunk be a hazai játék fejleményeiről.

3 napja
10

Over Horizon x Steel Empire

Ebben a konzolgenerációban szinte minden korábbi címet kiadnak gyűjtemény formában, mivel kis anyagi ráfordítással, nagy bevételt lehet elérni. Az Over Horizon x Steel Empire is így készült? Lássuk!

4 napja
2

EVO trailerhalom, új Game pass szintek - ez történt hétfőn

Benne: Tekken 8, Guilty Gear: Strive, Street Fighter 6, Granblue Fantasy Versus: Rising, Player First Games, Skull and Bones.

4 napja
17

Ez volna a 10 legszebb grafikájú Nintendo Switch játék? A pixelszámlálóból jelentjük...

A Digital Foundry munkatársai összeszedték, hogy szakmailag melyik 10 játékot látják legcsinosabbnak a korosodó Switch könyvtárából.

4 napja
3

Heti megjelenések

5 napja
1

Riven

Az 1993-as ős-Myst négy évig váratta a rajongóit a folytatással, annak újraálmodása viszont most csak három évet vett igénybe: végre a Riven is megkapta az őt megillető gondoskodást.

5 napja
2

CONCORD

A PlayStation Studios 2018-ban alapított új fejlesztőstúdiójának debütáló alkotását vihettük el egy próbakörre a hétvégén. Az első benyomások alapján profi munkával van dolgunk, de nehezen látjuk a helyét a piacon.

6 napja
24

Kaszálták a Halo TV sorozatot - ez történt pénteken

Továbbá: koROBO, River City Saga: Three Kingdoms Next, Pacific Drive, Forestrike.

7 napja
7

Splitgate 2 bejelentés, A Quiet Place gameplay - ez történt csütörtökön

Továbbá: PowerWash Simulator, Unknown 9: Awakening, BioGun, The Mortuary Assistant, Gimmick! 2, Guayota, C-Smash VRS: New Dimension.

8 napja
2

Folytatódik az Orcs Must Die! és az EA Sports FC – ez történt szerdán

Továbbá: The Plucky Squire, Hollow Cocoon, Just Crow Things, Nocturnal II, No Man's Sky, Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club.

9 napja
1

Still Wakes The Deep - Vérvörös olaj

A leginkább a történetre fókuszáló játékairól elhíresült The Chinese Room nemrég ügy döntött, hogy a 2013-as Amnesia: A Machine for Pigs után visszatér a horrorhoz, méghozzá egy eléggé érdekes koncepcióval, ami a Dolog hangulatát vegyíti a tengeri olajfúrótornyok zárt és veszélyes világával.

9 napja
9

NeoSprint - Mázli újratöltve

A már veterán-korúnak számító Atari NeoSprint c. játékával a klasszikus izometrikus versenyek kedvelőinek készített be némi adrenalinpótlékot: színpadon a Sprint 2 ük-ükunokája!

2024.07.17.
2

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==