Peter Jackson a HALO-ról

liquidSomosi László2006.09.16. 11:10

Peter Jackson (LOTR, King Kong) producer a 2008-ben debütáló HALO mozifilm kapcsán nyilatkozott az AICN-nak. Gyorsan összefoglaljuk nektek a lényeget:

Jackson szerint Neill Blomkamp tökéletes választás a rendezői székbe. A válogatásnál nem az volt a szempont, hogy nagynevű direktort hozzanak a fedélzetre - kizárólag az számított, hogy a kiszemelt rendező mennyire ismeri és szereti a Halo játékokat, plusz milyen a vizuális stílusa. Blomkamp kőkemény Halo-rajongó, a játékokat kívülről-belűről ismeri, a rövidfilmjeivel már bizonyított, és az elmúlt két hónap előkészületi munkálatai bebizonyították, hogy száz százalékig odapakolja magát a projekt mögé. Blomkap gyakorlatilag beköltözött a film trükkjeiért felelős WETA-hoz, és ontja magából az ötleteket. Jackson nagyon elégedett az eddig elkészült anyaggal.

A film előkészítésével párhuzamosan (újra)írják a forgatókönyvet is. Alex Garland eredeti szkriptjével nem voltak elégedettek, eddig kétszer írták újra, és most esnek neki harmadszor. Jackson és csapata (a LOTR / King Kong forgatókönyvekért felelős Fran Wals és Philippa Boyens) közvetlenül nem piszkál bele a forgatókönyvbe, viszont mindent átnéznek, és ha valami nem tetszik nekik, változtatásokat kérnek. Addig nem kezdenek el forgatni, amíg nincs a kezükben egy olyan szkript, amivel mindenki elégedett.

Jackson véleménye szerint a HALO film fogja meghozni azt az áttörést a videojáték-filmek frontján, amit a LOTR filmeknek a fantasy műfajban sikerült kiharcolnia. A Gyűrűk Ura filmek előtt mindenki legyintett a fantasy filmekre, holtvágánynak, felesleges idő és pénzpocsékolásnak nevezték őket. Jackson úgy látja, hogy bármilyen alapanyagból lehet jó filmet csinálni, legyen az könyv, videojáték, vagy bármi más - a lényeg, hogy mind az eredeti matéria, mind a feldolgozás izgalmas, és egyedi legyen.

A várható korhatár-besorolásról is szó esett: konkrétan még nem döntöttel el semmit, a végleges forgatókönyv ismeretében ülnek le a stúdióval, és akkor vitatják meg a témát. Jackson PG-13 (Nálunk: tizenkettes karika) címkét valószínűsít, de nem tarthatja elképzelhetetlennek, hogy később készítenek egy keményebb-brutálisabb, R-besorolásúra vágott (piros tizennyolcas karika) DVD változatot is.

Nyüzsgős traileren a Persona 5 Strikers

Minden fókusz az akción - ilyen lesz az Atlus új őrülete.

13 órája

Scott Pilgrim visszatért, baby!

Ráadásul nem akármilyen gyűjtői jön Brian Lee O'Malley képregényének játékfeldolgozása, izé, annak is a remaster kiadása mellé.

13 órája
1

Squadron 51: lődd a csészealjat!

Végre egy játék, ami a régi idők zsé kategóriás sci-fi filmjeit parodizálja!

13 órája
1

TOHU: álomszép kaland január végére

Kézzel rajzolt, rajzfilmes stílusú, és ráadásul eszméletlenül hangulatos így első blikkre a Fireart játéka.

14 órája
1

Fantasian: egy darab screenshot

De nem akárkitől - magától Hironobu Sakaguchi mestertől!

14 órája

Samurai Shodown: tavaszi szamurájok

Tavaszi szél katanát áraszt - márciusban jön a következő generációs Samurai Shodown kiadás.

20 órája
2

Persona 5 Strikers

Rövid időre betekintést kaptunk a hamarosan megjelenő új Persona felvonásba, a Persona 5 Strikers-be. Első tapasztalatainkról pedig be is számolunk.

21 órája
3

Quixotic - Highway Violence

A Quixotic a hazai synthwave szcéna leígéretesebb előadója, így ő lesz az, akivel búcsúztatjuk a közepesen izgalmas csütörtök estét.

1 napja
12

Gamer365 Ünnep (Spellbreak - Chapter Pass (multi))

Az ünnepi hangulat sokszorosan fokozott - elrajtolt a nextgen, jön a karácsony, és végül itt az évek óta várt Gamer365 Next. Masszív nyereményjátékkal készültünk!

1 napja
370

Sunlight: napsütéses kerek erdő

Sétaszim Edvard Munch norvég festőművész ihletésével.

1 napja
2

New Pokémon Snap: megjelenési dátum

Április végén vehetjük magunkhoz a fényképezőgépet és indulhatunk a Lental régió felfedezésére. A virtuális szafari azonban nem lesz olcsó mulatság.

1 napja
3

Riders Republic: csak 2021 végén

Az utolsó kanyarnál végül kicsúszik a februárra tervezett Ubisoft extrémsport őrület. Valamikor az év végére állhat majd talpra.

1 napja
3

Resident Evil Showcase: egy hét múlva

A Capcom új mozgóképes anyagokkal készül a Resident Evil Village projektjéből, de további híreket is belengetett azért a sorozattal kapcsolatban.

1 napja
2

Nioh 2: bemutatkozik a PC változat

Hamarosan PC-re is megérkezik a Team Ninja nagyszerű akciójátéka. A The Complete Edition ráadásul már minden DLC-t tartalmaz!

1 napja

The Medium: élőszereplős trailer

Díjnyertes lengyel stúdió és rendező segített életre kelteni a játék hátborzongató, dimenziókon átívelő atmoszféráját. Lássuk hogyan sikerült!

1 napja
3

Cyberpunk: bocsánatkérés & jövőkép

Videóban kér bocsánatot a vezetőség, és felvázolják a játék helytepofozására szőtt terveket - sok mindent terveznek, de nextgen verziót nem mostanában kapunk.

2 napja
53

Twin Mirror

Beragadt tesztek rovatunk legújabb alanya a Dontnod még decemberben megjelent kalandja, a Twin Mirror, amelynek végigjátszása után érthetővé vált a játék körüli csend. Sajnos ez most nem igazán sikerült.

2 napja
7

Hogwarts Legacy: csak 2022-ben!

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a kiadó több időt adott az ambíciózus Harry Potter szerepjáték fejlesztésére. Jövőre nyithat ki a Roxfort kapuja!

2 napja
3

Returnal: információ-morzsák

A Housemarque ezúttal szintén egy külső nézetű akciójátékot készít. De az arcade gyökereket és a töltény-poklot azért nem felejtette el!

2 napja
1

Lucasfilm Games x Ubisoft

Nyílt világú Star Wars játék készül a francia kiadónál! Az Electronic Arts továbbra is fontos stratégiai partner, de van hely másoknak is...

2 napja
38