Újabb Dreamcast játék közeleg: Last Hope !

StingerCsere Krisztián Gábor2006.11.16. 13:00

A Shmup éra egyik csillaga ismét felragyog: hosszú idő telt már el a Dreamcast hivatalos "halálhírének bejelentése" óta, ám az időközben hatalmasra duzzadt rajongói tábor csak nem engedi bealtatni a szebb időket megélt gépezetet. A SEGA Naomi bázisú árkád shootereknek, Neo-Geo produktumoknak és verekedős játékoknak igencsak fekvő platform Japánban még mindig életképes, hiszen számos olyan utólag kiadott játékról számolhatunk be, amely a konzol hivatalos támogatásának beszűntetése után vált sikeressé (pl. a Radirgy, az Under Defeat, a Border Down, vagy a Trizeal). A fogaskerék most sem áll meg: újabb egyedi fejlesztésű produktum megjelenése közeleg, amely csak akkor vált biztossá, amikor az import tevékenységéről híres Play-Asia megkezdte a programhoz kapcsolt előrendelési akciót. A mindössze 40 USD-t kóstáló régiókód mentes alkotás vérbeli sidescrolling shooter lesz (mellesleg a Neo-Geo arcade-ra készült Last Hope direkt Dreamcast portja, amely a SEGA gépe mellett Neo-Geo CD-re is megjelenik), a stílus minden kötelező előnyével együtt: ha lehet hinni a népszerű internetes áruház szavainak, impresszív és rendkívül látványos grafikai hatás, nagyszerű árkád élmény éri majd azt a játékost, aki úgy dönt, hogy fejest ugrik az emberiség egyik nagy csatájába.

Merthogy története is van a játéknak, nem is akármilyen: a Gradius és R-Type nyomdokain lépkedő shooter egy gonosz civilizáció Földet leigázó hadjáratáról szól: 24 órával a kalandjaink megkezdése előtt már átlépték a galaxisunk határpajzsának nevezett Arsion Laser Belt-et, amelynek következtében ártatlan emberek milliói vesztek oda a külső bolygókra telepített kolóniákon. Az emberiség erősnek titulált hadiflottája 70%-a megsemmisült, minden próbálkozás látszólag esélytelen az idegen faj ellen. Egyetlen remény maradt csupán: a Z-42-es Warpstar, amelybe belehuppanva felvehetjük a kesztyűt a Föld megvédelmezése érdekében.

A játék meglepően sok hasonlóságot mutat az R-Type és Gradius shooterekkel: fejleszthető és gerjeszthető fegyverarzenál, változatos biomechanikus lények, csodás helyszínek jellemzik a Last Hope-ot, amelyhez klassz zenei aláfestés is dukál. A dolog érdekessége, hogy a produktumot egy aprócska, független fejlesztőstúdió (NG:DEV.TEAM) srácai készítik, és első körben mindössze csak 2000 darabot terveznek kiadni belőle. A kiadványhoz egy 12 oldalas színes atworkokkel ellátott kézikönyv is dukál majd.

A Last Hope legfőbb jellemzői:

 • 360 fokban forgatható védelmi rendszer az ellenséges tűzerőtől való védekezés céljából

 • hat hatalmas szint, ellenőrzési pontokkal tarkítva

 • négy nehézségi szint

 • kézzel rajzolt csodás hátterek

 • teljes CGI animációval készült ellenséges célpontok

 • vadító, hangulatfokozó zenei aláfestés

 • 60 FPS produkálása, négy parallax felületkezeléssel karöltve

 • remekül megkreált fény, látvány és sepciális effekt armada

Exkluzív Dreamcast tartalmak:

 • 16 bit-es CD soundtrack

 • VMU támogatás (mentés és egyéb látványelem)

 • DC Joypad és árkád joy támogatás (R-L Trigger-t is beleértve)

 • 64 csatornás sztereo zene

 • nagyfelbontású kezdőképernyő

A Last Hope remélhetőleg csatlakozik az Ikaruga-t és az Under Defeat-ot tartalmazó shooter mekkához, hiszen roppantmód impresszív látványvilágával, és a felsorolttakkal egyetemben igazi shmup csillagnak ígérkezik. Csak remélni tudjuk, hogy a srácok betartják ígéreteiket és a program tényleg olyan színben tűnik majd fel, amelyet a fentebb leírtak és az alábbi linken található screenshotok is mutatnak.

A Play-Asia előrendelési oldalát és a játékról szóló egyéb információkat ITT találod.

A Last Hope Neo-Geo két perces videóelőzetese (a videóból olybá' tűnik, egy vérbeli R-Type klónnal van dolgunk!)

eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Grand Theft Auto VI: az első trailer

5 órája
22

Laika: Aged Through Blood - az első motorvania konzolokra költözik

A megjelenés pedig szinte azonnali!

16 órája
1

Pacific Drive: autós kirándulás a zónába

Misztikus autó-rpg-thriller készülget. Trailert is tudunk mutatni.

19 órája
1

Flintlock: The Siege of Dawn - így küzdesz majd a hamis istenek ellen

Puskapor-punk, akció és mágia - friss trailer érkezett Új-Zélandról.

19 órája
2

A Banjo-Kazooie rajongók kiáltásait Phil Spencer Xbox fővezér is hallja

Lehet visszatérnek hamarosan a híres Rare-franchise-hoz?

19 órája
5

A Time magazin már elő is állt 2023 legjobb játékainak listájával

Game of the Year - a Time-nál ezek a GOTY játékok.

20 órája
33

Heti megjelenések

22 órája
5

Lake: Season’s Greetings DLC – Ünnepi andalgás

A fejlesztők 2021-ben debütált, Lake című alkotásában egy postást alakítva sétálhattunk komótos tempóban Providence Oaks kies városában, miközben a helyiek ügyes-bajos dolgaiban is elmerülhettünk. Most visszatérünk az 1980-as évekbe, és megnézzük, egykori hősünk apja hogy teljesít a karácsonyi hajrában.

1 napja
7

Dredge: The Pale Reach - Ez nem narvál!

Az idei év egyik legjobb indie címe a Dredge, efelől nincs kétsége annak, aki kipróbálta a játékot. A Team 17 / Black Salt párosától érkező hajózós RPG most friss tartalommal bővül, ami a jeges vizekre csábítja a ködben megrészegült hajókapitányokat.

2 napja
3

Egy váratlan fordulattal TikTok videón szivárgott a GTA VI

Még váratlanabb, hogy valószínű egy gyerekcsínyről lehet szó.

2 napja
15

Itt az új Fallout trailer

Mármint nem egy új játéké, hanem a sorozaté. Teljesen korrektnek tűnik első látásra.

2 napja
6

Super Crazy Rhythm Castle

A Super Crazy Rhythm Castle minden összetevőt tartalmaz ahhoz, hogy egy szuper szórakoztató és bájos ritmusjáték legyen. Tényleg az lett? Tesztben jártunk utána.

2 napja
2

Sokat ígér az új Cyberpunk frissítés

Metró, újrajátszható versenyek és minden más - teljesen ingyen.

2 napja
9

Baldur's Gate 3 gigapatch érkezett kibővített befejezéssel

Végre megkaptuk az epilógust, amit érdemeltünk, és egy csomó mást is!

2 napja
3

25 éves a Thief: ünnepeljünk új kiegészítővel!

A Looking Glass Studios legendás tolvajos játéka nem hivatalos kiegészítést kapott.

2 napja
2

Resident Evil: újra újrázás

A Capcom nem száll le a remake-vonatról.

2 napja
7

Kedden jön a GTA VI trailer

Vége az évtizedes várakaozásnak.

2 napja
8

Assassin’s Creed Nexus VR

Az Assassin’s Creed Nexus VR a Ubisoft első kísérlete arra, hogy saját szemszögbe, és ugyanazzal a lendülettel a virtuális térbe helyezze a szériát. Az eredmény meglepő.

3 napja
14

Új tartalmakat kap az Atari 50 kiadvány

Hivatalos Atari 2600 játékok, prototípusok, homebrew finomságok jönnek a platformra.

3 napja

Resident Evil 4 (Remake): érkezik a VR Mode!

Alig pár nap múlva már PlayStation VR2 headsettel a fejünkön is beléphetünk az idei év egyik legkiválóbb felújításának világába.

4 napja
4

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