A Gran Turismo 7 virtuális kagylóülésében

A Gran Turismo 7 virtuális kagylóülésében

sQrNagy Csaba2023.02.03. 13:30

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Polyphony Digital simcade alkotása is felkészült egy ingyenes frissítéssel a PlayStation VR következő generációjának érkezésére. A legendás sorozat 25. évfordulóján megjelent hetedik számozott részről ITT olvashattunk részletesebben Drag kolléga beszámolóját, az utóbbi napokban pedig néhány szerencsés már a virtuális kagylóülésekbe is beülhetett - bukósisak helyett PS VR2 headsettel! Lássuk milyen újdonságokra számíthatunk!

VR SHOWROOM

A garázsban egy új, specifikusan a headsethez készített mód vár majd. Itt a 450+ autó bármelyikét bedobhatjuk a tizenegy választható helyszín egyikére és szabadon körbejárhatjuk, beleülhetünk és megcsodálhatjuk minden apró részletét.

IMMERZIÓ

Hogy hol kapott helyet verseny közben a térkép, időjárás radar, fékerősség állítás és a többi fontos funkció? Az anyósülés felé nézve jönnek elő amikor szükséges, hogy ne zavarják az immerziót. Na de a fordulatszám, sebesség és egyebek? Ahhoz az autó műszerfalát kell figyelned, hiszen minden érték könnyedén leolvasható - a képernyők, helyzetjelzők, visszapillantók és kamerák mindegyike működik.

VIRTUÁLIS VALÓSÁGRA TERVEZVE

Kazunori Yamauchi a Famitsu magazinnak adott interjújában elmondta, hogy a Gran Turismo 7 esetében már a koncepciós fázistól készültek a VR támogatásra, mert a Sport idején nagyon nehéz dolguk volt utólag implementálni a VR módot. Ennek az egyik alappillére volt, hogy a képminőség szinten tartása mellett minél könnyebben mozgassák meg a képernyőre pakolt dolgokat - így most a PSVR2 esetében már nem kellett nagyobb áldozatokat hozni a stabil 120FPS fenntartásához.

Az élménybeszámolókhoz készített mozgóképes anyagok néhány percnyi friss PlayStation VR2 jelenetet is tartalmaznak, amit a Polyphony Digital biztosított számukra. Érdemes belenézni!

A Gran Turismo 7 PlayStation VR2 frissítése 2023. február 22-én válik elérhetővé, kizárólag a headset által támogatott PlayStation 5 platfomra.

Resident Evil 4 – 5 tipp, hogy túléld a spanyol kiruccanást

A négyes számú Resident Evil is remake formájában éled újra, tesztünk után pedig most néhány tippel is készültünk számotokra, hogy felkészülten vághassatok neki a kalandnak.

13 órája
1

Redemption Reapers

Tapasztalt japán nagyágyúkat bevetve támad a körökre osztott taktikai játékok piacán a Redemption Reapers, de úgy tűnik a rutin sem mindig garancia a minőségre.

15 órája
2

MindsEye: az EVERYWHERE metaverzumának úttörője

Leslie Benzies, a Rockstar Games egykori elnökének ambiciózus projektje újra megmutatta magát néhány látványos villanással.

15 órája
5

EDGE #383 pontszámok

Címlapon a Rockstar North egykori alkalmazottaiból verbuválódott Build a Rocket Boy debütáló alkotása, az Everywhere. De a pontszámok is érdekesek!

16 órája
2

Oculus Publishing: tíz évnyi VR tapasztalat

A Meta a belsős Oculus Studios csapatok mellett a külsős fejlesztőket és partnerstúdiókat is támogatja. Jelenleg több mint 150 címet.

16 órája

LEGO 2K Drive: megtörtént a hivatalos bejelentés

Több napi szivárgás után végre hivatalosan is leleplezték a LEGO Racers spirituális utódját! Ráadásul nem is kell rá sokat várni...

17 órája
3

PS5-re is megjelenhetett volna a Redfall

A Microsoftnak azonban más tervei voltak az Arkane játékával.

18 órája
6

Atari x Nightdive Studios felvásárlás

A mára francia kézbe került legendás vállalat felvásárolta a retro játékok felújítására és kiadására szakosodott stúdiót.

18 órája

Pixel Ripped 1978: az Atari virtuális világaiban

Az ARVORE sorozata trilógiává bővül, ráadásul mostantól nem kell fiktív retro címekre szorítkoznia. Megkapta az Atari támogatását!

19 órája
1

Júniusban érkezik a Crash Team Rumble

Napra pontos megjelenési dátum. Előrendelés. Pár perc gameplay. Na meg egy zárt tesztidőszak jövő hónapban!

20 órája

Layers of Fear: 11 perc gameplay

A Bloober Team és az Anshar Studios először enged betekintést a trilógiát lezáró folytatásba. Ami egy újragondolás is egyben.

20 órája

State of Unreal összefoglaló: a jövő valótlanul erős grafikát hoz majd

Fortnite, Hellblade 2, Project M... Csak azért nem írtuk, hogy "unreális grafikát", mert nem akartunk feleslegesen modoroskodni.

21 órája
7

Miasma Chronicles: irányítsd a sötét erőt!

Remek taktikai TPS-kalandjáték érkezik a Mutant Year Zero fejlesztőitől. Trailert is tudunk mutatni.

21 órája

Aliens: Dark Descent - fókuszban a taktikus játékmenet

Zsoldos csapatokkal a xenók csapatai ellen.

22 órája
1

Tovább zöldül az Xbox platform, köszönhetően az energiafogyasztást figyelő fejlesztői eszközöknek

A játék fejlesztése során lehet figyelni a felvett teljesítményt.

22 órája
8

A Valve bejelentette a Counter-Strike 2-t!

A következő generáció a Counter-Strike: Global Offensive ingyenes frissítéseként érkezik idén nyáron!

1 napja
11

Cuki animével hangolódhatunk a Resident Evil 4 megjelenésére

A minisorozat első részében Leon a Titokzatos Faluban kutakodik Ashley után.

1 napja
9

Project Zero 4: Mask of the Lunar Eclipse

A 2008-ban Nintendo-exkluzívként Wii-re megjelent Project Zero 4: Mask of the Lunar Eclipse végre Japánon kívül is debütál PC-n és a jelen generációs konzolokon, megvalósításában pedig felér egy időutazással a múltba. Visszatértem a holdkórosok szigetére!

1 napja
4

Game Pass: március utolsó heteinek kínálata

MLB The Show 23. Infinite Guitars. Ni no Kuni II: Revenant Kingdom. Jövő hónap elején pedig érkezik a Ghostwire: Tokyo is.

2 napja

Műfajteremtő címnek készül a Spellcraft

A One More Game stúdió első játéka nincs híján ambíciónak.

2 napja