Mint könnyek az esőben

liquidSomosi László2020.12.04. 19:47

Minden véget ér egyszer, a Gamer365 életében pedig pontosan most jött el az a pont, hogy vegyünk egy nagy levegőt, és lezárjunk egy fejezetet. Ami konkrétan azt jelenti, az oldal a jelenlegi formájában még kerek két napig él. De mi lesz utána?

Lehet, hogy a változás elsőre sokatoknak radikálisnak tűnik majd, de úgy érezzük, hogy vannak helyzetek, amikor bátran kell lépni. A Gamer365 jogutódja, a PAIN666 egy trendin sátánista közösségi felület lesz tízen- és huszonévesek számára, másrészt hazánk legnagyobb, BDSM tematikájú társkeresőjének és webshopjának szánjuk - jó hír, hogy a Shopban kuponokra tudjátok majd váltani az évek során felhalmozott GS kreditet!

De: még mielőtt belevágnánk ennek az igazán remek ötletnek a megvalósításába, úgy döntöttük, hogy beiktatunk egy köztes állomást. Szóval, a következő dolgok fognak történni a következő pár napban:

  1. HÉTFŐN (december hetedikén) elindul a Gamer365 új verziója. Igen az, ami másfélmillió éve készül, és korábban „Next” kódnéven futott.

  2. Ezzel párhuzamosan elstartolnak a Gamer365 mobil és tablet platformokra optimalizált verziói is.

  3. Mivel 14 évnyi tartalmat fájó szívvel hagynánk magunk mögött, ezért költözik velünk mindenki és minden az új felületre. Az összes felhasználó, az összes hír, az összes cikk, az összes blogbejegyzés, sőt, az összes komment is, az utolsó szálig. Némi feketemágia bevetésével azt is megoldottuk, hogy a korábbi tartalmak az új oldalon is normálisan nézzenek ki - esetenként normálisabban, mint eredetileg.

  4. Sok minden költözik velünk, de a privát üzeneteid nem. Ha vannak fontos PM-jeid, mentsd el őket. Erre alapesetben hétfő (hetedike) reggel nyolc óráig van időd, ha addig esetleg nem sikerülne, hatalmas tragédia nincs. Nem semmisítünk meg semmit, de a határidő után az archívumból kell előbányászni, amit szeretnél - a legbiztonságosabb, ha te rögzíted magadnak.

Az egész költözés egy (viszonylagos) kellemetlenséggel jár. Mivel NAGYON sok tartalomról van szó (pl. csak kommentből több, mint négymilliót költöztetünk) ezért a migrációs folyamat várhatóan két teljes napot vesz igénybe. Ami azt jelenti, hogy szombat (ötödike) reggel nyolctól ugyan továbbra is elérheted és használhatod a jelenlegi (régi) verziót, de amit kommentelsz, vagy blogolsz, az elveszik, mert nem lesz része a migrációnak. Vagyis: ne az elkövetkező két napban jelentess meg epikus / nagyon fontos kommentet vagy blogposztot, mert elvesznek az időben, mint könnyek az esőben (hogy ezt mennyire le akartam írni egyszer, már ezért megérte az egész!)

Heti megjelenések

Létsíkváltás hasadt személyiséggel és még néhány érdekesebb cím és port alkotja a kínálatot.

55 perce
1

Sunlight

Félórás meditatív élmény egy senkinek sem könnyű időszakban – elmentünk virágot szedni a Krillbite festményszerű erdejébe, hogy átéljük, mit nyújt a Sunlight.

11 órája

Genshin Impact 1.3: minden szikrázik!

A Genshin világában is hamarosan beköszönt a kínai Holdújév, rengeteg lampionnal , és extra tartalmakkal.

13 órája

Rekordokat döntött a Cyberpunk 2077

Minden idők legnagyobb digitális premierje lett, 10+ millió eladott példánnyal. A kiber-RPG leginkább PC-n tarolt.

14 órája
7

A Vicarious Visions beolvadt a Blizzardba

A Crash Bandicoot N. Sane Trilogy és a Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 felújítások fejlesztőcsapata mostantól a Blizzard saját projektjein dolgozik.

1 napja
13

A Tencent felvásárolta a Klei csapatát

A kínai óriás tovább terjeszkedik. Ezúttal a Don’t Starve és Mark of the Ninja játékokról ismert Klei Entertainment csapatát kebelezte be.

1 napja
2

Resident Evil 4 (Remake) átalakítás

Egyes információk szerint a kiadó nem volt elégedett az M-Two eddigi munkájával, így az elsődleges belsős csapatát állította a projekt élére.

1 napja
10

Xbox Live Gold: áremelés, aztán mégsem

A Microsoft csendben megemelte az Xbox Live Gold előfizetés árát - aztán a közösségi felháborodás miatt kapásból visszavonta az egészet.

1 napja
18

Humankind: avatárok és MI-k

A PC-s grand stratégia részleteiről fed fel friss dolgokat a legújabb fejlesztői napló.

2 napja

Games with Gold: februári kínálat

Egy egészen kellemes kínálat. Egy egészen kellemetlen áremelés mellé. Egy biztos: nem most válik ingyenessé a GOLD szolgáltatás. Sőt.

2 napja
23

The Medium: 9 rejtélyes furcsaság

Ha a Maw hátborzongató jelenlétét nem is érezzük egyelőre a hátunk mögött, a marketing anyagok elől már most sincs menekvés.

2 napja
2

Olija: történet a pixelek mögött

A Devolver Digital egy pixelart gyöngyszemet csapott le a Sony indie részlegének kezéről? Pár nap múlva kiderül!

2 napja
5

Sherlock Holmes: Chapter One

Hey, Detektívek! Csak egy tipp: a Frogwares hangulatos videó formájában válaszolja meg az eddig felmerült kérdéseiteket.

2 napja
1

Resident Evil Showcase

Nézzük csak: Resident Evil Village kedvcsináló. Előző generációs verziók. Megjelenési dátum. Gameplay villanások. Na meg exkluzív próbakör!

3 napja
53

Destruction AllStars: bemutatkozik a mezőny

Hősök. Ikonok. Legendák. A bajnokság résztvevőit az egész világ ismeri, szóval ideje, hogy mi is vessünk egy pillantást a színes társaságra.

3 napja
7

Apex Legends: komolytalan őrület

Kirobbanó előzetesen az új szezon.

3 napja
1

Team Ninja: tervek a jövőre

Lehetséges Nioh folytatás, Ninja Gaiden hírek, open world játék. Ezek vannak a stúdió tarsolyában.

3 napja
1

Odabenn: a magyar hangjátéksorozat

A hatvanas/hetvenes évek klasszikus rádiójátékait idézi meg modern köntösben az új magyar kezdeményezés. Hallgassatok bele!

3 napja
2

Új játékokon dolgozik a Valve

De hogy pontosan miken, arról természetesen most sem tudtunk meg részleteket.

3 napja
15

Curse of the Dead Gods: konzolos megjelenés

Unod a görög isteneket? Itt az új roguelike kaland egy folyton változó sötét templommal, csapdákkal és szörnyekkel.

3 napja
2