Dinamikus időjárással és napszakváltozással jön az Elden Ring

Dinamikus időjárással és napszakváltozással jön az Elden Ring

ne5hVáradi Dániel2021.06.12. 09:05

A napokban végre teljes pompájában is bemutatkozott az Elden Ring, amíg pedig az első komolyabb gameplay bemutatóra várunk, nézzük meg, miket is osztott meg a FromSoftware a legújabb fejlesztéséről.

  • Az eddigi legnagyobb játékuk. A kijelentés aligha meglepő, azonban nem pusztán átvitt értelemben kell érteni, hiszen az Elden Ring játékterében lóval közlekedhetünk, ez pedig a csapat korábbi munkáiban fölösleges funkciónak tűnt volna, így biztosra vehetjük, hogy jóval nagyobb területeket kapunk.

  • A pályadizájn azonban ismerős marad. Dacára annak, hogy az Elden Ring az open world műfaj felé nyit, a világának felépítésben ugyanúgy megtalálhatjuk a FromSoftware keze munkáját, vagyis ezúttal is számíthatunk megnyitható rövidítésekre, ahogy az egymásba kapcsolódó területeknek sem kell búcsút intenünk.

  • Dinamikusabb világ. Mindenképpen újdonságként szerepel a játék mellett, hogy a Souls-okra jellemző kötött környezeti elemek helyett az Elden Ring dinamikus időjárást és napszakváltakozást kap, így szakít a stúdió korábbi címeiben látott megoldásokkal.

  • Visszatér a multiplayer. A FromSoftware a Sekiro kizárólag egyjátékos élménye után visszatér a közösségi játék támogatásához, így az Elden Ringben is lehetőségünk lesz barátok vagy ismeretlenek segítéségé kérni. Hogy ehhez pontosan milyen megoldást használnak, annak részleteit egyelőre nem közölték, de valószínűleg a korábbi játékaikból ismerős idézési mechanika tér vissza valamilyen formában.

  • Személyre szabott hős. Az Elden Ring sok szempontból visszanyúl a Souls-os alapokhoz, hiszen a már említett multiplayeren túl ezúttal is lehetőségünk lesz az általunk irányított karakter megalkotására. Ez valószínűleg azt is jelenti, hogy az Elden Ring is rendelkezni fog különböző kasztokkal, de ezt egyelőre nem erősítette meg a stúdió.

A fenti részleteken túl a Bandai Namco is megosztott némi érdekességet a játékkal kapcsolatban, egészen pontosan azt, hogy szeretnék a videojátékokon túl is bővíteni a még meg sem jelent alkotást. Erre a cég elnöke, Yasuo Miyakawa tett utalást, amikor így nyilatkozott: "Folytatni fogjuk, hogy az Elden Ringet ne csak játékként fejlesszük, hanem más területek variációjaként, annak érdekében, hogy megosszuk eme cím világát és báját a rajongóinkkal szerte a világon."

Arról nem közölt további információt, hogy pontosan miként is képzelik el, de a nem lenne meglepő, ha valamilyen képregény, esetleg animációs sorozat formájában kerülne sor erre.

Az Elden Ring 2022 január 21-én jelenik meg PC-re, PS5-re, Xbox Series S/X-re, PS4-re és Xbox One-ra. Utóbbi párosról ingyenes upgrade-del lehet majd frissíteni a jelen generációs kiadásokra.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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

Aranylemezen a F.I.S.T. Forged in Shadow Torch!

A kínai fejlesztők által hegesztett ígéretes dieselpunk metroidvania szeptemberben érkezik a PlayStation gondozásában.

18 perce

The Chameleon - vissza a PSX korszakba

48 perce

Rekord negyedévvel indította a Sony az új üzleti évet

Az iparágban senki nem produkált még ilyen erős negyedévet ebben az időszakban: a PS5 tovább szárnyal, a PS4 ugyanakkor egyre inkább leköszönőben van.

5 órája
8

Activision Blizzard: visszaesés, csúszás és újabb távozó

A Blizzard elnökének távozását követően megérkezett a kiadó negyedéves üzleti jelentése, amely jó és rossz hírekkel is szolgált.

5 órája
6

Game Pass: augusztus első érkezői

Díjnyertes roguelike szerepjátékok. Pihentető logikai címek és némi extrémsport. Többek között ezzel bővül hamarosan a szolgáltatás!

23 órája
12

Távozik a Blizzard elnöke

Az elmúlt hetek botrányai után J. Allen Brack távozik a vezetői posztról, helyét Jen Oneal és Mike Ybarra veszik át.

1 napja
12

A Sony nemet mondott a McDonalds nem túl csinos PS5 kontrollereire

Különleges ajándékkal készült az 50. évfordulóra az ausztrál McDonalds - a gond csak az, hogy elfelejtettek engedélyt kérni.

1 napja
19

Újabb hihetetlen mérföldkövet léptek át a Grand Theft Auto V eladásai

A Take-Two bejelentette, hogy sikerjátékuk átlépte a 150 millió eladott példányt.

1 napja
4

Minden eddiginél nagyszabásúbb játékon dolgoznak az Astro Bot fejlesztői

Elindult a Team Asobi honlapja, amely belengeti a stúdió következő projektjét is.

1 napja
2

Heti megjelenések

2 napja
2

Aranylemezen a King's Bounty 2

Gameplay videót is kapunk a befejezett játékfejlesztés híre mellé.

2 napja
3

A világ és a tennivalók mutatkoznak be a Tales of Arise trailerében

A Tales of sorozat a következő epizód megjelenésére hangol.

2 napja
2

Iparági szakértő szerint a Cyberpunk 2077 nincs jó pályán a felemelkedéshez

A CD Projekt le van maradva a Cyberpunk 2077 gatyába rázásával.

2 napja
19

SkateBird: egy hónap még a keltetőben

A madaras-gördeszkás indie csoda csúszik egy kicsit.

2 napja

A Valve szerint a Steam Deck a bukott Steam Machine PC-k tanulságaiból nőtte ki magát

A sikerhez pedig kell a Linux támogatás és a Proton réteg.

3 napja
4

Life is Strange: True Colors - íme a kisváros

Bemutatkozik Haven Springs.

3 napja
2

A PC-s Game Pass előfizetők butább verziót kaptak a The Ascent-ből

De nincs ok az aggodalomra, a készítők már rajta is vannak az ügy megoldásán.

3 napja
9

Hivatalos támogatást kaptak a Half-Life 2 remasterén dolgozó rajongók

A HL2 Update készítői remasterelik az egész játékot.

3 napja
2

Hétvégi program: repüld be a klasszikus 3D kedvenceid pályáit, böngészőből

Mario, Zelda, Metroid, Final Fantasy, Counter Strike... noclip módban.

3 napja

Minden jel szerint jövő évre csúszik a Horizon Forbidden West megjelenése

Hivatalos bejelentés még nem történt. De csak idő kérdése valószínűleg.

4 napja
30