[Összefoglaló] Summer Game Fest 2024

Summer Game Fest 2024

ne5hVáradi Dániel2024.06.07. 22:15

Lezajlott az idei Summer Game Fest műsor, mely az előzetes előrejelzéseknek megfelelően inkább az idei címekre és a kisebb stúdiók címeire koncentrált, de így is akadt néhány nagyobb bejelentés. Lássuk, mikkel készült idénre a majd' 2 órás show.

ÚJ BEJELENTÉSEK

LEGO HORIZON ADVENTURES (PC, PS5, SWITCH)

A korábbi szóbeszédeknek igazat adva valóban érkezik a Lego játékok esszenciáját a Horizon egyedi világával ötvöző kalandjáték, melyet másodmagunkkal közösen is játszhatunk online és lokál co-op kíséretében, másik érdekessége pedig, hogy a platformlistán a PlaYstation mellett a PC-t és a Switch-et is megtaláljuk, ráadásul mindegyikre egy időben jelenik meg a játék, valamikor az év végén.

NO MORE ROOM IN HELL 2 (PC)

Hosszas hallgatás után adott életjelet magáról a Torn Banner akcióhorrorja, mely bár napra pontos megjelenési dátummal nem szolgált, annyit megtudtunk hogy Halloween környékén rajtol el Early Acces keretében.

SID MEIER’S CIVILIZATION VII (PC, PS4, PS5, One, Series S/X, Switch)

Egy kissé semmitmondó trailer és a sorozat névadójának beköszönésének keretében mutatkozott be a soron következő Civilization epizód, melynek részletes bemutatójára augusztusban számíthatunk, a megjelenés pedig valamikor jövőre lesz esedékes.

CUFFBUST (PC)

Egyszemélyes fejlesztés, melyben többedmagunkkal igyekezhetünk meg kitörni egy börtön falai mögül. Mindez könnyed hangvétellel és maximum 20 fős lobby-val párosítva, valamikor a jövő év folyamán.

WANDERSTOP (PC, PS5)

Az Annapurna legújabb felkarolása az Ivy Road narratív játéka, melyben egy teaboltot kell menedzselnünk, azonban az első trailer tanúsága alapján biztosara vehetjük, hogy valami másra is számíthatunk.

MIGHTY MORPHIN POWER RANGERS: RITA'S REWIND (PC)

Retro köntösbe csavart beat 'em up keretében térnek vissza a hősök, hogy megannyi pofon kiosztás közben tegyenek rendet a világban.

CAIRN (PC)

A The Game Bakers csapta újabb egyedi játékkal jelentkezik, melynek középpontjában a hegymászás és annak viszontagságai állnak.

Tears of Metal (PC)

A Paper Cult Games akciójátéka napjaink sikeres jelzőivel igyekszik hódítani, hiszen egyrészt roguelike, másrészt co-op, harmadrészt hack 'n' slash, mindezek mellé pedig egy sajátos dizájnt párosít.

FRISS LÁTNIVALÓK

 • Harry Potter: Quidditch Champions - Megjelenési dátumot kapott a Harry Potter "sportjáték," szeptember 3-án érkezik PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series-re és Switch-re.
 • Neva - A Nomada Studio új előzetessel jelentkezett a GRIS-utódból, benne változatos helyszínekkel és némi akcióval.
 • Black Myth Wukong - A Game Science újabb látványos előzetes szállított a Majomkirály legújabb adaptációjából, melynek végén a különböző speciális kiadásokat is bemutatták.
 • Street Fighter 6 - Színre léptek a második szezon karakterei, melyek között két vendégszereplőt is találunk Mai Shiranui és Terry Bogard képében.
 • Palworld - Hetekben belül megérkezik a Pocket Pair játékának első komolyabb frissítése, ennek tartalmára koncentrált az új előzetes.
 • Slitterhead - A Silent Hill alkotóinak játéka megkapta napra pontos megjelenési dátumát, november 8-án érkezik PC-re, PS4-re, PS5-re és Xbox Series-re.
 • Dragon Ball: Sparking! ZERO - A Bandai Namco új előzetest ígért a Summer Game Fest keretére, a legújabb trailer pedig felfedte a megjelenési dátumot, október 11-én érkezik a játék PC-re, PS5-re és Xbox Series-re.
 • The First Descendant - A Nexon nemrégiben elkezdte belengetni a játék premierdátumának bejelentését, ezt pedig az új trailer kíséretében meg is tették, július 2-án érkezik PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series-re.
 • Sonic X Shadow Generations - Újabb megjelenési dátum, a Sega újrakiadása október 25-én száguld be PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series-re és Switch-re.
 • Dune: Awakening - Egy látványos trailer keretében a Funcom adaptációja is beköszönt, azonban továbbra sem tudni, mikor jelenik meg a PC-t, PS5-öt, Xbox One-t és Xbox Series-t célzó játék.
 • Valorant - A Riot egy friss gameplay montázs mellett jelentette be, hogy az idei évben érkeznek a játék konzolos portjai, ennél pontosabb információval azonban egyelőre nem szolgáltak.
 • Kunitsu-Gami: Path of the Goddess - A Capcom sajátos démonűzése is megkapta a magam premierdátumát, július 19-től indulhat ritkítani a túlvilági lényeket PC-n, PS5-ön és Xbox Series-en.
 • Alan Wake II - Night Springs - Jutott egy shadow drop is a műsorra, Sam Lake nem csak azt jelentette be, hogy az Alan Wake folytatása az ősz folyamán fizikai és gyűjtői kiadásokat is kap, de egyben azt is közölte, hogy a második rész Night Springs kiegészítője rögtön elérhetővé is vált annak bemutatásakor.
 • Monster Hunter Wilds - Rövid időn belül a második előzetesével jelentkezett a Capcom szörnyvadász szériája, sőt, a sorozat producere azt is bejelentette, hogy a gamescom során számíthatunk a következő előzetesre.
 • Phantom Blade Zero - Az S-Game akciójáték egy újabb látványos trailerrel képviseltette magát a műsor zárásaként.
 • Skate - Az EA-nél továbbra is szorgosan készül a Skate következő felvonása, azonban ezúttal be kellett érnünk egy vicces, de gameplay-ből keveset mutató videóval vele kapcsolatban.
 • Enotria: The Last Song - A Jyamma Games akciójátéka egy hangulatos, ám gameplay-t mellőző előzetessel jelentkezett, aminek végén felhívták a figyelmet, hogy a kipróbálható verziója július 30-ig érhető el.
 • Batman: Arkham Shadow - A Rocksteady trilógiájának hangulatát idéző trailerrel jelentkezett a kizárólag Quest 3-re érkező VR mellékszál, ami főellenségnek egy kevésbé ikonikus ellenlábast tesz meg.
 • Fatal Fury: City of the Wolves - Másodszor is bemutatta magát az SNK szériájának következő része, mellette pedig új csatlakozó karakterekről(B. Jenet és Vox Reaper) valamint a konzolos portokról is lerántották a leplet.
 • Hyper Light Breaker - A Heart Machine csapata a közelgő Early Access megjelenéshez igyekezett kedvet csinálni a legújabb előzetessel.
 • Unknown 9: Awakening - A Reflector Entertainment a történetre próbálta helyezni a hangsúlyt az Unknown 9 legfrissebb előzetesével, de sikerült mellécsempészni némi akciót is.
 • Once Human - A NetEase égisze alatt formálódó Once Human közelít végleges formájának elnyeréséhez, ezt támasztja alá a friss előzetes, melyben a megjelenési dátumot is felfedik, július 9-én érkezik PC-re.
 • Metaphor: ReFantazio - A Katsura Hashino vezetésével alapított Studio Zero első önálló alkotása középkori díszletek közé helyezi a körökre osztott harcokat és a social simulation elemeket.
 • Delta Force: Hawk Ops - 15 év után visszatér a Delta Force sorozat. Ráadásul nem csupán extraction shooter és nagy területű többjátékos módokkal, de a Ridley Scott filmjén alapuló teljes single player kampánnyal együtt!
 • Battle Crush - Az NCSoft 30 játékost ránt be egyszerre a F2P modellre építő MOBA + Battle Royale + Brawl műfakeverékébe PC (Steam) és Android platformokon.
 • Mecha BREAK - A több mint 8 éve készülő többjátékos mecha összecsapások hamarosan elkezdődnek PlayStation 5, Xbox Series X|S és PC platformokon.
 • Deer & Boy - Újra láthattuk mozgásban a Lifeline Games több mint két éve bejelentett cinematic platformerét, ami a tervek szerint hamarosan elérhető válik PC (Steam) platformon.
 • Kingdom Come: Deliverance 2 - A Warhorse Studios új mozgóképpel jelentkezett Szentek és bűnösök alcímmel, ami kitűnő betekintést enged a középkori szerepjáték hangulatába.
 • Killer Bean - A nagysikerű animációs szériára épít nyílt világú rougelike őrületet egyszemélyes fejlesztésként Jeff Lew.
 • Battle Aces - A 2021-ben alapított Uncapped Games a valós idejű stratégiai játékok lecsupaszításával igyekszik egy sokkal pörgősebb és szórakoztatóbb élményt nyújtani.
 • The Finals - Június 13-án indul a F2P taktikai FPS harmadik szezonja, ami 1568-ba repít vissza. Ráadásul Kiotóba. Elő a katanákkal!
 • New World: Aeternum - Az Amazon Games bukdácsoló MMORPG-je most konzolokra is megérkezik egy egészen különleges szellemi örökös / reboot / frissítés / port formájában, amit mostantól egyedül is játszható lesz.
 • Dark and Darker - A Ironmace F2P modellre építő PvPvE katakomba-kaparója mától elérhető PC (Steam / Epic Games Store) platformokon!

Aki a teljes műsort visszanézné, a lenti lejátszó segítségével pótolhatja.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Heti megjelenések

1 órája
1

Berserk Boy

Nem mondhatjuk el, hogy szana-szét lennénk kényeztetve Mega Man játékokkal, sőt még klónokkal se nagyon, de szerencsére a berzerkerek gondolnak ránk és elénk vetik a fiukat - ezzel is betöltve az űrt.

11 órája
2

Steam Next Fest 2024 nyár #2: varázslók, háborúk, háborgó önmagunk klónjai

A Next Fest következő állomásán megállunk, hogy varázslóként kommandózzunk, elnézzünk az emberiség egyik legsötétebb korszakába, a háborgó mélységbe, valamint önmagunk háborgó klónjainak segítségével éljünk túl egy vad bolygó viszontagságai között.

1 napja
1

Beyond Good & Evil 2 életjel, kevesebb belsős PS VR2 játék jöhet- ez történt pénteken

Továbbá: PowerWash Simulator, Fate Seeker II, Stray Gods: The Roleplaying Musical.

2 napja
5

Tiny Terry's Turbo Trip - Tipli van, Terry!

A Short Hike, a Lil' Gator és hasonló társaik felnyitották szemünket a falatnyi élvezetek irányába. Végy egy aprócska világot, egyszerű, de szemnek tetszetős látvánnyal, majd tömd tele kedves-rendes karakterekkel, pöttöm tennivalókkal, pár óra alatt teljesíthető sztorival.

2 napja
4

Visszatér a Beyond Good & Evil, tovább nosztalgiázik a Limited Run Games – ez történt csütörtökön

Továbbá: Warhammer 40,000: Space Marine 2, Dune: Awakening, Otherskin, The Berlin Apartment, Nivalis, Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Pepper Grinder, Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate, Deliver Us the Moon.

3 napja
13

Steam Next Fest 2024 nyár #1: szörnyek, futárok, szájberpunkok

Indulhat a nyári Steam Next Fest zúzás? Első felvonásunkban egy John Wick szimulátorral, igazságosztókkal, futárkodással és cyberpunk városnézéssel szolgálunk. Öveket becsatolni!

3 napja
1

Kihagyja a Sony a Gamescomot, PlayStationre jön a Fesztáv – ez történt szerdán

Továbbá: Creatures of Ava, Eden Genesis, Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin.

4 napja
2

Kamaeru: A frog refuge – Hippity-hoppity

Chloe megunta a nagy hajtást és helyette nyugodtabb életre vágyik. Ezt a motivációját segítő szándékkal is ötvözi: békáknak akar menhelyet létrehozni. Ennek kialakításában és menedzselésében segítünk mi a Kamaeru játékmenetében.

4 napja
2

Game Pass: mozgolódás június második felében

Érkezik az EA Sports FC 24 az EA PLAY kínálatába, ezen kívül azonban túl sok nagy név nem tűnik fel a hónap második felében.

4 napja
1

Egy Direct és más szinte semmi - ez történt kedden

Továbbá: Yars Rising, Baten Kaitos I & II HD Remaster, Evotinction, Bandai Namco.

5 napja
3

Games to Get Excited About Fest 2024 - a mágikus szám: 105!

Vajon mennyi indie játék fér bele egy órányi műsorba?

5 napja
1

Új Metroidot és Zeldát hozott a nyári Nintendo Direct - összefoglaló

Metroid Prime 4: Beyond, The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, Mario & Luigi: Brothership, Super Mario Party Jamboree, Donkey Kong Country Returns HD, Dragon Quest III HD-2D REMAKE, és még sok minden más...

5 napja
26

Elden Ring – Shadow of the Erdtree

Hogy mit nyújthat több száz óra után a FromSoftware legutóbbi souls-műremeke? Természetesen még több kihívást, még több kegyetlen főellenfelet - és ezzel együtt még több katarzist és felfedezést, amik kárpótolnak szenvedéseinkért.

5 napja
24

Játékadaptációt kap a Hang nélkül, bezár a Pieces Interactive - ez történt hétfőn

Továbbá: Graven, Captain Blood, Uncharted, Forza Horizon 5, Life By You, Lords of the Fallen.

6 napja
9

Heti megjelenések

7 napja
4

Alan Wake 2: Night Springs – szörnyen vicces rémálmok

Hasonlóan az alapjátékhoz a Remedy munkásságának ismerői ismét komoly előnyben vannak, de az Alkonyzóna nyomán született fiktív tévésorozat abszurd humortól sem mentes interaktív epizódjai bárki számára emlékezetes perceket tartogatnak. Night Springsbe látogattunk!

7 napja
5

Shovel Knight bejelentések, bezár a Galvanic Games - ez történt pénteken

Továbbá: Mina the Hollower, John Hight, Until Dawn.

9 napja
2

PS5-ön is nagyot ment a Sea of Thieves, masszív Life is Strange betekintés – ez történt csütörtökön

Továbbá: Lollipop Chainsaw RePop, THQ Nordic, PS5 x Discord, Dragon Ball: Sparking! Zero, Super Monkey Ball Banana Rumble.

2024.06.14.
4

Summer Game Fest: információ-morzsák

Dragon Age: The Veilguard. Gears of War: E-Day. Astro Bot. Perfect Dark. LEGO Horizon Adventure. Phantom Blade Zero.

2024.06.13.
9

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==