X06 Microsoft konferencia

liquidSomosi László2006.09.27. 20:10

Gyorsan összefoglaljuk, hogy milyen fontosabb bejelentések történtek az idei X06-on - szerencsére van miről írni.

Elsőként jöjjön a legizgalmasabb: Halo Wars. A korábbi pletyók (mi is írtunk róla) igaznak bizonyultak, az első Halo mellékágat az Age of Empires szériáért felelős Ensemble fejleszti, valósidejű stratégia lesz, és az első humán-Covenant összecsapások időszakába kalauzolja a játékost. Megjelenés: nemtudni, célplatform: Xbox 360, kizárólag.

Aztán itt van Peter Jackson és Microsoft Game Studios együttműködése. Jackson producálja a Halo filmet, és annyira megtetszett neki az egész, hogy az asszonypajtással, Fran Walsh-al és az MGS-el közösen saját fejlesztőstúdiót gründolt, ők a Wingnut Interactive. Két projektbe vágtak bele. Első: letölthető epizódikus tartalom a Halo-hoz a Bungie-val közösen (állítólag sem a filmhez, sem a Halo 3-hoz nem kapcsolódik), és egy abszolút eredeti játék, ami saját definiciójuk szerint “széles közönség bevonását célzó interaktív szórakozás” - azaz egyelőre alapos titok, hogy pontosan mi fő az új-zélandi konyhában.

Rare-fanok, pukkanhat a pezsgő: jön a Banjo Kazooie haramdik része, Xbox 360-ra. Ígéretek: benne lesz az összes eddigi jelentős karakter, érkeznek újak, és marad a humor meg a jópofa történet.

Exkluzivítás bomba: a Splinter Cell hazatér, az ötödik rész (a jelek szerint Conviction alcímmel) nagyon-nagyon Xbox 360 exkluzív lesz - konzolokon, PC verzió is készül.

A Peugeot reklámkampány már lelőtte előre a meglepit, ergo nem szaladtunk falnak sivitozva a bejelentés hallatán: Project Gotham Racing 4, jövőre, X360 exkluzív, persze.

Újabb konzolos exkluzivítás: az Irrational forradalmi FPS-e, a BioShock Xbox 360 és PC platformokon hódít - majd jövő tavasszal, ha megjelenik.

Xbox Live Arcade szekció: a DOOM már ma este tölthető (mire vársz?), benne van minden, aminek benne kell lennie: a teljes Ultimate Doom egyjátékos kínálat (négy epizód), osztott képernyős és online (1-4 játékos) kooperatív és deathmatch. Később jön a Sensible World of Soccer (választható eredeti vagy tupírozott HD grafikával).

PC / X360 krosszplatform front: Marvel Universe Online: MMORPG a szuperhősös témában nagyon tapasztalt Cryptic-től (ők csinálták a City of Heroes-t). Jön X360-ra és PC-re is.

Megerősítés, újból: Assassin's Creed X360-ra is. Van szép új trailer, már töltheted is...

Megerősítés, Numero 2: Lost Odyssey: amerikai és európai megjelenés megerősítve, pontos időpont még nincs. DE meg van erősítve, és ez a lényeg :)

GTA IV: az Xbox 360 játékosok számára exkluzív letölthető "epikus epizódok" Xbox Live-on keresztül a “Grand Theft Auto IV”-hez. A két epizód több órányi plusz játékidőt kínál, és kizárólag az Xbox 360 tulajdonosok számára lesz hozzáférhető - néhány hónappal az alapjáték megjelenése után.

ÉS végül: HD-DVD kiegészítő. Észak Amerikába, az Egyesült Királyságba, Franciaországba és Németországba a 2006. november 7-én érkeznek meg a HD DVD lejátszó szállítmányok a viszonteladókhoz, melyek javasolt kiskereskedelmi ára Észak Amerikában 199.99 USD, az Egyesült Királyságban 129.99 GBP, Franciaországban és Németországban pedig 199.99 EUR lesz. Az Xbox 360 HD DVD lejátszóhoz (korlátozott ideig) a Universal Pictures sikerfilmje, a King Kong jár ajándékba HD DVD-n, valamint tartozik hozzá egy Xbox 360 Univerzális Távirányító is. Nálunk 2007 tavaszán, az első HD-DVD filmek megjelenésével egy időben lesz kapható.

Resident Evil Showcase

Nézzük csak: Resident Evil Village kedvcsináló. Előző generációs verziók. Megjelenési dátum. Gameplay villanások. Na meg exkluzív próbakör!

7 órája
15

Destruction AllStars: bemutatkozik a mezőny

Hősök. Ikonok. Legendák. A bajnokság résztvevőit az egész világ ismeri, szóval ideje, hogy mi is vessünk egy pillantást a színes társaságra.

10 órája
3

Apex Legends: komolytalan őrület

Kirobbanó előzetesen az új szezon.

12 órája
1

Team Ninja: tervek a jövőre

Lehetséges Nioh folytatás, Ninja Gaiden hírek, open world játék. Ezek vannak a stúdió tarsolyában.

15 órája
1

Odabenn: a magyar hangjátéksorozat

A hatvanas/hetvenes évek klasszikus rádiójátékait idézi meg modern köntösben az új magyar kezdeményezés. Hallgassatok bele!

18 órája
2

Új játékokon dolgozik a Valve

De hogy pontosan miken, arról természetesen most sem tudtunk meg részleteket.

20 órája
14

Curse of the Dead Gods: konzolos megjelenés

Unod a görög isteneket? Itt az új roguelike kaland egy folyton változó sötét templommal, csapdákkal és szörnyekkel.

20 órája
2

Encodya: euro point and click Neo Berlinben

Cyberpunk stílus, egy árva kislány és egy robot - vajon mi kerekedik ki ebből?

1 napja

Norco: új kaland a Raw Fury-nál

Furcsa sci-fi kalandjáték, bizarr, ámde méregerős hangulattal. Éljen a dolgok különös mivolta!

1 napja

A The Medium: Marianne képességei

A Bloober Team legújabb horrorjátékának különleges képességekkel rendelkező főhősnője megmutatja mire is képes. A PC-s hardverigényről is be tudunk számolni

1 napja
11

Atomic Heart: RTX bemutató

Látványos RTX és DLSS erődemonstráció a Mundfish és az NVIDIA együttműködésének hála. Megjelenési dátum mondjuk továbbra sincs.

1 napja

Project: MARA és a realizmus hajszolása

A Ninja Theory videónapló sorozatának harmadik felvonása a kísérleti projekt mögött megbújó technológiával foglalkozik.

1 napja
1

Curved Space: bejelentés

Egy klasszikus formula újragondolása. Avagy old-school twin-stick lövölde készül egy kanadai házaspár otthonában.

1 napja

Balan Wonderworld: érkezik a demo!

Alig egy hét múlva masszív főpróbát tart a Sonic the Hedgehog alkotóinak színes társulata. Lássuk mi vár minket a függöny mögött!

1 napja
2

A Generáció Igazolatlan Hiányzói

A nyolcadik konzolgeneráció lezárása után úgy gondoltuk érdemes lehet óvatosan megemelni a szőnyeg szélét és megnézni mit sepert alá az elmúlt pár évben a videojáték-ipar! Jelentjük az igazolatlan hiányzókat!

2 napja
32

Game Pass: január második fele

Egyre csak gyülekező japán bűnözők, régóta várt pixelharcosok, kiváló vadnyugati stratégák és a nagy Series X|S exkluzív.

2 napja
9

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning Switchre is

A Switch tulajok újabb 100+ órás szerepjátékkal gazdagodnak. Mondjuk a jó hírt? Erre nem is kell sokat várniuk!

2 napja
1

The Shore: Lovecraft szörnyei, sorakozó!

Érj partot, járj mezítláb a fekete vulkáni homokban, élvezd a szellőt, majd nézz farkasszemet Dagonnal meg egy Shoggoth-tal!

3 napja
10

Buried In Ice: a Dolog elszabadul

Újra játékot ihletett Carpenter remekműve. A cél ezúttal is túlélni az idegen lényt!

3 napja
6

Így rajtol az Everspace 2 korai hozzáférése

Kellemes trailert kapott a gyönyörű űrshooter.

3 napja